Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τόσο εκτιμώ και εγώ ότι είναι η επιβάρυνση για τις πληρωμές με κάρτες. Δεν είναι λίγα πάντως έτσι;

Τώρα για το αν συμφέρει τον περιπτερά να δεχτεί κάρτες ή όχι, τι κερδίζει αν δεχτεί και τι χάνει αν δεν δέχεται κάρτες εγώ δεν θα εκφράσω γνώμη καθώς είμαι έξω από το χορό. Ο ίδιος ξέρει πολύ καλύτερα τι τον συμφέρει από τι θα εκτιμήσω εγώ ή εσύ.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν όμως ο αλλος απο τα 30 χιλιάρικα έχει καθαρό κέρδος Μαξ 1000 ευρω, ( 1,2% στις καρτες, 2.5% στους καπνούς και 3 με 3.5% στα τσιγάρα), πως σου φαίνονται τα 450 ευρω για το pos?

Προφανώς αν καποιος κάνει μεγαλύτερο τζίρο μπορεί και να τον συμφέρει, αλλα πόσα να κάνουν πανω απο 30κ τζίρο με καρτα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι πληρώνουν με μετρητά τέτοια ποσά.

Δημοσ.

δεν με ενδιαφερει καθολου αν βγαζουν κερδος και ποσο. να τα βρουν με τους προμηθευτες και τις τραπεζες που εκει κανουν την παπια.γιατι να το πληρωσω εγω την στιγμη που απαγορευεται κιολας. και κατι αλλο. υπαρχουν μεν διαβαθμισεις στις παρανομες πραξεις αλλα αν το παμε ετσι επειδη με συμφερει εφοσον καλως κανουν το πλημμελημα να κανω ΟΛΑ τα πλημμεληματα για να ζησω την οικογενεια μου.αλλιως μπαινω μεσα. με την ιδια ακριβως λογικη να κανω ολα τα κακουργηματα εαν καποια κατηγορια επαγγελματιων π.χ. ιαυροι το κανουν να ζησω καλυτερες γιορτες αλλιως μπαινω μεσα. πραγματικα οτι υπαρχουν νομοι ,οτι συστηματικα ενα καρο κλαδοι φοροδιαφευγουν γι αυτο ανεβηκαν οι φοροι και οι τιμες σε οσους ειναι νομοτυποι γιατι οι αλλοι ειπε το παλληκαρι τι κανουν(ενα απλο παραδειγμα) δεν το βλεπετε? οτι πειναει τοσος κοσνος για τον ιδιο λογο?οχι? εννοω τα μνημονια.δεν με νοιαζει εαν μπαινει μεσα .αυτος φταιει.εγω που αγοραζω γιατι να πληρωσω? εχω μηχανηματα που κοβουν χρηματα και δεν μπαινω μεσα εγω? να μπω εγω να μην μπει αυτος-αυτοι? ωραια λογικη.παραλογη δηλαδη.και κριμα.κριμα πολυ μεγαλο γιατι αντι να βαλουμε μυαλο με ολα τα μνημονια και να φερομαστε οπως πρεπει, δυστυχως γιναμε πιο ζουγκλα απ οτι ημασταν.καλα λενε καποιοι πως η χωρα πιο πολυ στην αφρικη ανηκει. θα ερθει και 4ο και 5ο και 6ο μνημονιο, θα πεθανουμε και τα παιδια μας θα κανουν τα ιδια φυσικα και καποια στιγμη θα καταρρευσουμε απ την ιδια μας την φυση. τιποτε δεν δουλευε και δεν δουλευει σωστα.ουτε το κρατος.δεν εχουμε ελπιδα.καμμια.δεν εχουμε καν νοημοσυνη.και κοροιδευαμε ,βριζαμε το παγκοσμιο κατεστημενο που μετα απο ερευνα εδειξε πως ειμαστε απο τους πιο χαζους λαους του πλανητη...στα ιδια επιπεδα με την νιγηρια φαντασου...κι ενταξει η νιγηρια.εμεις τι δικαιολογια εχουμε? εκτος απο φα 400 χρονια σκλαβιας χωρις σχολειο και μετα την κριση μετα τον πολεμο κια τον εμφυλιο?καλα χαμπαρι?τιποτα?

• Like 1
Δημοσ.

Όταν όμως ο αλλος απο τα 30 χιλιάρικα έχει καθαρό κέρδος Μαξ 1000 ευρω, ( 1,2% στις καρτες, 2.5% στους καπνούς και 3 με 3.5% στα τσιγάρα), πως σου φαίνονται τα 450 ευρω για το pos?

Προφανώς αν καποιος κάνει μεγαλύτερο τζίρο μπορεί και να τον συμφέρει, αλλα πόσα να κάνουν πανω απο 30κ τζίρο με καρτα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι πληρώνουν με μετρητά τέτοια ποσά.

Δηλαδη και τα 30.000 ευρω θα ειναι τσιγαρα καρτες?? Δυσκολευομαι να το πιστεψω :)

• Like 1
Δημοσ.

Απ οτι εμαθα, πλεον απελευθερωθηκαν οι τιμες στις καρτες και μπορει ο καθενας να τις πουλαει οσο θελει

Δημοσ.

Δηλαδη και τα 30.000 ευρω θα ειναι τσιγαρα καρτες?? Δυσκολευομαι να το πιστεψω :)

απλα μίλησα για τα συγκρκριμενα προϊόντα γιατί ειναι το 90% του τζίρου.
Δημοσ.

Δεν το έχεις καταλάβει καλά. Το 1% είναι επί του τζίρου και όχι επί του κέρδους. Δηλαδή αν θεωρητικά όλοι θελήσουν να πληρώσουν με κάρτες (όπως θέλετε οι υπέρμαχοι των καρτών) τότε για ένα μικρό περίπτερο που κάνει 100.000€-120.000€ τζίρο αυτό μεταφράζεται σε 1000€-1200€ το χρόνο. Σε αυτό πρέπει να προσθέσεις και μίνιμουμ άλλα 150€ που είναι το κόστος του POS. Ας πούμε 1200€-1400€ το χρόνο για μια μικρή επιχείρηση που ίσα ίσα τα βγάζει πέρα. Καμία σχέση με τα 100€ που νομίζεις ότι είναι. Σου είπα, 150€ είναι το μίνιμουμ κόστος του POS.

Σου φαίνεται μικρό το ποσό; Γιατί δεν είναι. Φυσικά στην πράξη προς το παρόν είναι λιγότερο γιατί πολλοί επιλέγουμε να πληρώνουμε ακόμα με μετρητά αλλά όσο μεγαλώνει το ποσοστό όσων επιλέγετε κάρτες, τόσο μεγαλώνει αυτή η επιβάρυνση.

Μπορείς να πεις ότι δεν σε νοιάζει και ότι δεν είναι δικό σου προβλήματα αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι επιβάρυνση και πρόβλημα για τον περιπτερά / επιχειρηματία γενικά. Είναι και παραείναι.

Εύκολα κάνουμε τους λογαριασμούς των άλλων, αλλά συνήθως τους κάνουμε λάθος.

Ωραια ολα αυτα

Πες μου τωρα μια φορα που σου δώσανε απόδειξη σε περίπτερο για μπουκαλάκι νερο

• Like 1
Δημοσ.

δεν με ενδιαφερει καθολου αν βγαζουν κερδος και ποσο. να τα βρουν με τους προμηθευτες και τις τραπεζες που εκει κανουν την παπια.γιατι να το πληρωσω εγω την στιγμη που απαγορευεται κιολας. και κατι αλλο. υπαρχουν μεν διαβαθμισεις στις παρανομες πραξεις αλλα αν το παμε ετσι επειδη με συμφερει εφοσον καλως κανουν το πλημμελημα να κανω ΟΛΑ τα πλημμεληματα για να ζησω την οικογενεια μου.αλλιως μπαινω μεσα. με την ιδια ακριβως λογικη να κανω ολα τα κακουργηματα εαν καποια κατηγορια επαγγελματιων π.χ. ιαυροι το κανουν να ζησω καλυτερες γιορτες αλλιως μπαινω μεσα. πραγματικα οτι υπαρχουν νομοι ,οτι συστηματικα ενα καρο κλαδοι φοροδιαφευγουν γι αυτο ανεβηκαν οι φοροι και οι τιμες σε οσους ειναι νομοτυποι γιατι οι αλλοι ειπε το παλληκαρι τι κανουν(ενα απλο παραδειγμα) δεν το βλεπετε? οτι πειναει τοσος κοσνος για τον ιδιο λογο?οχι? εννοω τα μνημονια.δεν με νοιαζει εαν μπαινει μεσα .αυτος φταιει.εγω που αγοραζω γιατι να πληρωσω? εχω μηχανηματα που κοβουν χρηματα και δεν μπαινω μεσα εγω? να μπω εγω να μην μπει αυτος-αυτοι? ωραια λογικη.παραλογη δηλαδη.και κριμα.κριμα πολυ μεγαλο γιατι αντι να βαλουμε μυαλο με ολα τα μνημονια και να φερομαστε οπως πρεπει, δυστυχως γιναμε πιο ζουγκλα απ οτι ημασταν.καλα λενε καποιοι πως η χωρα πιο πολυ στην αφρικη ανηκει. θα ερθει και 4ο και 5ο και 6ο μνημονιο, θα πεθανουμε και τα παιδια μας θα κανουν τα ιδια φυσικα και καποια στιγμη θα καταρρευσουμε απ την ιδια μας την φυση. τιποτε δεν δουλευε και δεν δουλευει σωστα.ουτε το κρατος.δεν εχουμε ελπιδα.καμμια.δεν εχουμε καν νοημοσυνη.και κοροιδευαμε ,βριζαμε το παγκοσμιο κατεστημενο που μετα απο ερευνα εδειξε πως ειμαστε απο τους πιο χαζους λαους του πλανητη...στα ιδια επιπεδα με την νιγηρια φαντασου...κι ενταξει η νιγηρια.εμεις τι δικαιολογια εχουμε? εκτος απο φα 400 χρονια σκλαβιας χωρις σχολειο και μετα την κριση μετα τον πολεμο κια τον εμφυλιο?καλα χαμπαρι?τιποτα?

Κακως δε σε ενδιαφερει, διοτι εκτος των διατιμημενων προιοντων, ολα τα αλλα, θα παρουν την αυξηση τους,και οχι μονο στο ποσοστο τηςε καρτας αλλα πιο πανω (λογω στρογγυλοποιησης), και την οποια αυξηση θα την πληρωνεις και με μετρητα.

Δημοσ.

Θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή και το να βάλουν καπέλο και στα τσιγάρα, με την αιτιολογία ότι το κέρδος είναι μικρό;

Απλή απορία.

Δημοσ.

Ρε φίλε δεν μπορώ άλλο με τόσο τραγικό κόσμο... είχατε ποτέ μαγαζι δικός και να μην δουλεύετε μεροκάματο ( βρέξει χιονίσει θα πάρεις τα λεφτά αν έχεις σωστό αφεντικό ).... Όταν έχεις μαγαζι είσαι η π@$!!να και έρχονται η νταβατζήδες και άρμεγουν.. και έρχεται το κράτος και αποφασίζει να μου βάλει αλλο έναν μέτοχο στα κέρδη (χωρίς να με ρωτήσει ) με 2% την τράπεζα... και μου μιλάς για κάρτες που το κέρδος του περιπτερά είναι 3% και θες να πληρώσεις με κάρτα τσάμπα!!! Ε όχι ρε φίλε αν θες κάρτα να τα πληρώσεις ..!! δεν θα κάθετε αυτος εκεί όλη μέρα για να κάνει εσένα μάγκα...!! Έλεος πια!!

Σε ρωτάει στις εκλογές φίλε.

Αρκετά τακτικά θα έλεγα.

Εκεί που το 99% απαντάει ναι σε μεγάλο και μαφιόζικο κράτος.

• Like 3
Δημοσ.

Θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή και το να βάλουν καπέλο και στα τσιγάρα, με την αιτιολογία ότι το κέρδος είναι μικρό;

Απλή απορία.

Δεν γίνεται γιατί τα τσιγαρα είναι διατιμημενο προϊόν. Οι κάρτες οχι
  • Like 1
Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα

Πες μου τωρα μια φορα που σου δώσανε απόδειξη σε περίπτερο για μπουκαλάκι νερο

Καμία (ή σχεδόν καμία) φορά δεν μου έδωσαν απόδειξη για το νεράκι του 0,50€.

Και τώρα πες μου εσύ. Πόσες φορές ζήτησες απόδειξη για το νεράκι του 0,50€; Και δεν εννοώ εσένα προσωπικά. Εννοώ και εσένα, και εμένα, και όλους.

Γιατί πιστεύεις πως φταίει μόνο ο περιπτεράς για την απόδειξη και όχι και εσύ; Ο περιπτεράς έχει και ένα κίνητρο, έχει μια δικαιολογία, θα βγάλει 5c-10c παραπάνω. Εσύ τι δικαιολογία έχεις και δεν ζητάς απόδειξη; Λέω ξανά, δεν εννοώ εσένα προσωπικά.

Εδώ όμως δεν συζητάμε για την φορολογία / φοροδιαφυγή του περιπτερά. Συζητάμε για το αν υπάρχει και πόσο είναι η επιβάρυνση στις πληρωμές με κάρτα και αν δικαιολογείται ο περιπτεράς να μετακυλήσει αυτό το κόστος στους πελάτες για τα προϊόντα όπου έχει μικρό κέρδος. Κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τσιγάρα κτλ. Όχι τα νεράκια που είναι το καλύτερο προϊόν του περιπτερά. Πιο πολλά βγάζει πουλώντας 50€ νεράκια από τι πουλώντας 1000€ κάρτες και τσιγάρα.

Αγόρασε του εσύ νεράκια και ότι θέλεις ο περιπτεράς. Και απόδειξη, και πληρωμή με κάρτα  :lol:

Δημοσ.

Καμία (ή σχεδόν καμία) φορά δεν μου έδωσαν απόδειξη για το νεράκι του 0,50€.

Και τώρα πες μου εσύ. Πόσες φορές ζήτησες απόδειξη για το νεράκι του 0,50€; Και δεν εννοώ εσένα προσωπικά. Εννοώ και εσένα, και εμένα, και όλους.

Γιατί πιστεύεις πως φταίει μόνο ο περιπτεράς για την απόδειξη και όχι και εσύ; Ο περιπτεράς έχει και ένα κίνητρο, έχει μια δικαιολογία, θα βγάλει 5c-10c παραπάνω. Εσύ τι δικαιολογία έχεις και δεν ζητάς απόδειξη; Λέω ξανά, δεν εννοώ εσένα προσωπικά.

Ο περιπτεράς εκτός από κίνητρο και διακαιολογία έχει και υποχρέωση. Ξέρεις, νομική υποχρέωση. Αυτό το πράγμα που το γράφουμε στα τέτοια μας επειδή λολ ζμπούτσαμ και μετά ζητάμε τα ρέστα από τα θύματα, "Γιατί δεν τον χτύπησες πιο δυνατά να καταλάβει σίγουρα πως δε θες να σε βιάσει; Αφού είχε κίνητρο και δικαιολογία."

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς.

• Like 1
Δημοσ.

Ο περιπτεράς εκτός από κίνητρο και διακαιολογία έχει και υποχρέωση. Ξέρεις, νομική υποχρέωση. Αυτό το πράγμα που το γράφουμε στα τέτοια μας επειδή λολ ζμπούτσαμ και μετά ζητάμε τα ρέστα από τα θύματα, "Γιατί δεν τον χτύπησες πιο δυνατά να καταλάβει σίγουρα πως δε θες να σε βιάσει; Αφού είχε κίνητρο και δικαιολογία."

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς.

Εκτός από τον περιπτερά (έμπορο) έχει και ο καταναλωτής υποχρέωση να ζητήσει απόδειξη. Ξέρεις, νομική υποχρέωση. Αυτό το πράγμα που το γράφουμε στα τέτοια μας πριν ζητήσουμε τα ρέστα από τον περιπτερά (έμπορα). Αυτό που έγραφα στο μήνυμα μου.

Όταν σε ελέγξουν καμιά φορά έξω στην αγορά για το αν έχεις απόδειξη για τα πράγματα που αγόρασες θυμήσου να τους πεις την ιστορία για το θύμα και τον βιαστή και ίσως σε δούνε σαν θύμα, σε λυπηθούν και σου χαρίσουν το πρόστιμο.

Αν κυκλοφορήσεις αυτές τις μέρες στην αγορά της Αθήνας θα σου δοθεί η ευκαιρία να το αναλύσεις στα μικτά κλιμάκια ελεγκτών που κάνουν αυτή τη δουλειά. Κάθε εορταστική περίοδο ελέγχουν τις νομικές υποχρεώσεις εμπόρων και καταναλωτών.

Μερικές φορές καλύτερα να σκεφτείς.

Και ξαναλέω, είμαστε off topic

• Like 1
Δημοσ.

Cool story bro.

Εξήγησέ μας τώρα πώς γίνεται να έχεις ταυτόχρονα α) νομική υποχρέωση να ζητήσεις απόδειξη και β) νομικό δικαίωμα να φύγεις χωρίς να πληρώσεις αν δε σου δώσουν μόνοι τους.

Εδώ θα είμαστε, ρίξε μια καλή σκέψη εσύ για λογαριασμό μας και πες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...