Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το έχεις καταλάβει καλά. Το 1% είναι επί του τζίρου και όχι επί του κέρδους. Δηλαδή αν θεωρητικά όλοι θελήσουν να πληρώσουν με κάρτες (όπως θέλετε οι υπέρμαχοι των καρτών) τότε για ένα μικρό περίπτερο που κάνει 100.000€-120.000€ τζίρο αυτό μεταφράζεται σε 1000€-1200€ το χρόνο. Σε αυτό πρέπει να προσθέσεις και μίνιμουμ άλλα 150€ που είναι το κόστος του POS. Ας πούμε 1200€-1400€ το χρόνο για μια μικρή επιχείρηση που ίσα ίσα τα βγάζει πέρα. Καμία σχέση με τα 100€ που νομίζεις ότι είναι. Σου είπα, 150€ είναι το μίνιμουμ κόστος του POS.

Σου φαίνεται μικρό το ποσό; Γιατί δεν είναι. Φυσικά στην πράξη προς το παρόν είναι λιγότερο γιατί πολλοί επιλέγουμε να πληρώνουμε ακόμα με μετρητά αλλά όσο μεγαλώνει το ποσοστό όσων επιλέγετε κάρτες, τόσο μεγαλώνει αυτή η επιβάρυνση.

Μπορείς να πεις ότι δεν σε νοιάζει και ότι δεν είναι δικό σου προβλήματα αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι επιβάρυνση και πρόβλημα για τον περιπτερά / επιχειρηματία γενικά. Είναι και παραείναι.

Εύκολα κάνουμε τους λογαριασμούς των άλλων, αλλά συνήθως τους κάνουμε λάθος.

Καλο ειναι να διαβαζουμε τι γραφει ο αλλος πριν γραψουμε τον οχετο μας. Γραφω εσοδα οχι κερδη!!! Θες να μου πεις οτι υπαρχει μαγαζι που βγαζει 120.000 εσοδα ΜΟΝΟ απο καρτες και θα τον πειραξουν τα 1200 ευρω?? Γιατι τετοια ποσα που γραφεις δεν πιανονται ευκολα απο τον μεσο ΕΕ. Σημασια εχει οτι ο κοσμος το ζητα γιατι βλεπει την ευκολια του. Μπορεις να κανεις την επανασταση σου και να λες δικαιολογιες για να μην χτυπας καρτες. Βεβαια μερικους πελατες να χασεις απο αυτην την κινηση, θα βγεις περσσοτερο ζημειωμενος απο τα 100-200-300 ευρω τον χρονο που θα δωσεις για την χρηση του πος

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

40% του ΑΕΠ; Το πιστεύεις στα αλήθεια αυτό; 180δις * 40% = 72δις μαύρο χρήμα; Για να έχεις μια τάξη μεγέθους, ο προϋπολογισμός του κράτους είναι 48δις. Όλα τα λεφτά που μαζεύει το κράτος και πληρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, έξοδα, προμήθειες, εξοπλισμούς και όλα τα υπόλοιπα είναι 48δις.

Δεν σου ακούγεται λίγο υπερβολικό το 40%;

Σε αλλη χωρα ζεις? Δεν ξερεις τι γινεται???

Δημοσ.

Καλο ειναι να διαβαζουμε τι γραφει ο αλλος πριν γραψουμε τον οχετο μας. Γραφω εσοδα οχι κερδη!!! Θες να μου πεις οτι υπαρχει μαγαζι που βγαζει 120.000 εσοδα ΜΟΝΟ απο καρτες και θα τον πειραξουν τα 1200 ευρω?? Γιατι τετοια ποσα που γραφεις δεν πιανονται ευκολα απο τον μεσο ΕΕ. Σημασια εχει οτι ο κοσμος το ζητα γιατι βλεπει την ευκολια του. Μπορεις να κανεις την επανασταση σου και να λες δικαιολογιες για να μην χτυπας καρτες. Βεβαια μερικους πελατες να χασεις απο αυτην την κινηση, θα βγεις περσσοτερο ζημειωμενος απο τα 100-200-300 ευρω τον χρονο που θα δωσεις για την χρηση του πος

120 χιλ. εσοδα, με τι ποσοστο κερδους;

Δημοσ.

Εγώ διάβασα τι γράφεις και σου απάντησα για ότι ακριβώς γράφεις. Συζητάμε για περίπτερα εδώ. Εσύ έχεις ιδέα από περίπτερα; Προφανώς και όχι αν συμπεράνω από αυτά που γράφεις. Για αυτό και κανείς λάθος υπολογισμούς και βγάζεις λάθος συμπεράσματα.

Το έχω γράψει και πιο πριν, ένα σχετικά μικρό προς μεσαίο περίπτερο κάνει τζίρο 100.000€-120.000€ το χρόνο. Καμία σχέση με τα 10.000€ που γράφεις εσύ. Αν υπάρχει φίλος που έχει ή ξέρει καλά από περίπτερα ας με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει.

Τα ποσά είναι πάνω κάτω αυτά γράφω. Σου είπα, καλύτερα να πεις αυτό σου είπα, "Δεν με νοιάζει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα" παρά να κάνεις (λάθος) τους λογαριασμούς του άλλου και να πεις "Σιγά το πρόβλημα για 100€ το χρόνο".

Ακόμα και αν έχεις στο μυαλό σου άλλους ΕΕ που όντως κάνουν μικρότερο τζίρο, πάλι λάθος είσαι. Για να έχεις ένα κέρδος των 10.000€ κάνεις τζίρο των 30.000€. Και υπάρχουν πάντα και τα 150€ του POS.

Δημοσ.

Ωραια να το παιξω το παιχνιδι σου. 120.000 ευρω μονο απο καρτες. Ποσο ειναι το ποσοστο χρηση καρτας στην Ελλαδα? Σε προσφατο αρθρο που βρηκα ειναι στο 25% της αξιας των συναλλαγων. Δηλαδη στο παραδειγμα σας. Το μαγαζι θα εχει 480.000 εσοδα το χρονο. Αφηνω το ποσοστο κερδους απανω σου. Και να μου πεις ποσα μαγαζια πιστευεις οτι πιανουν αυτα τα νουμερα.

Δημοσ.

Ωραια να το παιξω το παιχνιδι σου. 120.000 ευρω μονο απο καρτες. Ποσο ειναι το ποσοστο χρηση καρτας στην Ελλαδα? Σε προσφατο αρθρο που βρηκα ειναι στο 25% της αξιας των συναλλαγων. Δηλαδη στο παραδειγμα σας. Το μαγαζι θα εχει 480.000 εσοδα το χρονο. Αφηνω το ποσοστο κερδους απανω σου. Και να μου πεις ποσα μαγαζια πιστευεις οτι πιανουν αυτα τα νουμερα.

διαβασε ξανα τι σου ειπε.. μην λετε οτι νανε ....

Δηλαδή αν θεωρητικά όλοι θελήσουν να πληρώσουν με κάρτες (όπως θέλετε οι υπέρμαχοι των καρτών) τότε για ένα μικρό περίπτερο που κάνει 100.000€-120.000€ τζίρο αυτό μεταφράζεται σε 1000€-1200€ το χρόνο. Σε αυτό πρέπει να προσθέσεις και μίνιμουμ άλλα 150€ που είναι το κόστος του POS. Ας πούμε 1200€-1400€ το χρόνο για μια μικρή επιχείρηση που ίσα ίσα τα βγάζει πέρα. Καμία σχέση με τα 100€ που νομίζεις ότι είναι. Σου είπα, 150€ είναι το μίνιμουμ κόστος του POS.

Δημοσ.

Και αφου μου πει το ποσοστο κερδους, να σου υπενθυμίσω οτι ενα μερος απο αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι το μαγαζι διαθετει ποσ. Και ερχομαστε παλι σε αυτο που ανεφερα αρχικα. Περισσοτερα χανεις απο την αρνηση χρήσης καρτας η την εξτρα χρεωση παρα απο τα λειτουργικα εξοδα.

διαβασε ξανα τι σου ειπε.. μην λετε οτι νανε ....

Δηλαδή αν θεωρητικά όλοι θελήσουν να πληρώσουν με κάρτες (όπως θέλετε οι υπέρμαχοι των καρτών) τότε για ένα μικρό περίπτερο που κάνει 100.000€-120.000€ τζίρο αυτό μεταφράζεται σε 1000€-1200€ το χρόνο. Σε αυτό πρέπει να προσθέσεις και μίνιμουμ άλλα 150€ που είναι το κόστος του POS. Ας πούμε 1200€-1400€ το χρόνο για μια μικρή επιχείρηση που ίσα ίσα τα βγάζει πέρα. Καμία σχέση με τα 100€ που νομίζεις ότι είναι. Σου είπα, 150€ είναι το μίνιμουμ κόστος του POS.

Τελειο παραδειγμα να σε ενημερωσω οτι το μεγιστο ποσοστο στην ευρωπη αυτη την στιγμη ειναι στην ολλανδια κοντα στο 50%. Πολυ μακρια απο το 100% του δικου σου θεωρητικου επιχειρήματος.
Δημοσ.

Σε αλλη χωρα ζεις? Δεν ξερεις τι γινεται???

https://www.youtube.com/watch?v=T0-zm9ybH2w

Το συζητήσαμε και αλλού νομίζω, σε άλλο topic

Εδώ ζω, δεν ζω αλλού. Και μια χαρά ξέρω τι γίνεται και πόσο μαύρο χρήμα κυκλοφορεί. Όχι ακριβώς αλλά σε τάξη μεγέθους.

Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για τα μεγέθη.

Εσύ μπορεί να το πιστεύεις, αλλά θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω πως όλος ο προϋπολογισμός του κράτους (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, έξοδα, προμήθειες, εξοπλισμοί) είναι 48δις και το μαύρο χρήμα (ότι κυκλοφορεί χωρίς απόδειξη) είναι 72δις. 1,5 φορές πάνω του προϋπολογισμού.

Το συγκρίνω με τον προϋπολογισμό για να έχουμε μια τάξη μεγέθους γιατί τους μεγάλους αριθμούς (τα δις) δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τα μεγέθη.

Δημοσ.

Φίλε @jakegate7

Ούτε παίζω κάποιο παιχνίδι, ούτε θέλω να σου επιβάλλω πως και με τι θα πληρώσεις. Με ότι σε βολεύει θα πληρώσεις φυσικά. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως κανείς λάθος υπολογισμούς σε πράγματα που μάλλον δεν τα ξέρεις. Δεν είσαι επιχειρηματίας, δεν είχες επαφή με αυτά, δεν τα ξέρεις και στο φινάλε ούτε πρέπει και ούτε είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις. Όπως σου είπα πολύ εύκολα μπορείς να πεις πως δεν είναι πρόβλημα σου, είναι πρόβλημα αλλού και τελειώνει η κουβέντα.

Αν όμως θέλεις κάνεις τους λογαριασμούς του άλλου ή να τον κρίνεις είναι στοιχειώδης να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα.

Εδώ συζητάμε για τα περίπτερα / ψιλικατζίδικα που κάνουν μεγάλους τζίρους με μικρό ποσοστό κέρδους. Ένα μικρό προς μεσαίο περίπτερο κάνει συνολικό τζίρο (όχι μόνο από τις κάρτες) 100.000€-120.000€ το χρόνο από τα οποία 70%-80% είναι από τσιγάρα. Αυτό είναι ένα γεγονός. Ένα άλλο γεγονός είναι πως η πληρωμές με κάρτα έχουν μια επιβάρυνση που είναι μίνιμουμ 150€ για το POS + περίπου 1% τζίρου που πληρώνεται με κάρτα. Εγώ ο ίδιος έγραψα στο μήνυμα πως στην πράξη δεν γίνεται όλος ο τζίρος με κάρτες. Σου έγραψα θεωρητικά τι θα γινόταν αν όλοι, όπως εσύ ή οι άλλοι υπέρμαχοι των καρτών, πλήρωναν με κάρτες. Εγώ ο ίδιος σου έγραψα πως δεν συμβαίνει στην πράξη γιατί κάποιοι (όπως εγώ ή άλλοι) έχουμε επιλέξει συνειδητά ή ασυνείδητα να πληρώσουμε με μετρητά όταν κάνουμε τέτοιες αγορές.

Οι υπόλοιποι έμποροι / ΕΕ κάνουν κατά κανόνα μικρότερο τζίρο με μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Κατά κανόνα επίσης δεν υπάρχει τζίρος των 10.000€ όπως νομίζεις γιατί δεν βγαίνει μια τέτοια επιχείρηση.

Επίσης πρέπει να ξέρεις αυτό που σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω, πως πολλές επιχειρήσεις / επαγγελματίες τους υποχρέωσαν να βάλουν POS. Δεν ήταν δική τους επιλογή και δεν επέλεξαν αυτοί να έχουν αυτό το επιπλέον κόστος. Μπορεί εσένα να σε βολεύει να πληρώνεις με κάρτα αλλά πρέπει να δεχθείς πως πολλούς τους υποχρεώσεων να πληρώνουν κυριολεκτικά ένα "νταβατζιλίκη" που ούτε επέλεξαν, ούτε ήθελαν.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι φορολογική παράβαση να χρεώνεται προμήθεια για την χρήση του POS σε σχέση με τα μετρητά. Επίσης, παραβαίνει τους όρους χρήσης του POS.

Αν γίνει καταγγελία στην εφορία ή στην τράπεζα θα έχει πρόβλημα οποίος ακολουθεί αυτή την τακτική.

• Like 4
Δημοσ.

Είναι φορολογική παράβαση να χρεώνεται προμήθεια για την χρήση του POS σε σχέση με τα μετρητά. Επίσης, παραβαίνει τους όρους χρήσης του POS.

Αν γίνει καταγγελία στην εφορία ή στην τράπεζα θα έχει πρόβλημα οποίος ακολουθεί αυτή την τακτική.

Πιο πάνω γράφτηκε ότι θα είναι νόμιμο το καπέλο των 30 λεπτών για κάποια είδη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πιο πάνω γράφτηκε ότι θα είναι νόμιμο το καπέλο των 30 λεπτών για κάποια είδη.

Όχι μόνο για POS αλλά και για μετρητά. Άρα είτε το βάζει και στα 2 είτε καθόλου...

• Like 2
Δημοσ.

Όχι για μόνο για POS αλλά και για μετρητά. Άρα είτε το βάζει και στα 2 είτε καθόλου...

Α οκ, δεν το κατάλαβα. Νόμιζα ήταν μόνο για pos!

Δημοσ.

Φίλε @jakegate7

Ούτε παίζω κάποιο παιχνίδι, ούτε θέλω να σου επιβάλλω πως και με τι θα πληρώσεις. Με ότι σε βολεύει θα πληρώσεις φυσικά. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως κανείς λάθος υπολογισμούς σε πράγματα που μάλλον δεν τα ξέρεις. Δεν είσαι επιχειρηματίας, δεν είχες επαφή με αυτά, δεν τα ξέρεις και στο φινάλε ούτε πρέπει και ούτε είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις. Όπως σου είπα πολύ εύκολα μπορείς να πεις πως δεν είναι πρόβλημα σου, είναι πρόβλημα αλλού και τελειώνει η κουβέντα.

Αν όμως θέλεις κάνεις τους λογαριασμούς του άλλου ή να τον κρίνεις είναι στοιχειώδης να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα.

Εδώ συζητάμε για τα περίπτερα / ψιλικατζίδικα που κάνουν μεγάλους τζίρους με μικρό ποσοστό κέρδους. Ένα μικρό προς μεσαίο περίπτερο κάνει συνολικό τζίρο (όχι μόνο από τις κάρτες) 100.000€-120.000€ το χρόνο από τα οποία 70%-80% είναι από τσιγάρα. Αυτό είναι ένα γεγονός. Ένα άλλο γεγονός είναι πως η πληρωμές με κάρτα έχουν μια επιβάρυνση που είναι μίνιμουμ 150€ για το POS + περίπου 1% τζίρου που πληρώνεται με κάρτα. Εγώ ο ίδιος έγραψα στο μήνυμα πως στην πράξη δεν γίνεται όλος ο τζίρος με κάρτες. Σου έγραψα θεωρητικά τι θα γινόταν αν όλοι, όπως εσύ ή οι άλλοι υπέρμαχοι των καρτών, πλήρωναν με κάρτες. Εγώ ο ίδιος σου έγραψα πως δεν συμβαίνει στην πράξη γιατί κάποιοι (όπως εγώ ή άλλοι) έχουμε επιλέξει συνειδητά ή ασυνείδητα να πληρώσουμε με μετρητά όταν κάνουμε τέτοιες αγορές.

Οι υπόλοιποι έμποροι / ΕΕ κάνουν κατά κανόνα μικρότερο τζίρο με μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Κατά κανόνα επίσης δεν υπάρχει τζίρος των 10.000€ όπως νομίζεις γιατί δεν βγαίνει μια τέτοια επιχείρηση.

Επίσης πρέπει να ξέρεις αυτό που σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω, πως πολλές επιχειρήσεις / επαγγελματίες τους υποχρέωσαν να βάλουν POS. Δεν ήταν δική τους επιλογή και δεν επέλεξαν αυτοί να έχουν αυτό το επιπλέον κόστος. Μπορεί εσένα να σε βολεύει να πληρώνεις με κάρτα αλλά πρέπει να δεχθείς πως πολλούς τους υποχρεώσεων να πληρώνουν κυριολεκτικά ένα "νταβατζιλίκη" που ούτε επέλεξαν, ούτε ήθελαν.

Δεν μπορεις να παιρνεις ενα θεωρητικο σεναριο 100% με τις παρουσες συνθηκες. Δεν βγαζει καποιο συμπερασμα. Στο δικο μου υποθετικο σεναριο με 100% χρηση απο καρτες οι προμηθειες εχουν σχεδον μηδενιστει λογω του υψηλου αριθμου συνναλαγων με καρτα. Αρα δεν βγαζουμε ακρη..

Αυτο που μπορουμε να συγκρινουμρ ειναι τα τωρινα δεδομενα. Ας υποθεσουμε τα 120.000 εσοδα. Συμφωνα με την ερευνα που βρηκα τα 25% εγιναν με καρτα (δεν εχω βρει πληροφοριες αποκλειστικά για πειπτερα). Δηλαδη 30.000 απο καρτα. Αρα 300 ευρω προμηθεια και 150 για τα παγια. Δηλαδη φτανουμε τα 450. 1000 ευρω λιγοτερα που εχεις υπολογισει. Για αυτο απο την αρχη σου αναφερω οτι περισσοτερα θα χασει ενα περιπτερο απο την αρνηση καρτας, γιατι το πιο κατω περιπτερο θα δεχετε και θα πηγαινουν σε αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...