Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τη μέθοδο της συνεννόησης!!!

Θέλω να ψωνίζω από εσένα κ δεν θέλω το κέρδος σου να πηγαίνει στην προμήθεια των τραπεζών. ΑΛΛΑ δεν θα μπω στη διαδικασία να έχω λεφτά πάνω μου για ένα πακέτο τσιγάρα, για την κυριακάτικη εφημερίδα, για κομιξ κλπ. Δέχεσαι να σε πληρώνω μια φορά το μήνα Cash με όλη την κατανάλωση μου;

Προσωπικά χρησιμοποιώ φανατικά κάρτα σχεδόν μια 20ετια και ebanking από το 2003? 2004? Κάπου εκεί... Να φανταστείς ακόμα κ σήμερα το δουλεύω με τον πατροπαραδοτο τρόπο του token. Είμαι pioneer αλλά κ παραδοσιακός ταυτόχρονα :lol:

Φαντάζομαι όμως ότι με τον περιπτερά θα είστε γνωστοί αρκετό καιρό, ίσως και χρόνια, και σε εμπιστεύεται, ξέρει ότι θα του τα δώσεις τα λεφτά. Δεν νομίζω κάποιος περιπτεράς να έκανε αυτή την εξυπηρέτηση σε κάποιον άγνωστο. Εγώ προσωπικά πάντως προσπαθώ να μην είμαι απόλυτος, καταλαβαίνω ότι σε κάποια πράγματα το κέρδος του περιπτερά είναι μικρότερο από την προμήθεια που θα πληρώσει στη τράπεζα αν τον πληρώσουμε με κάρτα, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις πληρώνω με μετρητά και εννοείται ότι έχω προνοήσει να έχω μετρητά επάνω μου, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα δεν ειναι να πούμε τι κυκλοφορεί πιο πολυ... Απλα ηθελα να αναφέρω οτι εδω οι φούρνοι δεν δέχονται κάρτα και στα ψιλικατζίδικα απο 10 € και πανω!

Και καλά κάνουν!

Με τη μέθοδο της συνεννόησης!!!

Θέλω να ψωνίζω από εσένα κ δεν θέλω το κέρδος σου να πηγαίνει στην προμήθεια των τραπεζών. ΑΛΛΑ δεν θα μπω στη διαδικασία να έχω λεφτά πάνω μου για ένα πακέτο τσιγάρα, για την κυριακάτικη εφημερίδα, για κομιξ κλπ. Δέχεσαι να σε πληρώνω μια φορά το μήνα Cash με όλη την κατανάλωση μου;

Προσωπικά χρησιμοποιώ φανατικά κάρτα σχεδόν μια 20ετια και ebanking από το 2003? 2004? Κάπου εκεί... Να φανταστείς ακόμα κ σήμερα το δουλεύω με τον πατροπαραδοτο τρόπο του token. Είμαι pioneer αλλά κ παραδοσιακός ταυτόχρονα :lol:

Κατάλαβα. Λίγο ταλαιπωρία και υπερβολή μου φαίνεται αλλά αφού σε βολεύει εσένα :)

Αλλά ακόμα κι έτσι όπως το έχεις φτιάξει πάλι δε γίνεται να γλιτώσεις από τα μετρητά πιστεύω, δεν είσαι πάντα στη γειτονιά σου!

Δημοσ.

Πάρτυ κάνει όταν σε βλέπει αδερφέ...

Paysafe με κάρτα, παίζει να βγάζει και το κόκκινο χαλί του Καμμένου όποτε πηγαίνεις

f849857656.jpeg

Ποιος σου είπε ότι πληρώνω με κάρτα?
Δημοσ.

μπορει καποιος να γραψει... για ενα μεσο ψιλικατζιδικο-περιπτερο, ποσος ειναι ο ετησιος τζιρος του σε τσιγαρα και καρτες???

μπορει καποιος να γραψει... για ενα μεσο ψιλικατζιδικο-περιπτερο, ποσος ειναι ο ετησιος τζιρος του σε τσιγαρα και καρτες???

Περίπτερο κάνει 100000€-120000€ τζίρο το χρόνο από τα οποία το 70%-80% είναι τσιγάρα.

Δημοσ.

Εγω πάντως εδω και καιρο μονο με καρτα πληρωνω ,ακομα και ενα καφεδακι που θα παρω με 1 ευρω .Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο και δεν μου εχει παραπονεθει και κανεις , υποτιθεται οτι σε αυτο το αποτελεσμα θελουμε να φτασουμε.

• Like 3
Δημοσ.

Εσύ είναι φυσικό ότι δεν μπορείς να δεις ή να καταλάβεις το κακό γιατί δεν υπάρχει κάτι κακό για εσένα.

Αν σε ενδιαφέρει πάντως, μπορείς να ρωτήσεις τον περιπτερά / επιχειρηματία να σου πει και την δική του πλευρά αν θέλεις να έχεις πιο σφαιρική άποψη.

Τώρα για το αν "υποτιθεται οτι σε αυτο το αποτελεσμα θελουμε να φτασουμε" οι απόψεις διαφέρουν. Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για το σκοπό, για τον τρόπο που επιβάλλεται, για το αποτέλεσμα.

• Like 6
Δημοσ.

Περίπτερο κάνει 100000€-120000€ τζίρο το χρόνο από τα οποία το 70%-80% είναι τσιγάρα.

όπου απο αυτά το κέρδος του είναι απλά αστείο. 

Δημοσ.

Σε εμενα αν παρουν τα τσιγαρα τους κ ενα μπουκαλακι νερο ή μια δυο τσιχλες ειμαι υπερευχαριστημενος με καρτα αλλα σκετα τσιγαρα κατεβαινει το κερδος μου στο 1,5%.Στα 4€ βγαζω 0,06 κ αντε να πουλησω 60-80 πακετα τη μερα κ ειμαι εκει 10 ωρες καθε μερα κ κυριακες κ ισα που βγαινω με ρευμα νοικι κ λοιπα εξοδα.Το 80%παιρνουν τσιαρα καρτες κ φευγουν.Ειναι βεβαια κ αλλα σημεια που πανε καλα.

Δημοσ.

Άλλη μια τζάμπα συζήτηση με ανούσιες αντιπαραθέσεις, ποιος κλάδος έφαγε τις περισσότερες φάπες ποιον κλάδο να λυπηθούμε περισσότερο και μπλα μπλα.

Προσωπικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω κάρτα για αγορές 1 - 2 ευρώ, δύσκολα θα χρησιμοποιήσω και για αγορά κάτω των 5ευρώ. Από εκεί και πέρα απ' την στιγμή που ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω κάρτα και για 1 cents δεν δέχομαι να ακούω την παραμικρή δικαιολογία και γκρίνια από κανέναν. Η φοροδιαφυγή αφορούσε και αφορά ολόκληρο τον κλάδο των Ελ.Επ - Επιχειρηματιών και οχι μόνο τα περίπτερα.

Όσο για την περίπτωση της παραπάνω χρέωσης με τις κάρτες, αν μου τύχαινε σε περίπτερο θα πλήρωνα μόνο μια φορά την παραπάνω χρέωση αρκεί να την αναφέρει στην απόδειξη και μετά θα έψαχνα να βρώ άλλο περίπτερο που να μην χρέωνε.

• Like 1
Δημοσ.

Είπαν της γριάς να χέσει, κι αυτή ξεκωλιάστηκε.

ο Έλληνας που δεν ήξερε (και πολλοί δε ξέρουν ακόμα) ποια η διαφορά χρεωστικής-πιστωτικής κάρτας δε το δέχεται να μη μπορεί να πληρώσει με κάρτα πλέον.

εμένα αυτό που δε μ αρέσει πάντως είναι η συμπεριφορά που έχουν πολλοί.

να γίνει αυτό που βολεύει εμένα και να πάνε να γαμηθούνε οι άλλοι.

• Like 5
Δημοσ.

Είπαν της γριάς να χέσει, κι αυτή ξεκωλιάστηκε.

ο Έλληνας που δεν ήξερε (και πολλοί δε ξέρουν ακόμα) ποια η διαφορά χρεωστικής-πιστωτικής κάρτας δε το δέχεται να μη μπορεί να πληρώσει με κάρτα πλέον.

εμένα αυτό που δε μ αρέσει πάντως είναι η συμπεριφορά που έχουν πολλοί.

να γίνει αυτό που βολεύει εμένα και να πάνε να γαμηθούνε οι άλλοι.

εγω δεν αγοραζω μικροπραγματα με καρτα αλλα για αγορες πανω απο 10 ευρω μονο καρτα , ο λογος ειναι οτι με βολευει γιατι δεν χρειαζεται να εχω λεφτα πανω μου ουτε θα πεσω σε μανουρα για τον αν ο αλλος εχει να μου δωσει ρεστα κλπ κλπ

τωρα για το αλλο ετσι ειναι παντα δυστηχως καποτε τα ψιλικατσιδικα εβγαζαν τα κερατα τους και δεν του ενοιαζε που χτυπαγαν στην αναγκη του αλλου που μπορει να ξεμενε απο κατι και πληρωνε χρυσο στο ψιλικατσι, τωρα πλεον δεν εχουν σχεδον καθολου κερδος και παραπονιουνται.

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα πήρα απο το περίπτερο 2 κάρτες paysafe των 25 ευρώ και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω από το κόστος τους.

Οπότε χρειαστεί δίνω κάρτα χωρίς να σκέφτομαι αν είναι χαμηλό το κόστος του αγαθού έστω και για ένα πιτογυρο.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια κατανόηση όταν γίνονται αγορές χαμηλού κόστους. 

Να πας να πάρεις δηλαδή ένα νερό και μια σοκολάτα και να πληρώσεις με κάρτα το θεωρώ και λίγο μαλακία.

Από εκεί και πέρα τα νταβατζιλίκια με τις έξτρα χρεώσεις δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά, δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά και 10 μονο λεπτά καπέλο να μου έβαζε ένας περιπτεράς σε ένα προϊόν θα είχα κάνει μεταβολή και θα είχα φύγει την ίδια στιγμή.

Θα δείξουμε μια κατανόηση αλλά δεν θα μας κοροϊδεύουν οι περιπτεράδες, δεν ξεχνάει κανείς άλλωστε μέχρι λίγα χρόνια πριν που κάνανε τρελή ζωή με το μονοπώλιο του καπνού και τις αποδείξεις που δεν κόβανε ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια κατανόηση όταν γίνονται αγορές χαμηλού κόστους.

Να πας να πάρεις δηλαδή ένα νερό και μια σοκολάτα και να πληρώσεις με κάρτα το θεωρώ και λίγο μαλακία.

Από εκεί και πέρα τα νταβατζιλίκια με τις έξτρα χρεώσεις δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά, δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά και 10 μονο λεπτά καπέλο να μου έβαζε ένας περιπτεράς σε ένα προϊόν θα είχα κάνει μεταβολή και θα είχα φύγει την ίδια στιγμή.

Θα δείξουμε μια κατανόηση αλλά δεν θα μας κοροϊδεύουν οι περιπτεράδες, δεν ξεχνάει κανείς άλλωστε μέχρι λίγα χρόνια πριν που κάνανε τρελή ζωή με το μονοπώλιο του καπνού και τις αποδείξεις που δεν κόβανε ποτέ.

Τους εχεις για χαζους; Εχουν ηδη κανει ανατιμηση τα παντα απο τσιπς μεχρι κοκα κολες με αφορμη την αυξηση φπα συν το κοστος του ΠΟΣ....... τελικα ολοι θα πληρωνουμε παραπανω και ολα οκ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...