Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Tasi prost είπε

Ναι είναι παράνομο, μπορεί να μην κατάλαβε το νόμο, μόνο όταν σε πληρώνει ο άλλος με pos μια κάρτα ανανέωσης χρόνου ή paysafe ή χρονοκαρτα κ.λ.π , έχει το δικαίωμα να σε χρεώσει παραπάνω και να σου κόψει απόδειξη γι αυτή τη χρέωση, βέβαια όταν βγάζει 0,10 στις κάρτες,τι να λέμε, είναι για γέλια..το ποσοστό κέρδους.

Δεν καταλαβες την ερωτηση μου ή εγω την απαντησή σου...Εννοουσα αν είναι παρανομο το να χρησιμοποιήσει την καρτα του για οποια αγορα θελει...Που προφανως δεν είναι,αρα τελος συζητησης!

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δεν καταλαβες την ερωτηση μου ή εγω την απαντησή σου...Εννοουσα αν είναι παρανομο το να χρησιμοποιήσει την καρτα του για οποια αγορα θελει...Που προφανως δεν είναι,αρα τελος συζητησης!

Παράνομο δεν είναι, από την άλλη όμως το περίπτερο ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να δεχτεί την κάρτα ως τρόπο πληρωμής.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Joshua21 said:

Παράνομο δεν είναι, από την άλλη όμως το περίπτερο ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να δεχτεί την κάρτα ως τρόπο πληρωμής.

Δεν είναι υποχρεωμένα; Αφού τα ΚΑΔ τους βρίσκονται στην υπουργική απόφαση περί POS.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν είναι υποχρεωμένα; Αφού τα ΚΑΔ τους βρίσκονται στην υπουργική απόφαση περί POS.

Έχουν υποχρέωση να βάλουν pos μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα(ή τέλος Ιουνίου, κάτι τέτοιο), άρα αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είναι υποχρεωμένα. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι αυτο που λεω εδω και 20σελιδες...Δεν ειναι υποχρεωμενα(θα υποχρεωθουν σε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ αρα οσο και να το παιζουν βαρυμαγκες και εκτος συστηματος θα παρουν μην πω τι στο τελος...) και το μονο που χανουν τωρα ειναι πελατες για να μην χασουν καποια λεπτα του ευρο...Προτιμουν να χασουν τον τζιρο απο εναν ανθρωπο δηλαδη παρα καποια λεπτα του ευρο απο τον ιδιο ανθρωπο...Γιατι μην μου πειτε οτι αυτος παει και αγοραζει μονο καρτες τηλεφωνου και τσιγαρα...Εγω ας πουμε δεν αγοραζω τιποτα απο τα 2 σε περιπτερα...Για αυτο τρωνε με την μια ακυρα οποιοι δεν εχουν ηδη POS η οποιοι χρεωνουν παραπανω....Αρα στο τελος ποιος ειναι το κοροιδο? Αυτο προσπαθω να εξηγησω τοσες σελιδες κ δεν λετε να το καταλαβαιτε

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι περιπτεράδες απλά δεν κάνουν ανατίμηση στα προϊόντα τους ώστε να έχουν συνυπολογισμένη την προμήθεια της τράπεζας στις τιμές τους όπως κάνουμε όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα. 

Τι σαχλαμάρες είναι αυτά με τις προμήθειες... 

• Like 2
Δημοσ.

Με την λογική κάποιων αν δεν έχουμε μετρητά μαζί μας δεν πρέπει να αγοράζουμε,είναι πρόβλημά μας και να κόψουμε τον λαιμό μας να βρούμε μετρητά γιατί οι περιπτεράδες και οι ψιλικατζήδες δίνουν προμήθεια.

Οπότε οι υπόλοιποι μπορούμε να δώσουμε άκυρο σε όσους δεν έχουν Pos και να μην πουλήσουν τίποτα πηγαίνοντας στον επόμενο.Ετσι λοιπόν δεν θα δώσουν προμήθεια αλλά θα ψάχνουν τον πελάτη με τα κυάλια,όπως εμείς θα ψάχνουμε μετρητά σε ψιλά κατά προτίμηση γιατί δεν έχουν να μας χαλάσουν και όταν βλέπουν 20€ και 50€ χαλιούνται.Στο να πουλάνε σε διπλάσια τιμή τα προϊόντα είναι καλοί με ποσοστό +100% η +200%.Να βγάλουν χρήματα και απο τις κάρτες.

Είναι δυνατόν να χρεώνουν πχ 1 χυμό 2.5€ που στο ΣΠ έχει 1-1.5€;Τα έχουν βγάλει απο'κει τα χρήματα.

Ας βάλουν κάρτες και τσιγάρα στα ΣΠ να δούμε αν τους αρέσει.Θα παρακαλούν για αγορά με Pos βάζοντας ταμπέλα απ'έξω και οχι σαν τον έξυπνο που όταν μπήκα μέσα στο ψιλικατζίδικο είχε το Pos κρυμμένο.

Δημοσ.

Είναι 100% νόμιμο εάν κοπεί απόδειξη παροχής υπηρεσιών.Σε όποιον δεν αρέσει μην ψωνίζει,Μπορείς εύκολα να κάνεις ανανέωση απ' το ίντερνετ...

• Moderators
Δημοσ.

@xrist0s4

Για ακόμα μία φορά: βάσει ποιού ΚΑΔ είναι νόμιμο αυτό; Ποιά είναι η υπηρεσία που προσφέρεται, από την οποία θα αποκτήσει εισόδημα ο επιτηδευματίας και για την οποία θα κόψει απόδειξη; Πώς θα έχει δηλωθεί στην εφορία η δραστηριότητα;

Δημοσ.

@Malthador

Οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας είναι σε ειδικό καθεστώς, δεν μπορεί να γίνει "ανατιμολόγηση" σε αυτές. Ο μόνος τρόπος για να πουληθεί 10,30 ή 10,50€ είναι στο παραστατικό να αναγράφεται εκτός από την ονομαστική τιμή των 10€ και 30 ή 50 λεπτά ως προμήθεια. Σχετικό άρθρο έχω παραθέσει στο πρώτο post της δεύτερης σελίδας στο συγκεκριμένο θέμα, το παραθέτω ξανά:

http://www.eleftheria.gr/οικονομία/item/174203-νόμιμη-η-προμήθεια-στις-κάρτες-κινητής.html

• Like 2
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Joshua21 said:

@Malthador

Οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας είναι σε ειδικό καθεστώς, δεν μπορεί να γίνει "ανατιμολόγηση" σε αυτές. Ο μόνος τρόπος για να πουληθεί 10,30 ή 10,50€ είναι στο παραστατικό να αναγράφεται εκτός από την ονομαστική τιμή των 10€ και 30 ή 50 λεπτά ως προμήθεια. Σχετικό άρθρο έχω παραθέσει στο πρώτο post της δεύτερης σελίδας στο συγκεκριμένο θέμα, το παραθέτω ξανά:

http://www.eleftheria.gr/οικονομία/item/174203-νόμιμη-η-προμήθεια-στις-κάρτες-κινητής.html

Περίμενε γιατί νομίζω ότι μπλεχτήκαμε λίγο.

Το αρχικό θέμα αφορά την προμήθεια που βάζουν τα περίπτερα στις κάρτες κινητής, αυτό δεν είναι παράνομο το έχουμε λύσει. Δεν διαφωνώ κάπου σε αυτό, θέλεις να αγοράσεις μία κάρτα των €10, μπορεί να σου πει ο περιπτεράς ότι κοστίζει €10,50 κι άμα σου αρέσει.

Κατάλαβα ότι η συζήτηση έχει εκτραπεί ελαφρώς και μιλούσαμε γενικότερα για προμήθεια όταν ο πελάτης θέλει να πληρώσει με κάρτα, κάτι που προφανώς είναι παράτυπο. Αν έκανα λάθος, συγχωρέστε με, ήταν περασμένη η ώρα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Malthador είπε

Περίμενε γιατί νομίζω ότι μπλεχτήκαμε λίγο.

Το αρχικό θέμα αφορά την προμήθεια που βάζουν τα περίπτερα στις κάρτες κινητής, αυτό δεν είναι παράνομο το έχουμε λύσει. Δεν διαφωνώ κάπου σε αυτό, θέλεις να αγοράσεις μία κάρτα των €10, μπορεί να σου πει ο περιπτεράς ότι κοστίζει €10,50 κι άμα σου αρέσει.

Κατάλαβα ότι η συζήτηση έχει εκτραπεί ελαφρώς και μιλούσαμε γενικότερα για προμήθεια όταν ο πελάτης θέλει να πληρώσει με κάρτα, κάτι που προφανώς είναι παράτυπο. Αν έκανα λάθος, συγχωρέστε με, ήταν περασμένη η ώρα.

Πριν για κάποιο λόγο δεν με άφηνε να κάνω quote, τώρα με αφήνει, όσα έγραψα λοιπόν ήταν απάντηση στο συγκεκριμένο post:

18 ώρες πριν, Malthador είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι περιπτεράδες απλά δεν κάνουν ανατίμηση στα προϊόντα τους ώστε να έχουν συνυπολογισμένη την προμήθεια της τράπεζας στις τιμές τους όπως κάνουμε όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα. 

Τι σαχλαμάρες είναι αυτά με τις προμήθειες... 

Σου εξήγησα γιατί πουλάνε με προμήθεια(σε μορφή παροχής υπηρεσιών) τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας αντί τους κάνουν ανατίμηση, δεν αναφέρθηκα στο αν είναι νόμιμη η προμήθεια, όπως είπες και εσύ αυτό το έχουμε λύσει.

Ελπίζω τώρα να σου είναι όλα πιο ξεκάθαρα.

Δημοσ.

Δε φανταζει καπως διαστροφικο παντως να θελει καποιος να χρησιμοποιει καρτα παντα και παντου αλλα να αρνειται να ανανεωνει το χρονο ομιλιας μεσω της εφαρμογης με χρηση καρτας (cosmote  whats'up πχ);Κι ετσι να χανει το διπλασιασμο στα Mb του reload it και τα εξτρα 100' λεπτα προς ολους.Και να βασανιζει και τον  περιπτερα για 0.10€.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 23/5/2018 στις 1:45 ΜΜ, Joshua21 είπε

Έχουν υποχρέωση να βάλουν pos μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα(ή τέλος Ιουνίου, κάτι τέτοιο), άρα αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είναι υποχρεωμένα. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Τα περίπτερα μεχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωμένα να βάλουν pos,άρα ο περιπτεράς έχει το δικαίωμα να αρνηθεί αυτόν τον τρόπο πληρωμής, υπάρχει ΚΑΔ περιπτέρου,τα ψιλικατζιδικα έχουν άλλο ΚΑΔ.Απλα καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο.Το pos δεν μπήκε για τη φοροδιαφυγή,για τις τράπεζες έγιναν όλα.Δυστυχως.Και η εφορία θα καλέσει πολλούς που χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα την κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...