christopher0016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, zio10 είπε Συμφωνώ ναι. Εγώ αποφεύγω να πληρώνω καταρχάς μικρές επιχειρήσεις με κάρτα και σε δεύτερη φάση μικρά ποσά. Επίσης αν ξέρω ότι κάποιος έχει θέματα με χρωστούμενα κλπ και αν πληρώσω με κάρτα δεν θα πάρει τίποτα. Σχετικά με το θέμα, πριν λίγο είδα χαρτάκι σε περίπτερο ότι η αγορά καρτών επιβαρύνεται με 50 λεπτά φόρο παροχής υπηρεσιών. Ή κάπως έτσι. το θέμα μας δεν θα έπρεπε να είναι οι επιχειρηματιες κάλως κακός , θα βάλουν εξτρά προμήθεια , για να καλύψουν την προμήθεια της τράπεζας με το κράτος και της τράπεζες θα έπρεπε να τα είχαμε βάλει.. άπλα αυτό που μου την δίνει είναι οτι κάποιοι πονηροί επιχειρηματιες θα εκμεταλευτουν την προμήθεια και θα σε χρεώσουν παραπάνω . μου το εχει κάνει περιπτεράς που ψώνιζα χρονιά .. αυτό για μένα είναι τεράστιο φάουλ . και παύεις να είσαι επαγγελματιας για μένα. όταν συνεργαζομουν με εταιρία μεταφοράς , που δεχόταν PP κάρτες 3,7 % ήταν η προμήθεια της τράπεζας. + 24% φπα και 4 ευρώ χρέωση (εμβασμα) οταν εκανα μεταφορα απο λογαριασμο της εταιριας στον δικο μου η αληθεια ειναι οτι μου την εσπαγε το 3,7 σαν προμηθεια , και το εμβασμα της τραπεζας , αλλα οκ 2018 εχουμε δεν θα αρνηθω να δουλεψω πιο συνχρονα απο το να μην εχω δουλεια εας εχω και καρτες.. το προτιμω.. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από christopher0016 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εδώ είσαι 100% λάθος. Τα περίπτερα/ψιλικατζίδικα δεν είναι υποχρεωμένα(τουλάχιστον όχι ακόμα) να δέχονται πληρωμές με κάρτες, αν απαιτήσεις να πληρώσεις σε αυτά με κάρτα ή και το να κάνεις μανούρα είναι παραλογισμός. Δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωμενα...Αν ηταν δεν θα το συζηταγαμε καν. Ειπα οτι εγω ειμαι νομιμος στο να ζητησω POS?ναι...Αρα θα το ζηταω και οσοι μου αρνουνται απλα δεν θα ξαναπαω.
Joshua21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Δεν ειπα οτι ειναι υποχρεωμενα...Αν ηταν δεν θα το συζηταγαμε καν. Ειπα οτι εγω ειμαι νομιμος στο να ζητησω POS?ναι...Αρα θα το ζηταω και οσοι μου αρνουνται απλα δεν θα ξαναπαω. Αυτό το "είμαι νόμιμος?" να σου πω την αλήθεια δεν το πολυκατάλαβα. Για τα περίπτερα/ψιλικατζίδικα τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ο καθολικά αποδεκτός τρόπος πληρωμής είναι τα μετρητά και όχι οι κάρτες, οι μεταφορές, τα εμβάσματα, paypal, traveler's cheque ή δξ τι άλλο. Στο περίπτερο όσο "νόμιμος" είσαι όταν ζητάς να πληρώσεις με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, άλλο τόσο "νόμιμος" είσαι όταν ζητάς να πληρώσεις με paypal ας πούμε.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στο περίπτερο όσο "νόμιμος" είσαι όταν ζητάς να πληρώσεις με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, άλλο τόσο "νόμιμος" είσαι όταν ζητάς να πληρώσεις με paypal ας πούμε Οτι πιο γελοιο εχω διαβασει σε αυτο το θεμα... Το περιπτερο δεν διεπεται απο τους ιδιους νομους με καθε αλλο καταστημα της αγορας? Εχει δικους του? Ειμαι νομιμος οταν λεω εννοω αυτο ακριβως που εννοω...οτι δεν ειμαι παρανομος να ζηταω καρτα ακομα και στα περιπτερα...Και για αυτο το κανω. Αν βγαζαν εναν νομο και εξαιρουσαν μαγαζια με ελαχιστους τζιρους τοτε το συζηταγα. Εφοσον ομως αυτο δεν ισχυει και ειναι στο χερι του ιδιοκτητη αν θα βαλει (αφου κανεις δεν τον υποχρεωνει) εγω θα θα πηγαινω σε αυτους που εχουν γιατι με βολευουν...
christakos07 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Απαιτητικός είσαι. Νόμιμος όχι. Όταν γίνει υποχρεωτική η χρήση του POS στα περίπτερα, τότε ναι θα είσαι νόμιμος να ζητάς πληρωμή με κάρτα. Προς το παρόν ο μόνος σίγουρα νόμιμος είναι ο περιπτεράς που δεν έχει. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από christakos07 2
Joshua21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Οτι πιο γελοιο εχω διαβασει σε αυτο το θεμα... Το περιπτερο δεν διεπεται απο τους ιδιους νομους με καθε αλλο καταστημα της αγορας? Εχει δικους του? Ειμαι νομιμος οταν λεω εννοω αυτο ακριβως που εννοω...οτι δεν ειμαι παρανομος να ζηταω καρτα ακομα και στα περιπτερα...Και για αυτο το κανω. Αν βγαζαν εναν νομο και εξαιρουσαν μαγαζια με ελαχιστους τζιρους τοτε το συζηταγα. Εφοσον ομως αυτο δεν ισχυει και ειναι στο χερι του ιδιοκτητη αν θα βαλει (αφου κανεις δεν τον υποχρεωνει) εγω θα θα πηγαινω σε αυτους που εχουν γιατι με βολευουν... Στο έχω εξηγήσει, αλλά δεν θες να το καταλάβεις. Περίπτερα και ψιλικατζίδικα προς το παρόν εξαιρούνται από την υποχρέωση αποδοχής καρτών ως μέσο πληρωμής, κάτι που δεν ισχύει για τα s/m πχ, οπότε ναι, το περίπτερο δεν διέπεται από τους ίδιους νόμους με κάθε άλλο κατάστημα της αγοράς. Από τη στιγμή λοιπόν που το περίπτερο δεν είναι υποχρεωμένο να δέχεται οτιδήποτε άλλο από μετρητά(σε ευρώ), όσο "νόμιμο" είναι να του ζητάς να πληρώσεις με κάρτα άλλο τόσο "νόμιμο" είναι να του ζητάς να πληρώσεις με paypal ή traveler's cheque ή με γιεν ή με δολάρια ή με ντίρχαμ. Αν σου είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσεις sorry, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Και εγω εχω εξηγησει χιλιες φορες οτι δεν απαιτω να εχει ο περιπτερας/ψιλικατζης POS και οτι απλα δεν θα ξαναπαω. Εσεις γιατι με εχετε πρηξει οτι εχω αδικο και ειμαι "παρανομος" που την ζηταω? Αφου καποιοι σου δινουν δυνατοτητα πληρωμης με POS και συντομα ολοι...Ξεπεραστε το να τελειωνουμε μια ωρα νωριτερα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 On 27/04/2018 at 20:56, christakos07 said: Απαιτητικός είσαι. Νόμιμος όχι. Όταν γίνει υποχρεωτική η χρήση του POS στα περίπτερα, τότε ναι θα είσαι νόμιμος να ζητάς πληρωμή με κάρτα. Προς το παρόν ο μόνος σίγουρα νόμιμος είναι ο περιπτεράς που δεν έχει. Νομιζω ότι η χρήση της λέξης "νόμιμος" στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι και τόσο σωστή.
Fubar.gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Φαίνεται οτι πρόσφατα (Ιανουάριος 2018) βγήκε Ευρωπαικός νόμος ο οποίος απαγορεύει τις επιπλέον χρεώσεις για πληρωμή με πιστωτική κάρτα Credit card surcharge ban comes into force Αυτό δέν επηρεάζει τη επιπλέον χρέωση των 30 λεπτών, απο τη στιγμή που εφαρμόζεται σε όλους τους τρόπους πληρωμής.
AntiCambeR Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μπαίνω ξενύχτης απο δουλειά 08:και κάτι σε ψιλικατζίδικο για να πάρω χαρτάκια με 0.30€.Δεν είχα καθόλου χρήματα,αλλά την κάρτα με το υπέρογκο ποσό των 7€.Τον ρωτάω αν έχει Pos,μου λέει ναι και το εμφανίζει μπροστά γιατί το είχε δεξιά του να μην φαίνεται... Ζητάω τα χαρτάκια,βγάζω την κάρτα και μου λέει με ύφος περίεργο:Θα πληρώσεις με κάρτα για 0.30;Του λέω:Ναι.Δεν είχα όρεξη για συζήτηση,να τον ρωτούσα "Γιατί...Ποιό είναι το πρόβλημα";Η "Σου παίρνει πολλά προμήθεια";Η "Υπάρχει ελάχιστο ποσό για πληρωμή μέσω Pos"; Θα είχα άδικο αν του έλεγα κάτι από αυτά; Παίρνει ύφος "τι μας κάνεις τώρα..." , βάζει την κάρτα και μου λέει οτι δεν την δέχεται και βγάζει σφάλμα.Δεν θα έχεις χρήματα μου λέει,έχω μέσα 7€ του λέω και απαντάει οτι θα τα ξόδεψα και δεν το θυμάμαι.Σκέφτομαι οτι με τρολλάρει και θέλει να με αποφύγει. Πάω δίπλα στην Alpha bank στα 200-300μ,τσεκάρω στο ΑΤΜ για το υπόλοιπο και βγάζει μήνυμα "Η συναλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί".Ρωτάω μέσα και μου λένε οτι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα Πάω στο σπίτι στο 1 χμ,βρίσκω ψιλά,γυρνάω στο ψιλικατζίδικο και αγοράζω τα χαρτάκια. Ο τύπος είχε Pos αλλά όχι σε εμφανές σημείο,οπότε μόνο όσοι του ζητούσαν Pos το βγάζει.Δεν πρόσεξα αν έχει σημείωμα οτι το κατάστημα δέχεται πληρωμές με Pos.Ο πονηρός ο Ελληνας... *Οταν μπήκα την πρώτη φορά,του ζήτησα τα χαρτάκια και μέχρι να μπει η κάρτα τα είχα βάλει ήδη στην τσέπη.Εφόσον δεν δέχτηκε την κάρτα,τα έδωσα πίσω πριν φύγω αλλά ο τύπος φάνηκε να μην το θυμόταν.Θα μπορούσα να τα κρατήσω... Πριν λίγο καιρό σε ψιλικατζίδικο ρωτάω αν έχουν χαρτάκια.Υπάλληλος κοπέλα,πριν καν απαντήσει ακούω 1 φωνή πίσω από τον πάγκο "Εχουμε και Α4" Απάντησε ο μ@@@@@ς χωρίς να φαίνεται.Δεν μου'ρθε καμιά καλή ατάκα και απλά είπα στην κοπέλα οτι τα έχουν ακριβότερα από τους άλλους και οτι με αυτά τα χρήματα θα έπαιρνα πολλά Α4. Εχε χάρη που έπρεπε να ψάξω αλλού και τα χαρτάκια-χρήματα ήταν γνωστού.Του είπα οτι κακώς ψωνίζει από τον μ@@@@α.Αν ήμουν πιτσιρικάς θα έπαιρνα εκδίκηση,πχ μπαλόνι με χρώμα ή σκατά. Να σας δώσω την διεύθυνση να πάτε να αγοράσετε με κάρτα 0.50,0.20 κλπ; Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από AntiCambeR
Fubar.gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Κάποιες παρατηρήσεις, εντελώς καλοπροέραιτα: 1) Αν πηγαίνετε σε ένα κατάστημα για να πάρετε μόνο και μόνο χαρτάκια ή μία τηλεκάρτα, δηλαδή πράγματα που δέν αφήνουν κέρδος στο μαγαζί, μήν περιμένετε να σας στρώσουν και το κόκκινο χαλί, ανεξάρτητα απο τον τρόπο πληρωμής. Ειδικά αν δέν είστε τακτικοί πελάτες και πηγαίνετε μόνο περιστασιακά. 2) Κάποιοι απ ότι καταλαβαίνω θέλετε να πληρώνετε αποκλειστικά με κάρτα για ιδεολογικούς λόγους και δέν κουβαλάτε καθόλου μετρητά. Δικαίωμα σας, αλλά μετά μήν παραπονιέστε όταν ένα κατάστημα δέν έχει POS (και ούτε υποχρεούται βάσει νόμου), και ακόμα χειρότερα, μήν παραπονιέστε όταν είναι πεσμένο το σύστημα, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι δική σας ευθύνη να βρείτε εναλλακτικό τρόπο πληρωμής. 3) Απο τη στιγμή που (πιστεύω όλοι πλέον γνωρίζουμε) οτι η πληρωμή μικροποσών με κάρτα δημιουργεί πρόβλημα στο κατάστημα, είναι ζήτημα στοιχειώδους ευγένειας να πληρώνουμε με μετρητά, όταν φυσικά έχουμε τη δυνατότητα. Όπως για παράδειγμα δέν θα δίναμε 50αρικο για κάτι που κοστίζει 1 ευρώ, αλλά θα ψάχναμε για ψιλά. 2
Tasi prost Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Στις 20/2/2018 στις 2:59 ΠΜ, kathytherion είπε Καλησπερα! Προσπαθησα να διαβασω το νημα μεχρι τη σελιδα 10 μπας και βγαλω ακρη αλλα δεν.... οποτε θα περιγραψω το εξης περιστατικο. Βαζω συνηθως 10ευρω καρτα καθε μηνα σταθερα προς το τελος του μηνα. Μεχρι προχθες αγοραζα απο αθηνα την καρτα 10 ευρω. Παω χθες σε περιπτερο μινι μαρκετ στην Αναβυσσο,παιρνω καρτα κ αλλα μπιχλιμπιδια συνολικης αξιας 20 ευρω, ειχα μαλιστα 20ευρο πανω μου κ ελεγα ωραια το δινω οπως ειναι κιουρια και φευγω. Και μου λεει 20,5. Αναρωτηθηκα γιατι καο μου ειπε οτι εδω και 3 μηνες υπαρχει ειδικο τελος 50 λεπτων στις καρτες κινητης που εφαρμοζεται και στην αθηνα! Εγω γιατι δεν το χω συναντησει ποτε? Σημειωτεον οτι εξαρχης πηγα να πληρωσω μετρητα... Αυτό το ειδικό τέλος μπαίνει μόνο όταν πληρώσεις με καρτα και σου κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για τα 0.50,και αυτό γίνεται γιατί βγάζει 0.10 λεπτά στην κάρτα και η τράπεζα θα του κρατήσει 0,06 π.χ, οπότε νομίζω ότι ήταν παράνομο αυτό που έκανε.Μπορει βέβαια να μην το γνώριζε. Επίσης δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ανεξέλεγκτα την κάρτα και να ξεπεράσεις το ποσό που χρειάζεται για να χτίσεις αφορολογητο! Τότε θα σε καλέσει η εφορία και καλά θα σου κάνει..Και καλό είναι να σκεφτόμαστε τον μικρο επιχειρηματία , μπήκες σε ένα μαγαζάκι,δε φτάνει που έχει το χαρτάκι 0,30 λεπτά, πρέπει να πάρει απ' αυτά και η τράπεζα, αυτό λέγεται είμαι γαϊδούρι! Ανοίξτε πρώτα μαγαζί και εγώ σας εύχομαι να σας πληρώνουν μόνο με κάρτα και να έχεις χαμηλό ποσοστό κέρδους.
Tasi prost Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Στις 21/5/2018 στις 6:15 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε ειναι παρανομο αυτο που εκανε? Ναι είναι παράνομο, μπορεί να μην κατάλαβε το νόμο, μόνο όταν σε πληρώνει ο άλλος με pos μια κάρτα ανανέωσης χρόνου ή paysafe ή χρονοκαρτα κ.λ.π , έχει το δικαίωμα να σε χρεώσει παραπάνω και να σου κόψει απόδειξη γι αυτή τη χρέωση, βέβαια όταν βγάζει 0,10 στις κάρτες,τι να λέμε, είναι για γέλια..το ποσοστό κέρδους.
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Φυσικά και δεν έχει το δικαίωμα να σε χρεώσει παραπάνω, ακόμα κι αν σου κόψει απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Βάσει ποιού ΚΑΔ δικαιούται να έχει έσοδα ανάλογα του τρόπου πληρωμής;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα