Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Έχει δικαίωμα να πουλήσει την κάρτα των 10 ευρώ με κέρδος; Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο ναι, έχει το δικαίωμα: Νόμιμη η έξτρα προμήθεια που χρεώνουν για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας περίπτερα και καταστήματα της μικρής λιανικής. Η γενική γραμματεία Εμπορίου γνωστοποίησε ότι η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή δεν υπόκειται σε διατίμηση και ως εκ τούτου το τίμημα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις. http://www.eleftheria.gr/οικονομία/item/174203-νόμιμη-η-προμήθεια-στις-κάρτες-κινητής.html 1
harisv Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Αυτο το κανει γιατι με pos του κραταει προμηθεια η τραπεζα για χρηση pos, λογικα. Παντως εχω ακουσει οτι αναλογες περιπτωσεις υπαρχουν και σε μικρα καταστηματα του εξωτερικου για χρηση pos
gokuthelegend Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Έχω την εντύπωση ότι αυτή η συγκεκριμένη προμήθεια μπαίνει από τις εταιρίες κινητής αυτές καθεαυτές, και όχι από τους περιπτερούχους, ψιλικατζίδικα και σούπερ μάρκετ.
stalactite Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ εδώ και δύο χρόνια βάζω κάρτα online και δεν πάω πλέον σε περίπτερο πάντως. 1
Panikas13 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μα είναι και κάτι ξεφτίλες που πάνε να πάρουν 1.20 πράγμα και θέλουν να πληρώσουν με κάρτα. Εκεί ναι ας του δώσει ακυρο (παρότι είναι παράνομο) . 1
Bourdoulas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Ότι να ναι. Άκου άκυρο γιατί θέλει να πληρώσει με κάρτα. Και για δέκα λεπτά θα πρέπει να μπορείς να πληρώσεις με κάρτα. Δεν θέλουν όλοι να περπατάνε και να ακούγονται σαν κουμπαράς από τα ψιλά. Το ότι μεταφέρουν την προμήθεια στον πελάτη το βρίσκω λογικό όταν έχουν τόσο μικρό περιθώριο κέρδους. 2
vasilk Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Παλιά οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πλήρωναν οι ίδιες την προμήθεια για τις κάρτες ανανέωσης και ο πελάτης πλήρωνε μόνο την καθαρή αξία της κάρτας. Αυτό αλλάζει τώρα. Την προμήθεια δεν θα την πληρώνουν πια οι εταιρίες αλλά οι ίδιοι οι καταναλωτές σαν ένα επιπλέον ποσό (0,30€) πέρα από την αξία της κάρτας. Είναι ένα είδος έμμεσης αύξησης. Όταν πληρώνεις εσύ κάτι με κάρτα ο περιπτεράς / ψιλικατζής πληρώνει προμήθεια στην τράπεζα για αυτό. Όταν το κέρδος του είναι μικρότερο από την προμήθεια της τράπεζας είναι ΛΟΓΙΚΟ να μην θέλει να πληρωθεί με κάρτα. Είναι όμως ΠΑΡΑΝΟΜΟ να σου αρνηθεί να πληρώσεις με κάρτα. Όταν κάτι είναι συγχρόνως και λογικό και παράνομο τότε σημαίνει πως ο ίδιος ο νόμος είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ. Ας μην είμαστε και εμείς παράλογοι λοιπόν. Όταν αγοράζουμε κάτι φθηνό και με μικρό κέρδος ας πληρώσουμε με μετρητά ώστε να μην αναγκάσουμε και τον περιπτερά / ψιλικατζή να γίνει είτε παράλογος είτε παράνομος. 2
GeorgeHellas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μια μικρή διόρθωση. Το ποσοστό κέρδους στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τουλάχιστον στις βονταφον και κοσμοτε που γνωρίζω είναι 1.1%. Ενα κατάστημα τις αγοράζει 9.89...
crom251 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Καλά και εσύ ρε φίλε. Ίσως νόμιμα έχεις δίκιο (ίσως και όχι δεν το γνωριζω). Δεν ξέρεις ομως πως από τις κάρτες και τα τσιγάρα δεν βγάζουν απολύτως τίποτα; Και εσυ πας να πληρώσεις με κάρτα να τον βάλεις και μέσα απο πανω τον άνθρωπο; Καλή η νομιμότητα αλλά να το βάζουμε το ρημαδι να δουλευει και λίγο και να κατανοούμε τον άλλο γιατί πολλοί νόμοι είναι παράλογοι. 4
chill Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ πλήρωνα με κάρτα τον ψιλικατζή. Ποτέ δεν μου παραπονέθηκε. Μια μέρα πιάσαμε συζήτηση μου εξήγησε τι κ πως κ έφριξα. Από τότε προφανώς κ κατάργησα την κάρτα. Τον πληρώνω όμως κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα μια κ έξω γιατί προσωπικά έχω καταργήσει παντελώς τα μετρητά κ δεν μπορώ να στηνομαι στο ATM για φράγκο δίφραγκα. Κ γω ευχαριστημένος είμαι κ ο ψιλικατζης.Win win. 2
Lanike71 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δυστυχώς, από αυτά που διαβάζω, ο πιο αδύναμος βγαίνει χαμένος. Κατ' εμέ, το όλο ξεκινά από το ληστρικό 2% των τραπεζών προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 2% είναι η προμήθεια του POS?
Lanike71 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 2% είναι η προμήθεια του POS? Το γράφει και ο Ρέκλα παραπάνω, αλλά ναι, το άκουσα και από επαγγελματίες, άλλος 1,5%, άλλος 2%...Υπερβολικό δεν είναι; Εκτός και αν δεν ισχύει.
zio10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Κάπου τόσο είναι, για παρακάτω πρέπει να κάνεις μεγάλους τζίρους.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Το γράφει και ο Ρέκλα παραπάνω, αλλά ναι, το άκουσα και από επαγγελματίες, άλλος 1,5%, άλλος 2%...Υπερβολικό δεν είναι; Εκτός και αν δεν ισχύει. Τόσο είναι. Διαφοροποιείται ελαφρώς αναλόγως τον τζίρο του καταστήματος, αναλόγως την τράπεζα, και αναλόγως την σύμβαση που έχουν υπογράψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα