Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. εχω ενα laptop notebook της pegasus με καρτα nvidia 1gb της asus και case της turbo-x .το προσεχω πολυ του εχω αλλαξει την κεντρικη ψυκτρα δεν εχει ουτε ενα κοκκο σκονης μεσα ουτε καμμενους πυκνωτες η οτιδηποτε αλλο. το λαπτοπ παει σφαιρα λες κι εχει ι7 πανω (εναν ι3 2310m στα 2.1 ghz εχει) και 4 gb ddr3 ram της trascent. ο δισκος δεν βγαζει προβληματα η υγεια του ομως ειναι 97% λογικο καθως ειναι του '11 κι εχω παιξει τα παντα οπως batllefield 4 αλλα τωρα το εχω κυριως για ταινιες και παιζω πολυ σπανια. γενικα κανενα απολυτως κολλημα δεν κανει ,ουτε θερμοκρασιες ανεβαζει και ειναι παντα κρυο με οτι κι αν ασχοληθεις και οι επιδοσεις του σχιζουν. Προσφατα ομως παρουσιασε ενα προβλημα που μαλλον σχετιζεται η με την τροφοδοσια? η απλα η μεμβρανη του πληκρολογιου εφτασε στο οριο ζωης της.? στην αρχη δεν δουλευε το Shift.βγαζω το κουμπι ο μηχανισμος τελειος μεσα. δεν ξαναδουλεψε. σιγα σιγα το εκαναν κι αλλα πληκτρα. μερικα δεν καιγονταν και κατ ευθειαν.τωρα εχουν καει γυρω στα 11 πληκτρα σε διαφορα σημεια του ταμπλω. τα διπλανα π.χ. μπορει να δουλευουν κομπλε. ανοιξα το λαπτοπ εβγαλα τα παντα πεντακαθαρο μεσα παρ ολα αυτα το φυσηξα με σπρει και τελος αποσυνδεσα τελειως και το πληκτρολογιο. το αλουμινιο κομπλε η μεμβρανη δεν διχνει πουθενα βλαβη. ουτε μπορει να περασει κατι μεσα οπως υγρο π.χ. ειναι αεροστεγες. αλλα κι ουτε μου εχει πεσει ποτε κατι πανω.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ? ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΩ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ? ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ...οποιος γνωριζει κατι αν μπορει να μου πει γιατι δεν εχω πολλα χρηματα να το παω στο πλαισιο .εκει ζητανε τα μαλλια της κεφαλης μας για κατι απλο...

Δημοσ.

Όταν λες "μεμβράνη" πληκτρολογίου σε λάπτοπ, τι εννοείς; Όχι την καλωδιοταινία; Δεν έχω δει ποτέ σε πληκτρολόγιο λάπτοπ να ενώνονται σε μια μεμβράνη οι πλαστικοί κώνοι που υπάρχουν κάτω από τα πλήκτρα.

Το πληκτρολόγιο ολόκληρο (με τον κωδικό που έχει πίσω του) το βρίσκεις από Κίνα συνήθως σε οικονομική τιμή (Ebay).

Το γιατί "καίγονται" πλήκτρα σε πληκτρολόγια λάπτοπ είναι μια...μεταφυσική ερώτηση. Κάποτε δοκίμασα την "κομπογιανίτικη" συμβουλή να καθαρίσω τις επαφές της καλωδιοταινίας (με αλκοολούχο λοσιόν το έκανα εγώ-προφανώς υπάρχουν και άλλα υγρά) και είχα αποτέλεσμα. Σε άλλες περιπτώσεις το κόλπο δεν δούλεψε. Μάλλον χρειάζεσαι καινούριο πληκτρολόγιο. Για παλιό μοντέλο turbo-x πάντως που έψαχνα στο Ebay για έναν φίλο, έβρισκα.

Δημοσ.

θα σου πω γιατι το εκανα βιδες που λεμε. μπορει να φταιει η καλωδιοταινια ναι. θα την καθαρισω αυριο να δω. ακου πως ειναι το πληκτρολογιο χωρις τα πληκτρα. κατω απο τους κωνους που λες εχει μια μεμβρανη με τυπωμενο το κυκλωμα οπου παταει ο κωνος κανει επαφη και καταλαβαινει οτι πατησες κουμπι. κατω απο αυτην εχει αλουμινιο που καλυπτει το πισω μερος.ολο αυτο εχει παχος 2.5 χιλιοστα περιπου. οποτε καθαριζω την καλωδιοταινια και γραφω παλι αυριο ωραδυ. αν δεν δουλεψει θα παραγγειλω απο εκει που μου ειπες. σ ευχαριστω πολυ. να σαι καλα.

Δημοσ.

Αυτή η μεμβράνη που περιγράφεις (σαφώς υπάρχει) μου φαίνεται ότι είναι σχεδόν κολλημένη στο αλουμίνιο και δύσκολα αποσπάται.  Μεμβράνη πιστεύω ότι είναι δύσκολο να βρεις (ακόμα και για desktop πληκτρολόγια δεν έχω δει πουθενά σαν ανταλλακτικό). Εύχομαι να βγάλεις άκρη με το καθάρισμα.

Δημοσ.

ευχαριστω ssotoss τωρα θα το καθαρισω να δουμε... εφοσον δεν υπαρχει θα αγορασω ολοκληρο το keyboard. προς το παρον πληκτρολογιο desktop στην usb εαν δεν φτιαξει. αλλα δεν εχει fn. ξερεις κατι γι αυτο? και το onscreen keyboard που εχει fn δεν μου επιτρρπει να το πατησω μαζι με καποιο αλλο ταυτοχρονα το f2 ας πουμε για να ανοιξω το wifi. ξερεις κατι γι αυτο? ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Νάσαι καλά. Όχι δεν αναζήτησα ποτέ fn key σε desktop πληκτρολόγιο. Λογικά λειτουργούν χωρίς fn key τα function keys σε desktop υπολογιστή ή θα υπάρχει άλλο εναλλακτικό πλήκτρο (ή το πληκτρολόγιο έχει δικό του software και καθορίζεται κατά βούληση το fn key)

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...