sbullakis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια, προσφατα εφτιαξα ενα συστημα με τα παραπανω parts.Το προβλημα ειναι πολυ περιεργο με ενα ενα σετακι corsair lpx 3000mz ddr 4 2x4gb. Tο pc απο την πρωτη μερα αρνειται να bootarei με το ενα απο τα 2 dimakia.Το ενα το βλεπει κανονικα και δουλευει χωρις κανενα προβλημα.Το θεμα ειναι οταν τα βαλω μαζι to pc δεν κανει με τπτ post, βασικα αναβει το fan cpu και κοκκινα τα λαμπακια debug cpu και ram επειτα το pc κλεινει τελειως.Σημερα ενημερωθηκα απο το καταστημα που τα επεστρεψα οτι τα dimmakia δουλευουν κανονικα επειτα απο ελεγχο που εκαναν. Εστειλα πισω και μητρικη με cpu οπως μου ζητησαν για ελεγχο.Τι ακριβως μπορει να παιζει ρε παιδια? ευχαριστω.
Ntinaras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Συμβατοτητα με τη μητρικη τσεκαρες πριν παρεις τις ραμ? σε τι ταχυτητα τις εβαλες να δουλεψουν? bios update?
sbullakis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Συμβατοτητα με τη μητρικη τσεκαρες πριν παρεις τις ραμ? σε τι ταχυτητα τις εβαλες να δουλεψουν? bios update? Η αλήθεια είναι ότι δεν τσεκαρα αλλα όπως είπα το ένα dimaki δουλεύει κανονικά..αρα θέμα συμβατοτητας δεν βλέπω να υπάρχει..με το άλλο dim μόνο του δεν κάνει κάνει post οι μνήμες ήταν σετακι και έκανα bios udate..
kogos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Ακόμα και στη λίστα συμβατότητας να μην είναι θα έπρεπε να μπουτάρει σε 2133. Αφού σου είπαν πως οι ram είναι ΟΚ, μάλλον θα σου αντικαταστήσουν την μητρική, γιατί μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα
life is music Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια, προσφατα εφτιαξα ενα συστημα με τα παραπανω parts.Το προβλημα ειναι πολυ περιεργο με ενα ενα σετακι corsair lpx 3000mz ddr 4 2x4gb. Tο pc απο την πρωτη μερα αρνειται να bootarei με το ενα απο τα 2 dimakia.Το ενα το βλεπει κανονικα και δουλευει χωρις κανενα προβλημα.Το θεμα ειναι οταν τα βαλω μαζι to pc δεν κανει με τπτ post, βασικα αναβει το fan cpu και κοκκινα τα λαμπακια debug cpu και ram επειτα το pc κλεινει τελειως.Σημερα ενημερωθηκα απο το καταστημα που τα επεστρεψα οτι τα dimmakia δουλευουν κανονικα επειτα απο ελεγχο που εκαναν. Εστειλα πισω και μητρικη με cpu οπως μου ζητησαν για ελεγχο.Τι ακριβως μπορει να παιζει ρε παιδια? ευχαριστω. an σ αλλαξουν την μητρικη παρε την ab350m pro 4 της asrock και παρε και μια 8 αρα ραμ στα 3200 ετσι ωστε στην πορεια να βαλεις αλλα 8 και να πας 16
johnpopexi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αργά σου απανταω αν τα χεις ήδη στείλει όλα. Βήμα 1 , ελέγχεις αν τα έχεις βάλει στα σωστά σλοτς βάσει manual. Βήμα 2 clear cmos! Σημαντικότερο όλων. Βήμα 3 αφού απέτυχαν τα προηγούμενα και μπουταρεις με 1 στικ ,update bios.το κάνες είπες. Βήμα απελπισίας και τελευταίο που θα δοκίμαζα.απελπισιας επειδη δεν ξέρω αν resetαρουν οι ρυθμίσεις οποτε βάζεις το δεύτερο dimm . Με 1 dimm πείραγμα ρυθμισεων A-xmp συχνότητες/ρεύμα , κουμπωνεις το δεύτερο.Αποτυχια? Clear cmos πείραγμα ξανά & repeat. Ξεκινώντας από a-xmp .Θα δοκίμαζα ότι υπάρχει εκεί και μετά θα τα στελνα πισω αν δεν τα κατάφερνα. το qvl Κλάιν Μάιν . Και εγώ έξω από qvl πήρα και κάνω oc χαλαρός. Το μόνο που χρειάστηκε για να μπουταρω ήταν ένα clear cmos. Φόραγε και τα πιο πρόσφατα bios η αρκτικ μου. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2017 από johnpopexi
sbullakis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Αργά σου απανταω αν τα χεις ήδη στείλει όλα. Βήμα 1 , ελέγχεις αν τα έχεις βάλει στα σωστά σλοτς βάσει manual. Βήμα 2 clear cmos! Σημαντικότερο όλων. Βήμα 3 αφού απέτυχαν τα προηγούμενα και μπουταρεις με 1 στικ ,update bios.το κάνες είπες. Βήμα απελπισίας και τελευταίο που θα δοκίμαζα.απελπισιας επειδη δεν ξέρω αν resetαρουν οι ρυθμίσεις οποτε βάζεις το δεύτερο dimm . Με 1 dimm πείραγμα ρυθμισεων A-xmp συχνότητες/ρεύμα , κουμπωνεις το δεύτερο.Αποτυχια? Clear cmos πείραγμα ξανά & repeat. Ξεκινώντας από a-xmp .Θα δοκίμαζα ότι υπάρχει εκεί και μετά θα τα στελνα πισω αν δεν τα κατάφερνα. το qvl Κλάιν Μάιν . Και εγώ έξω από qvl πήρα και κάνω oc χαλαρός. Το μόνο που χρειάστηκε για να μπουταρω ήταν ένα clear cmos. Φόραγε και τα πιο πρόσφατα bios η αρκτικ μου. Clear CMOS γίνεται και βγάζοντας μπαταρία?? Γτ το έκανα αλλά τπτ αυτό με το xmp δεν το δοκίμασα πριν μια βδομάδα έμαθα τι είναι xmp lol.Ειχα χρόνια να κάνω build.Το manual λέει 2ρο και 3το slot για δύο stick μνήμης όπως κ έβαλα.Να δούμε τώρα πως θα το χειριστούν τα παιδιά από ask Adam.
johnpopexi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Γίνεται και με μπαταρία. Μετά από επιτυχημενο clear cmos σου πετάει μήνυμα όταν bootαρει να πατήσεις F1,F2 κλπ ανάλογα τις ρυθμίσεις που θες να φορτώσεις για τα bios. Πιο εύκολο με βραχυκύκλωμα των 2 πρωτων pins(από αριστερά) κάτω από την 2η pci-e x16 για 5-10sec. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2017 από johnpopexi 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα