Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Μοιραζω μεσω switch την dsl μου αναμεσα στο Laptop και το μεγαλο pc. Για modem εχω ενα usb Robotics 9000. Υπαρχει τροπος χωρις να αλλαξω modem να το πετυχω αυτο και χωρις να ειναι υποχρεωτικα συνδεδεμενο το μεγαλο pc στο internet???Ευχαριστω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Να συνδέσεις το usb modem στο laptop Και τι θα κερδισω ετσι??? :?: :?: :?:
adams Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Γιαννη για να μοιρασεις internet πρεπει να ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης που ειναι το modem (αφου ειναι modem μονο και οχι router ) δεν ειναι και ethernet modem ωστε με την αγορα ενος σκετου router\switch να εκανες δουλεια... Aλλος τροπος δεν νομιζω οτι υπαρχει :?
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Γιαννη για να μοιρασεις internet πρεπει να ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης που ειναι το modem (αφου ειναι modem μονο και οχι router ) δεν ειναι και ethernet modem ωστε με την αγορα ενος σκετου router\switch να εκανες δουλεια... Aλλος τροπος δεν νομιζω οτι υπαρχει :? Αυτο φοβαμαι κι εγω αλλα ethernet modem δεν ξαναβαζω με τιποτα!!!Μια βδομαδα παιδευομουν εγω και ενας κοινος μας "φιλος" να στησουμε ftp χωρις αποτελεσμα με το Zyxel ethernet....Ποτε ξανα!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
LL_NEO Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Αφού ο συγκεκριμένος είναι βαρεμένος ρε Γιάννη...
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Αφού ο συγκεκριμένος είναι βαρεμένος ρε Γιάννη... Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!! και χ 3 !!!!!!!!
ababapanos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2004 ma gia pion lete re pedia na gelasw kai egw?
TheNetPoet Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 το αν το modem ειναι usb ή ethernet δεν έχει να κάνει τίποτα σχετικά με την λειτουργία του ftp ή κάποιου άλλου service. Αν το modem είναι router απλά θέλει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τα ips / port forwardings. Αν όχι τότε θέλει routing από το κεντρικό pc που συνδέεται στο modem και αναλαμβάνει το routing. Αν το modem σου ήταν ethernet, θα μπορούσες να το συνδέσεις σε ένα switch / hub και να το χρησιμοποιείς από όλα τα pc σου, ένα βέβαια κάθε φορά, κάνοντας "κλήση" από αυτό. Στην περίπτωσή σου,αφού θέλεις να είναι μόνο το ένα από τα δύο συνδεδεμένο στο internet, μπορείς να δοκιμάσεις να το συνδέσεις σε ένα usb hub και από εκεί να πάρεις από μία σύνδεση usb για το desktop pc και μία για το laptop....
Ledis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Γιαννη για να μοιρασεις internet πρεπει να ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης που ειναι το modem (αφου ειναι modem μονο και οχι router ) δεν ειναι και ethernet modem ωστε με την αγορα ενος σκετου router\switch να εκανες δουλεια... Aλλος τροπος δεν νομιζω οτι υπαρχει :? Αυτο φοβαμαι κι εγω αλλα ethernet modem δεν ξαναβαζω με τιποτα!!!Μια βδομαδα παιδευομουν εγω και ενας κοινος μας "φιλος" να στησουμε ftp χωρις αποτελεσμα με το Zyxel ethernet....Ποτε ξανα!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Me Router mia xara paizei to FTP. Apla prepei na kaneis port forward sto PC sou. Otan exeis router tin IP tou internet tin pernei o router, to PC sou exei kapia eswteriki IP tis morfis P.X. 192.168.0.xxx Otan pas na sindetheis apo to spiti sou, dinontas tin IP , peuteis pano ston router. logiko einai na min mporei na sindethei. Mesa apo to menu tou router, tha pas sto port forwarding kai kai tha kaneis forward tin porta tou FTP sou stin IP pou exei to PC sou (px 192.168.0.xxx) Mono tote tha paixei Tora sxetika me to USB modem, Egatastise ena Proxy server i kane internet sharing mesa apo to WinXP
georgeadams Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Αυτο φοβαμαι κι εγω αλλα ethernet modem δεν ξαναβαζω με τιποτα!!!Μια βδομαδα παιδευομουν εγω και ενας κοινος μας "φιλος" να στησουμε ftp χωρις αποτελεσμα με το Zyxel ethernet....Ποτε ξανα!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Ναι, αλλά τότε δεν είχαν ασχοληθεί πολλοί με αυτά. Τώρα (με την όποια εξάπλωση του ADSL), θα βρεις πιό εύκολα βοήθεια στο σετάρισμα. Εγώ, πχ, πριν 1 μήνα (με λίγες ώρες δοκιμών και με λίγο διάβασμα στο forum) έστησα μια χαρά FTP στο σπίτι, πάνω σε zyxel adsl router/firewall Τώρα, σε ότι αφορά την τρέχουσα κατάσταση σου, πρέπει να συνδέσεις σε δίκτυο το "σταθερό" PC σου με το Laptop και να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα που θα κάνει το μοίρασμα. Ίσως να μπορείς να δουλέψεις και με το Internet Connection Sharing των Windows XP, αλλιώς, θέλεις πρόγραμμα για Routing. Δεν το έχω ψάξει αρκετά αυτό το θέμα, αλλά ένα που είχε πέσει κάποια στιγμή στα χέρια μου και δούλευε ήταν το Kerio WinRoute Firewall (ναι, έχει και firewall). Σε κάθε περίπτωση όμως, ΠΡΕΠΕΙ να είναι αναμένο το PC με το modem για να βλέπει internet και το Laptop...
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2004 Σε κάθε περίπτωση όμως' date=' ΠΡΕΠΕΙ να είναι αναμένο το PC με το modem για να βλέπει internet και το Laptop... [/quote'] Αυτο δεν το ηξερα...Νομιζα οτι γινοταν και με σβηστο το pc με το dsl modem αν ειναι ethernet... :twisted: :twisted: :twisted:
NkC Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Epeidh xa9hka ligo polu me ola ayta pou grafthkan edw mesa....An xrhsimopoieis to usb modem gia na exeis net sto laptop to desktop prepei na einai anoixto.An xrhsimopoihseis router tote to desktop mpreis na to exeis k kleisto..An exeis NAT sto router tote apla kaneis port forwardind opws eipe k o filos Ledis..Xrhsimopoiw router me NAT edw k 2 xronia k to ftp trexei kanonika...
georgeadams Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Σε κάθε περίπτωση όμως' date=' ΠΡΕΠΕΙ να είναι αναμένο το PC με το modem για να βλέπει internet και το Laptop... [/quote'] Αυτο δεν το ηξερα...Νομιζα οτι γινοταν και με σβηστο το pc με το dsl modem αν ειναι ethernet... :twisted: :twisted: :twisted: Αναφερόμουν στη δική σου περίπτωση, μιας και έχεις USB Με ethernet modem γίνεται, αν υπάρχει και router (είτε ξεχωριστός είτε ενσωματωμένος στο adsl modem)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.