Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή χαόθηκα λίγο,θα ήθελα μια βοήθεια για να επιλέξω νέο monitor.

Στο γραφείο μου,έχω μια κύρια οθόνη 24αρα led monitor LG και δίπλα της μια δευτερεύουσα 28αρα LG TV.

Παίζω pc games και δουλεύω/εργασίες στην 24αρα.

Μαζί ταυτόχρονα τις χρησιμοποιώ όταν κάνω μονταζ και όταν γράφω εργασίες που απαιτούν διάβασμα από άρθρα και κείμενα μέσα στον υπολογιστή για να γλυτώνω τα alt tabs.

Την 28αρα δεν την χρησιμοποιώ τόσο. Μόνο όταν κάνω επεξεργασία εικόνας/βίντεο/συγγραφή εργασιών έχοντας το πρωτότυπο κείμενο ή απλώς κοιτάζοντας τους φακέλους/αρχεία που θέλω να ρίξω μέσα στο premiere.

Η όλη δουλειά γίνεται από την 24αρα. Λόγω ότι δεν αποδίδει καθόλου καλά τα χρώματα η 28αρα,είναι τρομερά φωτεινή και εμφανίζει πολύ crispy την εικόνα-ότι και αν την κάνω-ούτε απόδοση μαύρου έχει καλή.

(κυρίως την χρησιμοποιώ για να δω καμία ταινία από τον καναπέ που βρίσκεται 3μ απέναντι ή παίζω στο ps4 αν και δεν βλέπω και πολύ καλά όταν κάθομαι εκεί στον καναπέ)

Γιαυτό σκέφτομαι να αγοράσω 32 αντί 27,αλλά μήπως στραβωθώ ή πάθω κάνα αυχενικό; Γιατί δεν είναι λίγες οι ώρες που περνάω μπροστά στην οθόνη κάθε μέρα.

Γιαυτο βλέπω για τις 32 επειδή θέλω να κάθομαι στον καναπέ απέναντι και να παίζω στην κονσόλα και να βλέπω άνετα, τώρα κάπως με την 28αρα δυσκολεύομαι.

Αλλά μήπως είναι too much για όταν θα κάνω χρήση του υπολογιστή?

Η 24αρα είναι αρκετά μικρή πλέον για να μοντάρω,συμπιέζω πολύ το HUD του πρεμιερ και με ενοχλεί αυτό,γιατί πιο πολύ ώρα μου παίρνει να αλλάζω συνέχεια τα παράθυρα του κάθε φορά που θέλω κάτι διαφορετικό.

Την 28αρα θα την δώσω στην μητέρα μου που την θέλει,οπότε θα μείνω με την 24αρα,που σκοπεύω να την κάνω 2η οθόνη και τώρα ψάχνω για κύρια.

(επειδή πήρα νέα vga και δεν θα μπορέσω να συνδέσω την 24αρα παρά με αντάπτορα hdmi to vga {όχι dvi δεν θα παίζει} με κόστος απώλειας επίδοσης,η τωρινή 24αρα δεν έχει hdmi σύνδεση μόνο vga)

Κοίταζα οθόνες και έβλεπα τις κυρτές,αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα αν αξίζουν για αγορά ή απλώς είναι μια νέα υψηλά κοστολογημένη καγκουριά.

Οπότε θα ήθελα μερικές απαντήσεις πάνω σε αυτό. Tα reviews που είδα,δεν βοήθησαν και τόσο,ο καθένας έλεγε για να πει.

Επίσης θα ήθελα να με βοηθήσετε με τις ίντσες, είμαι μεταξύ 27 και 32. (θα σας ποστάρω το γραφείο να δείτε το φάρδος του,με συγχωρείται για την ακαταστασία βέβαια)

Όπως και επίσης θα ήθελα να έχει ηχεία και υποδοχή για jack ώστε όταν θα συνδέω το ps4 ή βάζω να δω ταινία από το ps4 να μπορώ να έχω ήχο.

(αν είχε και VESA θα ήταν ακόμα καλύτερα για να το στηρίξω στο γραφείο στο ύψος των ματιών.)

Δεν ψάχνω για TN.

Ούτε για 144hz,και ούτε για 4k.

Ούτε και για tv monitor.

και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να έφευγα από LG,αν όμως με συμφέρει οκ μένω.

Καλή απόδοση χρωμάτων και contrast να χει θέλω.

Έτσι απαντώντας στις 4 ερωτήσεις,έχουμε και λέμε:

• Ποίο είναι το budget (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε

350€

• Για τι χρήση προορίζεται ;

γραφείου-games

• Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ;

27-32

• Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών;

i5 2500k/16gb/ μόλις αγοράστηκε η rx 580 8gb

κάποιες (κυρτές) οθόνες που είδα:

(μιας και είδα το jack υπέθεσα πως έχουν και ηχεία,αν και δεν μπόρεσα να τα βρω από το site της samsung)

SAMSUNG C27F581FDU 27'' LED FULL HD

319€

SAMSUNG C27F591FDU 27'' CURVED LED FULL HD SILVER

299€

SAMSUNG LC32F391FWUXEN 32'' CURVED FULL HD WHITE

374€

σε LG:

LG 27MP68VQ-P 27'' LED FULL HD BLACK

239€

LG 27MP89HM-S 27'' IPS LED FULL HD WITH SPEAKERS

319€

bM4o8Fm.jpg

Δημοσ.

αστα τα 27αρια, εχεις πολυ βαθος. Δες αν θες και αυτη

https://www.youtube.com/watch?v=Pj3g30WD0ng

VA με Glossy panel, αλλα ειναι 1080p. Ειναι ομως στο budget σου

https://www.skroutz.gr/s/9358497/Samsung-C32F391FWU.html?keyphrase=CF391

Ναι αν δεις την έχω και στις οθόνες που έχω διαλέξει από πάνω.

Αλλά δεν είναι τπτ το τρομερό η οθόνη, το λέει και ο ίδιος που κάνει το βίντεο..

(Δεν έχει ηχεία αυτή κιόλας)

Γιατί όχι 27?

Αλήθεια έχω τόσο μεγάλο γραφείο?

Εμένα μ φαίνεται λίγος ο χώρος του.

Δημοσ.

ναι δεν ειναι τπτ το τρομερο αλλα μεχρι εκει ειναι το budget σου btw.

Οσο ειναι τωρα με τα bezels σου η 24αρα, τοσο θα ειναι η 27αρα. Αν σου κανει παρτην

Δημοσ.

ναι δεν ειναι τπτ το τρομερο αλλα μεχρι εκει ειναι το budget σου btw.

Οσο ειναι τωρα με τα bezels σου η 24αρα, τοσο θα ειναι η 27αρα. Αν σου κανει παρτην

Γιατί μόνο αυτή υπάρχει σε όλο τον κόσμο στα χρήματα που λέω να δώσω?

Ήδη μου έδειξες και μια ViewSonic.

Και έχω και κάποιες LG βάλει.

Επίσης το ερώτημα μου για τις κυρτές αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει.

@xtrmsnpr

Μόλις κυκλοφόρησε η παρακάτω AOC που πιστεύω είναι καλή επιλογή για τη περίπτωση αυτή.

Βέβαια δεν έχει VESA αλλά η ανάλυση και το μέγεθος πιστεύω είναι ότι πρέπει για gaming και επεξεργασία στο Premiere:

https://www.skroutz.gr/s/13617560/AOC-Q3279VWF.html

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/

Γνώμη μου πάντως μη πας σε 27'' 1080p γιατί θα χάσεις σε ωφέλιμο χώρο σε σχέση με την 24'' σου.

Ναι αλλά χωρίς vesa..?
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/13617560/AOC-Q3279VWF.html

στα λεφτά της δεν παίζεται κυριολεκτικά

1440p 31,5'' freesync va panel.

Aλλιώς κοίτα 27άρι ή 29άρι με freesync.

Μου το έγγραψαν και πριν,ίσως να είναι και έτσι,αλλά υστερεί σε άλλα (κατανάλωση ρεύματος βλέπω είναι  C,έλλειψη VESA,και δεν έχει και ΗΧΕΙΑ- κυρίως αυτό)

,η απορία μου είναι,

με την απόδοση του υπολογιστή τί γίνεται σε gaming στα 1440p,δε νομίζω το pc μου να αποδίδει σε τέτοια ανάλυση καλά.

Δημοσ.

,η απορία μου είναι,

με την απόδοση του υπολογιστή τί γίνεται σε gaming στα 1440p,δε νομίζω το pc μου να αποδίδει σε τέτοια ανάλυση καλά.

Με την RX? ανετος θα εισαι...αντε να μην εισαι στα ultra να εισαι στα high δες και κανα review

Δημοσ.

Μου το έγγραψαν και πριν,ίσως να είναι και έτσι,αλλά υστερεί σε άλλα (κατανάλωση ρεύματος βλέπω είναι  C,έλλειψη VESA,και δεν έχει και ΗΧΕΙΑ- κυρίως αυτό)

,η απορία μου είναι,

Μην πέριμένεις απο monitor σοβαρό ήχο. Δώσε ένα πενηντάρι και πάρε ένα 2.0 ή 2.1 της προκοπής. Vesa γιατί; Στο κέντρο του γραφείου σου δε θα τη βάλεις; Ήσουν σε 1080p και θες να ξαναπάς σε 1080p και μάλιστα 32''; Τι σόι αναβάθμιση είναι αυτή;  Μια χαρά θα παίζεις όπως είπε ο φίλος πάνω και θα  δώσεις κι ένα κατοστάρικο λιγότερο απο αυτά που υπολόγιζες και γράφεις οτι δεν είναι μόνο για gaming η χρήση. Άν δεν σου αρέσει πάσο.

Εγώ θα πρότεινα κι αυτά με το δεύτερο να παραείναι ακριβό αλλα άν το προτιμήσεις καταργείς αυτόματα το 24άρι γιατί είσαι άπλας.

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=12265165%2C8968125

Επίσης γιατί κοιτάς απο το e-shop;

Δημοσ.

Με την RX? ανετος θα εισαι...αντε να μην εισαι στα ultra να εισαι στα high δες και κανα review

για το υπόλοιπο σύστημα όμως;

Μην πέριμένεις απο monitor σοβαρό ήχο. Δώσε ένα πενηντάρι και πάρε ένα 2.0 ή 2.1 της προκοπής. Vesa γιατί; Στο κέντρο του γραφείου σου δε θα τη βάλεις; Ήσουν σε 1080p και θες να ξαναπάς σε 1080p και μάλιστα 32''; Τι σόι αναβάθμιση είναι αυτή;  Μια χαρά θα παίζεις όπως είπε ο φίλος πάνω και θα  δώσεις κι ένα κατοστάρικο λιγότερο απο αυτά που υπολόγιζες και γράφεις οτι δεν είναι μόνο για gaming η χρήση. Άν δεν σου αρέσει πάσο.

Εγώ θα πρότεινα κι αυτά με το δεύτερο να παραείναι ακριβό αλλα άν το προτιμήσεις καταργείς αυτόματα το 24άρι γιατί είσαι άπλας.

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=12265165%2C8968125

Επίσης γιατί κοιτάς απο το e-shop;

(η οθόνη μου άρεσε αρκετά της AOC,υπερ του αρκετά θα έλεγα)

Εσύ την έχεις αυτή;

καλά δε περιμένω τίποτα τρομερό,ο ήχος που θα βγάζει για το ps4 μου αρκεί..

vesa για να το φέρνω στο ύψος των ματιών θέλω,δε φαντάζεσαι πόσο ξεκούραστο είναι να έχεις ίσιο το κεφάλι και τα μάτια.

Δεν θα είναι καλή αναβάθμιση δλδ αν δεν πάω σε 1440p..; Πιστεύω το σύστημα μου δεν είναι για τέτοια ανάλυση,και ναι δε θα ήθελα να χάσω fps σε ότι παιχνίδια παίζω όταν παίζω.

Μπορώ να ρίξω την ανάλυση σε 1080p ή θα φαίνεται χάλια in game?

Απλώς το σκεπτικό είναι ότι μιας και θα ανέβω σε ίντσες γιατί να μείνω στα 1080 και να υπάρχει απώλεια πληροφορίας;

έχει ένας φίλος Wide,καλή φάση αλλά δεν θα ήθελα να πάω σε wide,την απέκλεισα την επιλογή αυτή.

Από τις LG,που έδειξα δεν;

eshop και public θα προτιμήσω αγορά,επειδή τα έχω και στην πόλη μου διαθέσιμα,σίγουρα όχι από το μαγαζί που μου δείξατε,έχει πολλές αρνητικές για μαγαζί skroutz.

και δεν βλέπω να την πουλάνε κάπου αλλού :/

Δημοσ.

Ψάχνω μια οθόνη για ταινίες. Με ενδιαφέρει το βάθος χρώματος, να έχει καλό contrast και ένα αποδεκτό μαύρο.

Έχω μια lg 23mp68vq-p την αγόρασα πριν κάνα χρόνο αλλά το αποτέλεσμά της είναι πολύ κακό. το ίδιο κακή με την παλιά μου LG TN panel

Δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα η δική μου. Έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο παίζοντας με τις ρυθμίσεις χωρίς αποδεκτό αποτέλεσμα.

Τα χρώματά της είναι πάρα πολύ καλά ζωντανά και ευχάριστα. Το backlight bleeding αποδεκτό.

Θέλω κάτι πιο ξεκούραστο, δεν ξέρω πόσα πρέπει να διαθέσω. Σίγουρα όχι πάνω από 500.

Θα προτιμούσα γύρω στις 27 ίντσες. Σκέφτομαι να κοιτάξω καμιά curved αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ξεκούραστη θα είναι

σε καθημερινή πολύωρη χρήση.

Έχω ακούσει ότι τα VA panel έχουν καλύτερο contrast. Μήπως να κοιτάξω κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Κάποια κατατόπιση για τις κυρτές έχει κανείς; (να μην τις κοιτώ καν?)

Πηγαινε δες την.
http://www.public.gr/product/othoni-ypologisti-29-lg-29um59-p-full-hd-ips-led-ultrawide/prod8720083pp/

Επίσης απο αξιόπιστο σκρουτζομαγαζο αφού φαγώθηκες για 27'' 1080p

https://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=21895

μα βρε σου λέω έχει φίλος μου wide και την δούλεψα και θα πάω να την δω και στο public? :P

επίσης αρκετά εντυπωσιακή η dell,αλλά ούτε ηχεία,ούτε έξοδο για ήχο.

Δημοσ.

Κάποια κατατόπιση για τις κυρτές έχει κανείς; (να μην τις κοιτώ καν?)

μα βρε σου λέω έχει φίλος μου wide και την δούλεψα και θα πάω να την δω και στο public? :P

επίσης αρκετά εντυπωσιακή η dell,αλλά ούτε ηχεία,ούτε έξοδο για ήχο.

Που να καταλαβω αφου ειναι ultrawide οχι wide :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...