Προς το περιεχόμενο

Intel H AMD ?

Oakenfold_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Katarxin den diabasa oles tis apantiseis giati psilobiazomai, alla eida kati gia 64bit epe3ergastes. Proteino na kalitera na ka8isteriseis tin anaba8misi sou pros to paron gia 2 logous: proton giati akoma kai na 8es na pareis 32bit, den simferei giati siga siga arxizoun na mpainoun stin agora oi 64bit (pou exoun 4 disekatomiria fores pio leptomeri prosdiorismo ari8mon) kai oi times se ligo kairo 8a pesoun simantika kai 2) giati to iparxon software den mporei na kalipsei tous 64bit kai 8a exeis polla problimata.

Bebaia oi Athlon 64 kai Athlon 64FX ka8ontai kai se plaketa ton 32bit, eno o Itanium2 oxi.

O Itanium2 δεν λειτουργεί με τα ήδη υπάρχοντα λογισμικά, με εξαίρεση τα Microsoft Windows® Server 2003, Linux® και νεότερες εκδόσεις.

Episis o Athlon 64FX χρειάζεται μνήμη «buffered DDR» και έτσι αυξάνεται το κόστος απόκτησης του. Αυτό γιατί δεν έχει βγει ακόμη MOBO για αυτόν τον επεξεργαστή και χρησιμοποιεί MOBO του Opteron(Socket940), δηλαδή MOBO για Server με 6 επίπεδα και όχι 4 όπως τα κλασικά MOBO.

An eimai ektos 8ematos zitao signomi, alla nomizo oti einai mia kali enimerosi gia tis nees texnologies :D

Δημοσ.

Φίλε apocalypse ίσως δεν θα έπρεπε να γελάς με τον Prescott (σαν συμβουλή στο λέω γιατί μπορεί να σου κοπεί απότομα το γέλειο σε μερικούς μήνες).

Εμένα αυτό που με στενοχώρησε & στις 2 αρχιτεκτονικές ήταν ότι δεν φάνηκε να έχουμε κάτι καινούργιο, απλώς βελτιώσεις σε πολλούς τομείς. Χωρίς βέβαια να μπορούμε να ξέρουμε τι κρύβεται στα ενδώτερα.

Δημοσ.

Πολλά μπορούν να γίνουν σε μερικούς μήνες.

Μην νομίζεις οτι εμένα με χαροποίησε η τωρινή κατάσταση του Prescott.

Χωρίς δυνατό ανταγωνισμό και εγώ socket 939 θα δω του αγίου #@$$^@#.

Προφανώς ο Prescott δεν συμφέρει κανέναν.

Έκανα edit το αρχικό post γιατί βαριέμαι άλλη μια κοκορομαχία....

Δημοσ.
Φίλε apocalypse ίσως δεν θα έπρεπε να γελάς με τον Prescott (σαν συμβουλή στο λέω γιατί μπορεί να σου κοπεί απότομα το γέλειο σε μερικούς μήνες).

Εμένα αυτό που με στενοχώρησε & στις 2 αρχιτεκτονικές ήταν ότι δεν φάνηκε να έχουμε κάτι καινούργιο' date=' απλώς βελτιώσεις σε πολλούς τομείς. Χωρίς βέβαια να μπορούμε να ξέρουμε τι κρύβεται στα ενδώτερα.[/quote']

Και τι θα γίνει σε μερικούς μήνες; Από φούρνοι θα γίνουν ψυγεία;

Εδώ καθυστέρησε τόσο πολύ να τους βγάλει και πάλι προβληματικοί είναι. Θα γίνει θαύμα και θα φτιάξουν;

Απλά πάρτε απόφαση ότι μια 'γενιά' επεξεργαστών της Intel έχει χαθεί.

Και από την άλλη η AMD βέβαια αντί να χαμηλώσει τις τιμές να πουλήσει κανένα επεξεργαστή τους έχει πανάκριβους...

Δημοσ.

Δεν μπορεί να ξέρουμε πόσο scalable μπορεί να αποδειχθεί η νεα αρχιτεκτονική του Prescott. Πάντως όσοι ασχολίουνται με σχεδίαση ψηφιακών κυκλωμάτων ξέρουν ότι γίνονται εκτεταμένα simulations & ότι σίγουρα στην Intel για να πήραν αυτή την απόφαση θα έχουν ενδείξεις ότι θα τους βγει σωστά. Βέβαια συνήθως υπάρχει μια απόκλιση από ένα simulation ως την πραγματικότητα αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Βασικά δεν υπάρχει περίπτωση οι Prescott να γίνουν ψυγεία. Αλλά μπορεί να γίνουν πολύ γρήγοροι φούρνοι.

Apocalypse δεν υπήρχε διάθεση κοκορομαχίας άλλωστε δεν έχω τίποτα υπερ ούτε της Intel ούτε της AMD. Απλώς να μην κάνουμε "εμπρηστικές" δηλώσεις γιατί κυκλοφορούν & fanboys....

Δημοσ.

@Typhoon

Δεν πήγαινε για σένα.

Έγινε ακριβώς επειδή 2-3 fanboys να μαζευόντουσαν ξαφνικά θα είχαμε ένα 20-σέλιδο thread με βρισιές (κλασσικά).

Δημοσ.

Πολύ γρήγοροι φούρνοι...

Ωραία.

Φαντάζομαι την διαφήμιση. 'Νέο Altec PC 4GHz με Intel P4 και ψυγειοκαταψύκτη Pitsos'.

Καταρχήν, ΔΕΝ ανεβαίνει. Για να ανέβει θέλει στην καλύτερη περίπτωση watercooling. Ούτε το ΒΤΧ θα βοηθήσει καθώς τα κουτιά έχουν σχεδιαστεί για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα, και ο αέρας απλά δεν είναι αρκετός. Οι τωρινές μητρικές δύσκολα θα τα βγάζουν πέρα από άποψη παροχής ρεύματος στον φούρνο και οι μελλοντικές θα πρέπει να είναι ακριβότερες για να έχουν κυκλώματα που θα τα βγάζουν πέρα. Για να μην πιάσουμε το κεφάλαιο ης αντοχής των κυκλωμάτων στις μεγάλες θερμοκρασίες.

Δυστυχώς δεν αποφασίζει πάντα το R&D για το πότε θα βγει στην παραγωγή ένας επεξεργαστής. Γιατί από την μια οι Northwood έφτασαν στο τέρμα της διαδρομής και από την άλλη οι Prescott είχαν ανακοινωθεί εδώ και πόσο καιρό και ΕΠΡΕΠΕ να βγουν.

Δημοσ.

Ο Prescott ήρθε για να τα πάρει η Intel και πάλι από τους αδαείς και να μας αποχαιρετήσει στα γρήγορα. Επίσημη ανακοίνωση στο IDF μιλάει για 64bit Intel συμβατούς με AMD64. Το περιμένατε; Περισσότερα εδώ

Δημοσ.

Αν δεν ανέβαινε δεν θα τον έβγαζαν.

Σκέψου τις εξής δύο επιλογές:

1) Διαθέτω πολλά λεφτά & χρόνο για να σχεδιάσω ένα μ/ε που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα σε όλους τους τομείς, παρατάω το project όσο είναι καιρός.

2) Διαθέτω πολλά λεφτά & χρόνο για να σχεδιάσω ένα μ/ε που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα σε όλους τους τομείς, τον βγάζω σε παραγωγή & ξοδεύω δις $$ για προώθηση, κλπ & γίνομαι & ρόμπα τελικώς.

Δεν νομίζω ότι θέλει πολύ μυαλό για το τι θα έκανε κανείς. Βέβαια δεν αποκλείεται απλώς να είναι ηλίθιοι.

Δημοσ.

Αν ανέβαινε, θα ον ανέβαζαν, και κυρίως θα του έριχναν τις ενεργειακές ανάγκες του. Γιατί αυτή τη στιγμή, και σχετικά με το process shrink που έκαναν, του κάνουν overvolting για να ανέβει στις συχνότητες που είναι αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Και όμως εγώ πιστεύω το ότι δεν τον ανεβάζουν είναι θέμα μάρκετινγκ, καθώς & θέμα ορίμανσης της διαδικασίας παραγωγής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...