Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γτ δεν στελνεις ενα mail στην thermaltake μπας και μπορεσουν και στα στειλουν τα καλώδια π θες ε?

Έχω στείλει ήδη :)

Με τα ανταπτορακια θα κάνω δουλειά μου φαίνεται.

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι λέμε λιγάκι βλακείες.

Αυτή η εικόνα είναι μέσά άπό τό eshop

http://images.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.640644_2.jpg

Αρσενικά πινάκια δένπππππ έχει πάνω ;

Αν ναι τα extensions καλώδια κάνουν

petran91 αν μπορείς βγάλε ένα καλώδιο από το PSU σου και επιβεβαίωσε αυτό που λέω.

Η αρχική απάντηση μου στην έδωσα με το σκεπτικό ότι το δικό μου τροφοδοτικό έχει θυλικά pins πάνω του και είμαι 99% σίγουρος. Δεν μπορώ να είμαι 100% γιατί είμαι διακοπές και δεν μπορώ να το δω από κοντά

Βλέπονται όμως αυτή την εικόνα(νομίζω είναι το τροφοδοτικό μου ) όλοι μπορούμε να κάνουμε και λάθη.

https://www.overclockers.co.uk/media/image/thumbnail/CA118CS_64154_800x800.png

Του ανταπτορακι επίσης νομίζω μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς φόβο. Αλλά με τόσα ρεύματα που ζητάει η κάρτα φαντάζομαι ότι θα έχει κάποια αξία. Στην Θέση σου όσο σίγουρος και να ήμουν θα τα μετρούσα έστω και με ένα πολύμετρο τα pins

Δημοσ.

"Αλλά με τόσα ρεύματα που ζητάει η κάρτα " AC DC or both?

Eπίσης κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετικές εξόδους στα modular τροφοδοτικά, ειδικά για μην υπάρχει συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών, με την λογική τη δική σου ταιριάζει άρα το κουμπώνω , τότε βάλε και ένα 8pin eps στην κάρτα γραφικών και voila ενα ωραίο πυροτέχνημα, ΔΕΝ παίζει ρόλο να κουμπώνει ΑΛΛΑ η πολικότητα....

@Sheo Σωστός αλλά αυτό αφορά τα πραγματικά multirail τροφοδοτικά να μην φορτώνεται υπερβολικά μια γραμμή πρίν ενεργοποιήσει κάποιο OCP, στα single rail δεν είναι τόσο πρόβλημα, αρκεί κάποιος να μην το παρακάνει και κάψει το τροφοδοτικό

Δημοσ.

@manolis940 Εντωμεταξύ αυτήν την φωτογραφία κοιτούσα κι εγώ για να βρω καλώδιο να ταιριάζει. Ούτε που μου έκοψε να αντιληφθώ ότι βλέπω αρσενικό πάνω στο τροφοδοτικό :P

Το σχέδιο είναι το εξής:
Παρήγγειλα 2 τέτοια: http://www.e-shop.gr/akasa-ak-cbpw03-15-sata-psu-power-to-4-pin-molex-connector-adapter-p-PER.816475

Tα οποία θα μπουν σε ένα καλώδιο τροφοδοσίας περιφερειακών (sata power έχει μόνο αυτό το καλώδιο) το οποίο δεν θα τροφοδοτεί τίποτα άλλο και πάνω σε αυτά τα ανταπτοράκια θα βάλω ένα 2x molex σε 8 pin, και το άλλο ανταπτοράκι θα μπει σε άλλo καλώδιο πάλι που βγάζει αμέσως molex και θα πάρω το 6pin από εκεί.

Θα γίνεται ο κακός χαμός στο κουτί και καλή μου τύχη με το management αλλά ευελπιστώ να δουλέψει σωστά :P

Όλα αυτά μέχρι να γυρίσω στο σπίτι μου και να ψάξω καλύτερα τα βρωμοκαλώδια :P

Δημοσ.

"Αλλά με τόσα ρεύματα που ζητάει η κάρτα " AC DC or both?

Eπίσης κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετικές εξόδους στα modular τροφοδοτικά, ειδικά για μην υπάρχει συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών, με την λογική τη δική σου ταιριάζει άρα το κουμπώνω , τότε βάλε και ένα 8pin eps στην κάρτα γραφικών και voila ενα ωραίο πυροτέχνημα, ΔΕΝ παίζει ρόλο να κουμπώνει ΑΛΛΑ η πολικότητα....

@Sheo Σωστός αλλά αυτό αφορά τα πραγματικά multirail τροφοδοτικά να μην φορτώνεται υπερβολικά μια γραμμή πρίν ενεργοποιήσει κάποιο OCP, στα single rail δεν είναι τόσο πρόβλημα, αρκεί κάποιος να μην το παρακάνει και κάψει το τροφοδοτικό

Δεν αναφέρομαι στα rails προφανώς. Αν βάλει ανταπτορες στα 4 μολεξ μιας πλεξουδας πχ και δεν το χωρίσει σε αλλά καλώδια, από το τροφοδοτικό φευγει ΜΟΝΟ ΕΝΑ καλώδιο με 12V. Φαντάσου να περνάνε 30Α από μια τόσο μικρή διατομή...
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, μόλις κούμπωσα την GPU με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω.

Από ένα καλώδιο παίρνω τα 2 molex αμέσως σε ένα 6πινο και από το άλλο καλώδιο παίρνω από 2 sata τα μετατρέπω σε molex και έπειτα τα μετατρέπω σε 1 8πινο. Αυτή τη στιγμή κατεβάζω τους drivers.

Πώς θα επιβεβαιώσω ότι όλα δουλεύουν ρολόι? Τρέχω bench και παρακολουθώ κάτι συγκεκριμένο που θα μου προδώσει αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρεύματα?

Μετά από ένα 20λεπτο heaven στο extreme:

Βλέπετε τίποτα περίεργο?

Τα drops στο gpu usage και το power% που είναι στο 73% περίπου είναι φυσιολογικά?

post-298811-0-09531400-1514482598_thumb.jpg

Επεξ/σία από petran91
Δημοσ.

Αν δεν έχεις αστάθειες, μια χαρα είσαι.

Αν εννοείς στα FPS, όχι δεν έχω.

Μου έκανε εντύπωση που το power % είναι στο 75% περίπου, αυτό είναι normal σε ένα benchmark ή μέσα σε παιχνίδι?

Δημοσ.

νομιζω πως δεν θα επρεπε να ριχνει ρολογια και χρηση κατα την διαρκεια του benchmark. βαλε ενα παιχνιδι βαρυ και παρακολουθησε το.προσεχε ομως.σε μενου του παιχνιδιου pause και τευοια εκει ειναι φυσιολογικο να πεφτει το ρολοι της gpu η χρηση και το voltage.αν στο κανει μες το παιχνιδι in action κι εκεινη την στιγμη αντιληφθεις μια πτωση στα fps τοτε δεν ειναι καλο.ευχομαι να ειναι ολα καλα

Δημοσ.

Δοκίμασα σε fortnite, η χρήση και τα ρολόγια δεν είχαν σκαμπανεβάσματα. Drops επίσης δεν ειδα, αλλά θα συνεχίσω τις δοκιμες σήμερα να έχω μια πλήρη εικόνα και ίσως ανοίξω άλλο θέμα με τα αποτελέσματα

Δημοσ.

Η κάρτα δεν ξέρει από που τα παίρνει.

Δηλαδή, δεν κόβει επίτηδες την κατανάλωση γιατί είναι ανταπτορες. Αν έχει θέμα, θα τα κλασει μεγαλοπρεπώς με driver crash ή blue screen.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή πήρα μεταχειρισμένη την κάρτα και πρέπει να κάνω τα τεστ μου για να βεβαιωθώ ότι είναι άψογη μιας και είναι και εκτός εγγύησης πια, ανοίγω ένα νέο θέμα για την αξιολόγηση της για να το δει και κόσμος που δεν έχει δει το θέμα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...