Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρά.

Η αδελφή μου έχει ένα Laptop Acer Aspire με Windows 10 για οικιακή χρήση για να μπαίνει στο ιντερνετάκι της, να βλέπει τις συνταγούλες της και να αποθηκεύει τις φωτογραφίες τις κορούλας της,

Ο Γαμπρός μου λοιπόν o ύστατος ήρωας της υπόθεσης, μετά από άγνωστες συνθήκες απερίσκεπτων αποφάσεων και τους λόγους που το έκανε χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα του τι κάνει, έκανε Wipe το σύστημα. Με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί όλες οι φωτογραφίες τις μικρής τους τα τελευταία 3 χρόνια.

Υπέθεσα λοιπόν, όταν με κάλεσαν για βοήθεια πως ίσως να έκανε Upgrade και τα αρχεία να είναι στον Windows Old φάκελο. Κι όμως τζίφος.

Το PC είναι λες και το πήρες Day One από το μαγαζί, χωρίς να έχει γίνει φορμάτ. Τα λεγόμενά του ήταν ήθελε να σβήσει κάτι, μπήκε στις ρυθμίσεις και τα έσβησε όλα. Το πως εννοείτε δεν θυμάτε να μου πει.

Το πρόβλημά μας δεν είναι όμως πως έκανε το μαγικό Format και δεν παίζει ούτε Windows Old, αλλά το ότι χάσαμε όλες τις φωτογραφίες οι οποίες αντιλαμβάνεστε πως είναι σημαντικές.

Δοκίμασα εννοείτε και την επαναφορά από το Backup των windows αλλά δεν παίζει ούτε δείγμα αντιγράφου να τραβήξει.

Υπάρχει τρόπος να επαναφέρουμε σβησμένα αρχεία από τον σκληρό; Η έστω κάποιο κατάστημα που να αναλαμβάνει αυτό το πράμα; 

Βοήθεια παιδιά έχω την αδελφή μου σε πρόθυρα εγκεφαλικού ... 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και μην σας τύχει εκ των δευτέρων...

Δημοσ.

Δοκίμασε τα ακόλουθα προγραμματα:

- Total Recall Data Recovery 1)

- HandyRecovery 2)

- PC Inspector File Recovery 5)

- WinUndelete 6)

- RecoverMyFiles 7)

Με την σειρα αριθμων προτεραιοτητας που εχω διπλα..

Δοκιμαζε μεχρι να βρεις αυτο που θα κανει την δουλεια σου. Καποια ειναι πιο απλα στην χρηση καποια θελουν γνωσεις (βρες ποιο σε βολευει). Ειναι ολα δωρεαν.

Πιστευω οτι με καποιο απο αυτα θα επαναφερεις τα αρχεια σου μιας και ολα τα προγραμματα που ανεφερα παραπανω χρησιμοποιουνται επαγγελματικα σε digital forensics (απο κει τα ξερω και γω) και ειναι ειδικα για επαναφορα αρχειων απο σκληρους κλπ..

Δοκιμαζεις και περιμενουμε νεα ;)

Δημοσ.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιηθεί ΚΑΘΟΛΟΥ ο δίσκος ως έχει.

Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει δοκιμάζοντας πράγματα σε windows που τρέχουν από τον δίσκο γράφονται δεδομένα πάνω του και χάνονται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τα παλιά.

Πρέπει είτε να κάνεις boot σε άλλο λειτουργικό από usb, είτε να βγεί ο δίσκος και να μπει σε άλλο pc.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί ένας άλλος σκληρός όπου θα αποθηκευτούν όσα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν.

Απο κει και πέρα, οποιοδήποτε αξιοπρεπές recovery πρόγραμμα θα βρει όσα δεδομένα δεν έχουν καταστραφεί λόγω την νέας εγκατάστασης και χρήσης που έγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...