Προς το περιεχόμενο

Opel Tigra vs Alfa Romeo Spider '01-'04

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Οχι Ζιο δε μου αρεσουν οι bmw, ασε που νομιζω ειναι μονο 2000cc και πανακριβες νομιζω.

• Like 1
Δημοσ.

Συν το hardtop αν πέφτεις σε λακούβες και είναι παλιό αμάξι θα κάνει σαν κλαπατσίμπαλα. Κάνε ένα τεστ drive και με κλειστό να δεις αν έχουν χαλαρώσει οι συναρμογές.

Έχω το τίγκρα του 2005 (1400 κυβικά) και δεν έχει κανένα πρόβλημα στις λακούβες. 

Κάθε μέρα πέφτω σε λακούβες με αρκετή ταχύτητα (δεν κάνω αυτό που κάνουν όλοι για να τις αποφύγουν) δεν μου έχει κάνει ποτέ προβλήματα η οροφή. 

Σε γενικές γραμμές με έχει βολέψει πάρα πολύ. Γιατί έχει πάρα πολύ αποθηκευτικό χώρο ακόμα και με ανοιχτή οροφή (έχει μέσα αποθηκευτικό χώρο έξτρα) .

Τώρα που το έχω "παρατήσει" λίγο (λόγω οικονομικών καθαρά) και δεν το πάω στην ώρα του για σέρβις κτλ το μόνο που μου παρουσίασε είναι ένα θέμα στα ηλεκτρικά (δεν ξέρω τι είναι . μάλλον κάτι έχει παιχτεί στο κλείδωμα. Δεν ανοίγει/κλειδώνει με το κουμπί και χτυπάει ο συναγερμός καμπίνας για αυτό το λόγο). 

Και κάποια στιγμή δεν είχε επιτάχυνση. Το πήγα και μου καθάρισαν το ιντζέξιον. 

Αυτά τα "προβλήματα" μου έχει παρουσιάσει. 

Στεγανοποίηση έχει άριστη. 

Η μόνη "βαβούρα" είναι ότι κάθε μήνα πρέπει να του ανοίγω οροφή/πορτ μπαγκάζ να του βάζω σιλικόνη στις ενώσεις για να μην χαλάσουν . Αυτό μου το είχε πει αυτός που μου το έδωσε. 

Η αλήθεια είναι ότι έχω κανένα εξάμηνο να το κάνω. Μια χαρά λειτουργούν και τα 2. 

(δεν το προσέχω και ιδιαίτερα όπως έχετε καταλάβει).  :P   

Να πω ότι για το ιντζέξιον το κατάλαβε ο μηχανικός όταν το πήγα για να βάλω τακάκια. Γιατί ήταν στο πίσω αμάξι από εμένα και μου είπε ότι βγάζει η εξάτμιση καπνό( ; ) . 

Και τότε του είπα ότι έχω παρατηρήσει μείωση στην επιτάχυνση και το έφτιαξε και όλα οκ από τότε. 

Δημοσ.

γιατί αλλιώς θα έπρεπε κάθε 2 μέτρα να πατάω φρένο στην Αναπαύσεως (δρόμος είναι) .  :P  

Εντάξει δεν πειράζει να τις περνάς λίγο πιο μαλακά ή να αποφεύγεις και καμία, ταλαιπωρείται και το αμάξι έτσι! :)

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόνο εγώ βρίσκω την alfa άσχημη; Σαν περιστέρι μοιάζει μπροστα και από πίσω σαν να την σήκωσαν με περονοφόρο. 

Απτην άλλη η Ζ4 είναι κ@υλα αλλά ακριβή.

Το mr2 μοιάζει καλή επιλογή.

Υγ: μην με βρίσετε...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν και alfisti, ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ούτε GTV ούτε Spider, ΠΛΕΟΝ.

Δεν υπάρχει τίποτα εκτός μηχανικών (TS) και αυτά για ελάχιστο χρόνο ακόμα. Το Gruppo διατηρεί τη κακή συνήθεια να "κόβει/καταργεί" ανταλλακτικά μετά απο κάποια χρόνια.

Απαιτήσεις ιδιαίτερες, σχολαστικά service, ακριβά ανταλλακτικά και ελάχιστοι μηχανικοί "γνώστες".

Αυτοί οι ιμάντες/τεντωτήρες/μεταβλητός είναι ένας "οικονομικός" εφιάλτης.

MR2 ή ΜΧ-5 οι πλησιέστερες εναλλακτικές.

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 1/17/2018 στις 5:01 ΜΜ, Knight of Mercy είπε

Αν και alfisti, ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ούτε GTV ούτε Spider, ΠΛΕΟΝ.

Δεν υπάρχει τίποτα εκτός μηχανικών (TS) και αυτά για ελάχιστο χρόνο ακόμα. Το Gruppo διατηρεί τη κακή συνήθεια να "κόβει/καταργεί" ανταλλακτικά μετά απο κάποια χρόνια.

Απαιτήσεις ιδιαίτερες, σχολαστικά service, ακριβά ανταλλακτικά και ελάχιστοι μηχανικοί "γνώστες".

Αυτοί οι ιμάντες/τεντωτήρες/μεταβλητός είναι ένας "οικονομικός" εφιάλτης.

MR2 ή ΜΧ-5 οι πλησιέστερες εναλλακτικές.

ολη η πραγματικοτητα για την αλφα με 2 λογια !!!

Δημοσ.

Storm, επειδή σε ξέρω, το στυλ σου, η φινέτσα σου βρε παιδί μου....είναι για Alfa, τί να λέμε τώρα!

Ειδικά σε μια Alfa Romeo Spider του '69 πχ 001-04-AJA_4240.jpg

Όχι ότι δεν είναι όμορφα και τα μοντέλα του '04 βέβαια. Ναι, πιστεύω θα σου πήγαινε!

• Like 2
Δημοσ.

Το mr2 είναι πισωκίνητο/κεντρομήχανο, και χρειάζεται σπέσιαλ χέρια και ικανότητα οδήγησης καθότι είναι πιο δύσκολο σαν σύνολο από τα υπόλοιπα. Επίσης δεν έχει σχεδόν καθόλου αποθηκευτικούς χώρους.

Εγώ προτείνω το καλύτερο roadster των τελευταίων 30 ετών, το mx5.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...