Προς το περιεχόμενο

κάρτα επεξεργασίας video

Θέμης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα

Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε αλλά έχω το εξής ερώτημα: Εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι με το video editing σε pc. Παρότι ο υπολογιστής είναι ένα Pentium 4 2,4 GHz με 512 Mb RAM και εξοπλισμένος με 3 IDE δίσκους (20, 100 και 80 Gb χωρητικότητα στις 7.200 rpm) δεν έχω τοποθετήσει κάρτα επεξεργασίας video, αφού χρησιμοποιώ καλώδιο firewire για τη σύλληψη του βίντεο και το πρόγραμμα editing για τη συμπίεση σε MPEG2 για DVD. Το πρόβλημά μου είναι πως για ένα θέμα που έχει, για πάράδειγμα, διάρκεια 1 ώρα, η διαδικασία της συμπίεσης διαρκεί το διπλάσιο και παραπάνω χρόνο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελαττώσω σημαντικά αυτό το χρονικό διάστημα; Η κάρτα επεξεργασίας θα βοηθούσε; Κάποιος μου είπε πως καθένα από τα drives θα πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικό RAID Controller και μου πρότεινε την αγορά του σχετικού hardware. Τι από όλα αυτά ισχύει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Θέμης

Δημοσ.

Οι κάρτες επεξεργασίας video που θα βοηθoύσαν να ελαττώσεις την διάρκεια της όλης διαδικασίας (μοντάζ, MPEG2 encoding) είναι κατ' αρχήν ακριβές (πχ Matrox RT2500). Επίσης απαιτούν συγκεκριμένο hardware (mobo ειδικά και μετά VGA).

Ολα αυτά όπως καταλαβαίνεις ανεβάζουν το κόστος σε μεγάλα ύψη.

Ο καλύτερος (βάση του κόστους) τρόπος είναι αυτός που πραγματοποιείς ήδη.

Οσον αφορά για τους δίσκους φαντάζομαι οτι αυτός που σε ενημέρωσε εννοούσε σε διαφορετικό κανάλι το κάθε δίσκο του RAID controller και δημιουργία stripping partition για να βλέπεις και τους 2 στο σύνολο της χωρητικότητάς τους. Αυτό όντως αυξάνει την ταχύτητα (read/write) ειδικά όμως στο capturing και κυρίως για ασυμπίεστο. Στο encoding δεν βοηθάει αφού όλα τα 'τραβάει' η cpu.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις τίποτα και να συνεχίσεις όπως τώρα.

Στην διάθεσή σου για οτι άλλο χρειαστείς.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ σε αυτό το συμπέρασμα είχα καταλήξει, καθώς έπειτα από δοκιμές διαφορετικών encoder κατάλαβα πως λίγο πολύ όλοι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε επίπεδο χρόνου. Αν πάντως γνωρίζεις ή έχεις δοκιμάσει κάποιο softwarte που να κωδικοποιεί έστω σε ελαφρώς καλύτερο χρόνο από τα υπόλοιπα θα σου ήμουν υπόχρεος αν με ενημέρωνες.

Σε ευχαριστώ και πάλι. Φυσικά εννοείται πως είμαι κι εγώ στη διάθέσή σου για οποιαδήποτε πληροφορία.

Δημοσ.

Απο όσα εχω δοκιμάσει νομίζω πως το Ulead Media Studio 7 είναι το καλύτερο σε ταχύτητα ενω ο Cinemacraft Encoder (Stand alone) είναι κορυφαίος σε ποιότητα παραγόμενου video.

Δημοσ.

Τώρα με έκανες να νιώσω πραγματικά καλύτερα! Κι εγώ αυτό το πρόγραμμα δουλεύω από την αρχή και νομίζω πως είναι το καλύτερο από όλα όσα έχω δοκιμάσει. Κάποτε δοκίμασα και το AVid Xpress DV 3.5.3 αλλά έσπασαν τα νεύρα μου με τα μηνύματα για τα συνεχή exception σε κάθε βήμα. Για να μη μιλήσω για την ποιότητα του export σε MPEG-2 η οποία ήταν Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ. Νομίζω πως το Media Studio 7 είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύχρηστο και πρακτικά κάνει τα πάντα. Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη όμως: Η συμπίεση σε MPEG-2 με το πρόγραμμα είναι πιο γρήγορη από ό,τι αν το εξάγεις σε DVD PAL? Και, αν δεν σε κουράζω, κρίνεις σκόπιμο να αυξήσω τη μνήμη μου σε 1 GHz? Θα δω διαφορά ή θα δώσω άδικα χρήματα?

Δημοσ.

Και εγώ DVD Pal το εξάγω και μετά με το ULEAD DVDMovie Factory φτιάχνω το τελικό DVD με μενού κλπ. Το DVD PAL είναι MPEG2 format. Το μεταβλητό είναι το bitrate. Εγω χρησιμοποιώ, ανάλογα με το πόση διάρκεια θέλω να χωρέσω στο DVD, variable bitrate και το μεταβάλω μεταξύ 6500 εως 8000 που είναι to standard του DVD Video. Ποτέ κάτω απο 6500 (κατα τη γνώμη μου) γιατί χάνεις ποιότητα. Οσο για την αύξηση της μνήμης νομίζω οτι ΔΕΝ θα δώσεις άδικα τα λεφτά σου και για αυτό σου συνιστώ να το κάνεις. Η ενασχόληση με το Digital Video όπως ξέρεις είναι ακριβό hobby.

Δημοσ.

Πολύ καλό το DVD Movie Factory και ακόμη περισσότερο το DVDMF 3, που επιτέλους έχει και κινούμενα μενού. Όμως, αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμη, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δεις το Εncore DVD της Adobe. Πρόκειται για εξαιρετικό πρόγραμμα, με πάρα πολλές δυνατότητες, κατά τη γνώμη μου σαφώς καλύτερο από το DVDMF.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...