Dominic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα παιδια ειχα φτιαξει παλιοτερα (ενα χρονο πριν) ενα website, μεσω wordpress και θελω να το συνεχισω τωρα. Ενω εχω ακομα το XAMPP το τρεχω και ενεργοποιω Apache και MySQL. Στη συνεχεια ανοιγω browser (Google Chrome) παταω localhost και μου βγαζει "This site can’t be reached" . Αντιστοιχα γινεται και αν βαλω 127.0.0.1, Ο apachi εχω ελενξει οτι επικοινωνει με τα σωστα ports (8080) Στο 127.0.0.1:8080 μου εμφανιζει την επιλογη να μπω στο wordpress αλλα οταν παει παρακατω μου βγαζει παλι το ιδιο μηνυμα . Δοκιμασα τις ιδιες διαδικασιες και στον Firefox και εχω αντιστοιχα μηνυματα. Το παλιο domain name που ειχα εχει ληξει αλλα δεν θα επρεπε εστω να μπορω να μπω στο localhost? να πειραζω το wordpress απο μεσα εστω και αν δεν εχει ενεργο domain? Μπορει καποιος να μου πει αν ξεχναω κατι? η αν κατι δεν εχω ορισει σωστα? Εχω Windows 8.1
29gk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δες μηπως καποιο αλλο προγραμμα δεσμευει την 8080. Επισης τσεκαρε εαν ο apache τρεχει σωστα και χωρις λαθη και εαν η database του site υπαρχει.
Dominic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δες μηπως καποιο αλλο προγραμμα δεσμευει την 8080. Επισης τσεκαρε εαν ο apache τρεχει σωστα και χωρις λαθη και εαν η database του site υπαρχει. Δεν νομιζω τιποτα να την δεσμευει. Συνηθως ειναι το Skype αλλα το εχω κλειστο. Πως μπορω να τσεκαρω τον apache? απο το XAMPP? Αν με την database εννοεις τον φακελο wordpress, ναι τον εχω και τον εχω βαλει κιολας στο C:\xampp\htdocs\wordpress ευχαριστω
29gk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Τσεκαρε οτι η 8080 ειναι σιγουρα ελευθερη και οχι δεσμευμενη, διαφορετικα αλλαξε την σε καποια αλλη, την 80 για παραδειγμα στο http.cpnf αρχειo. H database του site που ειχες παλια, υπαρχει ακομα, την βλεπεις μεσω phpadmin;
Left13S Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 μηπως πρεπει να το γραψεις http://localhost/wordpress ;
Dominic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Τσεκαρε οτι η 8080 ειναι σιγουρα ελευθερη και οχι δεσμευμενη, διαφορετικα αλλαξε την σε καποια αλλη, την 80 για παραδειγμα στο http.cpnf αρχειo. H database του site που ειχες παλια, υπαρχει ακομα, την βλεπεις μεσω phpadmin; Ok το τσεκαρα με την εντολη netstat στο command prompt. Δεν ξερω αλλο τροπο να το δω. Απ οτι βλεπω ειναι ελευθερη Δεν μπορω να μπω στην localhost/phpmyadmin. Για να καταλαβεις λιγο παραπανω τι θελω. Εγω σε αυτο τον υπολογιστη εκανα μια δουλεια, και ειχα νοικιασει απο μια εταιρια παροχης webserver ενα σερβερ και ενα domain στον οποιο θα ανεβαζα το σαιτ. Ξεκινησα να το φτιαχνω λοιπον το σαιτ σε 127.0.0.1:8080/wordpress . Μετα ομως ελειξε το πακετο, εκλεισε το σαιτ. Αυτο που θελω να δω ειναι αν μπορω να βρω τα features που ειχα χρησιμοποιησει τοτε και αν μπορω να τα μεταφερω καπως σε ενα καινουριο site. Εστω να το τρεξω χωρις να ειναι live, σε localhost. EDIT: εκλεισα και ξανανοιξα το XAMPP και με εβαλε στην http://127.0.0.1:8080/phpmyadmin/
29gk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Εχεις δηλαδη τα αρχεια, ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ του site και τα εχεις αντιγραψει στον δισκο σου για να ανοιξεις το site μεσω του xampp, σωστα; Εαν ναι και δεν ανοιγει ο localhost αλλα ουτε και η phpadmin ( υποθετω παντα οτι εχει ενεργοποιηθει ηδη ο Apache server και η mysql οταν δοκιμαζεις ), πολυ πιθανο κατι να μην πηγαινει καλα με την εγκατασταση ή και τις ρυθμισεις του xampp. Δοκιμασε καταρχην να αλλαξεις την πορτα, οπως γραφω παραπανω, για αρχη. Μετα, ξανα εκκινησε apache και mysql και δες τι γινεται.
Dominic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Εχεις δηλαδη τα αρχεια, ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ του site και τα εχεις αντιγραψει στον δισκο σου για να ανοιξεις το site μεσω του xampp, σωστα; Εαν ναι και δεν ανοιγει ο localhost αλλα ουτε και η phpadmin ( υποθετω παντα οτι εχει ενεργοποιηθει ηδη ο Apache server και η mysql οταν δοκιμαζεις ), πολυ πιθανο κατι να μην πηγαινει καλα με την εγκατασταση ή και τις ρυθμισεις του xampp. Δοκιμασε καταρχην να αλλαξεις την πορτα, οπως γραφω παραπανω, για αρχη. Μετα, ξανα εκκινησε apache και mysql και δες τι γινεται. Λοιπον διεγραψα γενικα το XAMPP και το ξανακατεβασα, τωρα ετρεξε κανονικα και ανοιγει και το phpmyadmin και οταν μπαινω στο 127.0.0.1/wordpress μου βγαζει μηνυμα "Error establishing a database connection" τουλαχιστον ειναι μια βελτιωση καμια ιδεα απο εδω και περα?
29gk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Θα πρεπει να μπεις στο phpmyadmin και να τσεκαρεις καταρχην εαν υπαρχει η βαση του site. Εαν υπαρχει, θα πρεπει να πας στο αρχειο του wordpress που συσχετιζει τα αρχεια του site με τη βαση και να ελεγξεις τις ρυθμισεις εκει μεσα ( ονομα βασης, χρηστης, κωδικοι κτλ ). Δυστηχως ομως εγω δεν εχω δουλεψει το wordpress και δεν μπορω να βοηθησω. Εαν δεν υπαρχει ομως καθολου η βαση του site, θα χρειαστει να δημιουργησεις μια νεα και να εισαγεις τα δεδομενα της παλιας.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα και καλή χρονία. Πρώτα θα πρέπει να δείς αν έχεις τα αρχεία της ιστοσελίδας σου κατεβασμένα στον δίσκο. Αν οχι τοτε μπορείς να το κάνεις με το plugin "duplicator pro" Ελπίζω το παρακάτω βίντεο να σε βοηθήσει https://www.youtube.com/watch?v=NLYyecIXOU0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα