Deja Vu 1990 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, σήμερα το πρωί έκανα μια μεγάλη βλακεία, πήγα να κάνω φορματ και καθαρή εγκατάσταση των windows 10 και των Linux (στον υπολογιστή μου έχω ssd με windows 10, ένα σκληρό δίσκο 1 tb για Linux και ένα και άλλον ένα σκληρό δίσκο 1 tb που είχα όλα μου τα αρχεία) το θέμα είναι οτι κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης των windows 10 αντί να κάνω διαγραφή του ssd και του σκληρού με τα linux έκανα και σε αυτόν που είχα τα αρχεία μου.. υπάρχει τρόπος να κάνω ανάκτηση της κατάστασης του δίσκου πριν κάνω τη διαγραφή; ή έστω των αρχείων μου; Σε αυτόν το δίσκο είχα 'σημαντικά΄αρχεία.. όλες τις εργασίες, σημειώσεις του πανεπιστημίου, φωτογραφίες και διάφορα άλλα.. Αν δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ τοπικό κατάστημα θα μπορεί να κάνει ανάκτηση; έχει κανείς ιδέα για το κόστος; Κάθε βοήθεια πολύτιμη γιατι έχω φρικάρει, το AOMEI Partition Assistant Standard Edition 6.6 που προσπάθησα να χρησιμοποήσω για ανάκτηση partition μετά απο 2-3 ώρες περίπου μου εμφάνησε 'no partition found' το ίδιο και το partition table doctor
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Κάνε ανάκτηση αρχείων. Για να κάνεις ανάκτηση διαμερίσματος θα πρέπει να χαλάσεις άλλο διαμέρισμα. Τα αρχεία θα τα κάνεις ανάκτηση σε άλλον δίσκο βέβαια αλλά δε θα χρειαστεί να διαγράψεις τίποτα. Και ένα tip. Όταν κάνουμε φορμάτ σε υπολογιστή που έχει πάνω από έναν δίσκο, καλά είναι να αποσυνδέουμε τους δίσκους που θέλουμε να προστατέψουμε. 1
Deja Vu 1990 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση και τις συμβουλές έχεις κάποιο πρόγραμμα να μου προτείνεις; Το Recuva που προσπάθησα να χρησιμοποιήσω πριν απο λίγο μου εμφανίζει το μήνυμα "You need to format the disk in Drive D: before you can use it" και το να κάνω φορματ πριν πάρω τα αρχεία δε μου φαίνεται καλή ιδέα
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Καλά σου λέει το recuva. Πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις ένα partition πρώτα και μετά να ψάξεις για αρχεία. Δοκίμασε και με το getdataback ή το active file recovery (δεν είναι δωρεάν όμως κανένα).
Deja Vu 1990 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Τελικά έκανα μια γρήγορη διαμόρφωση του δίσκου και φαίνεται να βρίσκει τα αρχεία το Recuva (το άφησα μονο 10 λεπτά δοκιμαστικά) πότε γράφει οτι θέλει 3 ώρες, και πότε 6 θα το αφήσω και ελπίζω όταν τελειώσει να έχει βρει τουλάχιστον τα σημαντικά αρχεία που χρειάζομαι. (και ελπίζω να μην έχει όριο του μεγέθους των αρχείων που μπορώ να κάνω ανάκτηση γιατί είναι περίπου 20-30 gb) Σ' ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθεια σου
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Νομίζω ότι δεν έχει περιορισμό το recuva. Αν πάντως δεν βρεις κάποια αρχεία ή σου βγαίνουν κατεστραμμένα δοκίμασε και με το dmde. http://www.techradar.com/how-to/computing/how-to-recover-lost-or-deleted-files-1307921/2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα