Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λολ τι? φυσικα και μπορει. τι λετε στο παιδι ρε :P

Κανονικά πρέπει να υπάρχει ανακοίνωση που αναφέρει πότε θα γίνεται παραλαβή πετρελαίου και έτσι μπορεί να παραβρίσκεται στην παράδοση αν θέλει.

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία.Και αν παρευρίσκεται στην παράδοση πετρελαίου τι θα κερδίσει?Και εγώ έβαλα προχθές 1000 λίτρα με τιμή 0,97 πλήρωσα 970€ και πήρα απόδειξη 970€.Τι αμφισβητεί ο φίλος?

Δημοσ.

Ωραία.Και αν παρευρίσκεται στην παράδοση πετρελαίου τι θα κερδίσει?Και εγώ έβαλα προχθές 1000 λίτρα με τιμή 0,97 πλήρωσα 970€ και πήρα απόδειξη 970€.Τι αμφισβητεί ο φίλος?

Σαν απάντηση στο @ leokatana το λέω. 

Απλά για να ελέγξει αν θέλει ότι είναι σωστά τα λίτρα της παραλαβής.

Δημοσ.

Και στο δικο μου το σπιτι δίναμε για πανω απο 20 χρόνια τα κερατιατικα 30% για την θέρμανση ενω είχαμε θερμοπομπους. Ευτυχώς πλέον το γύρισαν όλοι (εκτος από μενα) σε αέριο και καταργήθηκε κεντρική θέρμανση.

Δημοσ.

εγω δινω τωρα το χειμωνα 47 ευρω το μηνα για κοινοχρηστα και το αναβουν 3 ωρες την ημερα , το επιτι ειναι 59 τετραγωνικα.

Ζεσταίνει; Εγώ 80-90 για 75τμ, αλλά τα χιλιοστά είναι που μετράνε, έχω τα 89 χιλιοστά εγώ

Δημοσ.

Διάβασα "ρεαλιστικά κοινόχρηστα" στον τίτλο και νόμιζα ότι ήταν κάποια αναβάθμιση που ήρθε για τα κανονικά κοινόχρηστα... το Ίντερνετ με έχει καταστρέψει... :P

Δημοσ.

Ζεσταίνει; Εγώ 80-90 για 75τμ, αλλά τα χιλιοστά είναι που μετράνε, έχω τα 89 χιλιοστά εγώ

ακυρο 47 ηταν λαστ γιαρ τωρα που ηρθε για δεκεμβριο ειναι 58 :shock:

αλλα εχει φουλ ζεστη σε φαση υδρωνω με ρουχα και ειμαι με φανελα και σλιπ

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

πληρώνω κοινόχρηστα περί τα 80 ευρώ το μήνα μηνιαίως για 2 ώρες καλοριφέρ (κεντρική θέρμανση) σε ισόγειο διαμέρισμα 89 χιλιοστών θέρμανσης (75τμ). Θεωρώ ότι είναι πολλά, καθώς τα σώματα δε ζεσταίνονται παρά μένουν χλιαρά. Προφανώς και με κλιματισμό θα μπορούσα να ζεσταθώ καλύτερα αλλά θεωρώ μεγάλη χασούρα τα 80 ευρώ που δίνω για πετρέλαιο.

Θέλω να ξέρω, αν το ποσό που λέω είναι ρεαλιστικο, αν μας συμφέρει τελικά να ανάβουμ εέτσι τη θέρμανση

και αν αξίζει να επικαλεστώ λόγους θέρμανσης ώστε να μην πληρώσω κοινόχρηστα. Προσοχή, δεν ειμαι μπατακτσής, απλά θέλω ότι ευρώ δίνω να πιάνει τόπο. Προτιμώ 100 στη ΔΕΗ και κλιματισμό αλλά όχι πετρέλαιο παρά καλοριφέρ και τελικά να μη ζεσταίνομαι.

Η διαχειριση (κεντρική θέρμανση) ειναι τελειως λαθος.

Λιγες οι ωρες, αναλογα με το κρυο ο θερμοστατης  πρεπει να ριθμιζεται αναλογα.

κλιματισμός-θέρμανση=ανεκδοτο.

(τα παραπανω τα εμαθα αναγκαστικα, αφου μια ζεσταινόμαστε και μια που κρυωναμε)

Δημοσ.

Η διαχειριση (κεντρική θέρμανση) ειναι τελειως λαθος.

Λιγες οι ωρες, αναλογα με το κρυο ο θερμοστατης  πρεπει να ριθμιζεται αναλογα.

κλιματισμός-θέρμανση=ανεκδοτο.

(τα παραπανω τα εμαθα αναγκαστικα, αφου μια ζεσταινόμαστε και μια που κρυωναμε)

Πέρα από την προφανή λύση της μετακόμισης (που το σκέφτομαι αλλά προφανώς όχι τώρα χειμωνιάτικα) τι προτείνεις; Πόσο είναι ένα ρεαλιστικό ποσό για σπίτι σαν το δικό μου όσον αφορά τα κοινόχρηστα;

Δημοσ.

Τα κοινόχρηστα σαν ποσό που γράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικά. 80€ το μήνα για 75τμ δεν είναι καθόλου πολλά. 15€-20€ λογικά θα είναι ασανσέρ, καθαρισμός, λογαριασμοί κτλ. Για θέρμανση μένουν 60-65€ το μήνα. Δεν είναι καθόλου πολλά σαν ποσό. Μην σου πω ότι είναι και λίγα. Αν ήσουν και βόρεια Ελλάδα θα ήθελες και πάνω από τα διπλάσια από αυτά για θέρμανση.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι αυτό που γράφεις πως τα σώματα μένουν χλιαρά. Κανονικά σε κεντρική θέρμανση τα σώματα είναι πολύ ζεστά. Αυτό πρέπει να το δείτε. Έτσι είναι και στους άλλους ή μόνο σε σένα; Αν είναι σε όλους να δείτε γιατί κάτι δεν έχει ρυθμιστεί καλά στο καυστήρα και στον κυκλοφοριτή. Αν είναι μόνο σε σένα να το δει κάποιος υδραυλικός γιατί κάτι φράζει το νερό να έρχεται ή να φεύγει από το διαμέρισμα σου.

Άρα κάτι δεν πάει καλά από τεχνικής άποψης στην περίπτωση σου. Αυτό πρέπει να δεις και να λύσεις με κάποιον ειδικό. Σαν λεφτά δεν είναι καθόλου πολλά και σε καμία περίπτωση υπερβολικά για να σε κάνουν να μετακομίσεις. Όπου και να πας με κεντρική θέρμανση αυτά είναι το μίνιμουμ. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κανέναν να πληρώνει λιγότερα από 60€ για 75τμ. με όποιο τρόπο και αν έχει ζεσταθεί. Κεντρική, αυτόνομη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρονικό ρεύμα. Μόνο κάτι βιοκλιματικά σπίτια μπορεί να χρειάζονται λιγότερο.

Δημοσ.

Τα κοινόχρηστα σαν ποσό που γράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικά. 80€ το μήνα για 75τμ δεν είναι καθόλου πολλά. 15€-20€ λογικά θα είναι ασανσέρ, καθαρισμός, λογαριασμοί κτλ. Για θέρμανση μένουν 60-65€ το μήνα. Δεν είναι καθόλου πολλά σαν ποσό. Μην σου πω ότι είναι και λίγα. Αν ήσουν και βόρεια Ελλάδα θα ήθελες και πάνω από τα διπλάσια από αυτά για θέρμανση.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι αυτό που γράφεις πως τα σώματα μένουν χλιαρά. Κανονικά σε κεντρική θέρμανση τα σώματα είναι πολύ ζεστά. Αυτό πρέπει να το δείτε. Έτσι είναι και στους άλλους ή μόνο σε σένα; Αν είναι σε όλους να δείτε γιατί κάτι δεν έχει ρυθμιστεί καλά στο καυστήρα και στον κυκλοφοριτή. Αν είναι μόνο σε σένα να το δει κάποιος υδραυλικός γιατί κάτι φράζει το νερό να έρχεται ή να φεύγει από το διαμέρισμα σου.

Άρα κάτι δεν πάει καλά από τεχνικής άποψης στην περίπτωση σου. Αυτό πρέπει να δεις και να λύσεις με κάποιον ειδικό. Σαν λεφτά δεν είναι καθόλου πολλά και σε καμία περίπτωση υπερβολικά για να σε κάνουν να μετακομίσεις. Όπου και να πας με κεντρική θέρμανση αυτά είναι το μίνιμουμ. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κανέναν να πληρώνει λιγότερα από 60€ για 75τμ. με όποιο τρόπο και αν έχει ζεσταθεί. Κεντρική, αυτόνομη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρονικό ρεύμα. Μόνο κάτι βιοκλιματικά σπίτια μπορεί να χρειάζονται λιγότερο.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το ποσό δε το θεωρώ υπερβολικό, το θεωρώ υπερβολικό γιατί δε ζεσταίνομαι! Τα 80 ευρώ αφορούν μόνο πετρέλαιο.Είμαι ισόγειο ψηλοτάβανο, ΒΔ προσανατολισμός, 3.20μ ύψος. Η θερμοκρασία είναι έτσι σε όλη την πολυκατοικία. Το περίεργο είναι ότι το σπίτι μου διαθέτει υποδομή για αυτόνομη θέρμανση. Είναι μονοσωλήνιο σύστημα. Αλλά ενώσαν τα μισά (αυτόνομα) διαμερίσματα με ένα παλαιότερο κτήριο 5 διαμερισμάτων και απ ότι κατάλαβα άφησαν τον ίδιο καυστήρα. Και όταν ανάβει ανάβει 3 ώρες το πολύ (και αυτο΄χωρίς πρόγραμμα) και τα σώματα χλιαρά (δηλαδή δε μπορεί το σώμα να χει θερμοκρασία πάνω του 30 βαθμούς!) Επιπλέον αργούν να ζεσταθούν (περίπου 45 λεπτά). Στο μεταξύ πληρώνουμε πετρέλαιο... Και φυσικά μέρες σα τη σημερινή με 10 βαθμούς έξω δε το αναβουν. Τι να κοιτάξουμε; Καυστήρα; Κυκλοφορητή;

Δημοσ.

Εσείς τίποτα. Εσείς να κοιτάξετε να βρείτε έναν μηχανολόγο που ασχολείται με αυτά. Να έρθει, να δει την εγκατάσταση, να δει τις ανάγκες, να κάνει τις μετρήσεις του. Αυτός θα σας πει τι δεν πάει καλά και τι πρέπει να γίνει.

Δημοσ.

Εσείς τίποτα. Εσείς να κοιτάξετε να βρείτε έναν μηχανολόγο που ασχολείται με αυτά. Να έρθει, να δει την εγκατάσταση, να δει τις ανάγκες, να κάνει τις μετρήσεις του. Αυτός θα σας πει τι δεν πάει καλά και τι πρέπει να γίνει.

Και σε περίπτωση που δε γίνει τίποτα;

Δημοσ.

Θα πληρώνεις τα κερατιάτικα από την τσέπη σου ... Έτσι είναι όταν δεν έχεις αυτονομία... Και γενικά όταν είσαι σε πολυκατοικία με κοινόχρηστα και τέτοιες μπούρδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...