dpolal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Έχω έναν ανοικτό χώρο με γραφεία και διαστάσεις περίπου 250τμ. Κατά καιρούς φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και σεμινάρια. Υπάρχει λοιπόν συνήθως η ανάγκη να συνδεθούν αρκετές συσκευές ασύρματα και ο χώρος «καλύπτεται» από 2 VDSL γραμμές Otenet 30ρες. Επειδή τα routers είναι εγκατεστημένα μέσα σε rack σε μία άκρη δεν υπάρχει σωστή κάλυψη wifi και για αυτό τον λόγο αγοράστηκε το συγκεκριμένο access point που συνδέθηκε σε μία εκ των 2 γραμμών VDSL και έχει τοποθετηθεί ψηλά στην μέση περίπου του χώρου. Στις ρυθμίσεις του έχω ορίσει να έχει στατική διεύθυνση IP, έχω απενεργοποιήσει το DHCP και όλα τα κάνει μέσω του VDSL router. Από κάλυψη είμαστε ΟΚ ΑΛΛΑ το πρόβλημα που παρουσιάζεται και μου έχει σπάσει τα νεύρα αναλύετε παρακάτω: Επάνω σε 1 VDSL router έχω συνδέσει μόνο έναν υπολογιστή με καλώδιο που δεν κάνει τίποτα και το access point. Έχω συνδεθεί με το κινητό μου ασύρματα και σερφάρω κανονικά ενώ παράλληλα τρέχω και το Teamviewer και είμαι συνδεμένος με τον υπολογιστή που κάθεται για να τον ελέγχω. Εκεί λοιπόν που όλα είναι κανονικά το ίντερνετ στο κινητό κόβεται και πέρνω μνμ ότι η ασύρματη σύνδεση δεν έχει ίντερνετ. Παράλληλα κόβεται και η σύνδεση με τον Η/Υ μέσω του Teamviewer. Eπίσης οποιοδήποτε άλλο λαπτοτ ή άλλη συσκευή τύχει να είναι συνδεμένα ασύρματα χάνουν το ίντερνετ - Πάω στο πισί και τρέχω ένα speed test για την γραμμή όλα ΟΚ και το ίντερνετ ΟΚ. (με καλώδιο είπαμε το πισί απευθείας επάνω στο router) - Από το κινητό μου μπαίνω ασύρματα στο μενού του acceess point και στις ρυθμίσεις που έχει λειτουργία ping το βάζω να κτυπάει συνέχεια στην ip 8.8.8.8 της Google όπου και πέρνει κανονικά απάντηση. Δηλαδή, το acceess point φαίνεται να βλέπει κανονικά το router και πινγκάρει προς τα έξω πέρνωντας απάντηση μέσα από το μενού του Αλλά όταν πας να κτυπήσεις άλλη διεύθυνση από τον browser του κινητού ή όταν προσπαθήσω να συνδεθώ μέσω lan με το Teamviewer ΤΙΠΟΤΑ.NADA. Με επανεκίννηση του access point όλα επανέρχονται σε φυσιολογική λειτουργία και παίζουν μέχρι να ξανασυμβεί το ίδιο πρόβλημα Δοκίμασα και άλλαξα τα routers αλλά το πρόβλημα παραμένει. Φαίνεται σαν να μπουκώνει το access point αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται. Έχει κανείς ιδέα τι άλλο να κάνω ;;; Αυτό είναι το acceess point http://www.tp-link.com/eg/products/details/cat-12_TL-WA901ND.html
chios Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δώσε λίγο πιο αναλυτικά τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο tp-link, τι ακριβώς ip έχεις δώσει και αν είναι έξω από το dhcp του ρουτερ του ΟΤΕ. Επίσης στο tp-link πήγαινε network dhcp settings κάνε το disable και δες αν μπορείς να βάλεις default gateway και primary dns
dpolal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 To vdsl router έχει range 192.168.2.2 - 192.168.2.256 και το access point έχει καρφωτά την 192.168.2.100. Τo dhcp του είναι απενεργοποιημένο και έχω βάλει gateway & dns την 192.168.2.1 που είναι η ip του router.
chios Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 To access point σου έγραψα ότι πρέπει να είναι έξω από το range του ρουτερ, οπότε στο router θα βάλεις range 192.168.2.2-192.168.2.250. Και το tp-link θα του δώσεις 192.168.2.254. Και θα είσαι ΟΚ.
dpolal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 To access point σου έγραψα ότι πρέπει να είναι έξω από το range του ρουτερ, οπότε στο router θα βάλεις range 192.168.2.2-192.168.2.250. Και το tp-link θα του δώσεις 192.168.2.254. Και θα είσαι ΟΚ. Νά και κάτι που δεν γνώριζα. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Απορία, τί πρόβλημα δημιουργείτε αν είναι εντός του range δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές που να χρειαστεί να δώσει ip μέχρι το 100 το dhcp του router ;;; (πέρα από αυτό που αντιμετωπίζω )
chios Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά πάντα το βάζουμε έξω για παν ενδεχόμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα