Βασίλης φύσιο Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Γειά σας. Είμαι καινούργιο μέλος και θέλω να κάνω μια ερώτηση για ένα πρόβλημα στον καυστήρα αερίου που έχω.Ειναι επιδαπέδιος Viadrus σε διόρωφο σπίτι. Κάθε πρωί που είναι ρυθμισμένο από προγραμματιστή να ανάψει ,μόλις παίρνει εντολή ανάβει η ασφάλεια υπερθέρμανσης και δεν παίρνει μπροστά. Αν κατέβω και πατήσω το κουμπί επαναφοράς αρχίζει να λειτουργεί. Η συγκεκριμένη ασφάλεια ενεργοποιήται και από πρόβλημα στην εξαγωγή καυσαερίων, όπως διαβάζω στο manual,και από υπερθέρμανσης.Εχω κάνει συντήρηση και ο τεχνικός είπε πως οφείλεται στο μαντεμι του λέβητα γιατί συνεχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία και μετά το στοπ του καυστήρα. Όμως το πρωί που συμβαίνει αυτό είναι κρύος ο λεβητας και δεν προλαβαίνει να δουλέψει καν ο καυστήρας.Σημερα πρόσθεσα νερό στο σύστημα ώστε να φτάσει το 1,5barαπό 1 που ήταν, μπας και οφείλεται εκει το πρόβλημα. Δεν ξερω το αποτέλεσμα. Αυριο πρωί θα ξέρω. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ; Ευχαριστώ προκαταβολικά
panos_1986 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Τι καυστήρα έχεις πάνω στον λέβητα? Η ασφάλεια που λες βρίσκεται πάνω στον καυστήρα ή τον λέβητα?
Βασίλης φύσιο Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Πάνο καλημέρα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Καυστήρας -λέβητας είναι σε ενιαίο πλαίσιο.Φαντάζομαι είναι της ίδιας φίρμας.Στο πάνελ αυτής της μονάδας είναι η ασφάλεια.Εχθές που πρόσθεσα νερό στο σύστημα φαίνεται να απέδωσε.Σήμερα πήρε κανονικά..Ίσως έτυχε.Θα δούμε.Αν πάντως σκέφτεσαι κάτι ,ευπρόσδεκτο
panos_1986 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δεν ξέρω να σε βοηθήσω παραπάνω διότι με μπερδεύει ο όρος ασφάλεια υπερθέρμανσης. Οι καυστήρες έχουν συνήθως ένα μπουτον στον αυτόματο καύσης. Πατάς το μπουτον και κάνει reset. Είναι ο εγκέφαλος του συστήματος. Ότι τον "χαλάει" βγάζει μπλόκο και δεν προχωράει παραπέρα την διαδικασία. Συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. Παρόλα αυτά αν ξανά έχεις θέμα γράψε ακριβώς μοντέλο να το δούμε πιο διεξοδικά!
nipoa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 ρωτα για ασφαλεια αυτον που στο εγκατεστησε
panos_1986 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν ρώτησα. Μάλλον σου ρίχνει τον υδροστατη ασφαλείας. Μόλις τα νερά σου μέσα στο λέβητα περάσουν τους 90 βαθμούς ρίχνει αυτή την ασφάλεια και πολύ καλά κάνει. Γιατί στο κάνει τώρα αυτό... Όπως σου πε ο μάστορας σου το μαντεμι έχει μεγάλη θερμική αδράνεια, οπότε το βράδυ που κλείνεις το καλοριφέρ για κάποιο λόγο σταματάει να σου γυρνάει τα νερά ο κυκλοφορητής άρα το μαντεμι ανεβάζει θερμοκρασία(λόγω αδράνειας) με αποτέλεσμα να βράζει τα νερά του. Το πρωί λογικό είναι να τον βρίσκεις μπλοκαρισμενο. Μια λύση για να δεις αν φταίει αυτό είναι να κατεβάσεις τον καυστήρα από τους 80-85 στους 70-75. Μετά κοιτάς αν έχει θέμα ο κυκλοφορητής. Αυτά από εμένα. Καλή συνέχεια
Βασίλης φύσιο Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Πάνο και πάλι Ευχαριστώ. Το σενάριο που περιεγραψες είναι λογικό όμως έγραφα, πως το πρωί (5:50 π.χ)έβρισκα τον υδροστάτη ασφαλείας εντάξει(δεν ήταν αναμμένο κανένα λαμπάκι),μόλις έδινε εντολή ο προγραμματιστής(6 η ωρα) να ανάψει το πρωί αναβε και το λαμπάκι, οπότε έπρεπε να πατήσω το Μπουτον επαναφοράς (όχι το reset,αυτό είναι άλλο κουμπί) για να πάρει μπροστά.Στη φωτογραφία ανάβει το μικρό πορτοκαλί κουμπί και πρέπει να πατήσω με ένα σύρμα τη τρύπα που έχει το st.Και πάλι ευχαριστώ.
Mgmarianna Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα να σας κανω μια ερωτηση εχω λεβητακι φυσικου αεριου κ εκει που δουλευε κανονικα σταματησε κ δεν περνει μπροστα εδω και δυο ωρες.ενω ζεστο νερο εχω κανονικα.τι να συμβαινει?
Floukos Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω έναν επίτοιχο λέβητα αερίου Saunier Duval (Isofast F35E) για παροχή ζεστού νερού και θέρμανσης. Οι δύο αυτές λειτουργίες είναι σχετικά διαχωρισμένες και εννοώ οτι όταν λειτουργεί το ζεστό νερό δεν λειτουργεί το κύκλωμα θέρμανσης και ανάποδα. Με τη διαφορά οτι κατά τη λειτουργία θέρμανσης των σωμάτων, θερμένεται μία μικρή δεξαμενή νερού χρήσης για αμεσότερη απόκριση στη ζήτηση ζεστού νερού. Πρόσφατα παρατήρησα οτι είχε μειωθεί η θερμοκρασία του ζεστού νερού καθώς και οτι αργούσε πολύ να ζεσταθεί (όσο ζεσταινόταν). Τσέκαρα τα θερμίστορ ελέγχου χωρίς να βρώ πρόβλημα. Τελικά παρατήρησα οτι κατά τη διάρκεια λειτουργίας ζεσταινόντουσαν (λίγο) και τα σώματα σε όλο το σπίτι, πράγμα που σημαίνει οτι δεν διακόπτεται το κύκλωμα θέρμανσης και η καύση για τη θέρμανση του νερού χρήσης καταναλώνεται και στα σώματα, έχοντας σαν αποτέλεσμα τα παραπάνω προβλήματα. Κλείνοντας τους κεντρικούς διακόπτες ροής του νερού προς τα σώματα, το πρόβλημα αποκαθίσταται και το νερό χρήσης ζεσταίνεται κανονικά και γρήγορα. Εχουμε καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από Floukos
Curtis76 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 καποια βανα του λεβητα μαλλον δε κλεινει πλήρως. Για αλλατα μου ακούγεται. Λογικά, (χωρις να ειμαι καυστηρατζής) πρέπει να έχει τρίοδη βάνα αλλά ας απαντήσει και κάποιος του χώρου.
theo93 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , έχω ένα θέμα με τον λέβητα, είναι αυτό το μοντέλο και ενώ δούλευε κανονικά μέχρι χθές σήμερα δεν είχε ζεστό νερό. Είδα την πίεση που είχε πέσει, την ανέβασα αλλα και πάλι τίποτα. Νομίζω πως δεν ανάβει η φλόγα αν και έκανα επανεκκίνηση(on - off) αλλα και το γύρισα στην επιλογή με την φλογα που απ ότι διάβασα ανάβει στο τέρμα. Το πάνω λαμπάκι ανάβει πράσινο κόκκινο και νομίζω πως στάζει και λίγο από κάτω... Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω; Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από theo93
john_petrucci7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, theo93 είπε Καλησπέρα , έχω ένα θέμα με τον λέβητα, είναι αυτό το μοντέλο και ενώ δούλευε κανονικά μέχρι χθές σήμερα δεν είχε ζεστό νερό. Είδα την πίεση που είχε πέσει, την ανέβασα αλλα και πάλι τίποτα. Νομίζω πως δεν ανάβει η φλόγα αν και έκανα επανεκκίνηση(on - off) αλλα και το γύρισα στην επιλογή με την φλογα που απ ότι διάβασα ανάβει στο τέρμα. Το πάνω λαμπάκι ανάβει πράσινο κόκκινο και νομίζω πως στάζει και λίγο από κάτω... Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω; Αυτο που καταλαβαινω ειναι ηλεκτροδιο εναυσης. Ριξε μια ματια αν καπου σου βγαζει αριθμο σφαλματος 1
theo93 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Αυτο που καταλαβαινω ειναι ηλεκτροδιο εναυσης. Ριξε μια ματια αν καπου σου βγαζει αριθμο σφαλματος Δεν έχει πουθενά οθόνη, μόνο τα λαμπάκια και το μανόμετρο . Αυτό θέλει τεχνικό να φανταστώ, πόσο περίπου κοστίζει; UPDATE: Κάλεσα την ζενίθ και υπάρχει ένα πρόγραμμα για βλαβες μέχρι 120€ οπότε περιμένω τον τεχνικό. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από theo93
theo93 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Τελικά διαγνωστηκε με πρόβλημα στην τριοδη, αν γίνει επισκευη κοντα στα 150 αλλαγή 300. Btw ήρθε τεχνικός απο την ζενιθ και ενώ λένε ότι μεχρι 120 € είναι free και απο εκεί και πέρα πληρώνεις την διαφορά, προσπαθεί η συνεργαζόμενη εταιρία να το αποφύγει.
Timossail Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2021 Έχω έναν γερμανικό λέβητα wolf όπου έμεινε κλειστός για 3 χρόνια και όταν τον ξανά έβαλα μπροστά δούλεψε λίγο και μετά σταμάτησε. φαινεται ότι έχει πάρει σκουπίδι στο υδραυλικό σύστημα….. πως μπορώ να το καθαρίσω….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα