Merijohn Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν. Έχω μια Asus Maximus VIII Hero με i7 6700K και Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 Non ECC CL14 3200MHz (CMK16GX4M2B3200C14R). Κάνω αλλαγή μητρικής εχθές σε μια Asus Maximus VIII Formula (μη ρωτάτε γιατί, καθαρά θέμα εμφάνισης) όλα κομπλέ εχθές έκανα και φορμάτ, όλα οκ με τα Windows. Βάζω τα απαραίτητα και κανένα θέμα. Σήμερα έρχονται νέες RAM G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz CL14 (F4-3200C14D-16GTZR). Τις κάνω εγκατάσταση και δεν πιάνει το ένα στικ και η μητρική μου βλέπει μόνο τα 8GB. Τους αλλάζω θέση και βλέπω ότι όντως φταίει το στικ και όχι η μητρική (δεν πίστευα ότι θα φταίει η μητρική μιας και έπιανε μια χαρά μέχρι εχθές με τις Corsair). Προσπαθώ με το ένα στικ και ξαφνικά δεν κάνει μπουτ ο υπολογιστής. Αναμμένα led, γυρνάνε τα ανεμιστηράκια, ανάβει και το q-code όλα κομπλέ δηλαδή απλά δεν ανάβει. Σε κάποια φάση μου βγάζει στο q-code 55= memory not installed και μετά 54= unspecified memory initialization error. Μετά από πολλαπλά restart ξαφνικά μου βγάζει 53= memory initialization error. Invalid memory type or incompatible memory speed. Τις βγάζω και βάζω πάλι corsair και μου δείχνει πάλι το ίδιο. Έχω κάνει ποσά restart και τίποτα. Δοκίμασα το κουμπί clear cmos πάει να ξεκινήσει και πάλι τα ίδια. Επίσης ο προηγούμενος χρήστης της μητρικής είχε μνήμες με ταχύτητα 3466 και δεν είχε κάποιο θέμα. Πως γίνεται μέχρι εχθές να μην είχα κανένα θέμα, μέχρι πριν λίγες ώρες τουλάχιστον να μπουταρει και τώρα τίποτα; παρόλη αυτή τη διάρκεια κιόλας για κάποιο λόγο δεν μου ανάβει και η οθόνη σαν να μη στέλνει σήμα, είναι αναμμένη δηλαδή απλά δεν έχω εικόνα. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να έχω εικόνα και απλά να μου βγάζει την μαύρη οθόνη όταν ανάβει ο υπολογιστής και να μου γράφει ότι έχει θέμα με τις RAM? Έχω πόση ώρα προσπαθώ να βγάλω άκρη και τίποτα. Καμία βοήθεια;;
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Όταν έχουν θέμα οι ram φυσικά και δεν πρέπει να έχεις εικόνα. Κάνε clear cmos αλλάζοντας θέση στο jumperάκι. Μόλις αλλάξεις θέση πάτα τον υπολογιστή να ανάψει κανα 2-3 φορές. Άλλα πάλι το jumperακι στις θέσεις που ήταν και άναψε τον υπολογιστή μήπως τώρα έχεις εικόνα.
Merijohn Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Όταν έχουν θέμα οι ram φυσικά και δεν πρέπει να έχεις εικόνα. Κάνε clear cmos αλλάζοντας θέση στο jumperάκι. Μόλις αλλάξεις θέση πάτα τον υπολογιστή να ανάψει κανα 2-3 φορές. Άλλα πάλι το jumperακι στις θέσεις που ήταν και άναψε τον υπολογιστή μήπως τώρα έχεις εικόνα. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη μητρική έχει σκελετό οπότε θα πρέπει να την βγάλω τελείως και ότι έχει επάνω της και μετά βγάλω και το σκελετό πράγμα που την κάνει να χάσει την εγγύηση της. Ψάχνω μήπως βρω κάπως αλλιώς άκρη αλλά στην τελική εκεί με βλέπω να καταλήγω.
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Έχει clear cmos button αντι για jumper πράγμα που δοκίμασες. Την παλιά την μητρική την έχεις ακόμα?
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δοκίμασε εκεί και τις παλιές μνήμες και τις καινούργιες. Κάνε και εκεί clear cmos. Edit: το button memok το κάνεις σωστά? Δες στην σελ. 44 στο manual. Δες και τα error που έβγαλε Σιγουρέψου ότι έχουν κουμπώσει καλά οι μνήμες.
Merijohn Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω αύριο τώρα γιατί δεν υπάρχει χρόνος και θα ενημερώσω. Button memok? Δεν έχω το manual αυτή τη στιγμή μπροστά μου. Εμένα μου βγάζει το 53 με όλες τις επιλογές. Δοκίμασα μια μια τις καινούριες ραμ σε διαφορετικές θέσεις και μετά και τις παλιές. Δεν τις δοκίμασα όμως σε όλα τα σλοτ άλλα. Απλά σε 2-3 διαφορετικές διατάξεις.
Manjaro Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο; θυμάμαι κάποιος στο μπλαμπλά να έχει ποστάρει με το δικό σου avatar για το μέρισμα ή κάποιο άλλο αντίστοιχο επίδομα αλληλεγγύης ήσουν εσύ; η απλά κάποιος με το ίδιο avatar; 2
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω αύριο τώρα γιατί δεν υπάρχει χρόνος και θα ενημερώσω. Button memok? Δεν έχω το manual αυτή τη στιγμή μπροστά μου. Εμένα μου βγάζει το 53 με όλες τις επιλογές. Δοκίμασα μια μια τις καινούριες ραμ σε διαφορετικές θέσεις και μετά και τις παλιές. Δεν τις δοκίμασα όμως σε όλα τα σλοτ άλλα. Απλά σε 2-3 διαφορετικές διατάξεις. Μπες στο σαιτ της μητρικής και κατέβασε το manual.
Merijohn Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μπες στο σαιτ της μητρικής και κατέβασε το manual. Δεν το είχα εκείνη την ώρα μπροστά μου γιατί έπεφτα για ύπνο αλλιώς το έχω. Τι ακριβώς ψάχνω;
Merijohn Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δοκίμασα το memok και τίποτα. Άρα ξεστηνω τα πάντα και δοκιμάζω τη παλιά μου μητρική
Merijohn Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 δοκίμασα πριν ξεκινήσω να πειραματίζομαι με την παλιά μητρική και τις RAM να κάνω ένα bios update στη καινούρια. δεν δούλεψε ούτε αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα