Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω για πρόγραμμα ελέγχου τοπικής συνδεσιμότητας με το router

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 16/1/2018 at 1:29 AM, skiabox said:

Τελικά μούφα το σκριπτάκι.

Ξεκίνησα τον διάδρομο και έπεσε το σύμπαν.

Αλλάζω τώρα πρίζα μετά από ένα μήνα και συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας το σκριπτάκι μόνο για logging των disconnects.

Είχε καιρό να μου δημιουργήσει θέμα ο διάδρομος.

Οπότε ίσως χρειαστεί και άλλος ένας μήνας για να δω αν προκαλεί disconnects.

Είναι τόσο μούφα η τεχνολογία πίσω από τα powerlines ή εγώ είμαι γκαντέμης;

to powerline ειναι ενας τροπος που εχει τα θετικα και τα αρνητικα.ανα πασα στιγμη μπορουν να επηρεαστουν απο καποια συσκευη αλλο τοσο ενα διαδρομο με μοτερ οπως επισης ακομα και να μην πεσει τελειως το powerline μπορει να παιζει με λιγοτερο data rate ή να σου κανει καποιο στιγμιαιο Disconnect.σε νορμαλ χρηση ενα μικρο Disconnect δεν ειναι προβλημα.πχ surfing,download.σχεδιαστηκαν για νορμαλ χρηση οχι πχ να αντικαταστησει το καλωδιο σε μια εταιρεια.πολλοι πχ τα βαζουν για να εχουν Wifi καπου αλλου ή να δωσουν σε καποια smart tv ή σε καποιον αποκωδικοποιητη.δεν ειναι για Critical καταστασεις που δεν θες να ξεφυγει ουτε το Ping ουτε να χασεις connectivity.συν οτι μετα μπορει με καποιο αλλο να παιζεις καλυτερα.σιγουρα αν μπορου να μπουν πανω στην ιδια φαση σε περιπτωση τριφασικου θα ειναι καλυτερα.και ο διαδρομος σε αλλη φαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πήρα τα devolo.

Επίσης σέταρα σωστά το speedport entry 2i να δίνει dhcp served δυναμικές διευθύνσεις πάνω από 192.168.1.10

Επίσης τρέχω script που κάνει ping κάθε δευτερόλεπτο στο router για να μην κοιμηθούν τα devolo (γνωστό παλιό τους πρόβλημα που συνεχίζεται και μάλιστα σε όλα τα μοντέλα).

Από χθες το πρωι δεν είχα κάποιο disconnect.

Θα δείξει όμως μη βιαζόμαστε.

5 minutes ago, skiabox said:

Πήρα τα devolo.

Επίσης σέταρα σωστά το speedport entry 2i να δίνει dhcp served δυναμικές διευθύνσεις πάνω από 192.168.1.10

Επίσης τρέχω script που κάνει ping κάθε δευτερόλεπτο στο router για να μην κοιμηθούν τα devolo (γνωστό παλιό τους πρόβλημα που συνεχίζεται και μάλιστα σε όλα τα μοντέλα).

Από χθες το πρωι δεν είχα κάποιο disconnect.

Θα δείξει όμως μη βιαζόμαστε.

καποτε θα το φτιαξουν .αλλα θα πρεπε να μην κοιμουνται κανονικα αν υπαρχει επιλογη Power saving οπως στα tp link.

Δεν βλέπω να το φτιάχνουν μιας και είναι θέμα γνωστό από το 2013.

Επιλογή power saving υπάρχει στο devolo software (2017) και φυσικά έχω απενεργοποιημένο το power saving αλλά όπως λέγανε και όλοι οι χρήστες σε αυτό το thread του 2013 που είχα βρει, αυτό δεν παίζει ρόλο.

απλα θα πρεπει να τρεχεις το script συνεχεια σε μια συσκευη στο lan.ευελπιστω αν ολα πανε καλα να εχω ενα ζευγαρι Powerline fritz για δοκιμη .αυτην την στιγμη για δοκιμες εχω ενα Tp link 4010p kit.

20 minutes ago, skiabox said:

Με ποια συσκευή στο δικό μου άκρο του powerline ζευγαριού θα μπορούσα να τρέξω ένα bash script?

μονο Pc ή λαπτοπ αφου θες να ειναι με ethernet .εκτος αν δεν καταλαβα κατι εγω καλα.εκτος αν θες να τρεχει απο καποια αλλη συσκευη αλλα να χτυπαει συσκευη που ειναι πισω απο Powerline.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...