Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω για πρόγραμμα ελέγχου τοπικής συνδεσιμότητας με το router

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν δέν έχει κάποιου είδους μηχανισμό (πχ keepalive)  για να διατηρείται  η διασύνδεση (physical/protocol states)  μεταξύ των powerline adapters, το συνεχές traffic flow (πχ με το icmp scipt μεταξύ 2 συσκευών πίσω απο τους powerline adapters) δείχνει σαν workaround (λόγω απουσιάς μηχανισμού....) και όχι ώς έλεχγος συνδεσιμότητας....

Η devolo τι λέει...? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 21/12/2017 at 12:22 AM, skiabox said:

Εχω δει και κάτι terminal σκριπτάκια βασισμένα στο ping.

Απλά ψάχνομαι για κάτι πιο polished που να τρέχει συνέχεια και να έχω και logs.

Ακόμα και commercial εφαρμογή να είναι δεν με πειράζει.

Εχει πάρει τίποτα το μάτι σας;

για καλυτερα αποτελεσματα παντως να κοιτας και για Firmware update οπως και να ειναι στην ιδια φαση αν γινεται

On 21/12/2017 at 3:31 PM, skiabox said:

koftis650 : Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

To cockpit εννοείται ότι το έχω βάλει από την πρώτη μέρα αλλά μιλάμε για πολύ φτωχό πρόγραμμα που κάνει ελάχιστα πράγματα.

Modem έχω ένα που δίνει η cyta (ΖΤΕ) αλλά από 1η Ιανουαρίου πάω ΟΤΕ οπότε θα φέρουν άλλο σίγουρα.

Προτείνεις λοιπόν να αγοράσω κάποιο άλλο modem τώρα που θα πάω στον ΟΤΕ;

Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και τις διαφωτιστικές απαντήσεις.

ο οτε θα σου φερει το speedport αλλα λογικα θα σου δωσει και Voip οποτε για να το αλλαξεις ειναι ενα κλικ δυσκολο.υπαρχουν τροποι μεν απλα δεν ειναι τοσο απλοι οσο το κουμπωνεις αλλο ρουτερ.

On 21/12/2017 at 11:57 PM, skiabox said:

Οσο για το θέμα με τα powerline , με χαμηλής ταχύτητας (85Mbps) tplink powerline δεν είχα ποτέ disconnects αλλά με το που πήγα σε 500mbps tplink πρώτα και μετά devolo έχω και δίλεπτα disconnects μέσα στη μέρα.

Προφανώς δεν έχουν φτάσει ακόμα τα powerline σε ικανότητα να ρίχνουν την ταχύτητα για να αποφύγουν τα disconnects μιας και τα devolo θεωρούνται κορυφαία.

καλο ειναι να βγαινουν και τα power saving Που πολλες φορες κανουν θεματα

On 22/12/2017 at 8:36 AM, koftis650 said:

@skiabox

Αναφορές με προβλήματα disconnects σε tp link και devolo έχουν γίνει και απο άλλους χρήστες (είναι και το βασικό σου πρόβλημα απ ' οτι καταλαβαίνω) για διάφορους λόγους. Έχεις κάνει καμιά επαφή με devolo service (να δείς τι έχουν να πούν για το θέμα των disconnects) ?:

-- https://www.devolo.com/en/Support/Hotline 

Η μετάβασή σου απο CYTA σε OTE που θα σου δώσει και άλλο modem/router προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι και σε πρώτη φάση ενώ σε επόμενο στάδιο για το θέμα της παρακολούθησης του δικτίου σου, θα μπορούσες να κάνεις δουλειά και με ένα raspberry pi (άν έχεις για να αποφύγεις extra κόστη). Αν σε ενδιαφέρει όμως η αγορά κάποιου νέου modem/router όπως και να 'χει, ρίξε και μια ματιά στο υπάρχον forum/thread για να έχεις μια εικόνα και φυσικά ρώτησε σχετικά με βάση τις ανάγκες σου  για σχετικές προτάσεις (ο κόσμος που ασχολείτε με το σχετικό νήμα είναι πιό updated σε τέτοια θέματα για να σε κατατοπίσει).

απλα ο οτε δινει voip οποτε η θα πρεπει να το βαλει πισω απο αλλο adsl/vdsl router για την τηλεφωνια ή να παιξει pppoe passthrough εκτος  αν παρει Voip router

13 hours ago, skiabox said:

Κανένα πρόβλημα από το πρωί.

Αν είναι να πρέπει να ping-άρεις κάθε δευτερόλεπτο για να μένει το ζεύγος συνδεδεμένο, δεν είναι θέμα ούτε ηλεκτρικής εγκατάστασης ούτε διαφορετικής φάσης τα disconnects.

Συμφωνείτε;

δες μηπως αν κλεισεις τα Power saving παιξει καλυτερα.

11 hours ago, coffeex said:

Πρέπει να είναι μεγάλη μαλ@[email protected] το devolo  :lol:

υποτιθεται οτι ειναι τα καλυτερα Powerlines.αν ειναι τετοιο το προβλημα με firmware update θα παιξει.

2 hours ago, koftis650 said:

Αν δέν έχει κάποιου είδους μηχανισμό (πχ keepalive)  για να διατηρείται  η διασύνδεση (physical/protocol states)  μεταξύ των powerline adapters, το συνεχές traffic flow (πχ με το icmp scipt μεταξύ 2 συσκευών πίσω απο τους powerline adapters) δείχνει σαν workaround (λόγω απουσιάς μηχανισμού....) και όχι ώς έλεχγος συνδεσιμότητας....

Η devolo τι λέει...? 

το λογικο θα ειναι να βγαλουν κανα  firmware update που να μην τα αφηνει να κλεισουν καθολου.

10 λεπτά πριν, poulinos είπε

υποτιθεται οτι ειναι τα καλυτερα Powerlines.αν ειναι τετοιο το προβλημα με firmware update θα παιξει.

Στο link που έβαλε ο skiabox κάπου γράφει ότι η ίδια εταιρία έχει παραδεχτεί ότι είναι προβληματικό το hardware. 

5 minutes ago, coffeex said:

Στο link που έβαλε ο skiabox κάπου γράφει ότι η ίδια εταιρία έχει παραδεχτεί ότι είναι προβληματικό το hardware. 

τοτε λογικα θα πρεπει να τα αντικαταστησουν αν εχουν καλο after sales αν δεν μπορει να διορθωθει καπως με software το θεμα hardware εστω και με καποιες λιγοτερες επιδοσεις.απο την αλλη ομως αν με το script παιζει τοτε θεμα Hardware??? η θεμα inactivity?

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

τοτε λογικα θα πρεπει να τα αντικαταστησουν αν εχουν καλο after sales αν δεν μπορει να διορθωθει καπως με software το θεμα hardware εστω και με καποιες λιγοτερες επιδοσεις.απο την αλλη ομως αν με το script παιζει τοτε θεμα Hardware??? η θεμα inactivity?

Δεν φαίνεται να ισχύει για όλες τις συσκευές, μπες και διάβασε τα updates του link γράφουν μέχρι και για υπερθέρμανση οπότε αν ανοίξεις τρύπες στην συσκευή λύνεται το πρόβλημα :lol:

αν ειναι θεμα θερμοκρασιας τουλαχιστον εκει το φτιαχνεις ευκολα απλα χανεις εγγυηση :P

ειναι τραγικο να μην εχεις προβλεψει το θεμα θερμοκρασιας αλλα το εχω δει και σε απειρα ρουτερ.

Το σημερινό test είναι ενεργοποίηση πάλι του power saving feature και στα δύο άκρα, τρέξιμο του script και θα σας ενημερώσω αργά το βράδυ για το αποτέλεσμα.

Το τρομερό είναι ότι disconnects είχαν και κάτι tplink 600άρια που είχα πάρει πριν τα devolo.

και να το εχεις disable Δεν εγινε τιποτα.δεν ειναι κακο.απο την αλλη αν εχει κινηση δεν θα πρεπει να κλεισει το powerline οποτε θεωρητικα δεν θα πρεπει να εχεις θεμα.

Επίσης από ότι διαβάζω στο αγγλικό thread δεν έχει νόημα η επικοινωνία με την εταιρεία καθώς το support είναι απλά ένα dummy support με προκαθορισμένες απαντήσεις.

Οσο για το firmware update, δεν περιμένω λύσουν το πρόβλημα μετά από 5 χρόνια (αν δείτε το αγγλικό thread έχει ξεκινήσει το 2013).

Και μια ερώτηση.

Στο δικό μου μοντέλο powerline μπορώ να δώσω static ip σε κάθε ένα από τα powerline (κάποιος το αναφέρει στο αγγλικό thread αλλά πιθανότατα έχει άλλο μοντέλο)?

3 minutes ago, skiabox said:

Επίσης από ότι διαβάζω στο αγγλικό thread δεν έχει νόημα η επικοινωνία με την εταιρεία καθώς το support είναι απλά ένα dummy support με προκαθορισμένες απαντήσεις.

Οσο για το firmware update, δεν περιμένω λύσουν το πρόβλημα μετά από 5 χρόνια (αν δείτε το αγγλικό thread έχει ξεκινήσει το 2013).

Και μια ερώτηση.

Στο δικό μου μοντέλο powerline μπορώ να δώσω static ip σε κάθε ένα από τα powerline (κάποιος το αναφέρει στο αγγλικό thread αλλά πιθανότατα έχει άλλο μοντέλο)?

αν ειναι 5 χρονια ενταξει ναι δεν θα το φτιαξουν ποτε.θα βγαλουν αλλο και θα σου πουν παρε αλλο.

Μερικα που δεν εχουν wifi ειναι απλα Dummy χωρις Ip ενω καποια αλλα που ειναι Wifi συνηθως εχουν κανονικα Ip για να ρυθμισεις wifi κτλ.στα απλα απλα εχεις καποιες ρυθμισεις απο το utility που μπορει να δινει η καθε εταιρεια.

• Thanks 1

θα σου πω για τα tp link που τα εχω φαει με την καλη εννοια στα μουτρα.

στο 4010p kit υπαρχουν δυο ονοματα.το ενα ονομα ειναι για να ξερεις ποιοι powerline ειναι ποιο.δηλαδη οτι το ταδε powerline ειναι της ταρατσας το αλλο ειναι της κουζινας κτλ.

μετα υπαρχει και το Network name το οποιο ειναι για να κλειδωσεις το δικτυο σου .εχουν ενα μοναδικο ονομα σαν να λεμε wpa key με το οποιο ακομα και να κουμπωσει καποιος αλλος Powerline δεν θα δει τα δικα σου.και θα μου πεις εσυ τι να το κανω αυτο αφου μεσα στο σπιτι ξερω τι γινεται.εχω πετυχει 2-3 φορες ως τωρα περιπτωσεις που στην ιδια πολυκατοικια εβλεπα με τα δικα μου powerlines τα powerline του γειτονα και επειδη ειχαν κοινο ονομα εβλεπα και το ρουτερ του.βλεπεις η tp link δινει σε ολα το ονομα homeplugav.μολις τα αλλαξα απο το Utility εχασα τα δικα του και εβλεπα τα δικα μου μονο.το utility της tp link δειχνει διαφορα.

Λογικά με power saving σε μια idle κατάσταση όπου δεν υπάρχει καθόλου κίνηση (χωρίς να τρέχει και το script ανά second) δεν θα είναι παράλογο το να "πέφτει" κάποιο link λόγω αδράνειας (power saving mode). Tώρα αν το power saving mode (και ο σχετικός αλγόριθμος του) είναι σε θέση να λαμβάνει υπόψιν ένα icmp πακέτο το δευτερόλεπτο (βάση icmp script) και να κάνει κάποιο action ως πρός αυτό (πχ να μήν ρίχνει κάποιο link) είναι λίγο πολύ μια η άλλη (ώς προς το επιθυμητό) μιας και:

-- δεν θές να πέφτει κάποιο link (disconnects)

-- τρέχεις επ΄άπειρων το icmp script (το οποίο φτίαχνει συνεχώς traffic μεταξύ των συσκευών πίσω απο τους adapters)

Aν πάντως τα disconnects δεν σχετίζονται με κατάσταση αδράνειας και σε συνδιασμό με μή λειτουργεία power saving mode, πχ μεταφέρεις κάποια αρχεία απο μια συσκευή σε μια άλλη που βρίσκετε πίσω απο διαφορετικό adapter και ξαφνικά έχεις κάποιο disconect, ε το πρόβλημα πάει και αλλού (πχ θερμοκρασία). 

13 hours ago, skiabox said:

Μέχρι στιγμής πάντως από το πρωί μια χαρά είμαι με το power saving on!

δεν θα πρεπει να σε επηρεασει αφου λογω της κινησης που κανεις με το script δεν θα παει ποτε σε power saving.τωρα παντως αν εφταιγε η θερμοκρασια θα το κανε και με το script εκτος αν δεν καταλαβα κατι ή μου διαφευγει κατι.

18 hours ago, koftis650 said:

Λογικά με power saving σε μια idle κατάσταση όπου δεν υπάρχει καθόλου κίνηση (χωρίς να τρέχει και το script ανά second) δεν θα είναι παράλογο το να "πέφτει" κάποιο link λόγω αδράνειας (power saving mode). Tώρα αν το power saving mode (και ο σχετικός αλγόριθμος του) είναι σε θέση να λαμβάνει υπόψιν ένα icmp πακέτο το δευτερόλεπτο (βάση icmp script) και να κάνει κάποιο action ως πρός αυτό (πχ να μήν ρίχνει κάποιο link) είναι λίγο πολύ μια η άλλη (ώς προς το επιθυμητό) μιας και:

-- δεν θές να πέφτει κάποιο link (disconnects)

-- τρέχεις επ΄άπειρων το icmp script (το οποίο φτίαχνει συνεχώς traffic μεταξύ των συσκευών πίσω απο τους adapters)

Aν πάντως τα disconnects δεν σχετίζονται με κατάσταση αδράνειας και σε συνδιασμό με μή λειτουργεία power saving mode, πχ μεταφέρεις κάποια αρχεία απο μια συσκευή σε μια άλλη που βρίσκετε πίσω απο διαφορετικό adapter και ξαφνικά έχεις κάποιο disconect, ε το πρόβλημα πάει και αλλού (πχ θερμοκρασία). 

ναι τα tp link αν δεν εχει κινηση ειναι σαν να κλεινουν.το βασικο βεβαια θα ειναι να μην γινει την ωρα που εχεις κινηση οπως και το λογικο θα ειναι οταν ζητηθει κινηση να ξυπνησει το Powerline.απλα θερμοκρασια ειναι λιγο παραξενο να ειναι απο την στιγμη που με το script δεν εχει αυτα τα θεματα για αυτο ειπα μηπως ειναι θεμα Firmware ασχετα που μπορει να μην το φτιαξουν.ισα  που αμα δεν κλεινουν ποτε η θερμοκρασια θα ειναι και παραπανω.εκτος αν ειναι σε Full load το προβλημα.καλο θα ηταν να εφτιαχναν κατι να το περιοριζει το προβλημα ακομα και με μειωση του διαθεσιμου bandwidth.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...