Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες εχω παρει εναν 2ο ssd στον οποιο θελω να κανω clone τον ssd π εχω τωρα το λειτουργικο μου. Τωρα ειμαι σε legacy mode και θελω να το μετατρεψω σε uefi mode. Υπαρχει καποιος τροπος για να το κανω?

Επισης τα windows που εχω ειναι windows 10 enterprise ενεργοποιημενα με kms.

Δημοσ.

Εχω βρει αυτον τον οδηγο με το easeus partition master.

Τον καινουριο SSD πρεπει πρωτα να τον εχω διαμορφωσει σε GPT με καποιον τροπο η απλα τον συνδεω κ ξεκιναω τη διαδικασια?

Δημοσ.

Με την diskpart θα το κάνεις. Μέθοδος 1 από το παρακάτω λινκ. Πριν κάνεις οτιδήποτε κράτα οπσδήποτε αντίγραφο των αρχείων σου. Έγγραφα, pdf, software, εκόνες, βίντεο, σελιδοδείκτε, email. Οτιδήποτε έχεις.

https://www.easeus.com/partition-manager-software/convert-mbr-to-gpt-gpt-to-mbr-using-cmd-without-losing-data.html

Δημοσ.

Αυτο π λες ειναι για να κανω convert τον καινουριο σκληρο σε gpt, σωστα? Απο τη στιγμη που θα ειναι ηδη αδειος δεν εχω κατι να κανω backup. Κ μετα θα κανω clone τον αρχικο μου δισκο σ αυτον  π εχω κανει ηδη gpt κ θα αλλαξω το bios σε uefi mode για να κανω boot σε uefi, σωστα?

Τελικα την μεταφορα θα την κανω μ αυτο το προγραμμα

https://www.backup-utility.com/articles/uefi-disk-imaging-and-cloning-software-4348.html

Δημοσ.

Ωραιος. Τωρα που ψαχνω γενικα για τι μπορει να προκυψει βλεπω οτι για να μετατρεψεις πχ το συστημα απο legacy σε uefi, στον ηδη υπαρχοντα δισκο εχει μια διαδικασια μπαινοντας απο restore κλπ. Αυτα θα τα κανει το aomei οταν θα κανει clone το συστημα απ τον ενα δισκο στον αλλο απο μονο του? Δηλαδη εγω απλα θα πρεπει να κανω convert τον καινουριο δισκο σε gpt με το disk part, μετα clone το OS με το aomei backupper κ μετα να γυρισω το bios σε uefi κ ειμαι ετοιμος σε uefi mode στα windows??

Δημοσ.

Εκανα σημερα τη μεταφορα. Τελικα δεν χρειαστηκε diskpart γιατι οταν συνδεσα τον σκληρο κ ανοιξα το disk management με ρωτησε αν ηθελα να γινει MBR η GPT κ επελεξα κατευθειαν GPT.

Εκανα το clone με το AOMEI backupper και επελεξα να κανει κ allign. Ενα θεμα που συναντησα ηταν οτι οταν τελειωσε το clone ηταν οτι μ δημιουργησε partition ιδιο ακριβως μεγεθος με τον αρχικο σκληρο κ μ αφησε unallocated τα υπολοιπα ~240gb. Εβαλα το easeus και μεγαλωσα το partition απο κει.

Τωρα στη φαση π ειναι βλεπω στο msinfo32 στο bios mode: UEFI

Στο disk management μ βγαζει στο σκληρο 2 partition. Το C: και ενα ακομα 99mb με ονομα EFI System Partiton.

Και απο το bios εχω επιλεξει windows 8/10 και disable CSM.

Ειμαι κομπλε η χρειαζεται να γινει κατι αλλο???

Δημοσ.

Σωστό είναι το partition των 99mb και φαίνεται μόνο στο disk management.

IRST drivers πέρασε. Τους έχει και το σαιτ της μητρικής αλλά μπορείς να τους καταβάσεις και από την Intel. Αν τους καταβάσεις από την Intel κοίτα να είναι οι σωστοί. Αυτοί που είναι κατάλληλοι για το chipset σου. Π.χ. Αν έχεις επεξεργαστή 4-series να καταβάσεις τους αντίστοιχους για αυτή την σειρά.

Εγκατέστησε και το software από το σαιτ της εταιρίας του ssd. Ποιον ssd πήρες

Τέλος επέλεξε από τον πίνακα ελέγχου και τα power options(Επιλογές παροχής ενέργειας) το high performance(Υψηλές επιδόσεις.)

Δημοσ.

Πηρα τον samsung 850evo 500gb.

IRST drivers παιζει να περασα οταν εστησα το συστημα. Δεν ειμαι σιγουρος ομως. Μπορω να τσεκαρω αν ειναι ηδη περασμενοι?  Επισης για ποιο λογο χρειαζομαι software για τον SSD? Στον προηγουμενο (mushkin 240gb) δεν ειχα βαλει καποιο software.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...