planetman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Γεια σας παιδιά, Έχω χρόνια τα γνωστά logitech Z-5500 και πλέον σε καινούριο σπίτι πήρα και 49άρα τηλεόραση για φάση home cinema. Θέλω να μπορώ όμως να έχω και ιντερνετικό ραδιόφωνο όπως το λένε. Ψάχνω για τέτοιες συσκευές. Πώς δουλεύουν ακριβώς; Δουλεύουν ανεξάρτητα από την τηλεόραση σωστά; Ή προτείνετε κάτι άλλο; Μήπως να πάρω ένα σετ 2.1 για την τηλεόραση και να κρατήσω το logitech για το pc ή το ανάποδο;
Ntinaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Χμ, ειχα κι εγω καποτε τα Ζ5500, και τελικα τα πουλησα και "ησυχασα" στη θεση τους εβαλα εναν ενισχυτη yamaha και ενα vfm συστημα 5.1 ηχειων φανταζομαι δε θες να μπεις σε τετοια εξοδα,οποτε η αλλη λυση ειναι να παιζεις απο τη τηλεοραση το ιντερνετικο ραδιοφωνο (αν εχει σμαρτ)
planetman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Ωραία, πάμε λοιπόν στο 2ο σκέλος της ερώτησης: Πώς δουλεύει το internet radio των συσκευών radio που το υποστηρίζουν; χωρίς τηλεόραση; με απλή σύνδεση στο ίντερνετ; Επίσης, ποιά τέτοια οικονομική συσκευή θα μπορούσα να πάρω ώστε να συνδέσω πάνω είτε τα Z-5500 είτε ένα άλλο 2.1 σετ; Θέλω να έχω internet radio με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς χρήση τηλεόρασης.
fitriolis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Οι συσκευές που ψάχνεις λέγονται media streamers/network players. Μπορούν να παίξουν αρχεία από usb, από dlna server και έχουν και internet ράδιο. Υποστηρίζουν κάποιες γνωστές πλατφόρμες για διαδικτυακούς σταθμούς όπως το tunein και το vtuner. Τις εφαρμογές αυτών μπορείς να τις κατεβάσεις και στην τηλεόρασή σου. Εσύ απλά τις συνδέεις με ethernet ή wifi στο ιντερνέτ σου και σου εμφανίζουν μια λίστα με web radios, επιλέγεις όποιο θέλεις και παίζει. Τώρα για τα ηχεία, κάποιες έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή που βγάζει έξοδο για ηχεία αλλιώς το line out τους το συνδέεις στο line in ενισχυτή. Πάρε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα
planetman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Απότε αν πάρω τέτα συσκευή network player, μόνο με σύνδεση στο ίντερνετ έχω ιντερνετικούς σταθμούς, δε χρειάζομαι κάποια άλλη συσκευή σωστά; Οπότε είτε παίρνω έναν ενισχυτή που τα έχει όλα αυτά μέσα και παθητικά ηχεία είτε παίρνω μια πιο φτηνή τέτοια συσκευή internet radio που στην έξοδό της βάζω ηχεία multimedia όπως τα Z-5500; Τα κατάλαβα καλά; Με ενδιαφέρει να ΜΗΝ πρέπει να παρεμβάλλεται η τηλεόραση για όλο αυτό.
fitriolis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Η τηλεόρασή σου τι σχέση έχει, δεν καταλαβαίνω. Θες τα ίδια ηχεία να μπορούν να παίξουν και από την τηλεόραση και από το network player;
Kazama88 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Παρε ενα tablet να παιζεις απο εκει. Σιγα μην θες streamer για να παίξεις στα z5500.
planetman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Θέλω ναι να έχω ένα ηχοσύστημα κι για ίντερνετ ράδιο και για ταινίες μέσω τηλεόρασης και συγκεκριμένα τα Z-5500 επειδή τα έχω για να μην μπαίνω σε έξτρα έξοδα. Δε θέλω τάμπλετ, δε μου αρέσει η διαδικασία.
fitriolis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Πάρε τότε av receiver που έχει και network radio. Δεν εχω να προτείνω μοντέλα γιατί δεν το έχω ψάξει αλλά δες τι παίζει με τις αντιστάσεις των ηχείων μην κάψεις τίποτα.
Kazama88 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Συνδέεις την TV στην μια εισοδο των logitech και το tablet στην αλλη. Απλα επιλέγεις την κατάλληλη είσοδο κάθε φορα. Μπορεις να παρεις και εναν bluetooth adapter και να παιζεις και απο το κινητο σου απλα ανεξοδα και βολικα. Πιστεψε με επειδη εχω ενισχυτή με internet radio η λυση του tablet ειναι 10 φορες πιο βολικη. Τους av receiver τους ξεχνας. Γενικα θες να κανεις κατι πολυ απλο και δυσκολεύεσαι χωρίς λόγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα