Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω το εξής θέμα. Στο πατρικό μου δεν έχω Internet. Παρ'όλα αυτά έχω το ελεύθερο να συνδέομαι στο WiFi του γείτονα, στο διπλανό σπίτι. Τα σπίτια είναι και τα 2 μονοκατοικίες και μοιράζονται την ίδια αυλή. Η απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου 15 μέτρα.

Το σήμα που φτάνει σε εμένα είναι μεταξύ καμίας και μιας γραμμής στο laptop. Τι θα μπορούσα να κάνω για να πιάνω έστω και 1 σταθερή όμως γραμμή? Η ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε θα κατεβάζω, ούτε θα παίζω games.

Σκεφτόμουν λοιπόν είτε να πάρω ένα WiFi repeater, να το κοτσάρω σε ένα Powerbank και να το αφήσω κάπου στο ενδιάμεσο της αυλής, είτε να πάρω ένα USB WiFi stick και να το βάλω στο laptop. Τι πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο? Η ευκολία σαφώς και θα είναι μεγαλύτερη στο USB stick.

Επίσης, τι προτείνετε για αγορά? Για WiFi repeater σκέφτομαι το Xiaomi WiFi 300M repeater 2. Για USB stick κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποια TP-Link αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο. 

Να σημειωθεί ότι ψάχνω για άμεση αγορά από Ελλάδα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Client router με εξωτερική κεραία (με καλώδιο) που θα το βάλεις στον εξωτερικό τοιχο σου να κοιτα το γειτονα. 

Εναλλακτικά wifi repeater που θα το βάλεις σε ένα ωραίο στεγανό κουτάκι στερεωμένο στον εξωτερικό τοιχο του σπιτιου σου (δες και απο που θα παρεις ρεύμα).

Ολα αυτα αν εχεις καλο σημα στον εξωτερικο σου τοιχο. Πάρε το laptop, βγες εξω κάτσε διπλα στον τοιχο σου και ασχολήσου με το net για κανενα μισαωρο. Αν εισαι ικανοποιημένος με τις ταχύτητες κάνε αυτό που σου ειπα παραπάνω 

Εγω βεβαια για 15 μέτρα θα έριχνα καλώδιο αλλά εξαρτάται και απο το γείτονα πόσο μπελάδες του προκαλεις

Δημοσ.

Δοκιμασμενα B)
https://www.priveshop.gr/product/14000864/DIKTYAKA/ASYRMATA/TP-LINK-TL-ANT2409CL
https://www.priveshop.gr/product/14000398/DIKTYAKA/KARTES-DIKTYOY/TP-LINK-WIRELESS-USB-150MBPS-KERAIA-TL-WN722N-V2
(εννοειται πως) δεν χρειαζεσαι, απαραιτητως το 2ο
-εκτος και ψαχνεις [&] να σπασεις δικτυα/γειτονετ :devil:

Δημοσ.

Είχα πάρει το xiaomi που λες με 4€ από το gearbest. 

Έχω το ίδιο θέμα αλλά έχω την αδερφή μου που μένει απέναντι (σε πόλη μέσα). Το έχω κοτσάρει στο μπαλκόνι σε έναν φορτιστή. 

Έχει νομίζω 5 γραμμές και πιάνει τις 2. Γενικά καλό είναι αλλά είναι φορές που χάνει το σήμα του, δεν ξέρω αν είναι από την ποιότητα του δικτύου ή φταίει το stick. 

Γενικά αν θες απλά δίκτυο είναι τέλειο, αν θες κάτι σταθερό δεν νομίζω ότι θα σε βοηθούσε και πολύ. Δεν έχω δοκιμάσει αν με 4-5 γραμμές δικτύου αν θα είναι σταθερό. 

Δημοσ.

Εγω βεβαια για 15 μέτρα θα έριχνα καλώδιο αλλά εξαρτάται και απο το γείτονα πόσο μπελάδες του προκαλεις

Μωρέ δικός μου άνθρωπος είναι (θείος) και μάλιστα μου το είχε προτείνει ο ίδιος παλιότερα αλλά δεν θέλω να τον βάλω σε κόπο.

Δοκιμασμενα B)

https://www.priveshop.gr/product/14000864/DIKTYAKA/ASYRMATA/TP-LINK-TL-ANT2409CL

https://www.priveshop.gr/product/14000398/DIKTYAKA/KARTES-DIKTYOY/TP-LINK-WIRELESS-USB-150MBPS-KERAIA-TL-WN722N-V2

(εννοειται πως) δεν χρειαζεσαι, απαραιτητως το 2ο

-εκτος και ψαχνεις [&] να σπασεις δικτυα/γειτονετ :devil:

Άρα θα πρότεινες USB WiFi stick. Δεν με ενδιαφέρει να σπάσω το δίκτυο, τον έχω τον κωδικό. Το 2ο δεν έχει κάτι περισσότερο από το 1ο πέρα από αυτό?

Είχα πάρει το xiaomi που λες με 4€ από το gearbest. 

Έχω το ίδιο θέμα αλλά έχω την αδερφή μου που μένει απέναντι (σε πόλη μέσα). Το έχω κοτσάρει στο μπαλκόνι σε έναν φορτιστή. 

Έχει νομίζω 5 γραμμές και πιάνει τις 2. Γενικά καλό είναι αλλά είναι φορές που χάνει το σήμα του, δεν ξέρω αν είναι από την ποιότητα του δικτύου ή φταίει το stick. 

Γενικά αν θες απλά δίκτυο είναι τέλειο, αν θες κάτι σταθερό δεν νομίζω ότι θα σε βοηθούσε και πολύ. Δεν έχω δοκιμάσει αν με 4-5 γραμμές δικτύου αν θα είναι σταθερό. 

Δυστυχώς το χρειάζομαι άμεσα οπότε δεν το γλιτώνω το 10ευρο από εδώ. Ίσως σε εσένα χάνεται το σήμα λόγω interference από γειτονικά δίκτυα. Μάλλον αυτό θα πάρω, θα το δοκιμάσω και ότι γίνει.

Δημοσ.

Σίγουρα τα στικάκια είναι πιο ευκολία αλλά μπορει να εχεις τακτικους μπελάδες με αποσυνδεσεις. Αν θες κάτι πιο σταθερό και δεν εχεις προβλημα με το θειο, ρίξε καλώδιο απο το σπιτι του μεχρι το σπιτι σου και μεσα στο σπιτι σου συνδεσε ενα παλιό router σαν access point.

Ετσι θα εχεις σταθερή συνδεση, στο μέγιστο της γραμμής του θείου σου (θα πιάνεις οσο πιάνει και αυτός), συν οτι θα μπορεις να εχεις ενσυρματη και ασυρματη συνδεση μεσα στο σπιτι σου. Το καλώδιο μπορεις να το περάσεις μετα απο πλαστικό που περνανε καλώδια ή μεσα απο λάστιχο ποτίσματος (το μαυρο) και δε θα παθει τιποτα για χρόνια. 

Για το πως μπορεις να κανεις το παλιό router accepoint εχεουν γινει πολλες αντιστοιχες συζητησεις. Τα βασικα ειναι οτι αλλαζεις το gateway (αν ειναι ιδιο με του ρουτερ θειου σου) και απανεργοποιεις το dhcp (στο access point)

Δημοσ.

Άρα θα πρότεινες USB WiFi stick. Δεν με ενδιαφέρει να σπάσω το δίκτυο, τον έχω τον κωδικό. Το 2ο δεν έχει κάτι περισσότερο από το 1ο πέρα από αυτό?

Σου λεω τι μπορει να κανει :-) Και μονο με αλλαγη της κεραιας σε pci wireless: μας εβρισκε διπλασια δικτυα

ενω/και μας λαμβανε με διπλασια ενταση τα χαμηλα, δηλαδη σε "γειτονετ" με προβληματα ληψης, που ακομη

και στο surfαρισμα δημιουργουσαν θεματα, κατοπιν με τη κεραια-στυλιαρι(!) = ολα ικανοποιητικα καλα μετα :devil:  

Το 2ο -> usb στικακι ειναι πρακτικο -εκτος απο σπασιματα!- οταν δεν εχεις καν τροπο η κεραια να αλλαξεις..

To καταστημα δεν εχει σημασια, προσεξε ομως να παρεις τη v2 του: που δεν εχει προβληματα με drivers! :shifty:

https://www.skroutz.gr/s/12080541/TP-LINK-TL-WN722N-v2.html

Δημοσ.

Update: Αγόρασα το Xiaomi Repeater 2 και το έβαλα στην μέση της απόστασης σε ένα Powerbank. Δεν περίμενα να έχω τόσο καλή απόδοση, σφαίρα πάει το Ιντερνέτι!

Mission accomplished!

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...