Προς το περιεχόμενο

BootMgr σε ssd δίσκο. Λύση εν μέρει...

vaggrek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας έχω ένα θέμα ε τον σκληρό sad δίσκο. Έχω ένα παλιό σύστημα και είχα επάνω 2 σκληρούς δίσκους από 250 gb ο καθένας. Ο ένας για να έχω τα windows και ο δεύτερος για ταινίες και μουσική. Όταν έβαλα τον ssd πέρασα εκεί τα Windows και στον προηγούμενο έσβησα όλα τα αρχεία είναι καθαρός. Οπότε σύνδεσα και τους 3 δίσκους στον υπολογιστή μου. Όλα καλά δούλευαν μέχρι που σήμερα δεν μου άνοιγε ο υπολογιστής και μου έβγαζε μήνυμα bootmgr is missing press ctrl+alt+del to restart τα παταγα και γινόταν το ίδιο πάλι. Μπήκα στο bios να ελέγξω αν στο boot priority καταλαθος είχα κάνει κάτι. Ήταν στις κανονικές ρυθμίσεις,δοκίμασα να το βάλω να κάνει boot από usb στικακι που έχω τα windows περασμένα. Πάτησα αποκατάσταση αλλα τίποτα δεν έγινε. Πάλι τα ίδια ξανά και ξανά. Έψαξα στο ίντερνετ για λύσεις κάπου διάβασα ότι αν έχεις πολλούς δίσκους συνδεδεμενους το σύστημα μπερδεύεται (δεν γνωρίζω αν ισχύει μέχρι που το έκανα) δοκίμασα λοιπόνκαι αποσυνδεσα τον δίσκο που είχε τα windows και πάλι τα ίδια. Έπειτα αποσυνδεσα τον δίσκο με την μουσική και τις ταινίες. Προς το παρόν το σύστημα είναι κομπλέ αλλα δεν μπορώ να καταλάβω αν ο δίσκος αυτός κάηκε ή δημιουργεί τίποτα άλλο πρόβλημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος χάλασε επιδή έχω συνδέσει αρκετές φορές χαλασμένο δίσκο για να δω αν είναι καλός σε pc,πότε δεν άνοιγε πότε έκανε να φωρτισει άπειρες ώρες τα windows και γενικά διάφορα τρελά (ποτέ ομος δεν μ έκανε αυτό που λες) αφού τον έβγαλες και δουλεύει 100% είναι εκεί το πρόβλημα τώρα για το τι έχει ας μας πει κάποιος πως μπορούμε να το δούμε για να ξέρω και εγώ..

Μπορείς να δοκιμάσεις για αρχή να τον συνδέσεις και να μπεις bios να δεις αν τον βλέπει το σύστημα

Καλημέρα... Μέχρι να καταλάβω τι παίζει με τους δίσκους στο bios εμφανίζονται ο ssd και άλλος ένας. Αρχικά σκεφτόμουν την συνδεσμολογία ότι ίσως έφυγε το καλώδιο και μετά έκανα ότι έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα

σε συνέχεια του αποπάνω πόστ, αν δεν ανοιγει εχεις κάνει λάθος και οταν πέρασεις windows είχες και τους άλλους δίσκους πάνω με αποτέλεσμα να μην γράψει εκεί (στον δισκο με το λειτουργικό)το bootmgr και τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται.

• Like 1

Εκεί ήθελα να καταλήξω, και ίσως έχει μπερδέψει τις ρυθμίσεις στο bios μεταξύ τον δίσκων και δεν βάζει πρώτο αυτόν που έχει τον bootloader (κι ας βάζει πρώτο τον SSD με τα windows)

Αφου λέει το παλικάρι οτι δούλεψε το συστημα του για κάποιο διάστημα και με τους 3 σκληρούς πάνω.τι εγινε στην αρχή το έγραψε και μετά το μετάνιοσε και το αντεγραψε μόνος του σε άλλο δίσκο αυτο το αρχείο?

Εντελός μπακαλίστικα τα λέω γιατί δέν εχω ιδεα τι ειναι αυτο το αρχείο και γιατί δεν υπάρχει κτλ

Αν όταν έκανε εγκατάσταση τα windows στον ssd είχε πάνω και τον παλιό δίσκο με τα windows, τότε ο ssd μόνος του δε θα μπορεί να ξεκινήσει παρά μόνο αν είναι συνδεδεμένος ο δεύτερος δίσκος που είχε παλιά τα windows. Οπότε αν για κάποιο λόγο άλλαξε κάτι στο bios (μου εχει τύχει να γίνει και μόνο του στα καλά καθουμενα...) και βλέπει τον δισκο με τη μουσική ταινιες κλπ σαν πρώτο και όχι τον παλιό που είχε windows, δε θα ξεκινάει. Μόλις ξεσυνδεει το δισκο με τη μουσική κλπ η επιλογή μπορεί να πηγαίνει στον παλιό δίσκο με τα windows οπότε όλα οκ. Για αυτό λέω αν αποσυνδέσει όλους τους δίσκους εκτός από τον SSD και δεν ξεκινάει τότε θέλει επιδιόρθωση από το στικάκι. Μονο με τον SSD συνδεδεμένο.

Είναι μπέρδεμα γενικώς αλλά όταν η εγκατάσταση των windows βρει bootloader σε κάποιο δίσκο, χρησιμοποιεί εκείνον και δε γράφει νέο bootloader στο δίσκο που κανείς την εγκατάσταση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε mastoras ναι αυτό εννοώ.Φίλε Nikos θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω. Και μετά με τους δίσκους τι κάνω;

Επεξ/σία από vaggrek

Φίλε mastoras ναι αυτό εννοώ.Φίλε Nikos θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω. Και μετά με τους δίσκους τι κάνω;

Αν μόνο με τον SSD σου πετάει πάλι το μήνυμα αυτό, βάλε το στικάκι να κάνεις επιδιόρθωση των windows. Και από το BIOS θα διαλέξεις τον SSD για πρώτο δίσκο. Λογικά μετά αν συνδέσεις τους άλλους δίσκους δε θα εχεις προβλημα. 

Αποσυνδεσα τους δίσκους και ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά με τον ssd. Αρα κάνω επιδιόρθωση αν κατάλαβα καλά και συνδέω κανονικά τους δίσκους;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...