soik85 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 20 ευρώ λιγότερα από την καλύτερη τιμή που μπορώ να πάρω τον 850 evo στην Ελλάδα, εξίσου γρήγορος με αυτόν και τόνωση του ανταγωνισμού, που μόνο καλό μπορεί να είναι για τους καταναλωτές. Θα προτιμούσα και εγώ να είχε 5 χρόνια εγγύηση, αλλά η εμπειρία μέχρι σήμερα με τους (μηχανικούς) δίσκους έδειξε πως ό,τι τη βγάζει καθαρή τα πρώτα 3 χρόνια, δύσκολο να παρουσιάσει πρόβλημα τα αμέσως επόμενα 2. Καμιά εταιρία δεν παίζει το όνομά της για να γλυτώσει κάποια χρήματα από επιστροφές στη διάρκεια της εγγύησης. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω... Οπότε στα μάτια μου ήταν μια καλή ευκαιρία αγοράς, που την περίμενα αρκετό καιρό για να αναβαθμίσω το Desktop. Ένα μηχάνημα, αν δεν χρησιμοποιείται για παιχνίδια, δεν χαρακτηρίζεται αυτόματα "γενικής χρήσης", κάτι που στα δικά μου αυτιά ηχεί σαν μόνο για περιήγηση στο ίντερνετ, να βλέπεις καμία ταινιούλα, να ακούς μουσική και να γράφεις κανένα απλό κείμενο. Το ταπεινό μου Lenovάκι, αγορασμένο για 350 ευρώ αρχές του '13, μια χαρά με εξυπηρέτησε καθώς το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου στην Πληροφορική. Δεν κόλωσε πουθενά. Και τον τελευταίο 1,5 χρόνο που του πέρασα τον 240άρι OCZ Trion150 δεν αντιμετώπισα κάνενα πρόβλημα χώρου. 85 GB κατάτμηση windows (50% κάλυψη), 35 GB κατάτμηση Linux (65% κάλυψη) και περίπου 105 GB χώρος για δεδομένα. Αυτά με όλα τα απαιτούμενα προγράμματα. Και παράλληλα κοτσαρισμένος και ο μαμίσιος μηχανικός 500άρης, για οτιδήποτε άλλο (ταινίες, μουσική, έγγραφα, φωτό) που δεν απαιτεί την ταχύτητα του ssd. Επομένως θεωρώ ότι ένας 240άρης ssd, αν βρεθεί σε καλή τιμή, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ταιράστιου ποσοστού των απλών χρηστών. Το θεμα ειναι αν ηταν προσφορα ή οχι. Και δεν ειναι προσφορα γιατι αλλο τα 3 και αλλο τα 5 χρονια. Αλλο ο evo και αλλο ο bx. Και 20 ευρω διαφορας για +10g , samsung και +2 ετη εγγυησης για καποιους αξιζουν. Δεν ειναι μηχανικος αλλα ssd. Τα 500g evo 850 στα 130€ που αγορασα απο amazon.fr black friday ηταν προσφορα. Αυτο ειναι απλα μια καλη τιμη...
Vasilis 07 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Καλά σταματήστε κάποιοι την καραμέλα, πάρε Samsung με 10-20E παραπάνω για καλύτερη εγγύηση. Τους έχω στείλει έναν 850 Pro και μου απάντησαν σήμερα ότι είναι εκτός Ευρώπης ,δεν δικαιούμαι service και θα μου τον γυρίσουν πίσω. Τώρα πως έβγαλαν off δίσκο που έχει αγοραστεί εδώ...
soik85 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Καλά σταματήστε κάποιοι την καραμέλα, πάρε Samsung με 10-20E παραπάνω για καλύτερη εγγύηση. Τους έχω στείλει έναν 850 Pro και μου απάντησαν σήμερα ότι είναι εκτός Ευρώπης ,δεν δικαιούμαι service και θα μου τον γυρίσουν πίσω. Τώρα πως έβγαλαν off δίσκο που έχει αγοραστεί εδώ...Δεν καταλαβαινω που κολλαει αυτο αλλα κατι θα ξερετε παραπανω. Επισης ακομα δεν ξερω πως φγαινει η τιμη του τιτλου με μεταφορικα να μας πει καποιος καθως οσοι εχουν δειξει τελικη τιμη ειναι 76.11€
karatzes Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Τα 76 ευρώ (τελική τιμή για αποστολή στην Ελλάδα) είναι μια πολύ καλή τιμή για τις επιδόσεις και την ποιότητα του ΒΧ. Τα +20 ευρώ (+26%) που πουλάει η Samsung τα 2 επιπλέον έτη εγγύησης ΔΕΝ είναι καλή τιμή. Αλλιώς, ακόμα πιο συμφέρουσα αγορά θα φάνταζε ο 850 Pro που με άλλα +30 ευρώ δίνει επιπλέον +5 χρόνια εγγύηση.Τα κριτήρια επιλογής μου είναι (δεν είμαι μηχανικός, ούτε βαθύς γνώστης του αντικειμένου, απλά παραθέτω τα πιστεύω-πεποιθήσεις μου ως απλός χρήστης):- Ένα χαμηλής ποιότητας-αξιοπιστίας προϊόν θα φανεί από τα πρώτα χρόνια της χρήσης του και δεν θα περιμένει τον 4ο και 5ο χρόνο. Αυτό πιστεύω (δεν είμαι σίγουρος) ισχύει ιδιαίτερα για τους ssd που δεν έχουν μηχανικά μέρη.- Οι ssd είναι ένας ταχύτατα εξελισσόμενος τομέας τα τελευταία χρόνια, με καταλυτική επίδραση στην ταχύτητα-απόδοση του συστήματος. Οπότε δεν μπορώ να με φανταστώ μετά από 5 χρόνια (πόσο μάλλον μετά από 10 χρόνια) να χρησιμοποιώ τον ίδιο δίσκο. Όπως δεν μπορώ να με φανταστώ μετά από 3 ή 5 χρόνια να χρησιμοποιώ π.χ. το ίδιο κινητό.Για το λόγο αυτό σε θέματα hardware διαλέγω πάντα ένα προϊόν που να με ικανοποιεί τώρα από άποψη ποιότητας-απόδοσης με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, και ο ΒΧ την τρέχουσα στιγμή καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μου (όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών). 2
eaglos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα. Γενικής χρήσης = λίγο απ' όλα και όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware. 350 έδωσες για να βγάλεις τη σχολή σου, 350 έδωσε και η μάνα μου για να σερφάρει, 350 θα δώσω και εγώ για να μπαίνω με secure crt σε cisco. Το "πρόβλημα" με τα 240GB είναι ότι για τους παραπάνω χρηστες παίζει είναι overkill καθώς με έναν 120άρη στα 50 Ευρώ κάνεις άνετα δουλειά και σου μένουν 40-60GB ελεύθερα. Από την άλλη, οι πιο "advanced" χρήστες (αυτοί που θα βάλουν 1-2 παιχνίδια) θα είναι στην καλύτερη οριακά με τη χωρητικότητα. Γι' αυτό και θεωρώ γενικότερα άκυρη την κατηγορία 240GB, ειδικά όσο μιλάμε για τιμές συν πλην 80 Ευρώ.
karatzes Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ξεκάθαρα οι ανάγκες κάθε χρήστη είναι διαφορετικές, γι' αυτό και κάθε προϊόν βγαίνει σε διάφορες χωρητικότητες. Για να διαλέγει ο καθένας την κατηγορία που καλύπτει τις ανάγκες του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αμέσως προηγούμενη κατηγορία καθίσταται αυτόματα άκυρη. 1
Vasilis 07 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δεν καταλαβαινω που κολλαει αυτο αλλα κατι θα ξερετε παραπανω. Επισης ακομα δεν ξερω πως φγαινει η τιμη του τιτλου με μεταφορικα να μας πει καποιος καθως οσοι εχουν δειξει τελικη τιμη ειναι 76.11€ Που κολλάει το θέμα εγγύηση Samsung σε θέμα με SSD που ο τίτλος είναι για Crucial και βλέπω η κουβέντα καταλήγει σε αγορά Samsung ? Φυσικά και ξέρω γιατί όταν σκας 170Ε για και καλά καλύτερο SSD (με καλύτερη υποστήριξη) και αν γίνει η στραβή (πρόβλημα) προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα (χρήστη) να μην το πούμε ? Δεν ξέρω τι εντύπωση έχετε κάποιοι εδώ μέσα αλλά η δική μου πείρα από το Support Samsung είναι η χειρότερη σε όλους τους τομείς.
melodystyle2003 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλές επιδόσεις (στην εικόνα είναι με win 10 x64, over-Provisioning 10% enabled): Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2017 από melodystyle2003
mpokwsths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Τι ηλίθιο πρόγραμμα το CrystalDiskMark. Κάθε τρεις και λίγο αλλάζει μέθοδο μετρήσεων.
White Wolf Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Καλά σταματήστε κάποιοι την καραμέλα, πάρε Samsung με 10-20E παραπάνω για καλύτερη εγγύηση. Τους έχω στείλει έναν 850 Pro και μου απάντησαν σήμερα ότι είναι εκτός Ευρώπης ,δεν δικαιούμαι service και θα μου τον γυρίσουν πίσω. Τώρα πως έβγαλαν off δίσκο που έχει αγοραστεί εδώ... Προφανως ο δισκος που αγορασες ηταν παραεισαγωγη απο χωρα εκτος Ευρωπαικης Ενωσης γιαυτο σου απαντησαν οτι δεν σε καλυπτουν....στο καταστημα που τον αγορασες επρεπε να ριξεις το φταιξιμο εκτος και αν σε ειχαν ενημερωσει πριν την αγορα. 20 ευρώ λιγότερα από την καλύτερη τιμή που μπορώ να πάρω τον 850 evo στην Ελλάδα, εξίσου γρήγορος με αυτόν και τόνωση του ανταγωνισμού, που μόνο καλό μπορεί να είναι για τους καταναλωτές. Θα προτιμούσα και εγώ να είχε 5 χρόνια εγγύηση, αλλά η εμπειρία μέχρι σήμερα με τους (μηχανικούς) δίσκους έδειξε πως ό,τι τη βγάζει καθαρή τα πρώτα 3 χρόνια, δύσκολο να παρουσιάσει πρόβλημα τα αμέσως επόμενα 2. Καμιά εταιρία δεν παίζει το όνομά της για να γλυτώσει κάποια χρήματα από επιστροφές στη διάρκεια της εγγύησης. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω... Οπότε στα μάτια μου ήταν μια καλή ευκαιρία αγοράς, που την περίμενα αρκετό καιρό για να αναβαθμίσω το Desktop. Ένα μηχάνημα, αν δεν χρησιμοποιείται για παιχνίδια, δεν χαρακτηρίζεται αυτόματα "γενικής χρήσης", κάτι που στα δικά μου αυτιά ηχεί σαν μόνο για περιήγηση στο ίντερνετ, να βλέπεις καμία ταινιούλα, να ακούς μουσική και να γράφεις κανένα απλό κείμενο. Το ταπεινό μου Lenovάκι, αγορασμένο για 350 ευρώ αρχές του '13, μια χαρά με εξυπηρέτησε καθώς το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου στην Πληροφορική. Δεν κόλωσε πουθενά. Και τον τελευταίο 1,5 χρόνο που του πέρασα τον 240άρι OCZ Trion150 δεν αντιμετώπισα κάνενα πρόβλημα χώρου. 85 GB κατάτμηση windows (50% κάλυψη), 35 GB κατάτμηση Linux (65% κάλυψη) και περίπου 105 GB χώρος για δεδομένα. Αυτά με όλα τα απαιτούμενα προγράμματα. Και παράλληλα κοτσαρισμένος και ο μαμίσιος μηχανικός 500άρης, για οτιδήποτε άλλο (ταινίες, μουσική, έγγραφα, φωτό) που δεν απαιτεί την ταχύτητα του ssd. Επομένως θεωρώ ότι ένας 240άρης ssd, αν βρεθεί σε καλή τιμή, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ταιράστιου ποσοστού των απλών χρηστών. Πως τονωνεις τον ανταγωνισμο ακριβως αγοραζοντας κατι που και χειροτερες επιδοσεις εχει αλλα και χειροτερη εγγυηση;Αμα σου χαλασει στα 3 χρονια και μια μερα μετα την αγορα τι θα λες τοτε;Αποκλειεται να χαλασε γιατι συμφωνα με τη προσωπικη μου εμπειρια ενας δισκος χαλαει στα πρωτα 3 χρονια;
karatzes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Πως τονωνεις τον ανταγωνισμο ακριβως αγοραζοντας κατι που και χειροτερες επιδοσεις εχει αλλα και χειροτερη εγγυηση;Αμα σου χαλασει στα 3 χρονια και μια μερα μετα την αγορα τι θα λες τοτε;Αποκλειεται να χαλασε γιατι συμφωνα με τη προσωπικη μου εμπειρια ενας δισκος χαλαει στα πρωτα 3 χρονια; Τονώνεις τον ανταγωνισμό αγοράζοντας και στηρίζοντας ένα προϊόν που έχει πρακτικά ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ επιδόσεις με τον evo. Εκτός και αν μοναδική ασχολία κάποιου είναι απλά να κάθεται και να βλέπει τα αποτελέσματα που φέρνει ο δίσκος του στα συνθετικά μετροπρογράμματα ή αν το μυαλό του είναι ειδικά διαμορφωμένο να αντιλαμβάνεται διαφορές νανοδεπτερολέπτων. Αν μου χαλάσει ο δίσκος στα 3 χρόνια και μια μέρα θα κάνω ακριβώς ό,τι θα κάνει και ένας κάτοχος evo αν του χαλάσει στα 5 χρόνια και μία μέρα. Δηλ. θα κοιτάξω την επόμενη επιλογή μου. Και το ξαναγράφω, κρίνω ως ασύμφορο τίμημα που πουλάει η samsung τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης.
soik85 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Μου κανει εντυπωση που πηγε η κουβεντα και κανεις δεν εχει αγορασει αυτη την προσφορα που στον τιτλο εχει τιμη χωρις μεταφορικα και σε κανεναν δεν κανει εντυπωση.
White Wolf Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Εδω φιλε μου αγοραζουν προιοντα με λιγοτερη εγγυηση και χειροτερη αποδοση για να τονωσουν τον ανταγωνισμο....
MoviemakerGr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Τους Samsung 840 τους ξεχάσατε γρήγορα ετσι ? Προφανώς τους ξεφορτωθήκατε γι'αυτο.. Πολύ καλή η παρατήρηση του φίλου πιο πάνω για τα μεταφορικά που καθορίζει τον όρο "προσφορά" Προσωπικά η Crucial αποτελεί μια απο τις επιλογές μου γιατί εκτός των άλλων έχει άριστο after sales support. 2
karatzes Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Τους Samsung 840 τους ξεχάσατε γρήγορα ετσι ? Προφανώς τους ξεφορτωθήκατε γι'αυτο.. Πολύ καλή η παρατήρηση του φίλου πιο πάνω για τα μεταφορικά που καθορίζει τον όρο "προσφορά" Προσωπικά η Crucial αποτελεί μια απο τις επιλογές μου γιατί εκτός των άλλων έχει άριστο after sales support. Άστους φίλε μου... Μην τους χαλάς την "εγγυημένη" ψευδαίσθηση που ζούνε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα