Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικη αυξηση καταναλωσης βενζινης

antonis_1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στο φορουμ το προβλημα μου ειναι το εξης εχω ενα OPEL VECTRA c 2008 facelift το οποιο τους τελευτεους 2 μηνες η καταναλωση του η οποια χρονια τωρα κυμενοταν απο 7,7 - 8,0 λ/100χιλ εχει φτασει στα 11,0 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα(υποψιν οτι εχω υπολογιστη ταξιδιου οπου με ενημερωνει για τα παντα)...και φυσικα η διαφορα ειναι αισθητη και στο πως πεφτει ο δεικτης της βενζινης πλεον.

Οποιος εχει καμια γνωση η πιθανη αιτια ειμαι ανοιχτος να την ακουσω,ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάς για διαρροές και τον αισθητήρα λ. Βέβαια να χάνει 3 λίτρα στα 100χλμ θα πρεπε να ήταν μεγάλη διαρροή αλλά καλού κακού κάνε έναν έλεγχο.

Διαροες δεν εχει σιγουρα διοτι το αμαξι οταν ειναι σπιτι ειναι σε πυλωτη οποτε θα το εβλεπα καθε πρωι οσο για τον αισθητηρα εχω την εντυπωση οτι αν εχει προβλημα θα με αναβε το αντοιστοιχο λαμπακι στο καντραν...ενοειται θα το παω και σε μηχανικο σε καποια φαση απλα ρωταω για να ακουσω και γνωμες.

το αμαξι πηγε για γενικο σερβις απο λαδια, ΟΛΑ τα φιλτρα, αντιψυκτικο αδειασμα και γεμισμα καινουργιο, αλαγη αντλιας, αλαγη αμορτισερ αλαγη τακακια δισκοπλακες γενικα με τα σερβις ειναι ΟΛΑ στην ωρα τους και ειμια παντα παρον για να βλεπω οτι οντως αλαζονται ολα με τα πραματα που παω εγω.

Οσο για τον αισθητηρα φιλε Αλεξανδρε πιστευω θα με αναβε η αντιστοιχη ενδειξη στο καντραν.

το αμαξι πηγε για γενικο σερβις απο λαδια, ΟΛΑ τα φιλτρα, αντιψυκτικο αδειασμα και γεμισμα καινουργιο, αλαγη αντλιας, αλαγη αμορτισερ αλαγη τακακια δισκοπλακες γενικα με τα σερβις ειναι ΟΛΑ στην ωρα τους και ειμια παντα παρον για να βλεπω οτι οντως αλαζονται ολα με τα πραματα που παω εγω.

Οσο για τον αισθητηρα φιλε Αλεξανδρε πιστευω θα με αναβε η αντιστοιχη ενδειξη στο καντραν.

Στα opel γενικώς το μόνο σύμπτωμα του ελαττωματικού λ είναι αυξημένη κατανάλωση, ούτε ένδειξη ανάβει, ούτε ρετάρει/μπουκώνει, ούτε τίποτα.

• Like 1

1. Τσέκαρε ότι ο πολλαπλασιαστής δεν έχει πρόβλημα.

Είχα πρόβλημα με τον πολλαπλασιαστή σε Opel και χτύπησα μια κατανάλωση 14lt/100 εντός πόλης… Τον άλλαξα και όλα ΟΚ.

2. Τσέκαρε τα μπουζί

3. Τσέκαρε τον αισθητήρα λ.

καλησπερα στο φορουμ το προβλημα μου ειναι το εξης εχω ενα OPEL VECTRA c 2008 facelift το οποιο τους τελευτεους 2 μηνες η καταναλωση του η οποια χρονια τωρα κυμενοταν απο 7,7 - 8,0 λ/100χιλ εχει φτασει στα 11,0 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα(υποψιν οτι εχω υπολογιστη ταξιδιου οπου με ενημερωνει για τα παντα)...και φυσικα η διαφορα ειναι αισθητη και στο πως πεφτει ο δεικτης της βενζινης πλεον.

Οποιος εχει καμια γνωση η πιθανη αιτια ειμαι ανοιχτος να την ακουσω,ευχαριστω

Αυτη η διαφορα ειναι σε ανοιχτο δρομο, η μεσα πολη.

Πήγαινε στον μάστορα και πες του να τσεκάρει το φίλτρο αέρα και το φίλτροκουτι πολλές φορές οφείλεται σε λάθος τοποθέτηση στην εισαγωγή.

Έχω το ίδιο αλλά μοντέλο του 2005.

Όντως βενζίνη εκεί γύρω στα 7-8 λίτρα στα 100 έπαιζα και εγώ.

Εδώ και 5 σχεδόν χρόνια όμως το έχω κάνει υγραέριο , τελευταία και εγώ έχω δει αύξηση κατανάλωσης στο υγραέριο βέβαια γιατί βενζίνη απλά συμπληρώνω λίγο κάθε τόσο και έλεγα να δω αισθητήρα λ γιατί έχω και 240.000 χιλ στο κοντέρ.

Αν το έχεις κοιτάξει πες μας τι έβγαλε γιατί δεν δικαιολογείται με τίποτε 10 και 11 λίτρα.Ούτε τούρμπο να ήτανε.

11 λίτρα έκαιγα όταν ο δίσκος πλατώ πατιναρε,στα τελευταία του οπότε είχε ανεβάσει κατανάλωση από 9,5 που έκαιγε..Στα 11+ λίτρα καίω πάλι τώρα με τα κρύα...Να ξαναλλαξω φίλτρο και μπουζια οπως πέρσυ η να ελέγξω αισθητήρα λ;Η θεοβρωμικη πεταλούδα γκαζιού ανεβάζει την κατανάλωση;

'Εφαγες δίσκο - πλατό;;;;;;;;; Πόσα χιλιόμετρα έχεις.

Ειδικός δεν είμαι αλλά δε νομίζω ότι δικαιολογείται από μία βρώμικη πεταλούδα ξαφνικά τόσο υψηλή κατανάλωση.

Στο δρόμο , στην οδήγηση σαν δύναμη έχει την ίδια συμπεριφορά με πριν  ή βλέπεις κάποιες διαφορές.

11 λίτρα έκαιγα όταν ο δίσκος πλατώ πατιναρε,στα τελευταία του οπότε είχε ανεβάσει κατανάλωση από 9,5 που έκαιγε..Στα 11+ λίτρα καίω πάλι τώρα με τα κρύα...Να ξαναλλαξω φίλτρο και μπουζια οπως πέρσυ η να ελέγξω αισθητήρα λ;Η θεοβρωμικη πεταλούδα γκαζιού ανεβάζει την κατανάλωση;

Θα πρότεινα να εντοπίσεις πρώτα τι φταίει και μετά να το διορθώσεις, δεν είναι καλή τακτική να αλλάζεις πράγματα στην τύχη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...