Προς το περιεχόμενο

[Smartphone] Huawei P10 - 398,99€ @ Public

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και εγω το ιδιο ακριβως!

Ωραία ! Ας αλληλοβοηθηθούμε τότε ! Όποιος δει πρώτος κάποια σχετική πτώση τιμής / προσφορά στο S7, ας ενημερώσει τον άλλο άμεσα μεσω προσωπικού μηνύματος ! Πως σου φαίνεται σαν ιδέα ; 

Τώρα για το topic που άνοιξα, εφόσον οι mods του forum θεωρούν ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα και κανέναν, ή ότι τέλος πάντων σύμφωνα με τους κανόνες του forum δεν αποτελεί προσφορά, ας το κλείσουν. Κανένα θέμα από μένα. :)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και εγω ψηφιζω s7 παιδια και ιδανικα s7 edge

Όποιος δει καλή προσφορά για S7, ανοίξτε topic, στειλτε μηνύματα, χτυπήστε καμπάνες  :P

• Like 2
Δημοσ.

Την σύγκριση την έκανα με το Ρ10. Το edge έχει καλύτερη μπαταρία από το απλό s7. Γενικά αξίζει να πας στο Edge  αν τελικά δεν πάρεις το Ρ10. Να ξέρεις όμως ότι το Ρ10 είναι ελαφρώς πιο γρήγορο και έχει καλύτερη  ram management. Και το finger. sensor είναι πάρα πολύ γρήγορο.

Παντελλώς άβολο το edge !

Η χειρότερη αγορά μου των τελευταίων ετών... ευτυχώς που έχω και το 6s plus και κάνω δουλειά!

Πολυ μικρό και άρα άβολο για κανονικά προς μεγάλα δάχτυλα με την ηλίθια ανάλυση του ενώ τα πλαινά curves τραγικά!

Εχω δοκιμάσει τόσα tempered glasses και δεν κανουν καλή επαφή με αποτέλεσμα το touch να είναι τραγικό! πατάω πατάω και δεν παίζει 

Και να πω ότι εξυπηρετούσαν τιποτα ουσιαστικό πέραν του εφέ τα curves!

Αν το κρατήσω, θα το κρατήσω μόνο για τα 3D glasses που έκανε τότε δώρο η Samsung 

Δημοσ.

Παντελλώς άβολο το edge !

Η χειρότερη αγορά μου των τελευταίων ετών... ευτυχώς που έχω και το 6s plus και κάνω δουλειά!

Πολυ μικρό και άρα άβολο για κανονικά προς μεγάλα δάχτυλα με την ηλίθια ανάλυση του ενώ τα πλαινά curves τραγικά!

Εχω δοκιμάσει τόσα tempered glasses και δεν κανουν καλή επαφή με αποτέλεσμα το touch να είναι τραγικό! πατάω πατάω και δεν παίζει 

Και να πω ότι εξυπηρετούσαν τιποτα ουσιαστικό πέραν του εφέ τα curves!

Αν το κρατήσω, θα το κρατήσω μόνο για τα 3D glasses που έκανε τότε δώρο η Samsung 

Εντάξει σχετικό είναι αυτό, κάποιους βολεύει. Σχετικά με τα glass δυστυχώς ισχύει, το έχω ακούσει και από άλλους. 

Δημοσ.

Παιδες μπηκα να διαβασω για το p10 και ολοι για το edge λετε; Τι φαση;

Γενικα απο οσους το εχουν ειναι ευχαριστημενοι; Τα συν και τα πλην του απο αυτους που το χρησιμοποιουν εδω και καιρο ποια βλεπετε να ειναι;

Δημοσ.

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.. σε σχέση με το s7 θεωρώ ότι σε επίπεδο λογισμικού είναι άλλη εμπειρία και πολύ πιο όμορφο. Επίσης η ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται ανώτερη. Ο μόνος λόγος που έχει κάποιος να πάει στο s7 είναι το video και τα πορτραίτα σε χαμηλό φωτισμό. Αντίθετα την ημέρα παράγει πολύ πιο πιστές και φυσικές φωτογραφίες, όπως και το βράδυ σε ακίνητα θέματα μου άρεσε πιο πολύ το p10. Πάντως ακόμα και εκεί που υπερέχουν τα samsung στη φωτογραφία για τα γούστα μου οι φωτογραφίες είναι πολύ επεξεργασμένες. Φαίνεται να δουλεύει το noise reduction στο full και καπάκι sharpening. Αν δεν αντιπαθούσα τόσο πολύ το touchwiz θα ήμουν πιο μπερδεμένος μεταξύ των κινητών αυτών..

Δημοσ.

Φαίνεται να δουλεύει το noise reduction στο full και καπάκι sharpening. Αν δεν αντιπαθούσα τόσο πολύ το touchwiz θα ήμουν πιο μπερδεμένος μεταξύ των κινητών αυτών..

Στο google translate δεν μου εβγαλε κατι...

Δημοσ.

Για να μην είμαστε off topic, οσοι ενδιαφέρονται για το Galaxy S7 ρίξτε μια ματιά εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/658623-samsung-galaxy-s7/?p=56170416

Για το P10, προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα πιο ομορφα κινητα που κυκλοφορουν, αλλα τα reviews για την καμερα με απέτρεψαν και μου ηταν δυσκολο να το αποφασισω.

Δημοσ.

Η προσφορά είναι καλή για Ελλάδα.

το p10 έχει ακριβώς την ίδια κάμερα με το p9 σε υλικό! δλδ αισθητήρα όσον αφορά την κύρια έγχρωμη κάμερα (Sony IMX286)  (ψάξτε το να μην ψάχνω εγώ links) με διαφορετική την ασπρόμαυρη (στις έγχρωμες λήψεις λειτουργεί ως βοηθητική για βραδυνές λήψεις και για bokeh). Έχει ωστόσο και OIS που το βοηθάει στα πιο σκοτεινά.. αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά (δεν πετυχαίνει τελικά χαμηλότερο iso από ένα που δεν έχει). Κάτι δεν πάει καλά με το θέμα (εδώ σύγκριση με του p10+ που δεν έχει ois κι όμως το ίδιο iso πιάνουν..). Δεν το έψαξα παραπάνω. Ούτε στο video κάνει την δουλειά που έπρεπε. 

Αν και οι αισθητήρες είναι ίδιοι με του p9 (και άρα τα ιδια παράγουν ως raw) διαφέρουν ωστόσο στο τελικό αποτέλεσμα καθώς το "στήσιμο" του ΑΙ είναι διαφορετικό με το p10 να προτιμά περισσότερο sharpening και πιο επιθετικό noise reduction που το βράδυ το βοηθάει να είναι πιο θεαματικο εις βάρος όμως των texture και "πραγματικών" λεπτομερειών (vs αυτών που βλέπεις πιο έντονα μέσω sharpening). Με αυτά και με αυτά δεν ξέρω πως τα κατάφεραν στην huawai αλλά η κάμερα του p10 δεν είναι τελικά καλύτερη του p9 και σίγουρα όχι σε όλες τις συνθήκες. 

Επειδή με το s7 το έψαξα επίσης (μέσω δειγμάτων) θα πω την άποψή μου. To s7 έχει καλύτερη κάμερα λόγω μεγαλύτερου pixel (μεγαλύτερος λίγο αισθητήρας) και φωτεινότερου φακού. Το πλεονέκτημα είναι εμφανές στα βραδινά. Την ημέρα όμως και καλό φως η διαφορές δεν είναι εμφανείς με το s7 να έχει πιο αφύσικα χρώματα και περισσότερο sharpening από το p9 (το p10 του μοιάζει περισσότερο βέβαια). Είναι συχνό φαινόμενο οι φώτο του p9/p10 την ημέρα να εμφανίζονται καλύτερες ως σύνολο από του s7. επίσης η διπλή κάμερα που επιτρέπει το ψευδο-bokeh και κόλπα με την εστίαση δεν μπορεί να αγνοηθεί υπέρ του p9/p10. 

Εκεί που κερδίζει κατά κράτος το s7 είναι η σταθεροποίηση στο βίντεο που είναι ασφαλώς ανώτερο.

Όμως να σκεφτείτε και μερικά ακόμα θέματα όπως ότι το s7 έχει amoled που είναι, ναι, πολύ ωραία αλλά σπάσει έχει 140€ μόνο το ανταλλακτικό ενώ στο p10/p9 έχει από 25-30€ το αντίστοιχο ανταλλακτικό (δλδ μια οθόνη). Ξέρω πολλούς με σακαταμένες οθόνες σε samsung που τα αφήνουν έτσι λόγω μεγάλου κόστους (ειδικά άμα παλιώσουν λίγο ως μοντέλα και πέσει η τιμή τους δεν αξίζει λένε).

Η εκδοχή edge είναι μάλιστα παντελώς άχρηστη ως επιλογή (υπάρχουν εφαρμογές με προβλήματα σε αυτή την οθόνη στις άκρες) και ο αισθητικός παράγοντας δεν ξέρω αν δικαιολογεί την αγορά τέτοιου.

αυτή είναι η γνώμη μου και ελπίζω να βοήθησα. 

• Like 2
Δημοσ.

Στο google translate δεν μου εβγαλε κατι...

Ελπίζω να είναι κακό αστείο μόνο, για κάποιον που παιδεύτηκε και έχασε χρόνο για να σου απαντήσει.. 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καλή αίσθηση χιούμορ αλλά αυτό το θεώρησα καλό. Λυπάμαι που δεν το εγκρίνεις. Κινεζικά μου φάνηκαν αυτά που έλεγες σε αντίθεση με του φίλου keysmith λίγο πιο πάνω που ήταν κατατοπιστικός. Τα είπε πιο απλά νομίζω και με βοήθησαν.

Δημοσ.

Η προσφορά είναι καλή για Ελλάδα.

το p10 έχει ακριβώς την ίδια κάμερα με το p9 σε υλικό! δλδ αισθητήρα όσον αφορά την κύρια έγχρωμη κάμερα (Sony IMX286)  (ψάξτε το να μην ψάχνω εγώ links) με διαφορετική την ασπρόμαυρη (στις έγχρωμες λήψεις λειτουργεί ως βοηθητική για βραδυνές λήψεις και για bokeh). Έχει ωστόσο και OIS που το βοηθάει στα πιο σκοτεινά.. αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά (δεν πετυχαίνει τελικά χαμηλότερο iso από ένα που δεν έχει). Κάτι δεν πάει καλά με το θέμα (εδώ σύγκριση με του p10+ που δεν έχει ois κι όμως το ίδιο iso πιάνουν..). Δεν το έψαξα παραπάνω. Ούτε στο video κάνει την δουλειά που έπρεπε. 

Αν και οι αισθητήρες είναι ίδιοι με του p9 (και άρα τα ιδια παράγουν ως raw) διαφέρουν ωστόσο στο τελικό αποτέλεσμα καθώς το "στήσιμο" του ΑΙ είναι διαφορετικό με το p10 να προτιμά περισσότερο sharpening και πιο επιθετικό noise reduction που το βράδυ το βοηθάει να είναι πιο θεαματικο εις βάρος όμως των texture και "πραγματικών" λεπτομερειών (vs αυτών που βλέπεις πιο έντονα μέσω sharpening). Με αυτά και με αυτά δεν ξέρω πως τα κατάφεραν στην huawai αλλά η κάμερα του p10 δεν είναι τελικά καλύτερη του p9 και σίγουρα όχι σε όλες τις συνθήκες. 

Επειδή με το s7 το έψαξα επίσης (μέσω δειγμάτων) θα πω την άποψή μου. To s7 έχει καλύτερη κάμερα λόγω μεγαλύτερου pixel (μεγαλύτερος λίγο αισθητήρας) και φωτεινότερου φακού. Το πλεονέκτημα είναι εμφανές στα βραδινά. Την ημέρα όμως και καλό φως η διαφορές δεν είναι εμφανείς με το s7 να έχει πιο αφύσικα χρώματα και περισσότερο sharpening από το p9 (το p10 του μοιάζει περισσότερο βέβαια). Είναι συχνό φαινόμενο οι φώτο του p9/p10 την ημέρα να εμφανίζονται καλύτερες ως σύνολο από του s7. επίσης η διπλή κάμερα που επιτρέπει το ψευδο-bokeh και κόλπα με την εστίαση δεν μπορεί να αγνοηθεί υπέρ του p9/p10. 

Εκεί που κερδίζει κατά κράτος το s7 είναι η σταθεροποίηση στο βίντεο που είναι ασφαλώς ανώτερο.

Όμως να σκεφτείτε και μερικά ακόμα θέματα όπως ότι το s7 έχει amoled που είναι, ναι, πολύ ωραία αλλά σπάσει έχει 140€ μόνο το ανταλλακτικό ενώ στο p10/p9 έχει από 25-30€ το αντίστοιχο ανταλλακτικό (δλδ μια οθόνη). Ξέρω πολλούς με σακαταμένες οθόνες σε samsung που τα αφήνουν έτσι λόγω μεγάλου κόστους (ειδικά άμα παλιώσουν λίγο ως μοντέλα και πέσει η τιμή τους δεν αξίζει λένε).

Η εκδοχή edge είναι μάλιστα παντελώς άχρηστη ως επιλογή (υπάρχουν εφαρμογές με προβλήματα σε αυτή την οθόνη στις άκρες) και ο αισθητικός παράγοντας δεν ξέρω αν δικαιολογεί την αγορά τέτοιου.

αυτή είναι η γνώμη μου και ελπίζω να βοήθησα. 

Συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά να επισημάνω ότι το Ρ10+ έχει OIS, όπως και το απλό Ρ10. Οι κάμερες του Ρ9 / Ρ10 δεν είναι ίδιες. Έχει διαφορετικό στήσιμο το τελευταίο και καλύτερο αποτέλεσμα σε φωτό. Έστω και με μικρή διαφορά. Το S7 όντως έχει πιο αφύσικες φωτό και την νύχτα έχει λίγο καλύτερες λόγω διαφράγματος. Αλλά με ένα τρίποδο και σε pro mode , το P10 δεν τα πάει άσχημα. Στο θέμα βίντεο συμφωνώ. Αλλά να ξες το OIS στο βίντεο δεν κάνει πολλά. Εκεί θέλει EIS. Το S7 έχει ελαφρώς καλύτερη σταθεροποίηση αλλά σε 4κ πέφτει τρέμουλο. Δεν νομίζω να παίρνει EIS σε 4κ. Το Ρ10 πάντως σε 1080/30 fps me to EIS έχει καλή σταρεροποίηση αλλά κάτι φορές το jello effect είναι παρόν. Απ'ότι έχω καταλάβει η Huawei στόχευσε στο θέμα των φωτό με το P10 και όχι τόσο στο βίντεο. Δεν έχει κακό βίντεο πάντως. Ειδικά στα 60 fps είναι σούπερ. Απλά θα ήθελα σε μελλοντικά updates να βάλουν EIS στα 60 fps  και στο 4κ. Και να φτιαχτεί κάπως το jello effect σε σχετικά γρήγορη αλλαγή λήψεων / panning, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό.

Δημοσ.

Δεν έχω τα p10 αλλά στο review που διάβασα το p10+ δεν έχει OIS (κάναν τέτοιο λάθος?), έχει μόνο το p10. Βέβαια έχει φωτεινότερο διάφραγμα. Παραπάνω δεν το έψαξα.

Τώρα για το βίντεο

To jello effect δεν είναι αποτέλεσμα "λιγων" fps. Είναι αποτέλεσμα πως διαβάζεται το "καρέ" (frame) από τον sensor. Σε παλαιότερους ccd δεν υπάρχει εξ ορισμού jello effect λόγω ότι το καρέ διαβάζεται ΟΛΟ μαζί (global shutter) . Ακόμα και 10fps να έχεις jello δεν υπάρχει. Στους νεότερους cmos (σήμερα τέτοιοι είναι όλοι) το πρόβλημα είναι το "αργό" διάβασμα των τιμών του αισθητήρα που έχει μετατοπιστεί μέχρι να διαβάσεις από το ένα αρχικό σημείο στο τελευταίο (rolling shutter) να το πω με "απλά λόγια".

Καλύτερα (γρηγορότερα) ηλεκτρονικά και επεξεργαστής στην κάμερα (για την διαχείριση της πληροφορίας) επιτρέπουν να ΜΗΝ έχει jello effect.  Ασφαλώς οι καλές κάμερες με τέτοια χαρακτηριστικά συνήθως μπορούν να δώσουν και πιο πολλά fps. Που θα πει ότι αν μία κάμερα μπορεί να δώσει σε (πχ) 1080 120fps μάλλον είναι άριστη (χωρίς jello effect) στην ίδια ανάλυση αλλά 30fps άσχετα με την ποιότητα που δίνει στα 120fps.

Τες πα να μην το αναλύσουμε παραπάνω, όποιος θέλει εδώ

Το EIS δεν είναι καλύτερο του OIS και προφανώς οι καλές βιντεοκάμερες (δε μιλάω μόνο για κινητά) στηρίζονται σε OIS. Το eis τρώει από τις ακρες που πιάνει ο φακός (χάνει το ευρυγώνιό του λίγο) για να δημιουργηθεί ένα παράθυρο (window) διόρθωσης που με αλγόριθμο σταθεροποιείται το καρέ. Πρέπει να έχεις πολύ γρήγορο gpu για να το κανεις σωστά και πάλι με κυνδινο για να είναι ο αλγόριθμό σου αποδοτικός να "χαλάσεις" λεπτομέρεια.  EIS με EIS έχει μεγάλη διαφορά και δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι δεν κάνουν ή κάνουν. Το OIS όμως είναι προτιμότερο αλλα δυσκολότερο. 

Το p10 δεν ξέρω τι ακριβώς χρησιμοποιεί στο video (ois ή/και eis) αλλά σε ότι έχω δει τα καταφέρνει πολύ χειρότερα από το s7 στο θέμα σταθεροποίηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...