imitheos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Ζήτησα συγγνώμη για το derail και είπα δεν θα ξαναγράψω αλλά να μαι πάλι γμτ. Κάτι τέτοιες στιγμές λοιπόν πραγματικά αναρωτιέσαι "Πως γίνεται ρε γμτ στο internet να υπάρχουν τόσοι ηθικολόγοι και αξιοκράτες και βγάινοντας απο την πόρτα του σπιτιού σου να βλέπεις έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο;; Εξωγήινοι το χρησιμοποιούν;; Φοράμε μάσκα ακόμα και στο internet;; Μωρέ μπράαβοο!!" Θα χρησιμοποιήσω μια ωραία ατάκα του Ηλιόπουλου από μια ελληνική ταινία. - Παπαγιαννόπουλος: Ώστε υπάρχουν ακόμη τίμιοι άνθρωποι; - Ηλιόπουλος: Υπάρχουν αλλά δυστυχώς βρίσκονται στον πάτο γιατί επιπλέουν οι άλλοι. Το ότι στην καθημερινότητά σου δεν βλέπεις πολλούς ηθικούς δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Στατιστικά βέβαια, δεν γίνεται να είναι όλοι οι ηθικοί στο υπο-φόρουμ του προγραμματισμού του insomnia αλλά δεν ξέρεις ποιος είναι ο καθένας και τι έχει κάνει. Πώς ξέρεις ότι όλοι είμαστε ηθικολόγοι και ότι δεν πράττουμε αυτά που κηρύττουμε; Επειδή δεν βλέπεις τον καθένα μας να γράφει 100 περικοκλάδες ότι έχει κάνει νευρωνικά δίκτυα και cms και να παινεύεται χωρίς να έχει κάνει τίποτα; Εγώ που δεν έχω αντιγράψει σε κανένα μάθημα, και είμαι τόσο ηλίθιος που όταν διέρρευσαν τα θέματα σε ένα μάθημα, δεν πήγα επίτηδες να το δώσω και το έδωσα την επόμενη χρονιά, έχω το δικαίωμα να κράζω ή είμαι υποκριτής ηθικολόγος ; Νομίζω πως 2 είναι μόνο (και μια 3η ηλίθια για μένα τουλάχιστον). Η πρώτη είναι η εξής: Κάποιος που διαβάζει το θέμα και έχει 1ον και κυριότερο όρεξη, 2ον γνώση, 3ον ελεύθερο χρόνο, και 4ον να θέλει, τότε μπορεί να λύσει την άσκηση και να τη στείλει σε αυτόν που τη ζήτησε. Η δέυτερη πάλι είναι πολύ σύντομη και μόλις ένα μέλος του forum βλέπει το θέμα και διαφωνεί πάει με το όμορφο κέρσορα του ποντικιού πάνω στον browser με τις ανοιχτές καρτέλες και κάνει "κλικ" σε ενα μικρό x, μετά συνεχίζει να σερφάρει στο web όμορφα και ώραία. Είναι απολύτως δεκτό ότι πιστεύεις πως αυτό που κάναμε είναι ηλίθιο κατ εσέ και ότι έπρεπε να κάνουμε ένα από τα δύο πρώτα που αναφέρεις. Επιτρέπεις κάποιος άλλος να έχει άλλη άποψη από εσένα και να πιστεύει ότι η 3η συμπεριφορά είναι πιο σωστή; (ή αν όχι πιο σωστή τουλάχιστον είναι δικαίωμά του να την πράξει; ) Και η τρίτη επιλογή είναι αυτή που γίνετε εδώ και 3 σελίδες. Όλοι έχουν στήσει ένα παιδί (18-23 χρονων να ειναι.. παραπάνω;; ) στο τοιχό και το...... . Τραβόντας του αυτί και λεγοντάς του πράγματα σε φάση: "Γιατί έχασες μαθήματα; Κακόοο παιζάαακιι!!, Αύριο το πρωί με τον κηδεμόνα σου!! Ντροπή σου, να μη τελειώσεις ποτέ την σχολή εύχομαι!!". Οι περισσότεροι πιστεύω θα έχετε τα διπλάσια+ χρόνια του παιδιού και συμπεριφέρεστε με αυτό το τρόπο.Νόμιζα πως κάτω από 13 θεωρείσαι ότι έχεις ακαταλόγιστο και έχεις άφεση αμαρτιών για τα πάντα. 18-23 λογίζεσαι παιδί; Μήπως τότε να μην επιτρέπεται να ψηφίζεις (ή ακόμη πιο σημαντικό να μην επιτρέπεται να κάνεις παιδιά) μέχρι τα 23; Ξέρω, ξέρω.. προσπαθείτε να τον βάλετε στον ίσιο δρόμο.. Ναι, συνεχίστε και να είσαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα αναθεωρήσει τις απόψεις του επειδή κάποιοι ηθικολόγοι (κάποιος το είπε και κρατάω τον ορισμό) του το είπανε στο insomnia.gr. Επίσης δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτάκι κανενός. Γράψτε και 1000 σελίδες. Αυτό που θέλει ο καθένας θα κάνει.Δεν το ξέρεις στα σίγουρα. Αν κάποιοι δεν έκαναν την αρχή, τώρα ακόμη θα είχαμε σκλάβους. Μπορεί και αυτός να ήθελε ένα σπρώξιμο για να "μπει στον ίσιο δρόμο" όπως είπες. Επίσης, ξεχνάς ότι μπορεί το κάθε νήμα να το ξεκινά κάποιος αλλά το διαβάζουν χιλιάδες άλλοι στο μέλλον. Μπορεί να μην μπει αυτός αλλά να μπει ένας άλλος που διαβάζει το φόρουμ. Αν παρακολουθήσεις επιστημονικά και φιλοσοφικά debates θα δεις τους ομιλητές να λένε συχνά ότι δεν έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα πείσουν τον συνομιλητή τους αλλά το κάνουν γιατί μπορεί να πείσουν κάποιον από το κοινό. Μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε; Κάντε το, και ρίξτε το στο γυαλό. Δεν μπορείτε, και δε θέλετε; Πάτε στο απο κάτω θέμα. (Ήταν τόσο απλό;; Πραγματικά απορώ και εγώ ο ίδιος!!!).Όπως και πριν, αυτό είναι η άποψή σου και είναι δεκτή αλλά άσε και εμάς να έχουμε τη δική μας. Αυτό κάποιος άλλος θα το κάνει, κάποιος άλλος όχι. Θα πάρει μια εργασία έτοιμη. Ο καθένας ό,τι νομίζει πιο καλό για τον εαυτούλη του. Έτσι λειτουργούσε, και έτσι θα λειτουργεί."Έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τα αφήσουμε" έλεγε η γιαγιά μου που γεννήθηκε το 1904. Το ότι το λέει και ένας νέος (και μορφωμένος ίσως) άνθρωπος νομίζω πως είναι κατάντια. Να έχουμε σκλάβους τότε όπως λειτουργούσε παλιά το πράγμα. Αν έχεις όμορφη αδερφή, να ξέρεις ότι θέλω να στην αγοράσω. Ελάτε, είμαι έτοιμος. Για ποιο πράγμα είμαι έτοιμος; Χαχα, ελάτε ρε παδιά τώρα μεταξύ μας;; Για το κράξιμο βέβαια! Ευχαριστούμε για τον σεβασμό σου προς εμάς που έχεις προδιαγράψει τι θα κάνουμε και ότι "θα σε κράξουμε" αντί για το "θα σου απαντήσουμε". 2
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν ο νηματοθέτης μπήκε και ναι ήθελε μια άσκηση για τη σχολή του έτοιμη. Το γιατί και το πως δεν νομίζω να ενδιαφέρει κάποιον. (Ενδιάφερει; Α ναι σωστά, θα σας/μας φάει την δουλειά μας στην εταιρεία.... συγνώμη). Δίνει deadline κλπ, κλπ, κλπ. Τώρα τι επιλογές υπάρχουν; Νομίζω πως 2 είναι μόνο (και μια 3η ηλίθια για μένα τουλάχιστον). Η πρώτη είναι η εξής: Κάποιος που διαβάζει το θέμα και έχει 1ον και κυριότερο όρεξη, 2ον γνώση, 3ον ελεύθερο χρόνο, και 4ον να θέλει, τότε μπορεί να λύσει την άσκηση και να τη στείλει σε αυτόν που τη ζήτησε. Η δέυτερη πάλι είναι πολύ σύντομη και μόλις ένα μέλος του forum βλέπει το θέμα και διαφωνεί πάει με το όμορφο κέρσορα του ποντικιού πάνω στον browser με τις ανοιχτές καρτέλες και κάνει "κλικ" σε ενα μικρό x, μετά συνεχίζει να σερφάρει στο web όμορφα και ώραία. Και η τρίτη επιλογή είναι αυτή που γίνετε εδώ και 3 σελίδες. Όλοι έχουν στήσει ένα παιδί (18-23 χρονων να ειναι.. παραπάνω;; ) στο τοιχό και το...... . Τραβόντας του αυτί και λεγοντάς του πράγματα σε φάση: "Γιατί έχασες μαθήματα; Κακόοο παιζάαακιι!!, Αύριο το πρωί με τον κηδεμόνα σου!! Ντροπή σου, να μη τελειώσεις ποτέ την σχολή εύχομαι!!". Οι περισσότεροι πιστεύω θα έχετε τα διπλάσια+ χρόνια του παιδιού και συμπεριφέρεστε με αυτό το τρόπο. Ξέρω, ξέρω.. προσπαθείτε να τον βάλετε στον ίσιο δρόμο.. Ναι, συνεχίστε και να είσαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα αναθεωρήσει τις απόψεις του επειδή κάποιοι ηθικολόγοι (κάποιος το είπε και κρατάω τον ορισμό) του το είπανε στο insomnia.gr. Επίσης δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτάκι κανενός. Γράψτε και 1000 σελίδες. Αυτό που θέλει ο καθένας θα κάνει. Το διάβασα πολύ σύντομα, συγγνώμη που θα το πω έτσι αλλά η επιφανειακότητα του περιεχομένου δεν είναι για περισσότερα. Καταρχήν, πόσων χρονών είσαι; Μου δίνεις την αίσθηση από αυτά που γράφεις πως έχεις καλή πρόθεση αλλά υπάρχει ένα κάτι στη σκέψη και τον τρόπο αντίδρασης που σε κάνω 25 maximum (και το τραβάω κιόλας). Τελείως φιλικά, ορίστε μερικά πράγματα που μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό τα οποία φαίνεται από την απάντησή σου πως δεν έχεις λάβει υπόψη ούτε σαν πιθανά ενδεχόμενα. ΟΚ, κλέβω, δε μου ήρθαν τώρα στο μυαλό, έχω σκεφτεί αυτά τα πράγματα πολλές, πάρα πολλές φορές στο παρελθόν (και μάντεψε με τι αφορμή, χεχ) οπότε τα έχω έτοιμα: Η εκτίμηση "2 επιλογές άντε 3" είναι αφελώς χαριτωμένη. Να σου πω μια επιπλέον επιλογή; Δε λύνω άσκηση, σου τη λέω για τις παπάτζες που νομίζεις ότι θα καταπιούμε όλοι αμάσητες (προκειμένου να βελτιώσεις, αν επιθυμείς, την προσέγγισή σου), και σου λέω ακριβώς τι είναι αυτό στην προσέγγισή σου που με κάνει να μη βοηθάω (προκειμένου να το σκεφτείς και να βελτιώσεις, αν επιθυμείς, την προσέγγισή σου). Το οποίο έχει γίνει και από μένα και από πολλούς άλλους Ν φορές σε αυτό το φόρουμ. Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει ηθικολογία; Αν ο OP πήγαινε στον καθηγητή που διδάσκει αυτό το μάθημα, τον πλέον αρμόδιο άνθρωπο για να πάρει βοήθεια, και του έλεγε αυτά που είπε εδώ, θα έφευγε από το γραφείο με τις κλωτσιές. Λόγω της ηθικολογίας του καθηγητή θα ήταν αυτό, ή μήπως υπάρχει περίπτωση ο συνδυασμός κωλοβάρας και θράσους να είναι κατακριτέος; Επιπλέον, εμείς τώρα εδώ δεν έχουμε το δικαίωμα στην ίδια αντίδραση επειδή π.χ. δεν είμαστε ο καθηγητής του; Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο πώς δουλεύει αυτό στο μυαλό σου; Δεν είναι καραγκιόζης αυτός που τα θέλει όλα έτοιμα αλλά ηθικολόγος αυτός που του λέει πως δε μπορεί να τα έχει; Ρώτα τους γονείς σου και πες μας τι θα σου απαντήσουν. Έτυχε και το έγραψα ήδη σ' αυτό το θρεντ πως το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος που λειτουργεί έτσι δεν πρόκειται να φάει κανενός τη θέση από αυτούς που θα μπορούσαν να του απαντήσουν, και ειδικά από αυτούς που αρνούνται να το κάνουν γιατί αυτοί δεν πρόκειται ούτε να θεωρήσουν επιθυμητή τη θέση που μπορεί να έχει "ο OP". Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, θα καταλάβεις αργότερα στην καριέρα σου. Eιλικρινά μου φαίνεται πως είχες καλή πρόθεση. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.
k33theod Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 @defacer Το λες λες και ζεις στον παράδεισο της αξιοκρατείας ενοείται ότι ένας με τυπικά προσόντα μπορεί να φάει τη θέση ενός με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και τείνει να γίνει ο κανόνας. Αν είσαι τυχερός και δεν πάρει τη δική σου θα πάρει κάποιου άλλου. Αυτό γίνεται γιατί όσοι δεν έχουν ουσιαστικά προσόντα ακολουθούν άλλες μεθόδους πιο αποτελεσματικές από το να διαγωνιστούν για να πάρουν κάποια θέση. Δεν υποννοώ τίποτα για τον ερωτών γιατί μπορεί να είχε όντως πρόβλημα και να μελετήσει και να γίνει ο καλύτερος από όλους Grr κάτι δεν μου δουλεύει στην παράθεση Έτυχε και το έγραψα ήδη σ' αυτό το θρεντ πως το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος που λειτουργεί έτσι δεν πρόκειται να φάει κανενός τη θέση από αυτούς που θα μπορούσαν να του απαντήσουν, και ειδικά από αυτούς που αρνούνται να το κάνουν γιατί αυτοί δεν πρόκειται ούτε να θεωρήσουν επιθυμητή τη θέση που μπορεί να έχει "ο OP". Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, θα καταλάβεις αργότερα στην καριέρα σου. Eιλικρινά μου φαίνεται πως είχες καλή πρόθεση. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Υπάρχουν κάτι βιβλία με τίτλο "Learn C++ (και όχι μόνο) in 24 hours" οπότε μέχρι μεθαύριο μόνο για μία άσκηση είναι τεράστιος χρόνος για να την λύσεις. Δεν υπάρχει κάτι σε "Learn C++ in 2 hours" ή ακόμα πιο γρήγορο ?
becoming_I Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει κάτι σε "Learn C++ in 2 hours" ή ακόμα πιο γρήγορο ? Εγώ θέλω να τρώω κουραμπιέδες και η C++ να εμποτίζεται στον εγκέφαλο μου
Dock Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει κάτι σε "Learn C++ in 2 hours" ή ακόμα πιο γρήγορο ? Σε ποιο γρήγορο υπάρχει το "Learn C++ with Boost"
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 @defacer Το λες λες και ζεις στον παράδεισο της αξιοκρατείας ενοείται ότι ένας με τυπικά προσόντα μπορεί να φάει τη θέση ενός με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και τείνει να γίνει ο κανόνας. Αν είσαι τυχερός και δεν πάρει τη δική σου θα πάρει κάποιου άλλου. Δε με πιάνεις. Δεν είναι βέβαια και υποχρέωσή σου να διαβάζεις τη σκέψη μου. Κάποιος που έχει όρεξη και ικανότητα δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εαυτό του να πάει σε μια θέση όπου τα τυπικά προσόντα και μόνο είναι αρκετά, γιατί αυτή η θέση εξ' ορισμού δε μπορεί να του γαργαλήσει την όρεξη και να του προπονήσει την ικανότητα. Αν μπορούσε τότε δε θα ήταν αρκετά σκέτα τυπικά προσόντα. Ο ίδιος λοιπόν δεν τη θέλει (και μπορεί να βρει καλύτερη, μιλώντας πάντα για IT χώρο). Αντίστοιχα, αυτός που έχει μόνο ένα χαρτί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάρει θέση από κάποιον που έχει skills την οποία ο τελευταίος να θέλει για τον εαυτό του, γιατί σ' αυτή τη θέση τα τυπικά προσόντα δεν είναι αρκετά (ή μέχρι και δε μετράνε καθόλου). Ένας άλλος λόγος, σχετικός αλλά όχι ακριβώς ίδιος, είναι το ανθρώπινο περιβάλλον. Ο άξιος θέλει να πάει να δουλέψει με άλλους άξιους. Οι άλλοι άξιοι με τη σειρά τους δε θέλουν να δουλέψουν με κηφήνες. Δεν έχει να κάνει με αξιοκρατία αλλά με το ότι birds of a feather. Οπότε, χωρίς να λέω ότι δε χρησιμεύει και η αξιοκρατία με την ακαδημαϊκή έννοια, δεν είναι αυτή ο μόνος ή ο βασικός παράγοντας που θα εμποδίσει τον έτυχε να πάρει τη θέση του πέτυχε. 1
solarpower Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 OP φτιάξε το μόνος σου! Χωρίς άλλη ανάλυση κανείς εδώ δεν έχει τη θέληση να στο φτιάξει, και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορείς να παραβλέψεις! Σοβαρά σε φόρουμ μαγειρικής μπορεί κανείς να στείλει τα υλικά και τα ψηστικά και να πάρει έτοιμο το φαγητό του; Αυτό το copy paste έχει χαλάσει το προγραμματισμό! Εγώ περιμένω στο φόρουμ αυτό να δω κάτι ωραίο, μια ιδέα, να με βάλει σε σκέψεις. Δεν κάνω αγγαρεία! Λοιπόν Χρόνια Πολλά και καλό προγραμματισμό με φρέσκες ΙΔΕΕΣ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα