Stelikas12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, για όσους ξέρουν C++ η άσκηση είναι πολύ απλή, για έναν άχρηστο σαν και εμένα όμως που έχει χάσει μαθήματα είναι κάπως δύσκολη. Άμα μπορεί κάποιος και είναι εύκολο να με βοηθήσει (περιληπτικά) θα ήταν τέλειο, ευχαριστώ πολύ. (Την ανέβασα και σε PDF) Η εργασία είναι η εξής: Να γραφεί αντικειμενοστραφές πρόγραμμα για την αγορά προϊόντων από πελάτες.Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να δημιουργηθεί C++ project όπου θα υλοποιούνται οι δύο παρακάτω κλάσεις: class Eidos { private: int kodikos; char perigrafi[20]; float timi; public: Eidos(); Eidos(int kodikos1, char perigrafi1[], float timi1); void setData(int kodikos1, char perigrafi1[], float timi1); void printData(); int getKodikos(); float getTimi(); }; class Pelatis { private: int kodikos; char onoma[30]; float pliroteoPoso; public: Pelatis(); Pelatis(int kodikos1, char onoma1[], float pliroteoPoso1); void readData(); void printData(); void agoraProiontos(Eidos ant); //αθροίζει την τιμή προιόντος που //αγοράστηκε στο πληρωτέο ποσό void metaforika(); //θα εμφανίζεται το κόστος των μεταφορικών (50 €). // Αν οι αγορές ξεπερνούν τα 200 €, τα μεταφορικά είναι δωρεάν }; Η κάθε κλάση θα πρέπει να υλοποιηθεί σε δύο αρχεία όπως παρουσιάστηκε στα εργαστήρια (κλάση.h και κλάση.cpp). Επίσης, θα πρέπει να υλοποιηθούν – στη main - οι εξής δύο συναρτήσεις: void diavasmaProionton(ifstream & fin, Eidos pinPro[]); Διαβάζει πληροφορίες προϊόντων από ένα αρχείο κειμένου και τις αποθηκεύει σε ένα πίνακα προϊόντων(πίνακας αντικειμένων). Για την καταχώρηση στον πίνακα αντικειμένων να γίνει χρήση της setData. int anazitisiKodikou(Eidos pinPro[], int kodPro); Δέχεται τον πίνακα προϊόντων και έναν κωδικό και ελέγχει αν ο κωδικός υπάρχει στον πίνακα ή όχι. Αν η αναζήτηση είναι επιτυχής, επιστρέφει τη θέση του πίνακα όπου βρίσκεται καταχωρημένο το προϊόν, αλλιώς επιστρέφει τη συμβολική τιμή -1. Λειτουργία προγράμματος: 1. Διάβασμα του αρχείου κειμένου και αποθήκευση στον πίνακα προϊόντων. 2. Πληκτρολόγηση των στοιχείων ενός πελάτη. 3. Εμφάνιση της λίστας προϊόντων. 4. Πληκτρολόγηση ενός κωδικού προϊόντος (για αγορά). 5. Έλεγχος εγκυρότητας του κωδικού και εφόσον είναι επιτυχής ο πελάτης θα προχωρά στην αγορά του προϊόντος (κλήση της agoraProiontos). 6. Η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται από το βήμα 3, μέχρι ο πελάτης να δώσει κωδικό 0 και να τερματίσει τις αγορές του. 7. Θα εμφανίζει τις πληροφορίες του πελάτη και το πρόγραμμα θα τερματίζει. Παραδοτέα: Κώδικας προγράμματος Αρχείο κειμένου (Μπορείτε να δημιουργήσετε δικό σας αρχείο με προιόντα της αρεσκείας σας) Υπόδειγμα εκτέλεσης (Στα στοιχεία του πελάτη θα χρησιμοποιήσετε τα δικά σας στοιχεία) Αρχείο κειμένου: (Proionta.txt) 100 Karekla grafeiou 102.99 200 Grafeio 224.99 300 Grafeio H/Y 45.49 400 Lamba grafeiou 23.99 500 Bibliothiki 89.49 Πρέπει να περάσω!! Η εργασία είναι μέχρι μεθαύριο. Και πάλι ευχαριστώ. ergasiaAntikeimenostrafis_2017-18.pdf
SOADNICK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Ωραια, πού προβληματιζεσαι; Αν εχεις γραψει κατι (οτιδηποτε) ποσταρε το. Setters και getters ξερεις να γραφεις;
Stelikas12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Ωραια, πού προβληματιζεσαι; Αν εχεις γραψει κατι (οτιδηποτε) ποσταρε το. Setters και getters ξερεις να γραφεις; Έχω γράψει γενικά όλη την δομή, δεν ξέρω πως να ξεκινήσω γενικά με το .txt αρχείο δεν θυμάμαι πως να το βάλω στο πρόγραμμα. #include "C:\Users\Stelios\Desktop\Mathimata\ClassDirectory\eidos.h" #include "C:\Users\Stelios\Desktop\Mathimata\ClassDirectory\pelatis.h" #include <cstdlib> #include <iostream> using namespace std; void diavasmaProionton(ifstream & fin, Eidos pinPro[]); int anazitisiKodikou(Eidos pinPro[], int kodPro); int main(int argc, char** argv) { return 0; } void diavasmaProionton(ifstream & fin, Eidos pinPro[]) { } int anazitisiKodikou(Eidos pinPro[], int kodPro) { }
defacer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Όποιος πρέπει να περάσει δεν έχει φτάσει δύο μέρες πριν να παραμένει άσχετος. Άρα μάλλον δεν πρέπει να περάσεις. 7
isay Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, για όσους ξέρουν C++ η άσκηση είναι πολύ απλή, για έναν άχρηστο σαν και εμένα όμως που έχει χάσει μαθήματα είναι κάπως δύσκολη. Άμα μπορεί κάποιος και είναι εύκολο να με βοηθήσει (περιληπτικά) θα ήταν τέλειο, ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να περάσω!! Η εργασία είναι μέχρι μεθαύριο. Και πάλι ευχαριστώ. Αν θες να δώσεις έγκαιρα την εργασία, θα σου προτεινα να βάλεις μια αγγελία και να στη φτιάξει κάποιος. Το άλλο μοναδικό σενάριο ειναι να ξενυχτήσεις 2 βραδια εσυ και κάποιος φίλος σου που ξέρει και να την φτιάξετε 3
SOADNICK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Έχω γράψει γενικά όλη την δομή, δεν ξέρω πως να ξεκινήσω γενικά με το .txt αρχείο δεν θυμάμαι πως να το βάλω στο πρόγραμμα. Ποσταρε και τα source/headers απ' τις δυο κλασεις. Ξαναρωταω, setters/getters ξερεις να γραφεις;
Predatorkill Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 ^^Ετσι, εσας που ματωσε ο κωλος σας, δωστε του ετοιμη την ασκηση για να περασει το μαθημα. Υγ. Γιατι εχασες μαθηματα; Ακαδημαϊκη ερωτηση
SOADNICK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 ^^Ετσι, εσας που ματωσε ο κωλος σας, δωστε του ετοιμη την ασκηση για να περασει το μαθημα. Υγ. Γιατι εχασες μαθηματα; Ακαδημαϊκη ερωτηση Δε νομιζω οτι θα του δωσει κανεις ετοιμη ασκηση, κανεις δεν ειπε κατι τετοιο αλλωστε.
imitheos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Πρέπει να περάσω!! Η εργασία είναι μέχρι μεθαύριο. Και πάλι ευχαριστώ. Γιατί σώνει και καλά "πρέπει" να περάσεις δηλαδή ? Αν δεν περάσεις θα αλλάξει πορεία η Γη και θα έρθει πιο κοντά στον Ήλιο ? Θα σκοτωθούν 10 γατάκια ? Υπάρχουν κάτι βιβλία με τίτλο "Learn C++ (και όχι μόνο) in 24 hours" οπότε μέχρι μεθαύριο μόνο για μία άσκηση είναι τεράστιος χρόνος για να την λύσεις. Συμβουλή για το μέλλον: Αντί για Stelikas να κάνεις username Stellina. ^^Ετσι, εσας που ματωσε ο κωλος σας, δωστε του ετοιμη την ασκηση για να περασει το μαθημα. Υγ. Γιατι εχασες μαθηματα; Ακαδημαϊκη ερωτηση Το survivor έπαιζε αργά το βράδυ. (Δεν είναι σωστό εκ μέρους μου να βγάζω στερεοτυπικά συμπεράσματα χωρίς κανένα στοιχείο. Ίσως ο OP να είχε κάποιο σοβαρό λόγο που έχασε μαθήματα αλλά δεν άντεξα ) 1
Stelikas12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υποχρέωσα κανέναν να με βοηθήσει ούτε ζήτησα την κριτική κανενός, κάποιον με καλή θέληση ζήτησα να με βοηθήσει να λύσω την άσκηση και να μου την εξηγήσει πάνω κάτω γιατί έχω δυσλεξία, το γιατί έλειπα από κάποια μαθήματα δεν αφορά κανέναν. Για αυτό κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν τα forum έτσι και αλλιώς. Γυρίστε λίγο πίσω στις καλύβες σας να ηρεμήσετε όσοι κράζετε και δείτε λίγο το φως του ήλιου, κάνει καλό. Anyway, ευχαριστώ. Και προφανώς άμα ήθελα λυμένη την άσκηση θα μπορούσα να την πάρω από έναν φίλο μου ή από το forum της σχολής μου, τώρα πώς το πήγατε κάποιοι στο ότι ζήτησα λυμένη άσκηση δεν ξέρω, μάλλον και εσείς δυσλεξία θα έχετε. Λάθος προτίμηση μάλλον έκανα το forum. Έχει μικρά τρολ που κυριαρχούν εδώ μέσα.
becoming_I Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 9 στις 10 ασκήσεις που ζητείται "βοήθεια" σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "θέλω τη λύση". Όπως καταλαβαίνεις με μια απλή αναζήτηση στο forum θα δεις καμιά 20αριά τέτοια threads. Νομίζω ότι αντί να επιτεθείς στα μέλη του φόρουμ που έχουν βαρεθεί να εξηγούν τα αυτονόητα, δηλαδή ότι δεν προτίθεται ΚΑΝΕΙΣ να δίνει ετοιματζίδικες λύσεις, καλύτερα να απαντήσεις και στις σοβαρές ερωτήσεις που έχουν γίνει (ο SOADNICK νομίζω προσπάθησε να βοηθήσει). Όχι τίποτε άλλο, χάνεις το δίκιο σου με τα "γαλλικά"
imitheos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υποχρέωσα κανέναν να με βοηθήσει ούτε ζήτησα την κριτική κανενός,Την περίμενα αυτή την απάντηση γιατί είναι η νο1 απάντηση που παίρνουμε πάντα ("μια βοήθεια ζήτησα. όποιος δεν θέλει ας μην απαντήσει"). Μια και είσαι νέος χρήστης, ίσως σου φαίνεται ότι σου κάναμε επίθεση και γενικά ότι η συμπεριφορά μας ήταν παράλογη και για αυτό απαντάς έτσι αλλά κάνεις λάθος. Ο καθένας μας κρίνεται από αυτά που γράφει. Εφόσον έγραψες στο φόρουμ θα έχεις κριτική είτε την αποδέχεσαι (ή την ζητάς όπως είπες) είτε όχι. Το ότι δεν υποχρέωσες κάποιον να απαντήσει δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να απαντήσει κάποιος αρνητικά και ότι πρέπει να απαντήσουν μόνο αυτοί που λένε αυτό που θέλεις και οι άλλοι να μην ασχοληθούν. ζήτησα να με βοηθήσει να λύσω την άσκηση και να μου την εξηγήσει πάνω κάτω γιατί έχω δυσλεξία,Δεν είπες ότι θέλεις βοήθεια επειδή έχεις δυσλεξία (άσε που δεν θα ήταν επιχείρημα γιατί δεν νομίζω ότι η δυσλεξία σε αποτρέπει από το να καταλάβεις τη διδασκαλία του καθηγητή. τουλάχιστον εμένα που έχω δυσλεξία, και σχετικά βαριά κιόλας, δεν με απέτρεψε). Είπες ότι έχεις μέχρι μεθαύριο και πρέπει να περάσεις το οποίο στον αναγνώστη δίνει την εντύπωση ότι απλά τεμπέλιασες. το γιατί έλειπα από κάποια μαθήματα δεν αφορά κανέναν.Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο ότι δεν μας αφορά και το σχόλιο μου στο προηγούμενο μήνυμά μου δεν ήταν σωστό (δικαιολογημένο μεν αλλά όχι σωστό παρόλα αυτά) 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Περίμενα λίγο αλλά τσίμπησα μερικά bingo παραπάνω. 10
defacer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υποχρέωσα κανέναν να με βοηθήσει ούτε ζήτησα την κριτική κανενός, κάποιον με καλή θέληση ζήτησα να με βοηθήσει να λύσω την άσκηση και να μου την εξηγήσει πάνω κάτω γιατί έχω δυσλεξία, το γιατί έλειπα από κάποια μαθήματα δεν αφορά κανέναν. Για αυτό κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν τα forum έτσι και αλλιώς. Γυρίστε λίγο πίσω στις καλύβες σας να ηρεμήσετε όσοι κράζετε και δείτε λίγο το φως του ήλιου, κάνει καλό. Anyway, ευχαριστώ. Και προφανώς άμα ήθελα λυμένη την άσκηση θα μπορούσα να την πάρω από έναν φίλο μου ή από το forum της σχολής μου, τώρα πώς το πήγατε κάποιοι στο ότι ζήτησα λυμένη άσκηση δεν ξέρω, μάλλον και εσείς δυσλεξία θα έχετε. Λάθος προτίμηση μάλλον έκανα το forum. Έχει μικρά τρολ που κυριαρχούν εδώ μέσα. Φαντάζομαι πως τα λες όλα αυτά χωρίς να έχεις ακριβώς υπόψη πόσες εκατοντάδες σαν και σένα έχουν περάσει από δω και έχουν πει τα ίδια, έτσι; Φαντάζομαι νομίζεις πως αν το παίξεις έτσι θα μας βάλεις στη θέση μας, γιατί είμαστε χαζοί και δεν καταλαβαίνουμε πότε κάποιος δεν έχει ιδέα "δεν άνοιξα βιβλίο" και πότε "διάβασα αλλά κάτι δεν κατάλαβα". Γιατί δεν έχουμε κάνει φοιτητές, ούτε έχουμε δει ποτέ φοιτητή στη θέση σου. Το μόνο που καταφέρνεις στην πραγματικότητα είναι να μας δείξεις ότι δεν έχεις τα κάκαλα να είσαι ειλικρινής. Αυτό που λένε, η αλεπού 100 χρονών; Εσύ είσαι το αλεπουδάκι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα