DYEL Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Ισως χαζη ερωτηση αλλα γιατι ολα τα σιτε με ανταλακτικα,για το ιδιο οχημα βγαζουν διαφορα αποτελεσματα? π.χ ψαχνω για φιλτρο αερος,βαζω το ακριβες μοντελο και μου βγαζει διαφορα προιοντα σε διαφορετικες διαστασεις. το ενα προιον εχει μηκος π.χ 227 και το επομενο 229. απ'οσο θυμαμαι το φιλτρο "σφηνώνει" σε εκεινο το σημειο,αν ειναι πιο μικρο απο οσο πρεπει τι γινεται?
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Επειδή είναι ιμιτασιόν και όχι γνήσια. Αν είναι λίγο μικρό το φίλτρο που θα πάρεις πιθανόν να "παίζει" λίγο, αν είναι πιο μεγάλο θα μπει με ζόρι. Αν θέλεις να κάτσει τέλεια τότε πληρώνεις αρκετά παραπάνω και παίρνεις το γνήσιο.
panos2171 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 H MANN δηλαδή θεωρείται ιμιτασιόν; Έχω την εντύπωση ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες βγάζουν το ανταλλακτικό ακριβώς στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Ιμιτασιόν θεωρείται οτιδήποτε δεν είναι γνήσιο, άσχετα αν είναι φτιαγμένο από μεγάλη/μικρή/γνωστή/άγνωστη εταιρεία.
meletis_m Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Εγω βρίσκω το κωδικο του γνήσιου ανταλλακτικου, και μετα ψάχνω σε εμπορίου βάσει κωδικού. Μέχρι στιγμής όλα ταιριάξαν μια χαρα.
achilles_g_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Ιμιτασιόν θεωρείται οτιδήποτε δεν είναι γνήσιο, άσχετα αν είναι φτιαγμένο από μεγάλη/μικρή/γνωστή/άγνωστη εταιρεία. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα ανταλλακτικά χωρίζονται σε γνήσια αντιπροσωπίας, OEM και τα after market, τα οποία συνηθίζουμε να τα λέμε ιμιτασιόν.
opcorsa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 αραξε... αυτες οι διαφορες που λες ειναι σε χιλιοστα...δηλαδη ΤΙΠΟΤΑ... και δεν λες "ημιτασιον" αυτες τις εταιρειες...ημιτασιον ειναι το φιλτρο που φτιαχτηκε απο την εταιρια aefhnsd fbsd στην μοζαμβικη... μανν και λοιπες εταιρειες ειναι καταξιομενες, και συνηθως ειναι ΟΕΜ , δηλαδη βγαζουν στην ιδια γραμμη παραγωγης και τα φιλτρα της εταιρειας βαζοντας το σηματακι του κατασκευαστη και σαφως το καπελο στην τιμη.. εγω παντα ΟΕΜ επερνα και δεν ειχα ποτε προβλημα...και σε μιση τιμη σε σχεση με αυθεντικα... προτιμω mann, bosch , και κυριως Hengst , γνησια γερμανικη εταιρεια, look it up
papoys1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ νομίζω αλλού είναι η διαφορά. Ακόμη και το ίδιο μοντέλο π.χ. όπως το opel vectra το δικό μου άλλο φοράει μέχρι το 2002 , άλλο μέχρι το 2005 άλλο μέχρι το 2007 άλλο το επόμενο.Επίσης διαφορετικό φοράει το 1600 άλλο το 1800 κ.λ.π.. Οπότε πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που ζητάς σύμφωνα με το μοντέλο του αυτοκινήτου σου. Όταν χτυπήσεις π.χ. φίλτρο βενζίνης opel vectra σε κάποιο σάιτ θα τα βγάλει όλα μαζί άσχετα αν βάλεις το δικό σου μοντέλο. Εκεί πρέπει να εντοπίσεις τι είναι για το δικό σου μοντέλο σύμφωνα με τον κωδικο καί τον αριθμό πλαισίου. Δεν σου κάνουν όλα τα φίλτρα που θα βγάλει.
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2017 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα ανταλλακτικά χωρίζονται σε γνήσια αντιπροσωπίας, OEM και τα after market, τα οποία συνηθίζουμε να τα λέμε ιμιτασιόν. Ο καθένας μπορεί να χωρίσει τα ανταλλακτικά σε όσες κατηγορίες θέλει, το τι σημαίνει ιμιτασιόν όμως δεν αλλάζει. Ιμιτασιόν = απομίμηση(και όχι απαραίτητα κακή), ιμιτασιόν είναι οποιοδήποτε άλλο συμβατό, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από το γνήσιο.
toyo73 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Η λεξη ιμιτασιον, ειναι Γαλλικη οπως το 70-80% αυτων που χρησημοποιουμε για το αυτοκινητο στην Ελλαδα. Σασμαν-καπο-μοτερ-νιστριμπιτερ- αμορτισερ-ταμπλό- παρμπρίζ- κοντέρ-λεβιέ-πορτ μπαγκάζ-μπουζί-μαρσπιέ κ.α Ειναι καταλοιπο μιας αλλης εποχης, με πολυ μαιμουδια και κακη ποιοτητα.Πλεον τα ανταλλακτικα χωριζονται σε 2 κατηγοριες. 1) Τα πρωτης τοποθετησης. Ειναι αυτα που κατασκευαζει ειτε ο ιδιος κατασκευαστης, η τα κατασκευαζει καποιος προμηθευτης για λογαριασμο του κατασκευαστη με το λογοτυπο του κατασκευστη.Αυτα με τα οποια συναρμολογηται το αυτοκινητο. 2)Τα after-market (μετα την αγορα). Αυτα χωριζονται βεβαια σε ποιοτητες(χειροτερη-ισα-ανωτερη) των πρωτης τοποθετησης.Αλλα και σε 2 υποκατηγοριες.Αντικαταστασης-βελτιωσης. Παραδειγματα απειρα. Αμορτισερ δεν φτιαχνει η ΤΟΥΟΤΑ .Απο μαμα φοραει KAYABA.Καποια ειχαν και MONROE.Οταν ερθει η ωρα, φορας τα μαυρα που ειναι αθλια στα 200-250 ευρω η σκας 550 και φορας τα AGX ρυθμιζομενα και εχεις αλλο αυτοκινητο.Αυτο ισχυει σε φρενα αλλα και αλλα προιοντα. Πρωτη τοποθετηση το δικο μου ειχε ανταλλακτικα απο BOSCH-DENSO-VALEO-KAYABA-. κ.α Αλλο παραδειγμα.Το δυναμο ειναι bosch με την σταμπα τις toyota.Aκριβος-ακριβος το ιδιο βγανει και με κωδικους τις bosch αρκετα πιο φθηνος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα