Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλάζω δίσκους σε σύστημα dual boot . Μέχρι τώρα είχα boot δίσκο hdd .

Λέω να κάνω νέα εγκατάσταση λειτουργικών σε ssd .

Το σύστημα έχει μόνο 8gb ram .

Ανοίγω συχνά φακέλους με φωτογραφίες κτλ και έχει θέμα με τη ram .

Γράφουν γενικά διάφοροι ότι swap σε ssd αν χρησιμοποιείται τακτικά , θα τον στείλει γρήγορα

(δεν είναι και καινούργιος) .

Γίνεται στην εγκατάσταση , όταν επιλέξω manual partitions να του ορίσω να κάνει swap

στον hdd , σε ένα ξεχωριστό partition που έχω ετοιμάσει για το σκοπό αυτό ;;

(3Χ8gb ).

Υπάρχει πρόβλημα ;;;

Γίνεται να έχει δύο διαφορετικά swap partitions ;

Δημοσ.

Φτιαξε swapfile (γοογλε ιτ) , πιο γρηγορο βολικο και χωρις πολλες μανουρες..φτιαχτο οπου γουσταρεις..μεχρι να χαλασει ο ssd θα μαστε σε αλλον πλανητη μεταναστες...

Δημοσ.

Φτιαξε swapfile (γοογλε ιτ) 

Προφανώς λες αυτό 

https://www.tecmint.com/create-a-linux-swap-file/

σχετικά με το 

Note that the default value of how frequent swap space can be used is 60 (maximum value is 100). The higher the number, the more frequent swap space utilization by the kernel. When the value is set to 0, the swap file will only be used if the operating system has fully utilized memory.

που γράφει , να το αφήσω 60 ; Λιγότερο ;;; Οι ssd κάπου είχα διαβάσει με 20-30gb την ημέρα ζουν όσο έχουν εγγύηση , αν θυμάμαι καλα ;

Δημοσ.

Ναι αυτο λεω.

Ευκολο , γρηγορο και δεν θελει κοψιματα partitions και μαλακιες.

Εγω το "swappiness" δεν το χω πειραξει..απο ο,τι βλεπω ειναι στο 60.Και το swap file το χω στον ssd.

Me 4gb ram που εχω (και πρεπει να βαλω παραπανω...) χρησιμοποιει κατι ελαχιστα mbytes swap και αν φορτωσω κανα προγραμμα περιεργο ή κανα παιχνιδι..τοτε χρησιμοποιει καποια γιγα.

Με 8γιγα ραμ που εχεις , πιστευω η χρηση του swap θαναι πολυ ελαχιστη..εκτος και αν επεξεργαζεσαι μεγαλα σε μεγεθος αρχεια (ηχου,εικονας,βιντεο) που λογικα δεν θα μπορει να το φορτωσει ολοκληρο στην ραμ και θα παιζει εκει το swap.

Mε 8gb ram βαλε ενα 4αρι swap και παρακολουθα το ...δες ποσο swap χρησιμοποιει σε καθημερινες εργασιες..ξερεις..σερφινγκ , εμαιλς κλπ...εγω πιστευω θασαι κοντα στο 0% χρηση...

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι εκεί ακριβώς που αναφέρεις. Έχω ένα φάκελο με μικρογραφίες των φωτογραφιών μου , σε ανάλυση μέχρι fhd και μικρότερες με μεγάλη συμπίεση σε jpg. Ο φάκελος όμως έχει πάρα πολλές φωτογραφίες. Όταν τον ανοίγεις στο συγκεκριμένο μηχάνημα , τρελαίνεται στο swap !

Στα υπόλοιπα όντως , παίζει να μην χρησιμοποιείται καθόλου.

Δημοσ.

Ε ωραια , βαλε χχ γιγα και δες τι χρηση γινεται..ανεβασε αν δεις οτι τιγκαρει ευκολα.

Λογικα μπορεις να το βαλεις και στον μηχανικο δισκο..αν φοβασαι οτι η συχνη χρηση ισως φθειρει τον δισκο...κανε δοκιμες :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...