zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Οπου βλεπεις πολλες απαγορευσεις για το '' δημοσιο καλο'' ( συγκεκριμενα για την δημοσια υγεια εδω) να περιμενεις περικοπες λογω ..δημοσιονομικου κενου. Αντε και σχολικες ποδιες με το καλο. Οι ποδιές (στολές) έχουν και τα θετικά τους πάντως! Για οσους μιλανε για εφαρμογη εδω. Πηγαινω λυκειο. Οι αποβολες πεφτουν συννεφο σε εβδομαδιαια βαση για τηλεφωνα. Και στο γυμνασιο που πηγαινα και στο δημοτικο δε μας αφηναν. Στο δημοτικό ειδικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα απαγορεύουν πρώτα οι γονείς αλλά οκ...
mayhem32 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Και απαγόρευση στις καφετέριες μήπως και αρχίσουμε να ξαναμιλαμε μεταξύ μας!pes πες τα ρε φιλε τετοια αποξενωση και ελλειψη επικοινωνιας ειναι απαραδεκτη παρεες ολοκληρες και δεν κοιτιουνται κνα μεταξυ τους.Η απολυτη αποβλακωση 1
notist Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Για οσους μιλανε για εφαρμογη εδω. Πηγαινω λυκειο. Οι αποβολες πεφτουν συννεφο σε εβδομαδιαια βαση για τηλεφωνα. Και στο γυμνασιο που πηγαινα και στο δημοτικο δε μας αφηναν. Ε όχι και στο δημοτικό ρε παιδιά.Και μένα η κόρη μου πάει έκτη δημοτικού,της πήρα στα γενέθλια της κινητό,αλλά εγώ πρώτα σαν γονιός δεν της επιτρέπω να το έχει στο σχολείο. 2
aris1986 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Αλλα καπως ετσι ξεκιναει η γενικη απαγορευση σε βαθος χρονου σε δημοσιους χωρους. Και εγω πιστευω οτι θα μας βαλουν και τσιπακι, μολις πιασουμε το κινητο (αφου θα γινει γενικη απαγορευση οπως λες) θα βγαινει ενας πρακτορας με μαυρο κουστουμι και hands free και θα μας συλλαμβανει...
skiabox Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Πάντα πίσω στα τεχνολογικά οι Γάλλοι. Έχουν κόμπλεξ από παλιά (λόγω γλώσσας όπου στην πληροφορική κυριαρχούν τα αγγλικά ίσως; ). Υπήρχε μια εποχή που προσπάθησαν να φτιάξουν δικό τους Internet οι τρελοί.
Oulianov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Βασικά από ότι κατάλαβα η απαγόρευση ισχύει για μέσα στην τάξη,κάτι το οποίο ισχύει πολύ καιρό στην Ελλάδα (από τότε που πήγαινα εγώ και είχαμε το νοκια με το φιδάκι ) και δεν είναι και παράλογο διότι δεν γίνεται να διδάσκει ο καθηγητής και άλλος να παίζει, άλλος να ανεβάζει στο Facebook και στα social media και άλλος να φωτογραφίζει τον κωλο της μπροστινής. Με την ανωριμότητα εκείνης της εποχής μου φαινόταν άδικο που μας απαγόρευαν τα κινητά εν ώρα μαθήματος, κάποια πράγματα τα κατανοείς όταν μεγαλώνεις. Η τεχνολογία πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχει στην διαδικασια της μάθησης και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα που παλαιότερα δεν θα μπορούσαμε να διανοηθουμε όμως διαφωνώ ριζικά με την άποψη "τεχνολογία και άγιος ο θεός" , σε τέτοια εγχειρήματα χρειάζονται οπωσδήποτε μελέτες ειδικών επιστημόνων όπως ψυχολόγων, παιδαγωγικών και άλλων εκπαιδευτικών για το πώς πρέπει να γίνει αυτό (στο χώρο του σχολείου) και με ποιον τρόπο όντως θα βοηθήσει πάρα πολύ, πιστεύω ότι άτομα που γνωρίζουν κάτι παραπάνω για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και πως αυτός αφομοιώνει κατι νέο ο λόγος τους έχει πολύ παραπάνω βαρύτητα από εμένα και τον καθένα εδώ μέσα. Βέβαια δεν είναι ευκολο μεγάλης ηλικίας καθηγητές να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν εύκολα νέες τεχνολογίες και ελέω της οικονομικης κατάστασηςδεν βλέπω να αυξάνουν οι νέοι στο άμεσο μέλλον αλλά ούτε και να βρίσκεται το απαιτούμενο μαρούλι ώστε να γίνει κάτι τέτοιο. Όσον αφορά το πανεπιστήμιο ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς ηταν στις διαλέξεις και είτε ποσταραν στο fb είτε μίλαγαν συνέχεια, η διάλεξη δεν είναι υποχρεωτική θα μπορούσαν άνετα να βγουν να πιουν το καφεδάκι τους και να κάνουν την πλάκα τους. Τέλος πραγματικά όχι άλλο κάρβουνο με την συνομωσιολογια, σε λίγο θα ανακαλυφθεί διεθνής συνωμοσία κατά του smartphone , έλεος πια. 1
isay Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Γ@@ το κράτος σας και τις απαγορεύσεις σας. Κάνατε τις κοινωνίες μπουρδέλο. Απαγορεύεται το ένα και το άλλο, ούτε να κλάσουμε πλέον. Απαγόρευση κινητών στην τάξη, απαγόρευση κυκλοφορίας σε δακτύλιο, απαγόρευση καπνίσματος σε καφετέρια, απαγόρευση το ένα απαγόρευση το άλλο. Και έχεις από κάτω ορισμένα ζαβά να χειροκροτάνε σε κάθε απαγόρευση. Αυτά ειναι συμπτώματα κοινωνίας που δεν εχει αγραφους και ηθικους κανονες που να τους εφαρμόζει απο μόνη της χωρίς να χρειάζεται μπαμπουλα. Δυστυχώς (και τονίζω το δυστυχώς) πρεπει να μας βάζουν απαγορευσεις για να μην γίνονται οι κοινωνίες μπουρδέλο. Π.χ. η απαγορευση να οδηγάς και να μιλάς στο κινητό δεν εφαρμοστηκε γιατί το γ@@κρατος θέλει να σου βαλει απαγορευσεις. Μπήκε γιατί ο κάθε ενας μιλουσε στο κινητό και ειχε καταντησει μπουρδέλο απο τα ατυχήματα και τους θανατους. Να έλεγες οτι κάποιες απο τις απαγορευσεις εφαρμοζονται για άλλους σκοπους, θα συμφωνουσα μαζί σου. Π.χ. η απαγορευση εισαγωγής ειδων ηλεκτρονικου τσιγάρου δεν γινεται για το κοινό καλό, αλλά για εισπρακτικους λόγους. 1
notist Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Όλα θέλουν μέτρο.Εμένα η κόρη μου που δεν είχε στο εξοχικό όπως θα ήθελε wifi internet όλο το καλοκαίρι,διάβασε πολλά βιβλία.Στην πρώτη ενημέρωση από το δάσκαλο της,μου ειπε ότι είναι πολύ καλή στην έκθεση και την ανάπτυξη του γραπτού λόγου.Όταν του ανέφερα ότι δεν είχε internet το καλοκαίρι και διάβαζε βιβλία,είπε ότι αυτός είναι ο λόγος.Ναι στην τεχνολογία και στο internet αλλά με μέτρο.
Oulianov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ θυμάμαι πως άμα δεν μου έβαζε τις φωνές η μάνα μου θα μπορούσα να κάτσω μέρες μπροστά στο play station (το play station 1 παρακαλώ)
isay Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Όλα θέλουν μέτρο.Εμένα η κόρη μου που δεν είχε στο εξοχικό όπως θα ήθελε wifi internet όλο το καλοκαίρι,διάβασε πολλά βιβλία.Στην πρώτη ενημέρωση από το δάσκαλο της,μου ειπε ότι είναι πολύ καλή στην έκθεση και την ανάπτυξη του γραπτού λόγου.Όταν του ανέφερα ότι δεν είχε internet το καλοκαίρι και διάβαζε βιβλία,είπε ότι αυτός είναι ο λόγος.Ναι στην τεχνολογία και στο internet αλλά με μέτρο. Πολύ ωραίο παράδειγμα. Εδω θα μπορουσε να συνδυαστεί με τεχνολογία με την καθαρά εκπαιδευτική μέθοδο. Tablet χωρίς προσβαση στο net, αλλά με δεκάδες βιβλία (κέρδος σε χώρο, βάρος), εκπαιδευτικά apps και ολοκληρη εγκυκλοπαιδεια full με animations, εικόνες και βιντεο. Ετσι η τεχνολογία βοηθά τη μάθηση, οχι facebook/wifi οπου το μονο πραγμα που θα κάνει ειναι να γράψει τι θα φάει το βράδυ, οτι ο πατερας της την μαλωσε (μμμ μουτράκια) και να πατα like like like. Μην κρυβόμαστε. Η απαγορευση των κινητών έχει σκοπό να κόψει το τελευταίο (το χασομέρι) και οχι να μπαναρει την τεχνολογία στην εκαπιδευση. 1
Oulianov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Αυτά ειναι συμπτώματα κοινωνίας που δεν εχει αγραφους και ηθικους κανονες που να τους εφαρμόζει απο μόνη της χωρίς να χρειάζεται μπαμπουλα. Δυστυχώς (και τονίζω το δυστυχώς) πρεπει να μας βάζουν απαγορευσεις για να μην γίνονται οι κοινωνίες μπουρδέλο. Π.χ. η απαγορευση να οδηγάς και να μιλάς στο κινητό δεν εφαρμοστηκε γιατί το γ@@κρατος θέλει να σου βαλει απαγορευσεις. Μπήκε γιατί ο κάθε ενας μιλουσε στο κινητό και ειχε καταντησει μπουρδέλο απο τα ατυχήματα και τους θανατους. Να έλεγες οτι κάποιες απο τις απαγορευσεις εφαρμοζονται για άλλους σκοπους, θα συμφωνουσα μαζί σου. Π.χ. η απαγορευση εισαγωγής ειδων ηλεκτρονικου τσιγάρου δεν γινεται για το κοινό καλό, αλλά για εισπρακτικους λόγους. Και να υπήρχε αυστηρή εφαρμογή των απαγορεύσεων οκ, απο αυτά που είπε δεν ξέρω αν κάποια από αυτές τις απαγορεύσεις έχει εφαρμοστεί ποτέ, μου άρεσει που είπε και ως παράδειγμα το κάπνισμα (εγώ γελάμε)
notist Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Πολύ σωστό το χασομέρι.Απορώ που ενθουσιάζεται λέγοντας μου πολλές πληροφορίες εντελώς σκουπίδια που διαβάζει στο internet.Η σωστή χρήση και ο συνδυασμός αυτών που ανέφερες είναι η χρυσή τομή.
Oulianov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δεν διαφωνω καθολου. Πολυ σωστο μετρο απο τη Γαλλια. Μπραβο. Αλλα καπως ετσι ξεκιναει η γενικη απαγορευση σε βαθος χρονου σε δημοσιους χωρους. Ρε μπας μας ψεκάζουν τελικά; 1
isay Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Και να υπήρχε αυστηρή εφαρμογή των απαγορεύσεων οκ, απο αυτά που είπε δεν ξέρω αν κάποια από αυτές τις απαγορεύσεις έχει εφαρμοστεί ποτέ, μου άρεσει που είπε και ως παράδειγμα το κάπνισμα (εγώ γελάμε) Δεν ειναι αναγκη να υπάρχει αυστηρή εφαρμογή μιας απαγορευσης (εκεί φτάνουμε σε άλλα αντικοινωνικά φαινόμενα), οσο δε γίνεται καταχρηση της παρανομίας ή δε συντρέχουν παραλληλοι λογοι. Η απαγορευση ακομα και με ελαστική ή περιοδική εφαρμογή εχει πάντα αποτελέσματα. Σε πολλά σχολεία (ξερω και εγω αρκετές περιπτώσεις) εχουν εξαφανιστεί τα κινητά. Σε πολλές καφετέριες οι καπνιστές βγήκαν έξω. Πολλά μαγαζιά κόβουν αποδείξεις οταν πέσει σύρμα οτι κατεβηκε κλιμάκιο. Πολλοί δεν παιρνουν αμαξι στο δακτύλιο, αλλά μετρό, κλπ. Η περιοδική ή κατα καιρους ελαστική εφαρμογή, φέρνει αποτελέσματα χωρίς να γινεται ασφυκτική. Δυστυχώς (και το λεω πάλι δυστυχώς) σε πολλές απαγορεύσεις δεν εφαρμόζεται ποτε εκτός αν γίνει κάποιο σοβαρό ατυχημα ή ντόρος. Π.χ. στην πόλη που ζω, οι διαβάσεις ειναι ... "τι μαλακιες γραφιτι εκαναν στους δρόμους πάλι" και στεναχωριέμαι γιατί θα σκοτωθεί κόσμος (μπορεί δικό μου άτομο ή και εγω) για να γίνει ντόρος, να γράψουν κάμια 30αρια και να αρχίσουν να σταματάνε. Αλλο αναλογο ειναι τα κινουμενα μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Πρεπει να γινει ατυχημα για να εφαρμοστεί η απαγορευση. Ερχεται λοιπον το αλλο τρολ και λεει "το γ@@κρατος βάζει απαγορευσεις παντου"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα