Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτασε η ωρα για την πρωτη αλλαγη στο αμαξι... Στο εγχειριδιο λεει 5w30 και μαλιστα castrol (με ενα περιεργο ονομα. Ας τα πουμε castrol σειρα Χ). Ψαχνοντας τα συγκεκριμενα λαδια για αγορα δεν τα βρηκα πουθενα. Υστερα απο αρκετη ερευνα ανακαλυπτω πως η σειρα Χ που προτεινει το εγχειριδιο μπορει να αγοραστει μονο σε αντιπροσωπιες και ειναι ουσιαστικα τα συνθετικα castrol edge που πωλουνται στο εμποριο. Απ' οτι λενε στα ξενα φορουμ, ειναι απλα ενα κολπο για να μην πηγαινει ο κοσμος δικα του λαδια για αλλαγη, αλλα να προτιμα την σειρα Χ που πωλειται αυστηρα σε αντιπροσωπιες με το αναλογο καπελο.

Χτες λοιπον πηγα στην αντιπροσωπια οπου και φυσικα μου προτειναν την σειρα Χ για 55ευρω τα 4 λιτρα. Αρνηθηκα και απαντησα πως θα φερω δικα μου λαδια για αλλαγη συμφωνα με τις προδιαγραφες που οριζει ο κατασκευαστης.Ο μαστορας εκει παραδεχτηκε εμεσσα πως δεν υπαρχει διαφορα με τα castrol edge που θα του παω.

Θεωρειτε σωστο κατι τετοιο; Δεν θα επρεπε το εγχειριδιο να προτεινει απλα ιξιωδες και συνθετικα ή απλα λαδια; Πρεπει ντε και καλα να λεει μονο την μαρκα Χ και μετα αντε βρες εσυ τι προδιαγραφες εχουν;

Δημοσ.

Το εγχειριδιο σιγουρα σου προτεινει τις προδιαγραφες του λαδιού, π.χ. 5W30 LL04 που φοραει το δικο μου, δε χρειαζεται να βάλεις ουτε ιδια μάρκα ούτε τα ιδια ακριβως λάδια που λεει. Π.χ. εγω δε βαζω αυτα που βάζει η αντιπροσωπεία (μπουκάλι BMW με castrol λάδι παλια και πλέον shell) αλλα τα EDGE που ειναι μακράν καλύτερα και τηρουν τις προδιαγραφες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα βασικότερα στην όλη ιστορία δεν μας τα λες,τι αμάξι έχεις και ποια προδιαγραφή πρέπει να έχουν τα λάδια...

Όπως λένε και παραπάνω το βιβλιαράκι θα γράφει σίγουρα ποιες προδιαγραφές πρέπει να έχει το λάδι που θα βάλεις,και τέτοιο θα βάλεις.

Το ιξώδες και αν είναι συνθετικό δεν λέει τίποτα,όλο το θέμα είναι οι προδιαγραφές.

Επεξ/σία από moure
Δημοσ.

Για τα castrol professional λεει? Αυτο που δεν λες την σειρα λες και ειναι μυστικο ειναι fail

Επειδη κυκλοφορουν μαιμου λαδια τα pro τα φωτιζεις με uv lamp...

An φεγγουν και αφου τα βαζεις θα βρεις και τυχον διαροες πιο ευκολα :P

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/916rydIK0LL._SL1500_.jpg

Αν θες τα pro παρτα απο reifenexpress24 ή απο κανα castrol checkpoint.

Δεν ξερεις τι προδιαγραφες θελει το αυτοκ?μπες σε ευρωπαικο σιτε castrol mobil 1 και καπου εκει θα λεει what oil for my car https://applications.castrol.com/oilselector/en_gb/c/search?_ga=2.106804353.389289157.1513789080-2129607130.1513789080

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...