w_explore Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Χρησιμοποιώ Ubuntu 16.04 Χθες το βράδυ ομολογώ πως έκανα κάποιες εγκαταστάσεις και έσβηνα και κάποια αρχεία χωρίς να είμαι σίγουρη για τις κινήσεις μου. Στο τέλος, έκλεισα μια χαρά τον υπολογιστή μου. Σήμερα όμως, άνοιξα τον υπολογιστή, συνδέθηκα στον λογαριασμό μου και εμφάνισε μόνο το φόντο και το ποντίκι. Δοκίμασα να μπω σαν επισκέπτης αλλά κι εκεί υπήρχε το απόλυτο κενό. Επίσης, δεν υπακούει σε κανένα κουμπί ή συνδυασμό κουμπιών, ώστε να έμπαινα στο terminal να έσωζα την κατάσταση από εκεί. Σώστε με! Πείτε πως έχετε μια καλύτερη λύση από format....
KiriosD Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 δοκίμασες να μπεις με recovery?πατάς και κρατάς το shift κατά την εκκίνηση ->Check all file systems->Enable networking->Drop to root shell prompt mount -o remount,rw / mount --alldpkg --configure -aapt-get updateapt-get -f installapt-get -m installapt-get dist-upgradeapt-get install --reinstall ubuntu-desktopapt-get install unityapt-get autoremoveapt-get cleanshutdown -r now
w_explore Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν κάνει τίποτα... δοκίμασες να μπεις με recovery?πατάς και κρατάς το shift κατά την εκκίνηση
xrhstosiak Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 δημιουργια σε αλλον υπολογιστη ενος live cd ή usb bootareis με αυτο βλεπεις πρωτα απο ολα αν ειναι οκ το home directory σου κανεις ενα backup σε εξωτερικο δισκο ή usb και μετα προχωρας ή με πειραματα ή με εγκατασταση απο την αρχη αν δεν ξερεις τι ακριβως εκανες και γιατι δυσκολα θα σε βοηθησει καποιος
capthookb Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Με CTRL+ALT+F2 (F2 εως F9) δε μπαινεις σε τερματικό;
KiriosD Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν κάνει τίποτα... κομμάτι δύσκολο να μη βγαίνει αν έχουν ως τα αναφέρεις κλεισε το pc εντελώς ξαναπάτα να ανοίξει και αμέσως μετά πατάς και κρατάς το shift κατά το boot εννοώ ως εκκίνηση
w_explore Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν βλέπεις grub ; Τι είναι αυτό;; δημιουργια σε αλλον υπολογιστη ενος live cd ή usb bootareis με αυτο βλεπεις πρωτα απο ολα αν ειναι οκ το home directory σου κανεις ενα backup σε εξωτερικο δισκο ή usb και μετα προχωρας ή με πειραματα ή με εγκατασταση απο την αρχη αν δεν ξερεις τι ακριβως εκανες και γιατι δυσκολα θα σε βοηθησει καποιος Έχω σε cd τα ubuntu...το αγνοεί τελείως.. Κι ούτε home directory μπορώ να δω ούτε τπτ που να μου δείχνει ότι υπάρχει κάτι μέσα στον υπολογιστή. Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν ξέρω τι έκανα, πέρα από το ότι έκανα γκάφα σίγουρα... Αλλά εκτιμώ που βοηθάτε όσο μπορείτε...
xrhstosiak Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 ξεκινα τον υπολογιστη σου απο το cd desktop ή laptop εχεις ; συνηθως στην αρχη λεει πιο κουμπι κανει την επιλογη ποιας συσκευης θα ειναι η πρωτη που θα αναζητσει ο υπολογιστης για να βρει λειτουργικο αλλιως αλλαζεις την σειρα αυτη μεσα απο το bios ωστε να μπει πρωτο το cd rom και μετα το hard disk
w_explore Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 κομμάτι δύσκολο να μη βγαίνει αν έχουν ως τα αναφέρεις κλεισε το pc εντελώς ξαναπάτα να ανοίξει και αμέσως μετά πατάς και κρατάς το shift κατά το boot εννοώ ως εκκίνηση Το έκανα αλλά δεν λειτουργεί... Επίσης κατά την εκκίνηση βγάζει "Booting in insecure mode" ξεκινα τον υπολογιστη σου απο το cd desktop ή laptop εχεις ; συνηθως στην αρχη λεει πιο κουμπι κανει την επιλογη ποιας συσκευης θα ειναι η πρωτη που θα αναζητσει ο υπολογιστης για να βρει λειτουργικο αλλιως αλλαζεις την σειρα αυτη μεσα απο το bios ωστε να μπει πρωτο το cd rom και μετα το hard disk Δεν έχω επιλογή κινήσεων... Το μόνο που μου βγάζει κατά την εκκίνηση είναι μια μαύρη οθόνη με το μήνυμα "Booting in insecure mode" και μετά απλά μπαίνει στα ubuntu. Laptop έχω....
w_explore Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 μαρκα μοντελο laptop; Dell Inspiron 15
xrhstosiak Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 σβηστο και μολις αναψει Access System Setup by pressing <F2> key Bring up the one-time boot menu by pressing <F12> key δοκιμασε πρωτα με το f12 αν σου βγει επιλογεας συσκευων αλλιως επιλογη με το f2 gia bios πατας επαναληπτικά οχι κολημενο το κουμπι
w_explore Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 σβηστο και μολις αναψει Access System Setup by pressing <F2> key Bring up the one-time boot menu by pressing <F12> key δοκιμασε πρωτα με το f12 αν σου βγει επιλογεας συσκευων αλλιως επιλογη με το f2 gia bios πατας επαναληπτικά οχι κολημενο το κουμπι Αυτό δούλεψε... μονο το F2 δούλεψε όσο δεν είχα το cd μέσα στο laptop, το F12 δούλεψε όταν του έβαλα και το cd... έχω ελπίδα να διορθώσω τη ζημιά χωρίς να κάνω format (θέλω τα αρχεία μου)??
xrhstosiak Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 αν ξερεις τι κανεις ναι αλλα απο τις ερωτησεις σου μαλλον δεν εχεις ευχερια και μπορει να μπλεχτες δες πρωτα αν βλεπεις τα αρχεια σου που ειναι στο δισκο ολα τα παραπανω με την λογικη οτι δεν χτυπησε ο δισκος και οτι δηλαδη δεν εχει hardware προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα