Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

ειχα σκεφτει να ρωτησω σε κανα αλλο thread ή σε pm.

και ξερουμε ολοι οτι να χεις μηλο και τι στο κοσμο για σενα :P αλλα μη λεμε και οτι θελουμε.

παντα πολλοι λεγανε οτι υπαρχει planned obsolence αλλα γενικα περα απο τις συνομοσιολογιες πιστευαμε οτι νεο λογισμικο με μεγαλυτερες απαιτησεις και χωρις clean install ειναι λογικο τα κινητα να βαραινουν.

τωρα ομως αυτη η θεωρια πηγε περιπατο, οποτε ναι πιστευω οτι ειναι αρκετα μεγαλο νεο οτι μια εταιρια σου ριχνει το 50% των επιδοσεων

Μου το ρίχνει μόνο σε περίπτωση που έχω προβληματική μπαταρία. Όποτε μέχρι και αν την αλλάξω θα έπρεπε η συσκευή μου να λειτουργεί σταθερά.

Αν όντως το κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο φάουλ για μένα είναι πως δεν ενημερώνει το χρήστη και τίποτα άλλο.

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ως κάτοχος 6s. Υπάρχει αισθητό slowdown όταν δέχεσαι/κανεις κλήσεις, ανοίγεις/κλείνεις δεδομένα και WiFi, και στο άνοιγμα εικόνων και βίντεο. Θα αλλάξω μπαταρία γιατί τα έχει φάει τα ψωμάκια της ούτως η άλλως, όποτε θα σας ενημερώσω αν δω αλλαγή.

Δημοσ.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ως κάτοχος 6s. Υπάρχει αισθητό slowdown όταν δέχεσαι/κανεις κλήσεις, ανοίγεις/κλείνεις δεδομένα και WiFi, και στο άνοιγμα εικόνων και βίντεο. Θα αλλάξω μπαταρία γιατί τα έχει φάει τα ψωμάκια της ούτως η άλλως, όποτε θα σας ενημερώσω αν δω αλλαγή.

Αυτό λέω, τώρα θα την αλλάξεις και θα την πληρώσεις την αλλαγή, αν το τηλέφωνο όμως δούλευε όπως πριν το update και ξαφνικά ενώ είχε μπαταρία έκλινε θα στην άλλαζε η apple χωρίς να πληρώσεις εσύ 

Δημοσ.

Μου το ρίχνει μόνο σε περίπτωση που έχω προβληματική μπαταρία. Όποτε μέχρι και αν την αλλάξω θα έπρεπε η συσκευή μου να λειτουργεί σταθερά.

Αν όντως το κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο φάουλ για μένα είναι πως δεν ενημερώνει το χρήστη και τίποτα άλλο.

εμενα δεν ειναι καν αυτο το φαουλ, αφου το χει σα δικλειδα ασφαλειας μεχρι την επισκευη τοτε μια χαρα. το προβλημα ειναι οτι ο πελατης πρεπει να βαλει το χερι στη τσεπη. αμα γινοταν να ανοιξεις το καπακι να χωσεις μια μπαταρια και τελειωσες, δεν θα το συζηταγαμε καν. ομως πρεπει να το πας σε σερβις να βαλεις γερα το χερι στη τσεπη και νομιζω χανεις και την αδιαβροχοποιηση (δεν ειμαι σιγουρος)

ολα αυτα για κατι που δεν φταις εσυ ειναι πολυ

Δημοσ.

Δεν είναι παράλογο να συμβαίνει, εμένα η ένστασή μου είναι ότι δεν βγάζει ένα μήνυμα το κινητό ότι η μπαταρία έχει φθαρεί και μέχρι να αντικατασταθεί το κινητό θα λειτουργεί με μειωμένες επιδόσεις. Για να μην ψάχνετε ο κόσμος τι έπαθε η συσκευή του.

Επίσης, τόσο δυνατά που είναι τα καλά κινητά πλέον δεν είναι παράξενο να έχει κάποιος μια συσκευή 3 χρόνια, άνετα καλύπτουν τους περισσότερους!

Η ιδέα του κάποιος που δεν έχει φράγκα, και δεν τον πειράζει η συσκευή του να παίζει κανονικά σε επιδόσεις αλλά να αντέχει ας πούμε 14 ώρες χρήσης την ημέρα και για το υπόλοιπο να έχει μαζί του ένα powerbank να συμπληρώνει ας πούμε δεν βρίσκεται πουθενά μέσα στις πιθανές επιλογές σας έτσι ?

Τραγικό και γελοίο.

Πρέπει να φάνε κανένα class action lawsuit a la nVIDIA να μοιράσουν αποζημειώσεις και αυτοί μάλλον.

Με το ζόρι σου ρίχνω τις επιδόσεις, θες δεν θες ( ευκαιρία να αρπάξουμε στα Apple Stores και ένα 150αρι από αλλαγή μπαταρίας που κανονικά δεν θα γινότανε :D )

Το ότι συμβαίνει και σε iPhone 7 / 7+ είναι τουλάχιστον αστείο.

Κοροϊδία ? Μπαταρίες του κώλου ?

Μόκο παιδιά γιατί είναι Apple, ας κάνουμε όλοι την πάπια.

• Like 1
Δημοσ.

Η ιδέα του κάποιος που δεν έχει φράγκα, και δεν τον πειράζει η συσκευή του να παίζει κανονικά σε επιδόσεις αλλά να αντέχει ας πούμε 14 ώρες χρήσης την ημέρα και για το υπόλοιπο να έχει μαζί του ένα powerbank να συμπληρώνει ας πούμε δεν βρίσκεται πουθενά μέσα στις πιθανές επιλογές σας έτσι ?

Τραγικό και γελοίο.

Πρέπει να φάνε κανένα class action lawsuit a la nVIDIA να μοιράσουν αποζημειώσεις και αυτοί μάλλον.

Με το ζόρι σου ρίχνω τις επιδόσεις, θες δεν θες ( ευκαιρία να αρπάξουμε στα Apple Stores και ένα 150αρι από αλλαγή μπαταρίας που κανονικά δεν θα γινότανε :D )

Το ότι συμβαίνει και σε iPhone 7 / 7+ είναι τουλάχιστον αστείο.

Κοροϊδία ? Μπαταρίες του κώλου ?

Μόκο παιδιά γιατί είναι Apple, ας κάνουμε όλοι την πάπια,

Τοσο ακριβα ειναι εκει στην Ελλαδα? Γιατι εδω δεν κοστιζει τοσο.  :-)

$79= 67euros.

iphone-service-pricing.jpg

Δημοσ.

Ναι αλλα το καταναλωτικο κοινο επιζητουσε  αδιαβροχοποιηση ,λεπτο προφιλ ,ποιοτητα κατασκευης   που αντανακλαται  και στην αισθηση αφης απο  τα αντιστοιχα υλικα .

Στον αντιποδα ειχαμε μια ισχνη μειοψηφια που ηθελε να αλλαζει μπαταρια απο το ebay  με 20 ευρω και οπως ολοι ειδαμε  η αγορα κατεληξε στο πρωτο και πολυ καλα εκανε .

20€ (και λιγότερα) κάνει μια 3χιλιαρη μπαταρία με τιμή ελληνικής αντιπροσωπείας όχι ebay, το να δοθούν άλλα τόσα εργατικά.. και χέσε τα εργατικά να υποστείς την ταλαιπωρία του σερβις είναι το πρόβλημα 

όσο για τη λεπτότητα και την αδιαβροχοποίηση να θυμίσουμε ότι δεν ήταν για καιρό στις προτεραιότητες της μηλοεταιρείας άσχετα αν ανέκαθεν οι συσκευές της ήταν unibody

τώρα γιατί ακολούθησαν οι άλλοι και τι θέλει το κοινό που δεν ξέρει τι του γίνεται άσε με να έχω τις απόψεις μου, ειδικά στο χώρο των κινητών τα πράγματα είναι αρκετά περίεργα γιατί απευθύνονται σε όλους και όχι σε συγκεκριμένο κόσμο 

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς το κινητό δεν είναι λαπτοπ. Είναι αναλώσιμο προιόν τεχνολογίας με ημερομηνία λήξης.

Mην τα λες αυτά , σε ακούνε και οι χρήστες iphone X (1400€)

• Super Moderators
Δημοσ.

Mην τα λες αυτά , σε ακούνε και οι χρήστες iphone X (1400€)

Η τιμή προσδιορίζει και τη διάρκεια ζωής του;

• Like 1
Δημοσ.

Το κινητό δεν έχει ημερομηνία λήξης τον χρόνο ή τα δυο χρόνια. Ως κινητό έχει νόημα η αλλαγή όταν αλλάζει η τεχνολογια στο RF αλλά αυτές έχουν ορίζοντα δεκαετίας. Ως υπολογιστής, η φορητή συσκευή μας βρίσκεται σε καμπύλη αλματώδους ανάπτυξης, και έτσι ένα smartphone σήμερα είναι η μέρα με την νύχτα με ένα smartphone πριν 4 χρόνια. Αυτό δεν θα συνεχιστεί έτσι για πολλά χρόνια. Τότε δεν θα έχει νόημα η συχνή αλλαγή του hardware εκτός και αν υπάρξει βλάβη (μικρή φορητή συσκευή είναι, τα ατυχήματα πολλά) ή φυσιολογική φθορά της μπαταρίας. Είναι πανεύκολο να μπουν μπαταρίες που κρατούν την υγεία τους άνω του 90% για περισσότερα από 5 χρόνια. Στην επιλογή του κατασκευαστή είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας εβαζαν μια επιλογη μεσα στις ρυθμισεις reduce performance as battery wears to sustain battery autonomy κ ας το ειχαν απο default στο on

θα ελεγα μπραβο καλη μαγκια κ θα ηθελα να δω κατι τετοιο κ στο android

δεν εχουμε ολοι τις ιδιες προτιμησεις ,εγω που δεν κανω βαρια χρηση κ δεν μενω ποτε απο μπαταρια παρα μονο στις εκδρομες θα το ειχα στο off ,για αλλους ομως που ειναι συνεχεια στο δρομο κ η μπαταρια για αυτους ειναι σημαντικη θα ηταν τεραστιο plus

στο mi4c με τα 70000 antutu κ την 3000 μπαταρια με χρηση 2 ετων θα το ειχα στο off

στο Le pro 3 με τα 150000 antutu κ την 4000 μπαταρια θα το ειχα στο on

ps τωρα που το σκεφτηκα καλο θα ηταν να ξεκαθαρισει η apple το πως δουλευει ο αλγοριθμος

αν πχ βαλεις απο εκεινες τις θηκες που ειναι κ εξτρα μπαταρια κ που το ios την εμφανιζει ως μια μεγαλυτερη ,τι κανει το κινητο ,εξακολουθει να σου ριχνει τις επιδοσεις λογιζοντας μονο την εσωτερικη? οχι τπτ αλλο αλλα ισως να συμφερει να βαλετε τετοιες θηκες απο το να πληρωσετε νταβατζιλικια στα εξουσιοδοτημενα service

επισης τι συμβαινει οταν βαλεις μη apple μπαταρια διαοφορετικης χωρητικοτητας απο την official?

Επεξ/σία από crashnburn
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι οπότε και έβαλα το 6s στην ακτή εδώ και 1 1/2 μήνα. Πήρα το 8 δεν με ενδιαφέρει το Χ. Άλλαξα μπαταρία στο 6s και πήρα ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις που δίνει και στο post πριν και μετά. Κρίμα γιατί εγώ τουλάχιστον είχα τυφλή εμπιστοσύνη στην Apple σε τέτοια θέματα.

Επεξ/σία από glamprou
  • Like 2
Δημοσ.

Ας εβαζαν μια επιλογη μεσα στις ρυθμισεις reduce performance as battery wears to sustain battery autonomy κ ας το ειχαν απο default στο on

Η πλάκα είναι ότι το έχουν κάνει από το iOS 9. Εντελώς συμπτωματικά το iOS με το οποίο βγήκε το iPhone 6S στην αγορα. Το low power mode. Αν ισχύει το άρθρο, αν ξαναλέω, τότε πιθανότατα δεν δουλεύει σωστά το low power mode.

Από απορία έτρεξα μερικές φορές το Geekbench4 στο iPhone 6S μου και και στο iPad 2017 που είναι πολύ κοντά σε hardware. Και τα δυο είναι στο 94% της χωρητικότητα της μπαταρίας. Το iPhone είναι πιο παλιό αλλά είχα αλλάξει μπαταρία δωρεάν με original από το προγραμμα αντικατάστασης της Apple. Στο iPad σταθερά στο 2500/4400. Στο iPhone στην πρώτη είχα 2200/3900 και σε όλες τις υπόλοιπες 1500/3100. Σε καθημερινή χρήση πάει σφαίρα (έχω και την σύγκριση με το iPad) άρα θεωρώ πως δεν μετράει σωστά το Geekbench.

Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι το έχουν κάνει από το iOS 9. Εντελώς συμπτωματικά το iOS με το οποίο βγήκε το iPhone 6S στην αγορα. Το low power mode. Αν ισχύει το άρθρο, αν ξαναλέω, τότε πιθανότατα δεν δουλεύει σωστά το low power mode.

Από απορία έτρεξα μερικές φορές το Geekbench4 στο iPhone 6S μου και και στο iPad 2017 που είναι πολύ κοντά σε hardware. Και τα δυο είναι στο 94% της χωρητικότητα της μπαταρίας. Το iPhone είναι πιο παλιό αλλά είχα αλλάξει μπαταρία δωρεάν με original από το προγραμμα αντικατάστασης της Apple. Στο iPad σταθερά στο 2500/4400. Στο iPhone στην πρώτη είχα 2200/3900 και σε όλες τις υπόλοιπες 1500/3100. Σε καθημερινή χρήση πάει σφαίρα (έχω και την σύγκριση με το iPad) άρα θεωρώ πως δεν μετράει σωστά το Geekbench.

καταρχας ειναι φυσιολογικο το να εχεις διαφορετικες μετρησεις αν εκανες συνεχομενα test λογω του επιπεδου θερμοκρασιας που αναπτυσει η συσκευη στα ζορια ,ΟΛΑ ριχνουν ταχυτητα οταν ζεσταθουν

οχι το low power mode ειναι αλλο πραγμα ,υπαρχει κ στο android κ στα windows phone k μαλιστα με αυτοματισμο του στυλ με το που πεσει η φορτιση κατω απο 20% (η οτι επιλεξεις εσυ) μπες αυτοματα σε low power mode (το σηματακι της μπαταριας γινεται πορτοκαλι για να ξερεις γιατι σερνεσαι ξργω)

εδω μιλαμε το να προσπαθει να διατηρει την αυτονομια ριχνοντας τις επιδοσεις (η οχι) κ δυναμικα ανιχνευοντας την δυνατοτητα αποθηκευσης ενεργειας που εχει η μπαταρια αναλογως της φθορα της

• Like 1
Δημοσ.

Το κινητό δεν έχει ημερομηνία λήξης τον χρόνο ή τα δυο χρόνια. Ως κινητό έχει νόημα η αλλαγή όταν αλλάζει η τεχνολογια στο RF αλλά αυτές έχουν ορίζοντα δεκαετίας. Ως υπολογιστής, η φορητή συσκευή μας βρίσκεται σε καμπύλη αλματώδους ανάπτυξης, και έτσι ένα smartphone σήμερα είναι η μέρα με την νύχτα με ένα smartphone πριν 4 χρόνια. Αυτό δεν θα συνεχιστεί έτσι για πολλά χρόνια. Τότε δεν θα έχει νόημα η συχνή αλλαγή του hardware εκτός και αν υπάρξει βλάβη (μικρή φορητή συσκευή είναι, τα ατυχήματα πολλά) ή φυσιολογική φθορά της μπαταρίας. Είναι πανεύκολο να μπουν μπαταρίες που κρατούν την υγεία τους άνω του 90% για περισσότερα από 5 χρόνια. Στην επιλογή του κατασκευαστή είναι.

ναι βέβαια ένα αντικείμενο που μπορεί με μια πτώση να γίνει για πέταμα καταλαβαίνεις ότι έτσι κι αλλιώς δεν φτιάχνεται με σκοπό να αντέξει (ας μην μιλήσουμε για την υπολοιπη ποιότητα που δεν είναι φυσικά τα ευχάριστα στο χέρι υλικά κατασκευής), οπότε το να επενδύσει κανείς σε πιο ποιοτική μπαταρία ίσως είναι και περιττό 

δυστυχώς τα κινητά όπως είναι σήμερα είναι για 2 το πολύ χρόνια, οπότε είναι στο χέρι του καθενός πόσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει τη χρήση αυτών των 2 ετών 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...