Fotis13 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 και για τα αυτοκίνητα πολλά είναι αυτά τα χρόνια για κάποιους τεσπά, αυτό είναι το γιγάντιο fail των unibody συσκευών που πλέον είναι και το στάνταρ, αντί να μπορείς να αλλάξεις μόνος σου μπαταρία με 20 το πολύ ευρώ μπαίνεις στη διαδικασία η συσκευή σου να γίνεται χρέπι και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα η apple βέβαια σε αυτό είναι πρωτοπόρος για ενόητους λόγους, αλλά ακολούθησαν και τα λοιπά πρόβατα Ναι αλλα το καταναλωτικο κοινο επιζητουσε αδιαβροχοποιηση ,λεπτο προφιλ ,ποιοτητα κατασκευης που αντανακλαται και στην αισθηση αφης απο τα αντιστοιχα υλικα . Στον αντιποδα ειχαμε μια ισχνη μειοψηφια που ηθελε να αλλαζει μπαταρια απο το ebay με 20 ευρω και οπως ολοι ειδαμε η αγορα κατεληξε στο πρωτο και πολυ καλα εκανε . Δηλαδή 3-4 χρόνια να κρατήσεις ένα κινητό θεωρείται πολύς καιρός; Τι άλλο θα ακούσουμε! Επειδη ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ και ειμαστε εδω οικειοθελως καθως μας ενωνει η αγαπη για την τεχνολογια θελω να πιστευω . Θα σου ελεγα πως 3 και 4 χρονια ειναι υπερβολικα μεγαλο χρονικο διαστημα και προσωπικα δεν καταδεχομαι να πιανω τετοια συσκευη στα χερια μου γιατι μου θυμιζει τεχνολογικο μεσαιωνα . 2 ειναι το maximum για μενα . 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Αν έχει αρχίσει να παρουσιάζεται το CPU throttling στο iPhone 7 μιλάμε για συσκευές 15 μηνών ίσως και νεότερες. Βέβαια όπως είπε και ο billdanos αν κάνεις χαλαρή χρήση δεν φθείρεται η μπαταρία σου τόσο γρήγορα, ως γνωστόν όμως η πλειοψηφία των χρηστών iPhone τα περνούν για να κάνουν 4K rendering επομένως τα νέα είναι ανησυχητικά, για τους ελάχιστους που χρησιμοποιείτε την συσκευή σας για fb, YouTube και τηλεφωνικές συνομιλίες μην ανησυχείτε δεν θα πάρετε χαμπάρι ότι έχει γίνει CPU throttling στην συσκευή σας. Η "φυσιολογική" χρήση που ανέφερα έχει να κάνει με το χειρισμό της μπαταρίας με σωστές φορτίσεις/αποφορτίσεις και όχι με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς. Γνωρίζω κόσμο που αφήνει κάθε μέρα τη συσκευή να σβήσει εντελώς πριν τη φορτίσει ή που τρέχει να τη φορτίσει με το που πέσει κάτω απο 60%. Ε αυτές οι μπαταρίες μετά από 2 χρόνια περίπου θα είναι σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση από κάποιες άλλες... Πάντως έχουν πλάκα οι αντιδράσεις και το "σοκ" μερικών! Σαφώς βεβαια αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο θα είχα εκνευριστεί αλλά δεδομένου πως αλλάζω συσκευή κάθε 12 μήνες περίπου, δε νομίζω πως θα μου συμβεί (θεωρητικά)...
Retromaniac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Η "φυσιολογική" χρήση που ανέφερα έχει να κάνει με το χειρισμό της μπαταρίας με σωστές φορτίσεις/αποφορτίσεις και όχι με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς. Γνωρίζω κόσμο που αφήνει κάθε μέρα τη συσκευή να σβήσει εντελώς πριν τη φορτίσει ή που τρέχει να τη φορτίσει με το που πέσει κάτω απο 60%. Ε αυτές οι μπαταρίες μετά από 2 χρόνια περίπου θα είναι σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση από κάποιες άλλες... Πάντως έχουν πλάκα οι αντιδράσεις και το "σοκ" μερικών! Σαφώς βεβαια αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο θα είχα εκνευριστεί αλλά δεδομένου πως αλλάζω συσκευή κάθε 12 μήνες περίπου, δε νομίζω πως θα μου συμβεί (θεωρητικά)... Περισσότερο σοκαρίστικα από αυτό.... 1
azuli Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 15$ κοστίζει μια μπαταρία στο E-Bay και βάζεις και το 11.2.1 και είσαι άρχοντας λέμε... To 6s έχει ακόμα για πρωινό τα 8πύρηνα του κοσμάκη στα tests Basemark OS II 2.0: 2195 Επειδη ως γνωστον υπαρχει ενας 8πυρινος επεξεργαστης στον πλανητη (αυτος που κανει το 6s να τον τρωει για πρωινο φυσικα!) Συγκρινε το καλυτερα με κανα android του 2012 για πιο εγκυρα αποτελεσματα! 2
nickelodeon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Η "φυσιολογική" χρήση που ανέφερα έχει να κάνει με το χειρισμό της μπαταρίας με σωστές φορτίσεις/αποφορτίσεις και όχι με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς. Γνωρίζω κόσμο που αφήνει κάθε μέρα τη συσκευή να σβήσει εντελώς πριν τη φορτίσει ή που τρέχει να τη φορτίσει με το που πέσει κάτω απο 60%. Ε αυτές οι μπαταρίες μετά από 2 χρόνια περίπου θα είναι σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση από κάποιες άλλες... Πάντως έχουν πλάκα οι αντιδράσεις και το "σοκ" μερικών! Σαφώς βεβαια αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο θα είχα εκνευριστεί αλλά δεδομένου πως αλλάζω συσκευή κάθε 12 μήνες περίπου, δε νομίζω πως θα μου συμβεί (θεωρητικά)... Η είδηση είναι ότι πέφτει throttling στα μουλοχτά με αποδείξεις και μάλιστα ακόμα και σε συσκευές που έχουν 15 μήνες ζωή. 6
vendetta123 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Το θέμα αυτο εχει προκύψει από τις 10 Δεκεμβρίου όταν το ανακάλυψε ένας χρήστης του reddit. Πολλοί χρήστες αναφέρουν το πρόβλημα και με screenshots και μαλιστα δεν ειναι απαραίτητο ούτε να είναι παλια η μπαταρία. Παρουσιάζεται όταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει πέσει στο 15-10%. Εμενα ειναι λιγότερο από ενός χρόνου το iphone 6 και εχει 600mhz cpu frequency μόνιμα. Μονο οταν ειναι στην πριζα ανεβαινει απο 800 εως 1110 mhz. Το πρόβλημα δεν είναι του λογισμικού αλλα ο συνδυασμός της τάσης της μπαταρίας με την CPU δημιουργείτε κάποιο θέμα που προκαλουσε επανεκκίνησεις. Υποτίθεται με το update 10.2.1 διορθωθηκε αλλα κανείς δεν καταλαβε μέχρι σήμερα ότι για να καλυψει η apple μια τεράστια ανάκληση συσκευών κ όχι μόνο μπαταριών έδωσε αυτή την ενημέρωση που να ριχνει την απόδοση της cpu. Και όλα αυτά χωρίς να ενημερώνει τον χρήστη o οποίς αγόρασε ένα κινητό ακριβό για να τρέχει με την τααχύτητα που έγραφαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής του. Τα iPhone 5s που είναι πολυ παλιότερα μοντέλα δεν επηρεαζονται και δουλεύουν μια χάρα με τέρμα την CPU χωρίς να κάνουν επανεκκινήσεις. Το πρόβλημα επιβεβαιώνουν χρήστες στα Iphone 6, 6s,SE, 7. Η λύση στο να αλλάξεις μπαταρία για κάποιον που χρησιμοιποιεί πολύ το κινητό του δεν θα λυσει το πρόβλημα μετα από 4-5 μηνες που θα πέσει λίγο η απόδοση θα γίνει το ίδιο. Και στην τελική θα έπρεπε να είναι στην επιλογή του χρήστη το τι θα κάνει, άλλωστε υπήρχε η επιλογή εξοικονόμηση μπαταρίας. Η Apple δεν εχει βγαλει καμία ανακοίνωση όλες αυτές τις μέρες για το θέμα. Και μάλιστα κανένα από τα μεγάλα μέσα δεν έχει ασχοληθεί.https://www.reddit.com/r/iphone/comments/7inu45/psa_iphone_slow_try_replacing_your_battery/?st=JBDT7PP6&sh=2c35b97a 3
charly32 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Και εντελώς συμπτωματικά η μπαταρία γερνάει όταν εγκαθίσταται νέο iOS;;; Πάντως το 6S μου κρατάει πάνω από 8ωρο στο 1% σε low power mode (με κανονική για μένα χρήση) πριν κλείσει. μαζί σου, όμως να μην ξεχνάμε ότι οι εφαρμογές είναι αυτές που φορτώνουν τα λειτουργικά άσχημα. Στο συγκεκριμένο θέμα όπως είναι "φυσικό" για τις εταιρείες άμα το βρει κάποιος και το βγάλει στη φόρα καλός, αλλιώς ας τους να ψάχνονται. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη μπαταρία aftermarket, ακόμη και η owc με την ifixit που πουλάνε μπορείς να τη φας τη φόλα άσε που για να ανοίξεις ένα κινητό θέλει και κάποια τσαχπινιά για να μη το κάνεις ..... Τώρα η apple βρίσκει και τα κάνει, αφού ζούμε στον αιώνα των "αγορών" μονά ζυγά δικά τους
HardwareZone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Αν ήταν καμμιά HTC που το έκανε αυτό θα έτρωγε τα μπινελίκια του αιώνα.Αν ήταν η Samsung θα γινότανε μια μάχη 50-50 ( hate - love/condone ). Όταν είναι η Apple κάνουμε το άσπρο μαύρο για να δικαιολογήσουμε και την μεγαλύτερη λαμογιά/fail. Καλά σας κάνει.Εύχομαι το επόμενο @billdanos να σου κοστίσει 2000€.Αφού είναι iPhone λέμε! 3
vendetta123 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως με μια φυσιολογική χρήση, δε νομίζω πως θα παρατηρήσει κάποιος σημαντική πτώση της μπαταρίας κατά το διάστημα που θα χρησιμοποιεί ένα μοντέλο iphone. Εκτός αν μιλάμε για περιπτώσεις χρηστών που κρατάνε τις συσκευές τους για 3-4 χρόν Σήμερα είδα ένα σχετικό βίντεο με αυτό το θέμα.Δεν κάνει η apple τα iphone πιο αργά επίτηδες απλά στα παλαιότερα μοντέλα που η μπαταρία είναι παλιά δεν μπορούν να το τρέξουν το λογισμικό στις επιδόσεις που πρέπει όποτε την ρίχνουν αναγκαστικά. Δεν έχει καμία σχέση το λογισμικό με την απόφαση της Apple να ρίξει την απόδοση της CPU στα 2/3 σχεδόν. Το έκανε για να καλύψει το περσινό πρόβλημα που παρουσιάστηκε και μάλιστα είχε αναγκαστεί να κάνει και ανάκληση μπαταριών στα 6s που δεν έλυνε το πρόβλημα. Μόλις πέσει λίγο η απόδοση της μπαταρίας και ο επεξεργαστής δουλεύει κανονικά προκαλείτε κλείσιμο της συσκευής προφανώς λόγω της τασης της μπαταρίας που έχει ελαφρως φθαρεί. Άρα κάπου εκεί εντοπίζεται το προβλημα χωρίς να ξέρω ποιο ακριβώς είναι το θέμα τους. Τα 5s που έχουν παλαιότερης τεχνολογίας επεξεργαστή δεν επηρεάζονται ούτε με 5 χρόνων μπαταρία. Το δικό μου είναι iphone 6 ενός χρόνου και δουλεύει μόνιμα με 600mhz CPU αντί 1400mhz. Κατεβάστε οπως λέει κ ο χρήστης του Reddit που ανέδειξε το θέμα την εφαρμογη CPUDAsher X και δείτε στο πεδίο CPU frequency τι λέει. (επίσης επιβεβαιώνετε και από τα benchmarks όταν ειναι στην πρίζα και όταν όχι). Είμαι σίγουρος και τα iphone 8 θα παρουσιάσουν το ίδιο προβλημα σε λίγο καιρό.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Εύχομαι το επόμενο @billdanos να σου κοστίσει 2000€. Αφού είναι iPhone λέμε! Αφού οι συσκευές μου τόσα χρόνια τώρα συμπεριφέρονται άψογα στο διάστημα που τις κρατάω (εκτός από όσες έτρεχαν Android), τι σε κάνει να πιστεύεις πως τώρα ...θίχτηκα? PS: Εγώ μου εύχομαι να έχω τα 2000 για να μπορώ να πάρω κάτι που θα το θέλω και θα κοστίζει τόσο! 2
leo066 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Και όλα αυτά η apple τα κάνει για το δικό μας το καλό και όχι για να μην αντικαταστήσει δωρεάν τις μπαταρίες από τα τηλέφωνα που ξαφνικά έκλειναν ενώ είχαν αρκετή μπαταρία ακόμη 2
Hetfield Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 και αναγκαστικά θα χρειαστεί να πάμε σε καινούργιο μοντέλο απλά τα πράγματα Ή πιο απλα, αλλαζεις την μπαταρια του iphone.
Hetfield Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Αν ήταν καμμιά HTC που το έκανε αυτό θα έτρωγε τα μπινελίκια του αιώνα. Αν ήταν η Samsung θα γινότανε μια μάχη 50-50 ( hate - love/condone ). Όταν είναι η Apple κάνουμε το άσπρο μαύρο για να δικαιολογήσουμε και την μεγαλύτερη λαμογιά/fail. Καλά σας κάνει. Εύχομαι το επόμενο @billdanos να σου κοστίσει 2000€. Αφού είναι iPhone λέμε! Φιλε, εντελως φιλικα.... get a life!! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Να τονίσουμε πως η Apple αναφέρει πως οι μπαταρίες στα iPhone έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν περί τα 2 χρόνια με πλήρους κύκλους φόρτισης. Έτσι λοιπόν συσκευές που έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο σίγουρα η απόδοση τους θα έχει πέσει! Η αγορά και η αντικατάσταση της μπαταρίας δεν ξεπερνάει τα 10 με 30 ευρώ σε όλα τα μοντέλα.
alexkiskos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 iPhone 6s 64gb με το 11.2.1 έβγαλε 78.000 περίπου στο Antutu! Ενώ παλιότερα ήμουν στο 135.000! Κλαίω απλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα