Fubar.gr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Για κάποιον που είχε θέμα και δεν γνώριζε την αιτία, προφανώς και ήταν φάουλ από την πλευρά της Apple. Από τη στιγμή που το διόρθωσε και πλέον πέρα από την ενημέρωση του χρήστη σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας του προσφέρει και τη δυνατότητα αντικατάστασή της με ένα σχετικά μικρό κόστος, δεν βλέπω το λόγο που πρέπει -ακόμη- να γκρινιάζετε. Εντάξει, όσοι το κάνετε by default δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι μιας και ουδέποτε το θέμα με τις μπαταρίες δεν ήταν η πραγματική αφορμή για να αντιδράσετε... Η μπαταρία με έκπτωση αποζημιώνει μόνο τους τωρινούς χρήστες. Κάποιοι αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινούριο κινητό, γιατι το update χωρίς ουσιαστικό λόγο τους έκανε αχρηστο το παλιό. Αυτοί είναι που έπαθαν και τη μεγαλύτερη ζημια και θα πρέπει και αυτοί να αποζημιωθούν.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Η μπαταρία με έκπτωση αποζημιώνει μόνο τους τωρινούς χρήστες. Κάποιοι αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινούριο κινητό, γιατι το update χωρίς ουσιαστικό λόγο τους έκανε αχρηστο το παλιό. Αυτοί είναι που έπαθαν και τη μεγαλύτερη ζημια και θα πρέπει και αυτοί να αποζημιωθούν. Δεν γίνεται αυτό γιατί οι περισσότεροι θα πουν σκοπίμως πως άλλαξαν συσκευή γιατί είχαν πρόβλημα, με σκοπό ...το κέρδος!
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 με σκοπό ...το κέρδος! Μου αρεσει το πως χρησιμοποιεις τα αποσιωπητικα, δημιουργειται αγωνια σχεδον για 1 millisecond
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μου αρεσει το πως χρησιμοποιεις τα αποσιωπητικα, δημιουργειται αγωνια σχεδον για 1 millisecond Ο χρόνος είναι σχετικός...
Retromaniac Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Κανείς ποτέ δεν αρνήθηκε πως υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι πως δεν μάθαμε ποτέ το πόσο γενικευμένο ή όχι είναι. Αν είναι σε 10.000 συσκευές στις μερικές δεκάδες μύρια που κυκλοφορούν, τότε μιλάμε για κάτι Bildanos δεν έχεις καταλάβει, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το πραγματικό θέμα εδώ. Όχι το αν υπήρχε πρόβλημα ούτε ποσα κινητά το είχαν. Το θέμα ειναι πως το χειριστηκε η apple. Και δεν το χειριστηκε σωστά. Και για αυτό τώρα ζητάει συγνώμη ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ. Εσύ αντιστεκοσουν σθεναρα ότι το χειρίστηκε σωστά. Η ίδια ζητάει συγνώμη. Αρα; Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει αλλα λέω τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη. Έχω "υπερασπιστεί" πολλές φορές το ios/iphone αλλα ξέρω ποτε η Αpple κάνει μαλακια. Μήπως πρέπει να κανεις το ίδιο και σαν διαχειριστής που είσαι ώστε ο λόγος σου να είναι πιο αξιόπιστος. Το βλέπεις ότι ένα σωρό χρήστες σε θεωρούν καραφανατιμο apple boy. Αν κρίνεις που και που την εταιρεία που αγαπάς θα γίνεις πιο αξιόπιστος. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2017 από Retromaniac
kirileman Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Ωωωω ζήσαμε τη μέρα που η Apple ζητάει συγνώμη για ένα απο τα "Features" της! Βέβαια και πάλι πάει να βγάλει λεφτά ζητώντας συγνώμη, αλλα οh Well, a start is a start Για άλλο πράγμα ζήτησε συγνώμη. Για το ότι δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις, εξαιτίας της μη ενημέρωσης των πελατών σχετικά με το εν λόγω χαρακτηριστικό. Δεν διάβασα κάπου ότι το αφαίρεσε. 2
strawman Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μην τα μπερδεύεις! Ο ...original hater θα διαβάσει τον τίτλο και θα καταλάβει "όλα τα παλιότερα μοντέλα της apple έχουν πρόβλημα με τις μπαταρίες και λειτουργούν στην μισή ταχύτητα". Και θα ξοδέψει άπειρο χρόνο για να γράψει την "τέλεια ατάκα". Κανείς ποτέ δεν αρνήθηκε πως υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι πως δεν μάθαμε ποτέ το πόσο γενικευμένο ή όχι είναι. Αν είναι σε 10.000 συσκευές στις μερικές δεκάδες μύρια που κυκλοφορούν, τότε μιλάμε για κάτι πολύ μικρό. Αλλά αυτά για έναν hater είναι απλές λεπτομέρειες! Νταξει ρε αδερφε, ολοι haters ειναι. Και εγω που μιση κακη κουβεντα δεν εχω πει, hater με βαφτισαν. Παντως ελαχιστοι ειναι οσοι εμπιπτουν στην κατηγορια του hater που θετεις. Ποσοι γραψανε οτι ολα τα παλια μοντελα εχουν προβλημα? Και το θεμα δεν ειναι αν ειναι γενικευμενο το προβλημα η οχι, το θεμα ειναι η αντιμετωπιση της Apple, που κλασσικα κινειται στα παρασκηνια να καλυψει την λαλακια της. Μια χαρα συσκευες βγαζει, φανατικο κοινο εχει, περιθωριο κερδους εχει απειρο, οποτε κατι τετοιες λαλακιες δεν καταλαβαινω γιατι τις κανει.
papp0us Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Για άλλο πράγμα ζήτησε συγνώμη. Για το ότι δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις, εξαιτίας της μη ενημέρωσης των πελατών σχετικά με το εν λόγω χαρακτηριστικό. Δεν διάβασα κάπου ότι το αφαίρεσε. Ποια παρεξήγηση δημιουργήθηκε; Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση , η apple οντως έκανε ένα μικρό ή μεγάλο downgrade στη συσκευή, χωρίς να ειδοποιήσει κανένα. Και οπως πολύ εύστοχα ανέφερες εσυ σε άλλο σημείο, η υποβάθμιση δεν αφορούσε μόνο τη CPU, αλλα συνολική υποβάθμιση στην εμπειρία χρήσης. Παρεξήγηση θα ηταν αν νομίζαμε οτι συνέβαινε αυτό, αλλα τελικά κάναμε λάθος. Το αν το πρόβλημα είναι το Downgrade αυτό καθε αυτό, η το οτι δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση προς τον χρήστη, είναι εντελώς άλλο θέμα. Άποψη μου ειναι οτι δεν θα έπρεπε καν να γίνεται, ειδικά χωρίς αποδοχή απο τον χρήστη, γιατι μπορεί για οποιοδήποτε λόγο η μπαταρία στους 6 μήνες να ήταν σε κακή κατάσταση, και να ρίχνει τις επιδόσεις στα τάρταρα(προβληματική μπαταρία, κακή χρήση, η οποιος άλλος λόγος θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι τέτοιο). Η Apple, στην πρώτη της αναφορά στο θέμα, είπε "ολα καλα. Αυτό παιδιά είναι απόφασή μας, και δεν θα πρέπει να σας απασχολεί και πολύ, το κάνουμε για το καλό σας". Οταν το θέμα πήρε διαστάσεις, και έπεσαν οι πρώτες μηνύσεις, η Apple είπε "Συγνώμη, έχετε δίκιο, έπρεπε να σας αποσχολεί." Εξού και το συγνώμη. Το τι θα κάνει απο εδώ και πέρα, απασχολεί ξεκάθαρα το κοινό που στοχεύει. Αν δηλαδή αλλάξει μπαταρίες τσάμπα, βάλει επιλογή για ενεργοποίηση ή όχι της διαδικασίας υποβάθμισης, ή οποιο άλλο δρόμο αποφασίσει να πάρει, δεν απασχολεί τους πάντες, παρα μόνο το κοινό της. Αν δηλαδή ο κάθε iPhone User, νιώθει άνετα με το να ξέρει οτι μέσα στη διετία καλό θα είναι να αλλάξει μια μπαταρία, οταν του σκάσει ειδοποίηση, και δεν έχει πρόβλημα με αυτό, δε βλέπω γιατι να το αφαιρέσει. Οταν η Oneplus πιάστηκε να στέλνει στοιχεία σε ξένους σερβερ χωρίς συγκατάθεση, με τη δικαιολογία "ναι μωρέ, αλλα δεν αποθηκεύονται, προς θεού, για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας είναι, Θα το βγάλουμε, φιλάμε σταυρό", είδες τον Bildano να ιδρώνει; Το ίδιο του κάνει αν μαζεύει στοιχεία η όχι η Oneplus.
strawman Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Για άλλο πράγμα ζήτησε συγνώμη. Για το ότι δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις, εξαιτίας της μη ενημέρωσης των πελατών σχετικά με το εν λόγω χαρακτηριστικό. Δεν διάβασα κάπου ότι το αφαίρεσε. Η μη ενημερωση των πελατων σχετικα με το "χαρακτηριστικο" ειναι αυτο στο οποιο αναφερεται ο φιλος ως "χειρισμο της Apple". PS1. Οπα σορρυ, νομιζα εκανες quote τον Retromaniac.
kirileman Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Ποια παρεξήγηση δημιουργήθηκε; Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση , η apple οντως έκανε ένα μικρό ή μεγάλο downgrade στη συσκευή, χωρίς να ειδοποιήσει κανένα. Και οπως πολύ εύστοχα ανέφερες εσυ σε άλλο σημείο, η υποβάθμιση δεν αφορούσε μόνο τη CPU, αλλα συνολική υποβάθμιση στην εμπειρία χρήσης. Παρεξήγηση θα ηταν αν νομίζαμε οτι συνέβαινε αυτό, αλλα τελικά κάναμε λάθος. Δεν υποβαθμίζει παλιές συσκευές, υποβαθμίζει οποιαδήποτε συσκευή με παλιά, μη αξιόπιστη πια μπαταρία. Σου εξηγεί τώρα -εκεί είναι η ευθύνη της- ότι όταν η μπαταρία είναι πεσμένη, ρίχνουμε αυτό και αυτό (σε ακραίες περιπτώσεις κάνουμε και το άλλο) έτσι ώστε η συσκευή να συνεχίσει να είναι λειτουργική, ακόμα και με χάλια μπαταρία, και να μην κάνει reboot την ώρα που μιλάς πχ.Η συγγνώμη αφορά τη μή ενημέρωση των καταναλωτών για αυτό το χαρακτηριστικό. Το λάθος της ήταν ότι προσέθεσε ένα χαρακτηριστικό για το οποίο ο κόσμος δεν γνώριζε και πολλοί "υποχρεώθηκαν" να προβούν σε αγορά νέας συσκευής, ενώ αρκούσε μια απλή αντικατάσταση μπαταρίας. Αυτοί πρέπει να φωνάζουν, όσοι μπήκαν ίσως σε περιττά έξοδα, νομίζοντας ότι η συσκευή τους δε σηκώνει πια το νέο iOS. Το δικό μου ερώτημα είναι με ποιο ρυθμό, ποια αναλογία, ρίχνει τις επιδόσεις; Πχ, ακόμα και με μια μείωση της απόδοσης της μπαταρίας κατά 10% ρίχνει το cpu clock 10% ή πρέπει η μπαταρία να πέσει σε επίπεδο απόδοσης κάτω από το 20% της αρχικής χωρητικότητας για μπει σε λειτουργία ας το πούμε "safe mode"; Επίσης, ένα άλλο ερώτημα είναι τι συμβαίνει σε συσκευές άλλων εταιρειών που δεν εφαρμόζουν αυτήν την τακτική; Κλείνουν οι συσκευές;
papp0us Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υποβαθμίζει παλιές συσκευές, υποβαθμίζει οποιαδήποτε συσκευή με παλιά, μη αξιόπιστη πια μπαταρία. Αυτό κάνει μεγάλο το φάουλ του να μην ειδοποιήσεις, οτι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Γιατί η μη αξιόπιστη μπαταρία δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα "παλιά". Μπορεί να είναι κάλλιστα ελαττωματική, οπότε γιατι ο άλλος να φάει στη μάπα τον περιορισμό σε μια συσκευή 4 μηνών, για παράδειγμα; Ναι συμφωνώ, αυτό λέω και εγώ. Πέρα με οτι κάνει με το Software/hardware της, το πρόβλημα είναι οτι αποκρύπτει κάτι που πιθανόν να έχει άμεσο αντίκτυπο στην εμπειρία χρήσης αυτού που πάει και δίνει τα λεφτάκια του. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για ολες τις εταιρίες, απλά στην Apple, για πολλούς φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη σημασία. Αγοραστές είστε(οχι εσυ, γενικά) τουλάχιστον οταν συμβαίνει κάτι που θίγει στα συμφέροντα σου, κάνε την κριτική. Για το τελευταίο κομμάτι φαντάζομαι πως υπάρχει κάποιο κατώφλι, και δεν πάει σταδιακά. Δηλαδή κάτω απο 60% υγεία πάμε Stage 1 με CPU και φωτεινότητα, και κάτω απο 45% πάμε Stage 2, με ακόμα μεγαλύτερους κοφτες, και άλλες περικοπες. Για το τι κάνουν οι άλλες συσκευές, είναι και εμένα η σοβαρότερη απορία. Η Apple θεωρεί αδιανόητο να λειτουργεί με "παλιά" μπαταρία σε πλήρη φόρτο, αλλα τα Android δε φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη της. Ένα Galaxy S2 που έχω ακομα, με τη μαμα μπαταρία, μπορεί να μη βγάζει μέρα ούτε για πλάκα, αλλα η απόδοση του, είναι η ίδια που ηταν πάντα, απο τη στιγμή που δε φορτώνω εφαρμογές. Οταν του βάζω φυσικα΄το FB app του 2017, έχει θέματα. Επίσης δεν έχω πιάσει ακομα Android στα χέρια μου, που να μην αποκτά την ταχύτητα που είχε αρχικά, με ένα απλό Factory Reset(ξαναλέω, χωρίς τις εφαρμογές που μπορεί να ζητάνε hardware 2 γενιές μπροστά), οπότε φαντάζομαι, πως δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Bildanos δεν έχεις καταλάβει, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το πραγματικό θέμα εδώ. Όχι το αν υπήρχε πρόβλημα ούτε ποσα κινητά το είχαν. Το θέμα ειναι πως το χειριστηκε η apple. Και δεν το χειριστηκε σωστά. Και για αυτό τώρα ζητάει συγνώμη ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ. Εσύ αντιστεκοσουν σθεναρα ότι το χειρίστηκε σωστά. Η ίδια ζητάει συγνώμη. Αρα; Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει αλλα λέω τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη. Έχω "υπερασπιστεί" πολλές φορές το ios/iphone αλλα ξέρω ποτε η Αpple κάνει μαλακια. Μήπως πρέπει να κανεις το ίδιο και σαν διαχειριστής που είσαι ώστε ο λόγος σου να είναι πιο αξιόπιστος. Το βλέπεις ότι ένα σωρό χρήστες σε θεωρούν καραφανατιμο apple boy. Αν κρίνεις που και που την εταιρεία που αγαπάς θα γίνεις πιο αξιόπιστος. Δε νομίζω. Από την αρχή σας έδειχνα την "σκάφη" σαν σκάφη που ήταν αλλά δεν με προσέχατε!
Expecto Patronum Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δε νομίζω. Από την αρχή σας έδειχνα την "σκάφη" σαν σκάφη που ήταν αλλά δεν με προσέχατε! Αν έχεις σκάφος πάντως εγώ θα σε προσέξω περισσότερο!!!Φίλοι ε; ΥΓ: Θα πάμε σε κανα νησάκι το καλοκαίρι με τα αισθήματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα