Προς το περιεχόμενο

Οικονομικη φωτογραφικη μηχανη


xristina1234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα... Εχετε να μου προτεινετε καποια καλη φωτογραφικη για ερασιτεχνικη χρηση? Στο ποσο δεν εχω καταληξει αλλα για να μην ξεφυγουν οι προτασεις ας πουμε μεχρι 150-200.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο για καινούρια κοιτάς;

 

Να έχει δυνατότητα αλλαγής φακών για το μέλλον; Θα σε ενδιέφερε;

 

Το μέγεθος να είναι μικρό ή δεν έχεις θέμα;

 

Γενικά τί θες να φωτογραφίζεις περισσότερο; (τοπία, πορτραίτα, δρόμου κλπ..)

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω για την απαντηση... Κατ αρχας ειμαι αρχαρια, δεν εχω ιδεα απο φωτογραφικες...

-Φοβαμαι λιγο για μεταχειρισμενη, αλλα δεν το αποκλειω.

-Για αλλαγη φακων με τα τωρινα δεδομενα δεν με απασχολει.

-Μεγεθος σχετικα μικρο.

-Φωτογραφιζω κυριως αντικειμενα και τοπια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντελώς ενδεικτικά, εγώ θα πρότεινα την Canon Powershot SX620 HS. Πρόκειται για μια μηχανή που έχει τουλάχιστον καλή οθόνη 3 ιντσών αντίθετα με πολλές άλλες σε αυτό το εύρος τιμής που δίνεις που έχουν οθόνη 2,7 ιντσών και βγάζει βίντεο Full HD με πολύ καλή σταθεροποίηση, κρίνοντας από το ανέλπιστα καλό βίντεο (για τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα) της Canon IXUS 265 HS που έχω δοκιμάσει και που με ανάγκασε να χαρίσω τη βιντεοκάμερα που είχα.
Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό που έγραψε ο SeNNinhA. Και αυτό για δύο λόγους:
1) Εάν είσαι κάτοχος κάποιου τελευταίας τεχνολογίας κινητού τηλεφώνου με καλή κάμερα είναι πολύ πιθανόν να μη δεις σημαντική διαφορά στη φωτογραφία στις περισσότερες περιπτώσεις (με την ειδική εξαίρεση του ότι οι φωτογραφικές μηχανές έχουν μεγαλύτερο zoom). Η δική μου εμπειρία πάντως μετά από πειραματισμό με compact και κινητά (τις οποίες και τα οποία δεν κατείχα πάντα ο ίδιος, είχα όμως την ευκαιρία να κάνω τεστ χάρη στην υπομονή των κατόχων τους) όπως οι Nikon S3700, Canon IXUS 265 HS, Olympus FE-280, με κινητά όπως το iphone i5, Samsung Galaxy J3 2016 και J5, είναι ότι οι compact αυτές έβγαζαν καλύτερες φωτογραφίες (ακόμα και η αρχαία Olympus FE-280 με την οποία έχω τραβήξει την ίδια σκηνή με ένα iphone5) όχι μόνο στη λεπτομέρεια της εικόνας αλλά και στη γεωμετρία της με την εξαίρεση ενός iphone8 ενός φίλου που σε μια δοκιμή μου έβγαλε καθαρότερη φωτογραφία σε σχετικά χαμηλο φωτισμό από την Canon IXUS 265 HS.
2) Η διαφορά απόδοσης με την επόμενη κατηγορία μηχανών (αισθητήρας τύπου 1") οι οποίες έχουν περίπου 4 φορές μεγαλύτερο αισθητήρα σε εμβαδόν (στοιχείο μέγιστης σημασίας για την ποιότητα εικόνας) είναι πολύ μεγάλη. Και με κάτι λιγότερο από 300 ευρώ μπορεις να βρεις τέτοια μηχανή, όπως η Sony RX100.
Οι compact μηχανές του εύρους τιμής που σε ενδιαφέρει έχουν το χαρακτηριστικό ότι ο αισθητήρας τους έχει επιφάνεια στην καλύτερη περίπτωση λίγο πάνω από 25mm3 σε αντίθεση με τις μηχανές με αισθητήρα τύπου 1" που σου ανέφερα πιο πάνω και που έχουν εμβαδόν κάτι παραπάνω από 100mm3, γεγονός που ανεβάζει αισθητά την ποιότητα εικόνας.


Οι φωτογραφίες αυτές βγήκαν την ίδια νύχτα. Η μια βγήκε με μια μηχανή της κατηγορίας που σε ενδιαφέρει (γύρω στα 160 ευρώ έκανε αν θυμάμαι καλά), την Canon IXUS 265.

Η άλλη, η πιο καλή, βγήκε με την Sony RX100 mark3 ενός φίλου. Πανάκριβη τότε, αλλά μπορείς να βγάλεις παρόμοιας περίπου ποιότητας φωτογραφία με την Sony RX100 που τη βρίσκεις τώρα με 289 ευρώ.

Δεν είναι θέμα καλύτερης ή χειρότερης εταιρίας βασικά, είναι θέμα κατηγορίας όπως σου έγραψα πιο πάνω.

post-96889-0-71934800-1513790993_thumb.jpg

post-96889-0-21146200-1513791231_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...