Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Όσο αφορά στη μνήμη, αν θελήσεις να τρέχεις αξιοπρεπώς τα PS και Illustrator σε περιβάλλον El Capitan ίσως πρέπει να σκεφθείς την αναβάθμιση της σε 8GB. Δες εδώ, για συμβατές μνήμες. Δες και στο Ευρωπαικό τους site.

2. Και πάλι σε συνάρτηση με τις παραπάνω εφαρμογές + Windows, μάλλον πρέπει να πας σε 250άρη SSD.

3. Για το diskutil, ας κοπιάρει το report και να στο στείλει σαν κείμενο. Όπως και να έχει, αν στο τέλος βγάζει το μήνυμα  "The volume /dev/rdisk1s1 appears to be OK" είναι εν τάξει.

4. Δεν μας είπες για την μπαταρία.

38295311065_46d83c89f4_o.jpg
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιστρέφω στο τόπικ αφού τώρα έχω στα χέρια μου το laptop.

Η μπαταρία είναι σε condition: Replace Soon, που οκ, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι και ΤΟΣΟ τραγικό, είναι αμέσως μετά το Normal, οπότε οκ, θα μπορούσε να'ταν και χειρότερα..

Αλλά με τον σκληρό όντως υπάρχει θέμα, είναι corrupted. Μπορεί να γίνει κάτι;

MacBook_battery.jpg

MacBook_HDD.jpg

Δημοσ.

ο μόνο που μπορείς να κάνεις "in house", είναι ένας κλώνος του συστήματος, να μπουτάρεις σε αυτόν

και να τρέξεις στο Disk Utility την ρουτίνα "Repair Disk".

Θα χρειαστείς έναν usb εξωτερικό δίσκο, ή ένα φλασάκι  με χωρητικότητα που να υπερβαίνει τον όγκο

του συστήματος σου κατά ≈30%.

Δημοσ.

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για κάποιον εντελώς άσχετο με Mac;

Εξωτερικό σκληρό έχω εύκαιρο, και πολύ μεγαλύτερο. Αλλά πρέπει να'ναι κενός; Γιατί τον έχω για backup της δουλειάς και έχει αρχεία μέσα. Τον κλώνο πώς θα τον κάνω;

Δημοσ.

Προφανώς ο δίσκος είναι σε windows format. Για συμβατότητα θα πρέπει να τον φορμάρεις με το Disk Utility σε Mac format και στη συνέχεια, πάλι με το Disk Utility, να δημιουργήσεις τον κλώνο.

Όταν είσαι έτοιμος, τα λέμε. :) 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιστρέφω στο θέμα, ήρθε η ώρα να ασχοληθώ...

1ο θέμα, τελικά για αλλαγή ΜΟΝΟ του SSD (δηλαδή όχι και της RAM) και για απλή χρήση (browsing, YouTube, Skype) πάω μόνο σε Snow Leopard; Ή με παίρνει να πάω και σε μεταγενέστερη έκδοση του MacOS;

2ο θέμα, επειδή μετά από κάποια μίνι-αναβάθμιση μου περίσσεψε ένας 120άρης SSD και λέω να τον δοκιμάσω, εξάλλου η χρήση είναι αρκετά περιστασιακή, παίζει να έχω θέμα που είναι ένας σάποιος Integral και όχι κάποιος πιο επώνυμος;

3ο θέμα. η εγκατάσταση θα γίνει μέσω flash drive, ένα 8άρι που έχω πρόχειρο θα μου κάνει; Ή θέλω μεγαλύτερο;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Sadako είπε

Επιστρέφω στο θέμα, ήρθε η ώρα να ασχοληθώ...

1ο θέμα, τελικά για αλλαγή ΜΟΝΟ του SSD (δηλαδή όχι και της RAM) και για απλή χρήση (browsing, YouTube, Skype) πάω μόνο σε Snow Leopard; Ή με παίρνει να πάω και σε μεταγενέστερη έκδοση του MacOS;

2ο θέμα, επειδή μετά από κάποια μίνι-αναβάθμιση μου περίσσεψε ένας 120άρης SSD και λέω να τον δοκιμάσω, εξάλλου η χρήση είναι αρκετά περιστασιακή, παίζει να έχω θέμα που είναι ένας σάποιος Integral και όχι κάποιος πιο επώνυμος;

3ο θέμα. η εγκατάσταση θα γίνει μέσω flash drive, ένα 8άρι που έχω πρόχειρο θα μου κάνει; Ή θέλω μεγαλύτερο;

1)δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι πια με το snow leopard

2) Το μηχανημα ειναι sata 2 οποτε οποιον ssd και να βαλεις θα τρεχει με sata 2 ταχυτητα

8) ναι κανει 8gb αλλα πρεπει να βρεις πρωτα το λειτουργικο που θα τρεξει

Μιας και θα το ανοιξεις για τον σκληρο θα συνιστουσα να αλλαξεις και το cd drive με ενα dvd drive. Κριμα ειναι να μεινει ετσι.

Δημοσ.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις·

1. Click το εικονίδιο του Macintosh HD στο Desktop και πάτησε τα πλήκτρα command-I. Στο παράθυρο που θα αναδυθεί, στο "Used" αναφέρεται ο όγκος του συστήματος.
2. Συνδέεις έναν δίσκο με χωρητικότητα το "Used" + ≈30% και με το Disk Utility τον φορμάρεις σε Mac OS Extended (Journaled) format.
3. Με το Disk Utility κλωνοποιείς το σύστημα σου στον εξωτερικό δίσκο.
4. Μοντάρεις τον SSD.
5. Boot στον εξωτερικό δίσκο και με το Disk Utility φορμάρεις τον SSD σε Mac OS Extended (Journaled) format.
6. Κλωνοποιείς τον εξωτερικό δίσκο στον SSD.

Είσαι έτοιμος με εγκαταστημένο το σύστημα που τρέχεις τώρα στον SSD. Όμως, με 2GB RAM, παραμένεις στο Snow Leopard.

Πάντως, αν μου επιτρέπεις, έχω σοβαρές επιφυλάξεις ότι θα μπορέσεις να τρέξεις τις διαδικασίες. Ίσως λοιπόν σκεφθείς να απευθυνθείς σε service.

Δημοσ.

Τελικά όλα καλά, και πιο εύκολα από ό,τι τα περίμενα (ίσως με τρόμαξε λίγο χωρίς λόγο το τελευταίο ποστ). Είχα ετοιμάσει bootable USB flash drive (ένα 15λεπτο γιουτουμποβίντεο μου έδωσε όσες πληροφορίες χρειαζόμουν), ο σκληρός βγήκε πολύ εύκολα, έβαλα τον SSD, μπούταρα με το φλασάκι, έκανα το φορμάτ στο σωστό filesystem, πέρασα Yosemite τελικά μετά απο γκουγκλάρισμα, οι πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές με τον SSD, νομίζω με την ελαφριά χρήση για την οποία προορίζεται θα κάνει την δουλειά της. 

Θα δείξει...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...