Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας κυριοι, αντιμετωπιζω ενα παρομοιο προβλημα και θα ηθελα την γνωμη σας πανω σε αυτο. Επεστρεψα ενα ελαττωματικο (αστοχια υλικου) new balance παπουτσι σε τοπικο, γνωστο καταστημα απ'οπου αγοραστηκε. Δεν ζητησα επιστροφη χρηματων αλλα πιστωτικο για να αγορασω διαφορετικο μοντελο παπουτσιου. Εχουν περασει 3 εβδομαδες και ακομα το παπουτσι μου δεν εχει ελεγχθει απο τα κεντρικα της New Balance στην Αττικη για να βγει μια αποφαση αν θα εγκρινουν τελικα το πιστωτικο ή οχι. Αυτο που ζηταω να μαθω ειναι που, πως και με ποιον τροπο μπορω να κινηθω νομικα, δωρεαν, εναντιον (με καταγγελια) ειτε της New Balance ειτε του τοπικου καταστηματος γιατι ειναι ξεκαθαρο πως με κοροϊδευουν. Να σημειωθει οτι εχω σε φωτογραφιες τις πληροφοριες και τα barcode της κουτας καθως και την αποδειξη. Γενικα με το καταστημα δεν εχω κατι αλλα με τα κεντρικα της NB. Τοσο μεγαλο ογκο ελαττωματικων εχουν πια που το δεμα με τα παπουτσια μου δεν εχει φτασει ακομα απο την αποθηκη τους στο σταδιο παραλαβης και επειτα στο σταδιο ελεγχου; Δεν ξερω καν αν τα λεω σωστα. Ισως και η ιδια η γυναικα με την οποια μιλησα να μην ηξερε να μου τα εξηγησει σωστα. Το τελευταιο αποδεικτικο που εχω ειναι μια .jpeg που αναγραφει σε κειμενο την απαντηση της NB 1 μερα μετα που παρεδωσα τα παπουτσια για να σταλουν για διαγνωση και μου προωθηθηκε μεσω του τοπικου καταστηματος. Στο συγκεκριμενο email λοιπον, και εκει θελω να πατησω, μου λενε το εξης: Θα πρεπει να μας στειλετε το προϊον προκειμενου να γινει ο ελεγχος απο κοντα. Με χρεωση δικη μας. Να ενημερωσω πως λογω εορτων και αδειας εργαζομενων η απαντηση ενδεχομενως να καθυστερησει περιπου μια εβδομαδα απο την μερα παραλαβης. Καλο Πασχα. Μενω Ηρακλειο Κρητης και βλεπω οτι ο συνηγορος καταναλωτη βρισκεται Αθηνα. Αν κανω καταγγελια για χ λογο (π.χ. καθυστερηση ελεγχου και επισκευης ή πειτε εσεις κατι αλλο, κλπ.) θα γινει δικαστηριο καποια στιγμη και θα πρεπει να παραστω; Υστερογραφο: δεν ηθελα να το γραψω αυτο, απλα επειδη σε ορισμενους μπορει πχ.130€ να φαινονται λιγα να ξερουν οτι πολλοι στερουνται για να τα διαθεσουν αυτα για ενα καλο ζευγαρι παπουτσια ακομη και στα βασικα. edit:Το παπουτσι επιστραφηκε στις 20κατι μερες απο την ημερομηνια αγορας του. Στο τοπικο καταστημα, οπως επισης και στο site της NB, λενε οτι δεχονται επιστροφες χρηματων απο 14-15 ημερολογιακες ημερες (αλλαγες και πιστωτικο κανονικα εως 30) . Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι νομικα, αλλα λογικα αυτο μπορει να θεωρηθει παρανομο αφου ο νομος λεει; μεχρι 30 μερες. Αν δω οτι συνεχιζουν να μ'εχουν στον παγο θα ηθελα να διεκδικησω ολο το ποσο της επιστροφης μου πισω. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από haralabosdelefes
mary Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Ελαττωματικό στο ύφασμα; στη ραφή; πως ήταν ελαττωματικό; Πολύ κουλό μου ακούγεται να πρέπει να το ελέγξουν και μετά να σου δώσουν το οκ. Από την στιγμή που θες να πάρεις είτε το ίδιο είτε άλλο παπούτσι από το μαγαζί, σαν παπατζα μου ακούγεται το να "ελεγχθεί"...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, mary είπε Ελαττωματικό στο ύφασμα; στη ραφή; πως ήταν ελαττωματικό; Πολύ κουλό μου ακούγεται να πρέπει να το ελέγξουν και μετά να σου δώσουν το οκ. Από την στιγμή που θες να πάρεις είτε το ίδιο είτε άλλο παπούτσι από το μαγαζί, σαν παπατζα μου ακούγεται το να "ελεγχθεί"... 0) Δυστυχως η συγκεκριμενη πολιτικη του μαγαζιου ειναι να μην εχουν αφαιρεθει οι ειδικες σημανσεις του προϊοντος και να ειναι σε αριστη κατασταση, με την κουτα του, την αποδειξη του, κλπ. Ολα αυτα σε περιπτωση αλλαγης/επιστροφης της παραγγελιας. Τωρα οσον αφορα τα ελαττωματικα υποδηματα: Αν δεν ειναι καποια παρτιδα, μοντελο που να κανει μπαμ, και να σου δωσουν πιστωτικο κατευθειαν ή επιστροφη χρηματων, τοτε νομιζω ειναι λογικο οπως στελνονται τα smartphones για ελεγχο, για να διαπιστωσουν αν οντως εχουν καποιο προβλημα εργοστασιακο ή καποιο που τους το προκαλεσαμε εμεις, ετσι να στελνονται και τα παπουτσια στην μαμα εταιρεια. Εγω σε καθε περιπτωση για το εν λογω παπουτσι ειμαι καλυμμενος. Θα ηθελα να ακουσω ομως και αλλες ιστοριες απο μελη. 1) Αυτο φανηκε μετα που πατηθηκε το ελαχιστο διαστημα που εχει χρησιμοποιηθει και μερικοι λενε οτι ειναι "ασημαντο", αλλοι οτι οφειλεται σε εργοστασιακες, ελαττωματικες αεροσολες και αλλοι παλι οπως εγω οτι οπου και να οφειλεται απαιτει σοβαροτατο λογο ειτε επιστροφης ειτε αντικαταστασης με αλλο μοντελο. Εξωτερικα λοιπον: Τριζαν οι σολες του στο περπατημα, περιπου στο 1/2 του τραγικου θορυβου που κανουν τα nike pegasus air zoom shield 39 τα οποια και απετυχαν εμπορικα γι'αυτο τον λογο. Αλλα θα σου πει ο αλλος... ας προσεχες! Οποτε ας το παραβλεψουμε αυτο. 2) Εσωτερικα τωρα: Το δεξι παπουτσι στηριζε το ποδι μια χαρα. Το αριστερο ομως παπουτσι ηταν λαθος κατασκευασμενο και εκτοπιζε το πανω μερος της πατουσας μου δεξια περαν του κανονικου (στα μεταταρσια δεν ξερω αν το λεω σωστα). Επισης, "ενιωθες" οτι σχεδον σε ολο το μεσσαιο τμημα του συγκεκριμενου παπουτσιου μεχρι και πανω η σολα ηταν υπερβολικα χτισμενη, γεμισμενη και δεν αφηνε το ποδι να κεντραρει πατωντας σωστα οπως στο δεξιο. Τονιζω οτι απο το λιγο που τα ειχα περπατησει, αποκλειστικα και μονο για αυτο τον λογο αγοραστηκαν, σταματησα να τα χρησιμοποιω προτου μου προκαλεσουν καποια μονιμη αλλαγη στο μοτιβο βαδισης μου ή/και τραυματισμο. Σκεψου οτι αυτο το παρατηρησε η πολυ ευγενικη και προσχαρη υπαλληλος που με εξυπηρετησε μαζι με τον συναδελφο της νεαρο. Αυτη την αστοχια στο παπουτσι δηλαδη και προτεινε να μου φερει αλλο ζευγαρι αλλα εγω ημουν βιαστικος και χωρις δευτερη σκεψη, επειδη ηταν και σε προσφορα, το πηρα και εφυγα. Βρισκομαι σε διλημμα γιατι αυτοι οι 2 υπαλληλοι ειναι ο μονος λογος που ισως με κανουν να σκεφτομαι αν αξιζει να ανοιξω διαμαχη με το εν λογω καταστημα. Γιατι πραγματικα δεν θελω αυτοι να επιρριφθουν τις ευθυνες. Παρολα αυτα αν εχεις καποια νομικη ή κανονικη συμβουλη, γνωμη ή αρθρο ειμαι ολος αυτια. Υστερογραφο: Αυτο ισχυει και για υποδηματα ή οχι; https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/statutory-warranty Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από haralabosdelefes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα