Sheogorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα, πήγα σήμερα και έχουμε νέα. Ήταν δυστυχώς μόνο η υπάλληλος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος. "Δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω χρήματα, είναι η πολιτική του μαγαζιού" "Η νομοθεσία που είναι πάνω απο εσάς έχει αντίθετη άποψη" "Δεν γνωρίζω αν η νομοθεσία είναι πάνω απο την πολιτική του μαγαζιού" Εκεί κόντεψα να σκάσω απο τα γέλια. Και του θεικό, "Ε τώρα τσατίστηκε η κοπέλα, και δεν παίρνει απο λόγια" Εκεί ήμουν, What?! Εννοείται ότι περιμένεις να σου δανείσω λεφτά για να περάσεις τα Χριστούγεννα; Προφανώς δεν το είπα. Τώρα σκέφτομαι καταγγελία και λίγο τους είναι. 3
isay Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Η υπάλληλος δε φταίει σε τιποτα. Απλά λέει αυτα που της εχουν πει να λεει, για να εχει τη δουλειά της, αλλά οι δικές της προσθήκες/ατάκες ήταν άτοπες και αστείες (λόγω υπερβάλλοντος ζήλου φαίνεται). Αν τελικά προχωρήσεις σε καταγγελία, γράψε το ιστορικό της διαπραγματευσης (χωρίς λεπτομέρειες) για να φανεί οτι εξάντλησες τα περιθώρια διαλόγου. 2
Getta Robo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μην περιμενεις παντως να δεχτουν προστιμο. Συνηθως κλαιγονται πως δεν βγαινουν οικονομικα και πως θα αναγκαστουν να απολυσουν προσωπικο κτλ, οποτε περιοριζονται σε επιπληξεις. Αφου ομως προκειται να ενημερωσεις τον ευρυτερο κυκλο σου για το περιστατικο, ας κανουν οτι νομιζουν αφου εχουνε και τετοια πολιτικη ως επιχειρηση.
isay Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μην περιμενεις παντως να δεχτουν προστιμο. Συνηθως κλαιγονται πως δεν βγαινουν οικονομικα και πως θα αναγκαστουν να απολυσουν προσωπικο κτλ, οποτε περιοριζονται σε επιπληξεις. Αφου ομως προκειται να ενημερωσεις τον ευρυτερο κυκλο σου για το περιστατικο, ας κανουν οτι νομιζουν αφου εχουνε και τετοια πολιτικη ως επιχειρηση. ισχύει και αυτό, αλλά τα λεφτά του θα τα πάρει συν οτι μενει αρχείο στην καρτελα του μαγαζιου. Σε επομενες καταγγελίες, θα πέσει το προστιμο. Αν πχ τωρα εχει γινει αλλες καταγγελίες απο άλλους, αυτή τη φορα απλά θα της κοινοποιήσουν το προστιμο. 1
DrLo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Αν γίνει καταγγελία, πότε θα κριθεί, και σε τι διάστημα είναι υποχρεωμένο το κατάστημα να επιστρέψει το ποσό; ΕΑΝ είναι υποχρεομένο ... μη το θεωρείς αυτονόητο. Αν σου προσφέρει αντικατάσταση με άλλη παρτίδα (ακόμα και αν αυτή αργήσει να έρθει) ή με πρακτικά ίδια προϊόντα μπορεί να είναι ΟΚ. "Η νομοθεσία που είναι πάνω απο εσάς έχει αντίθετη άποψη" έχεις κάποιο link ? που να λέει ότι ΕΣΥ αποφασίζεις μεταξύ αντικατάστασης ή επιστροφής χρημάτων ?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Από περιέργεια, πήρα στο 1520 μου είπαν προ ολίγου πως "είναι στη διακριτική ευχέρεια του καταστήματος". Οπωσδήποτε πιστωτικό, δηλαδή, κι αν θέλει επιστροφή χρημάτων. "Κι αν δεν έχουν κάτι άλλο που θέλω να πάρω;" ρώτησα. "Τι να σας πω..." Θα ρωτήσω το λογιστή μου, μήπως βρει νομοθεσία η κυρία με την οποία μίλησα δεν ήξερε να με παραπέμψει κάπου που να επιβεβαιώνει αυτό που μου είπε, έστω. Δεν μπορώ να πω ότι έννοιωσα σιγουριά ότι ήξερε ακριβώς τι μου έλεγε. Στα θετικά, ότι απάντησαν ταχύτατα και ευγενικά (που θα έπρεπε να τα θεωρούμε δεδομένα, ίσως, αλλά, οκ, άλλη ιστορία αυτή). Χρήσιμα είναι αυτά τα περιστατικά, γιατί το ψάχνουμε περισσότερο. edit: Επανάρχομαι, για να προσθέσω το εξής, που ίσως να έχει συνάφεια με την περίπτωση του ts. Στις "συχνές ερωτήσεις" στην ιστοσελίδα της ΓΓΚ αναφέρει το εξής: "Σε περίπτωση εμφάνισης ελαττώματος κατά τη διάρκεια της εγγύησης ο προμηθευτής υποχρεούται να επισκευάσει το προϊόν. Σε περίπτωση άρνησης ή σημαντικής καθυστέρησης επισκευής ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν και να ζητήσει τα χρήματά του πίσω (άρθρο 5 παρ. 5 Ν.2251/1994)" Προφανώς το προϊόν ήταν ελαττωματικό, δεν υπάρχει διαφωνία επ' αυτού. Το θέμα είναι πώς ορίζεται η "σημαντική καθυστέρηση επισκευής" (αντικατάστασης, δηλαδή). Πάντως υπάρχει και η υπαναχώρηση από τη σύμβαση σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή να πάρει τα χρήματα πίσω.
bluesattack Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Κλασσικος κουκουρουκου νομος που το μονο που προκαλει ειναι αβεβαιοτητα.Σημαντικη καθυστερηση,μπορει μια μερα , μπορει και 10 χρονια δηλαδη. Aσε την ''επισκευη''.Δηλαδη αν εγω αγορασω πουκαμισο και ξηλωθει , θα μου το επισκευασει ...ριχνοντας ενα γαζι ? 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει το νόμο εδώ, Από ό,τι καταλαβαίνω, ο νομοθέτης δεν είχε συγκεκριμένα κατά νου ενδύματα και υποδήματα, γενικά η διατύπωση των άρθρων και παραγράφων δεν παραπέμπει εκεί. Γενικά, δεν βλέπω κάπου υποχρέωση για άμεση επιστροφή χρημάτων. Αντίθετα (άρθρο 4, παράγραφος 10) γίνεται λόγος για επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών. Πρακτικά, εφόσον δεν δείχνει διάθεση το κατάστημα να επιστρέψει τα χρήματα, από όσο μπορώ να κρίνω έχει πατήματα για να μην το κάνει, τουλάχιστον άμεσα -και μετά, είναι και το θέμα του εύλογου διαστήματος αντικατάστασης του ελαττωματικού προϊόντος.
Sheogorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Χθες που πήρα τηλέφωνο, ο άνθρωπος στο Γκκ ήταν κατηγορηματικός για αυτό. Αν δεν έχουν κάτι άλλο να σας καλύπτει, τα χρήματα πίσω. Όχι περιμένετε, ίσως κάποια στιγμή την άνοιξη-καλοκαίρι θα θέλετε κάτι από αυτό το μαγαζί. Περισσότερο με ενοχλεί η όλη φάση με την "πολιτική καταστήματος" που ακυρώνει την νομοθεσία (από ότι φαίνεται), με το ετσι θέλω. Η πλάκα είναι προτείνει αντικατάσταση με κάτι μπότες καστορινες, που αν τις πάμε εκεί που θα πηγαίναμε τα άλλα, θα θέλουν πέταμα στο δίωρο. 2
Kostasspil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Χθες που πήρα τηλέφωνο, ο άνθρωπος στο Γκκ ήταν κατηγορηματικός για αυτό. Αν δεν έχουν κάτι άλλο να σας καλύπτει, τα χρήματα πίσω. Όχι περιμένετε, ίσως κάποια στιγμή την άνοιξη-καλοκαίρι θα θέλετε κάτι από αυτό το μαγαζί. Υπάρχει όμως κάπου αυτό? να το έχεις στα χέρια σου εννοώ, να τους το δείξεις..
Sheogorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Όχι, δουλειά του ΓΓΚ είναι, δεν πάω εγώ δικαστήρια. Θεωρητικά θα κάνουν την δουλειά τους. Εξαλλου όπως είπα δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα αξιοπιστίας και κοροϊδίας. 1
sistah Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Χάνεις το μαγαζί, χαλάς όσο να 'ναι τη διάθεσή σου...δες το άλλη μία και αποφασίζεις αύριο Zio, με ολη την καλη διαθεση, δεν θα επρεπε να ειναι αποτρεπτικος λογος το οτι χανει την διάθεσή του ή το μαγαζι. Τοσα χρονια λεγαμε "αααστο να παει στα κομματια, ποιος τρεεεεεχει τωωωωρα" και φτασαμε σημερα να ζηταμε τα αυτονοητα. Τα παραπονα στην διευθυνση θα πρεπει να γινονται ευκολα και αμεσα οπως και οι καταγγελιες. Αλλωστε ο σκοπος τους δεν ειναι να γινεις ο κακος ο λυκος αλλα να βοηθησεις στο να διορθωθουν λαθη και παρατυπιες που επηρεαζουν το καταναλωτικο συνολο. Για παραδειγμα στην Φιλανδια, το 90% (!) των καταναλωτων θα προβει σε παραπονα και θα το κυνηγησει εαν νιωσει αδικημενος/η. Το να γνωριζουν και οι 2 πλευρες οτι θα υπαρξουν επιπτωσεις εαν δεν σεβαστουν τους νομους περι καταλανωτικων δικαιωματων, αλλα και να τονιζονται τα λαθη σε μορφη feedback, μονο καλο μπορει να ειναι ωστε να βελτιωθουν οι υπηρεσιες καθε μορφης. Στα ελληνικα δεδομενα, ο Sheogorath και ο καθε Sheogorath ειναι "ηρωες" που μπαινουν σε μια τετοια διαδικασια μπας και αργοτερα εσυ και ολοι εκεινοι που δεν τους νοιαζει παρα μονο οταν τους συμβει και σιχτιρισουν, μπουν στην διαδικασια του "ας χαλασω την διαθεση μου". 8
haris_216 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Έχοντας εργαστεί...10ετίες σε κατάστημα να πω ότι αυτό το "δεν επιστρέφονται χρήματα" έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και τρέφεται από την πονηριά του καταστηματάρχη και την άγνοια του καταναλωτή (κάτι αντίστοιχο με την "άποψη" των 80ς και 90ς ότι όταν πληρώνεις με κάρτα όχι μόνο δεν δικαιούσαι την όποια έκπτωση υπάρχει αλλά επιβαρύνεσαι και Χ ποσό λόγω των κρατήσεων που κάνει η τράπεζα στην επιχείρηση!!!). Στην συγκεκριμένη περίπτωση δύο τα φάουλ του καταστήματος. Και η γενικότερη άρνηση επιστροφής (σαν "άποψη" ή "πολιτική") αλλά και ακόμα περισσότερο αφού η επιστροφή δεν αφορά παραξενιά ή υπαναχώρηση του αγοραστή αλλά προβληματικό προϊόν. Προσωπικά (και συνεχίζοντας ακόμα να δουλεύω σε κατάστημα) είμαι υπέρ του να το τραβήξει ο TS όσο πάει. Για το γαμώτο αλλά και "εκπαιδευτικούς" λόγους 5
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Sistah δεν έχεις άδικο, απλά ίσως επειδή εμένα αυτά μου χαλάνε τη διάθεση περισσότερο από όσο θα έπρεπε, είπα μήπως μπορεί να το λύσει αλλιώς! 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Όχι, δουλειά του ΓΓΚ είναι, δεν πάω εγώ δικαστήρια. Θεωρητικά θα κάνουν την δουλειά τους. Εξαλλου όπως είπα δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα αξιοπιστίας και κοροϊδίας. Θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω, μην το δέσεις κόμπο ότι μπορούν να κάνουν κάτι. Σε πρωινό τηλεφώνημα στη ΓΓΚ, σήμερα, μου είπαν τα αντίθετα από ό,τι σε σένα. Όταν κάνεις την καταγγελία, πες τους να σου αναφέρουν βάσει ποιου νόμου θα κινηθούν, να ξέρεις, θα είναι χρήσιμο για όλους που παρακολουθούν το νήμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα