Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στην κατοχή μου μια κάρτα ήχου η οποία συνδέεται μέσω PCI (του παλιού)

Ωστόσο επειδή για τη δουλειά που τη θέλω μου κάνει και με έχει βολέψει και το front audio panel της (έχει υποδοχές για μουσικά όργανα) η νέα μου μητρική δεν έχει καμία PCI θύρα παρά μόνο PCI-E.

Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος ή δουλεμένος αντάπτορας από PCI σε PCI-E ή κάτι αντίστοιχο χωρίς να χάσω σε ταχύτητα / ποιότητα;

Δημοσ.

Το μονο που δουλευει καλα με καρτες ηχου ειναι το asmedia 1083 revision > 3.  Τα μικροτερα του τρια εχουν hardwariko bug.

Αυτο του kondora θα δουλευει αρκει να εχει το σωστο revision.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα !

Προσωπικά τυχαίνει να έχω δουλέψει με αυτό που προτείνει ο Κόνδορας και λειτούργησε κανονικά. Είχα δηλ, μια παλιά κάρτα Winradio G303i PCI και κατάφερα να την εγκαταστήσω σε PCI Express. Αν ψάξεις στο Δίκτυο, θα δεις ότι η λειτουργία της Winradio είναι πολύ παρόμοια με τη λειτουργία των καρτών ήχου, υπό την έννοια ότι η Winradio κι αυτή παράγει ήχο. Πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό δέκτη που καλύπτει κυρίως την μπάντα των βραχέων κυμάτων, καθώς και κάποιες άλλες.

Ευχαριστώ,

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα το ανταπτοράκι. Επιβεβαιώνω ότι δουλεύει. ΑΛΛΑ:

1. Eβαλα την κάρτα ήχου (για την ιστορία creative x-fi xtreme music) στα 48KHz και τα ηχεία έκαναν έναν τσιριχτό ρομποτικό ήχο. Αυτό σταμάτησε όταν την γύρισα στα 44.1KHz.

2. Όταν έβαλα στην κάρτα ήχου να έχει 2ms απόκριση (ASIO - την χρησιμοποιούσα στο παλιό μου pc για να παίζω κιθάρα και να κάνω ερασιτεχνικά ντεμάκια με αρκετά vst μπάσου, ντραμς, ορχηστρικά κλπ) μου ήρθε στη μύτη μια όχι και τόσο καλή μυρωδιά η οποία με ανάγκασε να κλείσω το PC από το τροφοδοτικό και να βγάλω έξω την κάρτα με τον αντάπτορα παρέα. Η μυρωδιά προερχόταν από τον αντάπτορα.

Δεν κάηκε κάτι. Μάλλον ζορίστηκε στα 2ms , γιατί εκεί το chip της κάρτας τα δίνει όλα.

Το συμπέρασμα βγήκε. Ο αντάπτορας δεν είναι για πολλά πολλά. Θα αγοράσω καινούρια κάρτα ήχου :P

Επεξ/σία από ChimairaX
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 2/20/2018 στις 4:53 ΜΜ, ChimairaX είπε

Αγόρασα το ανταπτοράκι. Επιβεβαιώνω ότι δουλεύει. ΑΛΛΑ:

1. Eβαλα την κάρτα ήχου (για την ιστορία creative x-fi xtreme music) στα 48KHz και τα ηχεία έκαναν έναν τσιριχτό ρομποτικό ήχο. Αυτό σταμάτησε όταν την γύρισα στα 44.1KHz.

2. Όταν έβαλα στην κάρτα ήχου να έχει 2ms απόκριση (ASIO - την χρησιμοποιούσα στο παλιό μου pc για να παίζω κιθάρα και να κάνω ερασιτεχνικά ντεμάκια με αρκετά vst μπάσου, ντραμς, ορχηστρικά κλπ) μου ήρθε στη μύτη μια όχι και τόσο καλή μυρωδιά η οποία με ανάγκασε να κλείσω το PC από το τροφοδοτικό και να βγάλω έξω την κάρτα με τον αντάπτορα παρέα. Η μυρωδιά προερχόταν από τον αντάπτορα.

Δεν κάηκε κάτι. Μάλλον ζορίστηκε στα 2ms , γιατί εκεί το chip της κάρτας τα δίνει όλα.

Το συμπέρασμα βγήκε. Ο αντάπτορας δεν είναι για πολλά πολλά. Θα αγοράσω καινούρια κάρτα ήχου :P

Ποιον αντάπτορα είχες αγοράσει τελικά?

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

O ρομποτικός ήχος είναι επειδή ο as-media 1083 μαζί με την creative x-fi εχουν πρόβλημα με το Package C State Support.

Απο asrock support.

-https://www.youtube.com/watch?v=yJLX8ePU5Pc

τα core c3 c6 c7 μπορούν να είναι όλα ενεργοποιημένα. Το package c states πρέπει να είναι μικρότερο η ίσο με c3.

η x-fi pcie μπορει να τα εχει ολα enabled.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...