piranhagr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν θέλει gpu για εικόνα; Δεν έχει αυτός. Τώρα το πρόσεξα ειδαλλως pas se μεταχειρισμενα px h81 μητρικη μαζι με g3258 kai 8gb ram kai eisai komple AMD Athlon X4 840 , είναι σαν celeron σε ταχύτητα ή για να είμαι ακριβής χειρότερος από σύγχρονο celeron επίσης για 4Κ μην είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει. Γιατί να πάρεις έναν τόσο αργό επεξεργαστή στα 0.28νμ πυ έφτιαχνε η INTEL τους LGA775 πριν 10 χρόνια και τώρα φτιάχνουν μόνο SOCs για κινητά των 8-9$? Εγω τσεκάρω βαση των passmarks και κατι παραπάνω απο 5000 πόντους πιστευω οτι κάνει δουλεια , σαν συνολικό κόστος δεν με χάλασε μητρική και επεξεργαστής αλλα μαζί με μνήμη και σκληρό δίσκο πήγε πολλά !!! ειδικά η μνήμη
karaLRS Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Ταινίες απο τηλεόραση (Smart LG) και TabletΣτο tablet με έναν απλό file server και bsplayer δεν είσαι οκ;Επισης αφού η lg είναι smart ένα απλό dlna δεν σου κάνει; Τα λέω με βάση την κατανάλωση αφού μπορείς με 4 watt να το πετύχεις. Προσωπικά έχω ένα wrt1200ac με 2tb σκληρό πάνω. To router έχει πάνω adblock,samba share, dlna, transmission για torrent καθώς και vpn για να μπορώ να συνδεθώ και εκτός σπιτιού. Στην μια τηλεόραση έχω rpi 3 με kodi, ενώ στο υπνοδωμάτιο πιο απλά πράγματα με dlna. 4 watt, αθόρυβο, μικρό και ταχύτατο 100mb/sec... 2
piranhagr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Στο tablet με έναν απλό file server και bsplayer δεν είσαι οκ; Επισης αφού η lg είναι smart ένα απλό dlna δεν σου κάνει; Τα λέω με βάση την κατανάλωση αφού μπορείς με 4 watt να το πετύχεις. Προσωπικά έχω ένα wrt1200ac με 2tb σκληρό πάνω. To router έχει πάνω adblock,samba share, dlna, transmission για torrent καθώς και vpn για να μπορώ να συνδεθώ και εκτός σπιτιού. Στην μια τηλεόραση έχω rpi 3 με kodi, ενώ στο υπνοδωμάτιο πιο απλά πράγματα με dlna. 4 watt, αθόρυβο, μικρό και ταχύτατο 100mb/sec... λες να δοκιμάσω με dlna Server ? δεν το ειχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια Τώρα εχω ενα κατεβαστήρι σε Atom D330 εαν είναι το αφήνω και βαζω απλα ένα μηχάνημα με Kodi στην τηλεόραση
karaLRS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 λες να δοκιμάσω με dlna Server ? δεν το ειχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια Τώρα εχω ενα κατεβαστήρι σε Atom D330 εαν είναι το αφήνω και βαζω απλα ένα μηχάνημα με Kodi στην τηλεόραση με το dlna server θα πρέπει να κατεβάζεις εσύ τους υπότιτλους . αντίθετα με το Kodi μπορείς να το κάνεις εκείνη την στιγμή και απλά χρειάζεσαι ένα samba share που θα έχεις τις ταινίες. για να σου απαντήσω για τα υπόλοιπα : 1) το κατεβαστήρι με το atom πόσο σου καίει 2) το δίκτυο σου τι ταχύτητες έχεις σε μεταφορά αρχείων
piranhagr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 1. πρεπει να καίει το πολύ 80watt 2. Wifi κλασσικά απο το router και ενα switch Gigabyte με μια VDSL στα 45Mbps
karaLRS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 1. πρεπει να καίει το πολύ 80watt 2. Wifi κλασσικά απο το router και ενα switch Gigabyte με μια VDSL στα 45Mbps Δηλαδή έχει 2-3 mb/s σε μεταφορά αρχείων; Αν θες επένδυσε σε ένα καλό router (100€) που θα έχεις πολύ καλύτερο wifi, torrent download, samba share, adblock, dlna, vpn κλπ και σε βάθος χρόνου θα βγεις κερδισμένος επειδή καίει πολύ λιγότερο. Άλλο 80 watt x24x365 = 730kwh τον χρόνο! 8 watt x24x365=73kwh τον χρόνο.. 2
piranhagr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δηλαδή έχει 2-3 mb/s σε μεταφορά αρχείων; Αν θες επένδυσε σε ένα καλό router (100€) που θα έχεις πολύ καλύτερο wifi, torrent download, samba share, adblock, dlna, vpn κλπ και σε βάθος χρόνου θα βγεις κερδισμένος επειδή καίει πολύ λιγότερο. Άλλο 80 watt x24x365 = 730kwh τον χρόνο! 8 watt x24x365=73kwh τον χρόνο.. Ευχαριστώ , θα το τσεκάρω τι υπαρχει ! πχ https://www.skroutz.gr/s/7721821/NetGear-R6400.html
paparen Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Χρησιμοποιω plex server περιπου 3 χρονια. O j4205 θα ειναι οριακα, αλλα μαλλον θα δουλεψει. Ο celeron θα απροβληματιστα σιγουρα. Παλαιοτερα ειχα στημμενο plex server πανω σε hp microserver n54 με passmark 1300 και εκανε transcoding εως 3mbps 720p. Εδω και δυο χρονια εχω τον σερβερ πανω σε g1820 που ειναι ανωτερο μεν απο τον αρχικο hp μου, αλλα πολυ υποδεεστερο απο celeron που κοιταζεις. Αν θελεις transcoding, θα σου προτεινα ειτε να αγορασεις ssd που να τον χρησιμοποιει σαν temp folder ειτε αρκετη ραμ (ειδα οτι σκεφτεσαι ηδη για 8γιγα οποτε μαλλον εισαι οκ) ωστε με λιγο πειραγμα (καποιες γραμμες στα config αλλαζεις) να γινεται το trascoding πανω στη ραμ. Παραδοξως σε βιντεακια με μετρησεις που εχω δει, δεν ειναι γρηγοροτερο το transcoding στη ram σε σχεση με ssd. Προσωπικα εχω ssd ωστε να τον χρησιμοποιω και ως cache drive στον σερβερ μου. Η λιστα που βρηκες στο google docs δυστυχως ειναι αρκετα παλια και αναφερεται ΜΟΝΟ σε cpu απο nas. Αν το σερβερακι που θελεις να φτιαξεις θα λειτουργει μονο ως σερβερ και το playback θα γινεται απο τις smart tv τοτε καρτα γραφικων δεν σου χρειαζεται. Το καλο της λυσης Plex server ειναι οτι το στηνεις μια φορα και τελος. Ουτε scraping ουτε τιποτα καθε φορα που ανοιγεις kodi. Επισης εχεις τα πλεονεκτηματα του transcoding για χρηση εκτος σπιτιου (ειδα οτι εχεις vdsl με 5upload, οποτε τουλαχιστον 480p θα μπορεις να βλεπεις εκτος lan ανετα) και ακομα και να παρεις μαζι σου σε κινητο/ταμπλετ καποια επεισοδια ή ταινιες (θελει Plex pass αυτο ομως). Plex server υποστηριζεται σχεδον απο οτι λειτουργικο και να επιλεξεις. windows, linux, unraid, freenas, xpenology κτλπ κτλπ Αν θελεις να εκμεταλλευτεις το υπαρχον συστημα και να μην φτιαξεις κατι καινουριο, τοτε οπως ηδη ειπωθηκε η λυση ειναι να φτιαξεις ή να αγορασεις pc-ακι/media player που να τρεχει kodi και να αφησεις το θεμα του server. Επειδη αναφερθηκε και η λυση του dlna, αποψη μου ειναι οτι το dlna ειναι "της πλακας" σε σχεση με plex. τοσο σε θεμα user interface οσο και σε σε λειτουργιες. Απο την αλλη βεβαιως υποστηριζεται πιο ευρεως και δεν χρειαζεται να στησεις τιποτα, παρα μονο ενα δικτυο με αρκετο bandwidth. Σκεψου τι αναγκες και χρηματα εχεις και πραττεις αναλογα 2
jgeorgiou Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 συμφωνώ με paparen προσωπικά έχω βάλει έναν Ι3 7100 λόγω τεράστιας single-core ταχύτητας που σου δίνει την αίσθηση πολύ ισχυρού επεξεργαστή (γίνεται η δουλειά και με G4600) και 8GB RAM , γρήγορο σκληρό δίσκο και κάνω τα "πάντα" από casual-gaming με ενσωματωμένη έως 4Κ video και kodi/plex σε WIN10. To μηχάνημα είναι ανοικτό 3-4 ώρες (καθημερινές) και διπλάσιες τις αργίες και δεν με πολυνοιάζει η κατανάλωση που σε κάθε περίπτωση είναι μετρημένη 90w μέσο όρο κατα την ώρα λειτουργίας. Την επιλογή αυτή την έκανα μετά από πολλές δοκιμές γιατί μου δίνει τεράστια γκάμα επιλογών και δεν έχω αισθανθεί κανένα περιορισμό.
karaLRS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Ευχαριστώ , θα το τσεκάρω τι υπαρχει ! πχ https://www.skroutz.gr/s/7721821/NetGear-R6400.html Wrt1200ac γρήγορο και δουλεύει full με openwrt. Από την στιγμή που θα έχεις kodi στην τηλεόραση δεν χρειάζεσαι ούτε plex ούτε dlna αφού στα φτιάχνει όλα σε λίστες μέσω samba share. Για μένα είναι η καλύτερη λύση αφού δεν καταναλώνει, δεν πιάνει χώρο και κανεις περισσότερα από ένα απλό nas. Όταν έχεις κάτι στο κατεβαστηρι πόση ώρα σου παίρνει να το περάσεις στο main pc σου; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα