Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι ανάμεσα στους 2 αυτούς επεξεργαστές του τίτλου. 
Σκοπός πρωτίστως το gaming.

80-85 € διαφορά τιμής μεταξύ τους. 
Απο θέμα ψύξης δεν νομίζω να υπάρχει με noctua DH-15.

Στο oc ο 8400 πλησιάζει πολύ τον 8600k όπως φαίνεται στο userbenchmark ( http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-8400-vs-Intel-Core-i5-8600K/3939vs3941 )

Η απορία μου είναι αν αξίζει να μετρήσω τα 85 € διαφορά ή αν ο 8600k αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Rest build :

z370 Asus Maximus Hero X
Msi GTX 1070ti 8 bg
SSD pro evo 850 500GB (gaming space)
Samsung SSD 960 Evo M.2 250GB (os space)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Με turbo clock φτάνει στα 4 ghz. Αντίστοιχα ο 8600k με turbo στα 4,3 ghz.

Δεν κατέχω απο oc είναι αλήθεια και πέρα απο τα έτοιμα oc profiles που δίνει μια καλή mobo δεν πειράζω τα ρεύματα.

Δημοσ.

Με turbo clock φτάνει στα 4 ghz. Αντίστοιχα ο 8600k με turbo στα 4,3 ghz.

Δεν κατέχω απο oc είναι αλήθεια και πέρα απο τα έτοιμα oc profiles που δίνει μια καλή mobo δεν πειράζω τα ρεύματα.

Τότε πάρε τον i5-8400.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως σου ειπα τα ετοιμα profile συχνα ειναι χειροτερα απο το να βαλεις τυχαιες τιμες (που λεει ο λογος),αφου δινουν ακομα και επικινδυνες τασεις ενιοτε.

Παρε τον 8400.

Δημοσ.

Ο 8400 με μια ρύθμιση στο bios για multicore enhancement σου επιτρέπει να έχεις μονίμως turbo clock σε όλους τους πυρήνες στα 3,8ghz. Αυτό είναι το μόνο "τεχνητό" o/c που μπορεί να γίνει. Αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με overclock δεν αξίζει να πας στον 8600Κ. Τον Κ τον παίρνεις για να τον πας 5ghz. Γι αυτό πληρώνεις 80€ παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

z370 Asus Maximus Hero X και θα ριξεις πανω κλειδωμενο chip; Αμαρτια απο τον θεο.

Η παρε μια πιο τυπικη αλλα ποιοτικη μητρικη η παρε καποιον Κ να αξιζει το mobo των 300€.

Εγω στην θεση σου, θα εκοβα 150€ απο το mobo, θα εμενα στον 8400 και θα ανεβαινα σε 1080ti.

• Like 1
Δημοσ.

z370 Asus Maximus Hero X + ξεκλείδωτο cpu (8600Κ/8700Κ) πάει για να αξίζουν και τα χρήματα που θα διαθέσεις......αν πας σε 8400 κοίτα κάτι σε τέτοιο mobo (πιο οικονομικό)

https://www.skroutz.gr/s/12979391/Gigabyte-Z370-HD3-rev-1-0.html

https://www.skroutz.gr/s/13064942/Asrock-Z370-Pro4.html

• Like 5
Δημοσ.

Καλά... δεν πρόσεξα καν ότι έχει ήδη μητρική την Hero... Όπως είσαι 8600Κ με μια καλή ψύκτρα, DH-15 όπως ανέφερες ή κάποια λίγο φθηνότερη bequiet Dark Rock Pro. Και ρώτα εδώ  μετά για ρυθμίσεις για overclock.

Δημοσ.

Προφανως και η διαφορα αξιζει. Ακομα και το πιο απλο OC της πλακας να κανεις (ξερεις, να πατησεις 2 κουμπια) εισαι στα 4.5ghz με το καλημερα, δηλαδη 700mhz πανω απο τον 8400. Αν παιζεις games που ζητανε το single thread (οπως PUBG για παραδειγμα) θα δεις τρομακτικη διαφορα στις δυσκολες περιοχες.

Δημοσ.

Εμ το πρόβλημα είναι οτι έχω ήδη την Hero και όπως σωστά λέτε ο 8400 είναι άχρηστος εκεί πάνω. 

Άρα πρέπει να ψαχτώ με oc .... διαβάζοντας 409 σελίδες του thread που αναφέρει ο tanasen01 .....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...