theye Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Προσπαθώ να εγκαταστήσω τα windows 7 σε ένα μηχάνημα φίλου. Αφού κάνει boot από το dvd και περάσει το windows is loading files κολλάει στο logo των windows. Gigabyte g31m s2l είναι η μητρική του. Τον δίσκο τον βλέπει στο bios αλλά δεν πρέπει να τον βλέπει κατά την εγκατάσταση. Καμμιά ιδέα ?
discoboyminimal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 δοκιμασε να αλλαξεις θεση τον σκληρο δισκο (sata port) κανε μετα μια restore dafault στο bios. και αν ακομα δεν μπορεις να εγκαταστησεις τα windows , βρες αλλο cd btw , checkαρε μια τις RAM , μην εχουν κανα προβλημα
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Αν δεν γινει τιποτα, τοτε κοιτα στο bios στις ρυθμισεις για τους δισκους αν ειναι ahci η΄ ide κτλ... Αναλογως τι εχει η μητρικη σου...
discoboyminimal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Αν δεν γινει τιποτα, τοτε κοιτα στο bios στις ρυθμισεις για τους δισκους αν ειναι ahci η΄ ide κτλ... Αναλογως τι εχει η μητρικη σου... οτι και ρυθμιση να εχει , θα εκανε install. εγω λεω οτι φταει το cd , ειναι ο πιο συνηθης υποπτος
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Νομιζεις οτι θα εκανε..... Αλλα αυτο με το dvd-iso ισχυει...
discoboyminimal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Νομιζεις οτι θα εκανε..... Αλλα αυτο με το dvd-iso ισχυει... αν κανεις install σε ide και μετα γυρισεις σε ahci δεν θα παιζει. θα ριχνει μπλε οθονη. αν κανεις install σε ahci και γυρισεις μετα σε ide παλι δεν θα παιζει. αν κανεις install ομως σε οποιοδηποτε απο τα 2 και παραμεινεις με την ιδια ρυθμιση , θα bootαρεις κανονικα. το εχω δοκιμασε πολλες φορες γι αυτο στο λεω. σε retail windows 7 ultimate x64 το χω δοκιμασμενο , αν και δεν βλεπω τον λογο να μην λειτουργησει στα αλλα.
theye Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν να κάνω ένα update στο τι δοκίμασα. 1) ram έχει 2gb σε 2 κομμάτια του 1gb. Δοκίμασα να κάνω εγκατασταση μόνο με το 1 (είτε το ένα ειτε το άλλο) τίποτα. Εάν εχουν και τα 2 πρόβλημα τότε πετύχαμε την περίπτωση αλλά δυστυχώς δεν εχω άλλο κομματι να το τσεκάρω. Δεν νομίζω όμως οτι είναι το θέμα. 2) vga δοκίμασα και την on board και την άλλη που έχει πάλι τίποτα. 3) δοκίμασα 3 δισκάκια με windows 7 2 δισκάκια με xp αλλά και εγκατάσταση από usb και πάλι τα ίδια. 4) δοκίμασα ακόμη και κάποιο παλιό dvd drive και σκληρό σε master slave με καλωδιοταινια αλλά πάλι τίποτα. 5) μπήκα στη διαδικασία να ανοίξω το δικό μου pc για να κάνω εγκατάσταση στο δίσκο του προβληματικού pc τα windows και έγινε κανονικά άρα και το δισκάκι είναι οκ αλλά και ο δίσκος δεν έχει θέμα ( τον δίσκο το τσέκαρα κιόλας). Στη συνέχεια αυτόν το δίσκο τον έβαλα στο προβληματικό μηχάνημα τον διάβασε κανονικά αλλά φυσικά εβγαλε μπλε οθόνη αφού τα windows είναι για άλλο hardware. Το πρόβλημα είναι ότι κατά την εγκατάσταση ουσιαστικά δεν βλέπει το δίσκο και λογικά είναι κάποια bios ρύθμιση. Δεν υπάρχει επιλογή για achi ide παρά μόνο για on chip sata mode με επιλογές disabled, auto, combined, enhanced, non-combined που τις δοκίμασα όλες. Έχω φλαραρει και το τελευταίο bios firmware έβαλα και default settings απενεργοποιησα και τα usb. Υπάρχει τίποτε άλλο να δοκιμάσω?
discoboyminimal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 και τον δισκο να μην βλεπει(πχ. χαλασμενος σκληρος η και ακομα τελειως αποσυνδεμενος) , το installer τρεχει απλα οταν σε ρωταει σε ποιο δισκο να εγκατασταθουν τα windows δεν σου εχει επιλογη. το να κολαει πριν καν bootαρει το cd , ειναι καποιο κολλημα για καλο σπασιμο νευρων Η ειναι hardware failure. ποια μητρικη εχεις??ψαξε μηπως εχει καμια ρυθμιση για legacy συστηματα και για νεοτερα μεσα στο BIOS.σε gigabyte z97 , επελεγες τι λειτουργικο θα βαλεις και εκανε optimize την μητρικη. αν εβαζες πχ. windows 8 ενω ετρεχες windows 7 , σου εκανε κατι παραξενεις. στην συνεχεια ,στην θεση σου θα εκανα : (να υποθεσω εκανες bios reset , εβγαλες το μηχανημα απο το το ρευμα, τσεκαρες την μπαταρια της μητρικης κλπκλπ) (επισης τσεκαρε οτι ΟΛΑ τα καλωδιο και οι ραμ και ο cpu καθονται σωστα σε ολες τις υποδοχες!!βγαλτα φυσα τα μια , η ακομα καθαρισε τα ελαφρια με μια μπατονετα (και αν εχεις ισοπροπυλικη αλκοολη) 1) δοκιμη να δω οτι τρεχει καποιο live cd (πχ. linux , hirens boots cd) 2) memtest για να δω οτι οι μνημες μου ειναι οντως λειτουργικες και δεν βγαζουν error. 3) δοκιμη καποιων windows xp για να δω πως συμπεριφερεται το μηχανημα και ανακεφαλαιωνω τα επομενα βηματα αποτελουν καθαρα δοκιμες και hardware troubleshooting. hdsentinel για δισκο(παιζει να ειναι στα τελευταια του και να κανει κανει πολλα error στην επικοινωνια με το υπολοιπο συστημα, σαν αποτελεσμα να σου κρεμαει ολο το συστημα) , αλλαγη τροφοδοτικου , καρτας γραφικων , μνημων , μητρικης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα