Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πότε έβγαλα την Iiyama άχρηστη σαν εταιρία?

Φίλε ότι θες διαβάζεις... Ηρέμησε δεν σου έθιξα την εταιρία σου.

Το review που βρήκες στο Google είναι για την C32, άλλο πάνελ από την C27. Την 27αρα την έχω και είναι ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου και έχω δει πολλές οθόνες.

Με ότι βολεύεται ο καθένας..

H C27HG70 έχει το ίδο panel με την 32αρα. Τα monitor τα θεωρείς ανάξια λόγου, οπότε άχρηστα στην ουσία (και στην κατηγορία "τι γράφετε άρθρα για τέτοια monitors".

H C27HG70 που έχεις αν σου κάνει μια χαρά είσαι και δεν έχω κάτι να πω προς θεού. Αλλά αν είχες τα ρημάδια τα μάτια μου που στην κυριολεξία κάτω από 75-80Hz πρήζονται μετά από 30-40 λεπτά, παίζει πολύ δυνατά να με καταλάβαινες απόλυτα.

Έψαχνα γύρω στα 2 χρόνια να βρώ monitor που να μην μου καίει τα μάτια με ρύθμιση για γωνία, καθ' ύψος και περιστροφή στον κάθετο άξονα, χωρίς να σκάσω πάνω από 600 ευρώ.

Δημοσ.

Έχω μεγάλη αγάπη με τις Ultrawide ειχα και το προηγούμενο μοντέλο Samsung και το F34 πολύ καλύτερο από το παλιό. Όμως όχι καλύτερο από το LG 34UC99 να πω την αλήθεια μου στα χρώματα ήταν χειρότερο ακόμα και από το LG 34UC98 . Και δυστυχώς το coil wine υπήρχε έντονο ,ίσως να πέτυχα το κομμάτι.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να δω το νέο πάνελ της Samsung που ξεπερνά πλέον τα στάνταρ 21:9 , πολλά τα λεφτά όμως είναι και μοναδικό στο είδος του.Και απίστευτο στο να δουλεύεις.

Προσωπικα samsung δεν ξαναπαιρνω σε οθονη και απο τιτανιο να βγαλει ....δυο καλα μονιτορ τα πηρα στο χερι λιγο πριν ληξη της εγγυησης λες και ηταν συνεννοημενα ....το πρωτο μετα την επισκευη στην εκπνοη εγγυησης ,αντεξε 6μηνο και μετα μπετωσε και ειναι σε αποθηκη μπας και το φτιαξω καποια στιγμη και το δευτερο μονιτορ επισκευαστηκε και ακομη λειτουργει αν και κανει κατι σβησιματα απο μονο του ....350 ευρω το πρωτο ,450 το δευτερο ...τριτη ευκαιρια δεν δινω ξανα σε samsung !!! δυο στα δυο δεν θεωρειται ατυχια αλλα αστοχια και αναξιοπιστια της εταιρειας !!

Δημοσ.

H C27HG70 έχει το ίδο panel με την 32αρα. Τα monitor τα θεωρείς ανάξια λόγου, οπότε άχρηστα στην ουσία (και στην κατηγορία "τι γράφετε άρθρα για τέτοια monitors".

H C27HG70 που έχεις αν σου κάνει μια χαρά είσαι και δεν έχω κάτι να πω προς θεού. Αλλά αν είχες τα ρημάδια τα μάτια μου που στην κυριολεξία κάτω από 75-80Hz πρήζονται μετά από 30-40 λεπτά, παίζει πολύ δυνατά να με καταλάβαινες απόλυτα.

Έψαχνα γύρω στα 2 χρόνια να βρώ monitor που να μην μου καίει τα μάτια με ρύθμιση για γωνία, καθ' ύψος και περιστροφή στον κάθετο άξονα, χωρίς να σκάσω πάνω από 600 ευρώ.

Τα 2 αυτά μόνιτορ τα θεωρώ μάπες, όχι την εταιρία, και ασήμαντα για να γίνει άρθρο. Την Iiyama την θεωρώ αξιόλογη και vfm εταιρία στο χώρο.

H 27αρα εχει καλύτερο panel, η 32αρα εχει θέμα με το χρόνο απόκρισης σε καποια συγκεκριμένα χρώματα, και έχει πρόβλημα και με τις γραμματοσειρες, επίσης η 27αρα βγάζει λιγο καλύτερη αντίθεση και μαξ φωτεινότητα.

Αν το μόνο που ζητάς είναι ένα γρήγορο και φθηνό panel πας αναγκαστικά σε TN, σαν την GB2488 που έχεις. Αλλα πέρα από την ταχύτητα χάνεις πολύ σε όλα τα υπόλοιπα σημεία δηλαδή χρώματα, αντίθεση, βάθος μαύρου, ομοιομορφία, γωνίες θέασης, και σε ανάλυση.

Με την C27HG70 δεν χάνεις πουθενά και έχει "όλο το πακέτο". ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα τόσα χρόνια, μια έπαιρνα TN ειχα ωραία κίνηση αλλά όλα τα υπόλοιπα ήταν σκατά, μια έπαιρνα IPS είχα ωραία χρώματα και γωνίες θέασης αλλά απο αντίθεση, μαύρο, και κίνηση ήταν σκατά. Μέχρι που πήρα αυτή που ειμαι υπερ-ικανοποιημενος από όλα. Και αν δεις την κίνηση της (παίζω στα 144hz/144fps ακατέβατα) είναι άψογη, αντίστοιχα καλή με γρήγορα 120-144hz TN panel που είχα πριν χρόνια.

Αφού βρήκες εσύ αυτό που έψαχνες και εγώ αυτο που έψαχνα και είμαστε ικανοποιημενοι αυτό μετράει μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα samsung δεν ξαναπαιρνω σε οθονη και απο τιτανιο να βγαλει ....δυο καλα μονιτορ τα πηρα στο χερι λιγο πριν ληξη της εγγυησης λες και ηταν συνεννοημενα ....το πρωτο μετα την επισκευη στην εκπνοη εγγυησης ,αντεξε 6μηνο και μετα μπετωσε και ειναι σε αποθηκη μπας και το φτιαξω καποια στιγμη και το δευτερο μονιτορ επισκευαστηκε και ακομη λειτουργει αν και κανει κατι σβησιματα απο μονο του ....350 ευρω το πρωτο ,450 το δευτερο ...τριτη ευκαιρια δεν δινω ξανα σε samsung !!! δυο στα δυο δεν θεωρειται ατυχια αλλα αστοχια και αναξιοπιστια της εταιρειας !!

Φίλε μου καταλαβαίνω ότι είχες κακή εμπειρία αλλά κάποιος από τους δυο μας ήταν είτε άτυχος είτε τυχερός...3 μονιτορ και μια 50ρα 4κ έχω...τα 2 μονιτορ έχουν φάει 4 μετακομίσεις το ένα και το άλλο 6 (πατέρας στρατιωτικός γαρ..) και η 50ρα έφαγε μπάλα σε παιδικό πάρτυ στο κέντρο του πάνελ (που σταμάτησε η καρδιά μου)...δεν έχουν κάνει κιχ...μπορεί οι δικές σου να ήταν ελαττωματικές...ή να είχανε θέματα με το ρεύμα που τα είχες βάλει...μια LG που πήρα για το PC του αδερφού μου έβγαλε 2 καμμένα πίξελ στο εξάμηνο (ευτυχώς έφυγαν με...μασαζάκι!)...σημειωτέον βέβαια δεν έχω εμπειρία από τα μοντέλα των τελευταίων 4 ετών σε μόνιτορ...

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως το θέμα κατέληξε σε iiyama vs samsung! Ο άνθρωπος που το ξεκίνησε απλά απόρησε γιατί δεν ανεβαίνουν άρθρα και για άλλες -πιθανόν καλύτερες- οθόνες. Όχι απαραίτητα σαν μάρκες αλλά και σαν μοντέλα, και ανέφερε δύο που θεωρεί ότι θα άξιζαν μια αναφορά. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα της iiyama είναι απλά αδιάφορα εώς και κακά!

Και εγώ iiyama έχω που την θεωρώ εξαιρετική και πανέμορφη (ProLite XB2779QS-S1) και δεν πρόκειται να πάρω ξανά samsung γιατί δύο φορές μου βγήκαν μάπα (ούτε οι τηλεοράσεις της μου αρέσουν), αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να βγάζει αξιόλογα μοντέλα που ίσως θα έπρεπε να αναφέρονται σε ένα τεχνολογικό forum.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω αγοράσει πάνω από 10 Samsung τηλεοράσεις και οθόνες στη ζωή μου, και μόνο μια οθόνη μου έκαψε τροφοδοτικό πέρσι που λειτουργεί καθημερινά από το 2008. Και από Dell και LG έχω επίσης καλή εμπειρία, δεν μου έχουν βγάλει θέματα, αλλά ποιότητα τα θεωρώ κατώτερα καθώς έχω πάρει πολύ ακριβές οθόνες από τις δύο αυτές εταιρίες με πάνω από το δικαιολογήσιμο backlight bleed, και κακή ομοιομορφία, όπως και κάκιστο εργοστασιακό calibration. Η εμπειρία μου από Samsung οθόνες είναι άριστη. Επίσης πολύ καλή είναι από Dell. Ο καθένας μας βέβαια έχει διαφορετικές εμπειρίες.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως το θέμα κατέληξε σε iiyama vs samsung! Ο άνθρωπος που το ξεκίνησε απλά απόρησε γιατί δεν ανεβαίνουν άρθρα και για άλλες -πιθανόν καλύτερες- οθόνες. Όχι απαραίτητα σαν μάρκες αλλά και σαν μοντέλα, και ανέφερε δύο που θεωρεί ότι θα άξιζαν μια αναφορά. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα της iiyama είναι απλά αδιάφορα εώς και κακά!

Και εγώ iiyama έχω που την θεωρώ εξαιρετική και πανέμορφη (ProLite XB2779QS-S1) και δεν πρόκειται να πάρω ξανά samsung γιατί δύο φορές μου βγήκαν μάπα (ούτε οι τηλεοράσεις της μου αρέσουν), αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να βγάζει αξιόλογα μοντέλα που ίσως θα έπρεπε να αναφέρονται σε ένα τεχνολογικό forum.

Αυτό ακριβώς! 

Επίσης κάθε εταιρία έχει δυνατά μοντέλα, αλλά έχει βγάλει και πατάτες. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά εταιρία που δεν έχει βγάλει έστω και μια πατάτα οθόνη. Άπλα παντού υπάρχουν άτομα που αρπάζονται λες και έχουν μετοχές στην κάθε εταιρία και πρέπει να την υπερασπιστούν.

Δημοσ.

Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο (όχι ότι δεν συμφωνώ κατά τα άλλα με τον Cowboy) το 1080p έχει ένα νόημα στην 32άρα IIyama.

Γιατί είναι σχετικά budget οθόνη οπότε το άτομο που θα την αγοράσει κατα πάσα πιθανότητα δεν θα έχει μια titan για να σπρώχνει 4Κ πάνω απο 60FPS...

θα έχει μια entry level ή mid-range κάρτα..

που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το άλλο feature που προσφέρει (144hz refreshrate + freesync) είναι αν μπορεί η κάρτα σου να σπρώξει τουλάχιστον καμιά 100 FPS τα παιχνίδια...

που σημαίνει ότι αν ήταν πχ 1440p χλωμό έως απίθανο ίσα ίσα μια 1070 αν το καταφέρει αυτό σε κάποια παιχνίδια (σε high/utlra settings) σε αυτή την ανάλυση που είναι κάρτα των 400+ ευρώ. 

όλες οι άλλες (1060 RX 580 καθώς και παλιότερες κάρτες πχ 980 970 RX 380 κτλ ) δύσκολα θα κάνουν κάτι τέτοιο οπότε τζάμπα το freesync (μιας και φαντάζομαι θα πιάνει σε μπάντα πχ 75-144 και όχι σε όλο το μήκος απο 1 έως 144)  και τζάμπα το 144hz γενικά... θα έχεις πάλι tearing...

αλλά σε 1080P αμέσως αμέσως μπορείς να δεις διαφορά ακόμη και με πιο ταπεινές κάρτες πχ 1050ti /rx 570

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτό που λες φίλε μου, κάποιος που θέλει budget PC και 120+Hz θα πάει αναγκαστικά σε 1080p, αλλά γιατί να πάει σε 32αρα με 68ppi? Και στα 415 ευρώ δεν την λες και budget οθόνη, είναι τιμή που παίζουν high-end οθόνες. Ενώ μπορεί να πάει σε 24-27αρα όπου εκεί τα 1080p είναι πολύ καλύτερα ως ανάλυση-ppi και υπάρχουν πολλές αρκετά φθηνότερες οθόνες. 

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτό που λες φίλε μου, κάποιος που θέλει budget PC και 120+Hz θα πάει αναγκαστικά σε 1080p, αλλά γιατί να πάει σε 32αρα με 68ppi? Και στα 415 ευρώ δεν την λες και budget οθόνη, είναι τιμή που παίζουν high-end οθόνες. Ενώ μπορεί να πάει σε 24-27αρα όπου εκεί τα 1080p είναι πολύ καλύτερα ως ανάλυση-ppi και υπάρχουν πολλές αρκετά φθηνότερες οθόνες. 

δεν διαφωνώ απαραίτητα είναι θέμα tradeoff. 

καταρχήν δεν ήξερα ότι ήταν 415 :P όντως λιγο τσιμπημένη αλλά απο την άλλη μιλάμε για 32" που για αυτό το μέγεθος δεν την λες ακριβή σίγουρα, ειδικά αν το VA της δεν είναι σάπιο εντελώς. 

μικρότερο pixel density μεγαλύτερο μέγεθος...

προτού βγουν οι 1440p πάντα ήθελα μια 32" LCD fullhd... έχει άλλη χάρη (συγκριτικά με άλλες 1080p πάντα) ειδικά σε ταινίες. 

τέλος το pixel density σαν διαφορά εμπειρίας παίζει και με την απόσταση που έχουν τα μάτια σου απο την οθόνη

Γενικά κάτι χάνεις κάτι παίρνεις εγώ ήθελα απλά να πω ότι δεν είναι εντελώς άκυρη η επιλογή των specs. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...