Sadako Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Ψάχνω έναν -σχετικά- οικονομικό και κυρίως απλό στον χειρισμό (μιας και προορίζεται για άτομα με περιορισμένη επαφή με τεχνολογία) τρόπο να γίνονται sync αρχεία από τα κινητά τους σε έναν σκληρό δίσκο. Dekstop ή laptop ΔΕΝ υπάρχει στο συγκεκριμένο σπίτι, μόνο τα κινητά/tablet, οπότε σκέφτομαι την λύση κάποιου δικτυακού σκληρού που να συνδέεται απευθείας με το router. To "one-way" που αναφέρω στον τίτλο αναφέρεται στο ότι το sync θέλω να γίνεται μόνο από τις Android συσκευές προς τον σκληρό και όχι το ανάποδο (δηλαδή να περνούν τις νέες φωτογραφίες/βίντεο στον σκληρό, αλλά αν σβήσουν κάτι από αυτές να μην σβήνει από τον σκληρό. Αυτός είναι εξάλλου ο όλος σκοπός, να εξοικονομούν χώρο από τα κινητά τους που γεμίζουν συνέχεια με φωτογραφίες). Αλλά επαναλαμβάνω να είναι όσο πιο απλό γίνεται, διαφορετικά εγώ θα την πληρώσω πάλι. Δηλαδή αν ρυθμίζεται κάπως να πατάει ένα κουμπί "sync" από κάποιο app στο κινητό και να συγχρονίζεται ο φάκελος με τις φωτογραφίες από το κινητό για να μπορεί να τις σβήσει μετά, είναι ό,τι καλύτερο. Θα μου κάνει την δουλειά μου κάτι τέτοιο Synology NAS DiskStation DS115J http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40924&cat=117 πετώντας του κι έναν 4TB σκληρό μέσα; Το συγκεκριμένο βλέπω μόνο ethernet θύρα, οπότε πρέπει να είναι δίπλα στο router έτσι; Για ασύρματη λύση (το router είναι σε λίγο άβολο σημείο, αν βάλω σκληρό εκεί κοντά παίζει να τον σαπακιάσουν τα πιτσιρίκια) ξεφεύγουμε πολύ;
newnick Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Έχω το DS214J και είναι τρομερό μηχάνημα κυρίως λόγο του software (synology OS) Που τρέχει τώρα για την περίπτωση σου το Photo Backup του Site: DSphoto κάνει αυτόματα backup των photo που παίρνεις Ακόμα το Synology Site: υποστηρίζει usb wifi PS Δυστυχώς δεν έχω προσωπική πείρα για κανένα από τα παραπάνω.
Sadako Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Το συγκεκριμένο μηχάνημα που αναφέρεις δεν το βρίσκω, στο skroutz αναφέρει μόνο το DS214 (να υποθέσω έχει κάποια διαφορά από το DS214j) και το βγάζει μη διαθέσιμο https://www.skroutz.gr/s/3969788/Synology-DiskStation-DS214.html Αλλά λογικά θα είναι εξίσου καλό, έτσι;
karaLRS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Θα πάρεις έναν δικτυακό σκληρό και θα βάλεις sync πρόγραμμα στα κινητά. Μισό να το βρω. Πχ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchbyte.photosync
Sadako Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Άρα θα μου κάνει το παραπάνω synology (DS115J) ; Να αναφέρω ότι καλό θα είναι να είναι σχετικά εύκολο στην ρύθμιση, γιατί εγώ θα το ρυθμίσω και δεν έχω πρηγούμενη εμπειρία από NAS.
Sadako Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Επίσης, επειδή όσο το ψαχουλεύω ψήνομαι μήπως πάρω και για εμένα (για άλλη χρήση βέβαια, streaming ταινιών από το NAS στο TV Box), υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα με με αναπαραγωγή 1080p mkv αρχεία ~10GB;
karaLRS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Ethernet όχι. Με wifi λογικά θα έχεις πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα